Válasz jozef19 #11803. hozzászólásáraIgen eljárt felette az idő sajnos... dőlt napraforgóban zseniális volt a kukorica asztal az tény! Aztán ahol voltak benne álló részek is ott se múködött rosszul pedig eddig én is a tálcás asztalra szavaztam, persze a nas a király de az kb sose térülne meg... de itt a kombájn , megy is kevés hibával szerencsére.... Ha nagyon belegondolok itt kb semmit nem érdemes aratni vele mert vannak domboldalas területek is ott pedig a 3d rosta hiánya miatt van szórás sajnos minden terménynél valamennyi... ( bár itt a tsz nél a tucano is szórja szépen a ládákon..) Nagy előnye viszont hogy akkor aratok amikor optimális és én akarom.
Nem tudom jónak látszik levedi a töröhengereket nem kel kivenni én a pengénél se vetem ki egy probát megér nem bonyolút ha találok lapos vasat
kukoricára se kel átszerelni kiveszem és kész
Válasz 44claasgarantos #11798. hozzászólásáraEbben az a rossz hogy tul hamar elváhja aszárat és kidől /kidőlhet/ előre ,én betéttel vágom az egészen hátul a vágja el mégis van kidőlés, előre . Egyébként nem rácsal kell magassítani az asztalt hanem lemezzel vagy polikarbonáttal , mert a rácson áthullik a szem.
Válasz Koszi. #11799. hozzászólásáraEzek a kolhozban voltak divatban lassan több,mint 30 éve.A végén már csak egy töröhengert vettek le,meg lemezeltek,az elé meg pengét raktak.A fejek itt is repülnek,a szem meg folyamatosan pereg..
Válasz Koszi. #11799. hozzászólásáraAkkor tud igazán pocsék lenni a kukorica adapter, ha mondjuk gomba, időjárás vagy bármi más miatt pereg, mert itt akkor sok tud kifolyni!
Válasz A.I. #11793. hozzászólásáraÉn tavaly a feltálcázott asztaltól nem voltam elájulva, néha kiesett 1-1 tányér.... az szerintem nagyobb veszteség mint ha kipotyog pár szem. Én most a kukorica asztalt magasítom fel oldalt, hátul felpengézem a láncokat stb törőhengereket nagynehezen leszedtem (kellett hozzá gyártanom egy lehúzót szerintem én szedtem le először azt a pár hekit ami van leszedem vele.... Nagyobb területet inkább levágatnék nas asztallal de már tavaly is 26 ért jöttek idén szerintem még drágább
Válasz Gyurkesz1 #11787. hozzászólásáraLehet azt rakták a két törőléc alá, régebben kaszapengét csipettünk a törőléc kb felső 1/3-hoz, felpengézett lánc és így valósul meg a szár elnyírása. A tovább fejlesztett változata lehet, hogy ne hulljon ki a törőléc között a mag.
Válasz A.I. #11793. hozzászólásáraCsak sajnos a bér kombájnos meg 12 km/ H val megy . És még fizesek is érte ,akkor inkább levágom magamnak.Nekem napraforgó betét van és nincs olyan kelés utánam mint a zöld kombájn után ami száguldozik a földön!!!
Válasz jozef19 #11792. hozzászólásáraAz biztos, hogy a feltálcázott gabona asztal közel sincs akkora magtemető, mint a soros kukorica adapter a maga kis domború formájával!
Aztán ilyen 170000 naptárból szétszórni akár egy mázsát is, az nagyon drága!
Jó estét,adott egy Oros 4011 amivel multéven kukoricát vágtam, az éven szeretnék vele napraforgót is vágni,kaptam hozza felpengézett lancokat ,ezen kívül mit kell még rajta átcsinálni?? Kaptam vekony lemezeket is kb 50x250mm eket amiket fogalmam sincs hová kell felszerelni ,semmi lyuk nincs rajta de ha jol emlékszek az is napraforgó atszereléshez kellhet.
Válasz VW passat #11762. hozzászólásáraKöszönöm a linket! Van vele egy kis problémám. A legördülő menüket nem lehet megnyitni. "üres" az oldal...
Van ötleted?
Válasz Koszi. #11779. hozzászólásáraÉrdemes szétszedni mikor nehezedik a kuplung , mert én tavaly előtt már két labbal tapostam a kuplungot a szezon végén és mire szét szedtem már el volt törve a nyomlap.
Válasz medikus #11765. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget mindenkinek! Sikerült megcsinálni , jó lett a kuplung végre szépen lehet kapcsolni a sebességeket, kapott egy új váltó olajat is Csak a por volt a probléma innentől erre is figyelek mindíg van mit tanulni
Válasz VESZTES. :) #11773. hozzászólásáraTedd már be ide,mid van!Rákeresve mindenhol ilyen vízpumpa tengelyt találok,mint az enyém!Mindegyiken rajta a csúszógyűrű!W50 IFA!
Válasz Koszi. #11761. hozzászólásáraA féket,és estleg a kitámasztót le kell venni!Esetleg.Akkor, ha nem jól van beállítva,nem jön le tőle a tárcsa!Szerintem a kereket is vedd le!Én mindig leveszem,igaz,nagy kerék van fenn!A tárcsát ne üsd!!!!!Van az agyon 3 furat!!Azon jön ki a zsír!Abba akassz egy lehúzót,és húzasd le a tárcsát!!
Válasz Koszi. #11761. hozzászólásáraNem vagyok mester de írok ha nem baj , le kell venni a kereket a tobbt jól írod csak annyi lesz a baja hogy tele van porral ha szerencsed van ha nem akkor valószínű villa törés,
Sziasztok!
Hány féle vízpumpával szerelték az IFA motort, mert nem találok belevaló tömszelencét. Ami benne van az két részes
Amit adnak az egy részes! Egyébként három csavaros a szíj tárcsa rajta
Válasz medikus #11759. hozzászólásáraMester! Lenne egy kérdésem: A kuplungot szeretném szétszedni, le lehet szedni a variátortárcsát úgy hogy fent marad a nagykerék? Illetve ha a nyelestengely végérül leszedem a zégert csak le kell üssem a kerék irányába a variátortárcsát kuplungszerkezettel együtt jól emlékszem? Egyszer már szedtem szét csak régen volt már illetve az egész váltót leszedtem a helyéről.
Nem emel ki rendesen a kuplung....
13910 hozzászólás
Válasz R Sándor #11805. hozzászólásáraA lemezen meg nem látsz át!
Válasz jozef19 #11803. hozzászólásáraIgen eljárt felette az idő sajnos... dőlt napraforgóban zseniális volt a kukorica asztal az tény! Aztán ahol voltak benne álló részek is ott se múködött rosszul pedig eddig én is a tálcás asztalra szavaztam, persze a nas a király de az kb sose térülne meg... de itt a kombájn , megy is kevés hibával szerencsére.... Ha nagyon belegondolok itt kb semmit nem érdemes aratni vele mert vannak domboldalas területek is ott pedig a 3d rosta hiánya miatt van szórás sajnos minden terménynél valamennyi... ( bár itt a tsz nél a tucano is szórja szépen a ládákon..) Nagy előnye viszont hogy akkor aratok amikor optimális és én akarom.
Enyire rossz lenne
Válasz 44claasgarantos #11806. hozzászólásáraHa nálad annyi a húszezres,ha szétrúgod is térdig ér,akkor semmi probléma..
Nem tudom jónak látszik levedi a töröhengereket nem kel kivenni én a pengénél se vetem ki egy probát megér nem bonyolút ha találok lapos vasat
kukoricára se kel átszerelni kiveszem és kész
Válasz 44claasgarantos #11798. hozzászólásáraEbben az a rossz hogy tul hamar elváhja aszárat és kidől /kidőlhet/ előre ,én betéttel vágom az egészen hátul a vágja el mégis van kidőlés, előre . Egyébként nem rácsal kell magassítani az asztalt hanem lemezzel vagy polikarbonáttal , mert a rácson áthullik a szem.
Válasz A.I. #11793. hozzászólásáraÉn csak a kukoricásat próbáltam elöször és utóljára..
Válasz Koszi. #11799. hozzászólásáraEzek a kolhozban voltak divatban lassan több,mint 30 éve.A végén már csak egy töröhengert vettek le,meg lemezeltek,az elé meg pengét raktak.A fejek itt is repülnek,a szem meg folyamatosan pereg..
Válasz A.I. #11801. hozzászólásáraAmúgy azzal főzzünk mind, ami van!
Válasz Koszi. #11799. hozzászólásáraAkkor tud igazán pocsék lenni a kukorica adapter, ha mondjuk gomba, időjárás vagy bármi más miatt pereg, mert itt akkor sok tud kifolyni!
Válasz szabofery01 #11796. hozzászólásáraPersze,semmi probléma,felesleges cserélni ha nincs kukoricád,csak a dobfordulat 380-400 legyen..
Válasz A.I. #11793. hozzászólásáraÉn tavaly a feltálcázott asztaltól nem voltam elájulva, néha kiesett 1-1 tányér.... az szerintem nagyobb veszteség mint ha kipotyog pár szem. Én most a kukorica asztalt magasítom fel oldalt, hátul felpengézem a láncokat stb törőhengereket nagynehezen leszedtem (kellett hozzá gyártanom egy lehúzót szerintem én szedtem le először
azt a pár hekit ami van leszedem vele.... Nagyobb területet inkább levágatnék nas asztallal de már tavaly is 26 ért jöttek idén szerintem még drágább
Kedves kollégák mos találtam pont ide illik a napraforgó betakarítás hoz https://www.youtube.com/watch?v=PnmOUo1zVy8
Válasz szabofery01 #11796. hozzászólásáraPersze,1 holdat!
Tisztelt fórumozók az lenne a kérdésem vágott-e már valaki gabona kosárral napraforgót ill. kukoricát
Válasz Gyurkesz1 #11787. hozzászólásáraLehet azt rakták a két törőléc alá, régebben kaszapengét csipettünk a törőléc kb felső 1/3-hoz, felpengézett lánc és így valósul meg a szár elnyírása. A tovább fejlesztett változata lehet, hogy ne hulljon ki a törőléc között a mag.
Válasz A.I. #11793. hozzászólásáraCsak sajnos a bér kombájnos meg 12 km/ H val megy . És még fizesek is érte ,akkor inkább levágom magamnak.Nekem napraforgó betét van és nincs olyan kelés utánam mint a zöld kombájn után ami száguldozik a földön!!!
Válasz jozef19 #11792. hozzászólásáraAz biztos, hogy a feltálcázott gabona asztal közel sincs akkora magtemető, mint a soros kukorica adapter a maga kis domború formájával!
Aztán ilyen 170000 naptárból szétszórni akár egy mázsát is, az nagyon drága!
Válasz Gyurkesz1 #11791. hozzászólásáraA koporsó meg katasztrófa,ott megy el a haszon..
Válasz medikus #11790. hozzászólásáraMiert,a felpengézett lánc nemjó??
Válasz Gyurkesz1 #11787. hozzászólásáraVenni bele forgókéses betétet!
Válasz jozef19 #11788. hozzászólásáraMi 170??
Válasz Gyurkesz1 #11787. hozzászólására170 a napraforgó,jó reggelt..
Jó estét,adott egy Oros 4011 amivel multéven kukoricát vágtam, az éven szeretnék vele napraforgót is vágni,kaptam hozza felpengézett lancokat ,ezen kívül mit kell még rajta átcsinálni?? Kaptam vekony lemezeket is kb 50x250mm eket amiket fogalmam sincs hová kell felszerelni ,semmi lyuk nincs rajta de ha jol emlékszek az is napraforgó atszereléshez kellhet.
Válasz Cimbi #11785. hozzászólásáraNem.
Válasz medikus #11759. hozzászólásáraEz tartalmaz minden egységet? Ferdefelhordó, csőtörő adapter, szárzúzó(SA)?
Válasz VW passat #11762. hozzászólásáraKöszönöm a linket! Van vele egy kis problémám. A legördülő menüket nem lehet megnyitni. "üres" az oldal...
Van ötleted?
Válasz medikus #11781. hozzászólásáraIgen, asszem 3800
Válasz Koszi. #11779. hozzászólásáraÉrdemes szétszedni mikor nehezedik a kuplung , mert én tavaly előtt már két labbal tapostam a kuplungot a szezon végén és mire szét szedtem már el volt törve a nyomlap.
Válasz VESZTES. :) #11778. hozzászólásáraMost mennyi? Variens?
Válasz Koszi. #11779. hozzászólásáraMinden szezon elején szét szoktam szedni,kitakarítani!
Válasz medikus #11765. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget mindenkinek! Sikerült megcsinálni , jó lett a kuplung végre szépen lehet kapcsolni a sebességeket, kapott egy új váltó olajat is
Csak a por volt a probléma innentől erre is figyelek mindíg van mit tanulni 
Válasz medikus #11777. hozzászólásáraHa minden igaz holnapra hoznak Vadkertről egyet.
Válasz VESZTES. :) #11775. hozzászólásáraSosem láttam ilyet!
Tegyél rá egy újat!
Válasz VESZTES. :) #11775. hozzászólásáraMa kérdeztem egy IFA gurut azt mondta létezik ilyen is de nagyon kevés van ilyen fajtával szerelve
Válasz medikus #11774. hozzászólására
Válasz VESZTES. :) #11773. hozzászólásáraTedd már be ide,mid van!Rákeresve mindenhol ilyen vízpumpa tengelyt találok,mint az enyém!Mindegyiken rajta a csúszógyűrű!W50 IFA!
Válasz Magister #11772. hozzászólásáraDe kiknek?
Válasz VESZTES. :) #11767. hozzászólásáraValahol láttam, lehet venni, van nekik több féle méretű.
Válasz VESZTES. :) #11767. hozzászólásáraValahol láttam, lehet venni, van nekik több féle méretű.
Válasz medikus #11769. hozzászólásáraNem ilyen a lapát, van egy sűlyesztés a tárcsában a kerámiának
Válasz medikus #11768. hozzászólásáraÍgy néz ki!

Válasz VESZTES. :) #11767. hozzászólásáraAzt a kerámiát onnan nem szoktuk levenni!Szerintem nem is levehető,csak sérüléssel!
Válasz medikus #11766. hozzászólásáraEz két részes és a kerámia tört össze ami a lapátban van.
Válasz VESZTES. :) #11763. hozzászólásáraFolyik? Mindig egy részes tömszelencét láttam!Ha nem folyik ne cseréld!Csak csapágyazd!
Válasz Koszi. #11761. hozzászólásáraA féket,és estleg a kitámasztót le kell venni!Esetleg.Akkor, ha nem jól van beállítva,nem jön le tőle a tárcsa!Szerintem a kereket is vedd le!Én mindig leveszem,igaz,nagy kerék van fenn!A tárcsát ne üsd!!!!!Van az agyon 3 furat!!Azon jön ki a zsír!Abba akassz egy lehúzót,és húzasd le a tárcsát!!
Válasz Koszi. #11761. hozzászólásáraNem vagyok mester de írok ha nem baj , le kell venni a kereket a tobbt jól írod csak annyi lesz a baja hogy tele van porral ha szerencsed van ha nem akkor valószínű villa törés,
Sziasztok!
Hány féle vízpumpával szerelték az IFA motort, mert nem találok belevaló tömszelencét. Ami benne van az két részes
Amit adnak az egy részes! Egyébként három csavaros a szíj tárcsa rajta
Válasz Cimbi #11753. hozzászólásárahttp://linamar.ricambio.net/site/pagece5.wplus?ID_COUNT=ce_5_home&LN=2&CEPV=Linamar002&CELN=2&NDS=CE_3847&MP1=CE_3847&PRF=1&PRC=|R|CE_3847
Válasz medikus #11759. hozzászólásáraMester! Lenne egy kérdésem: A kuplungot szeretném szétszedni, le lehet szedni a variátortárcsát úgy hogy fent marad a nagykerék? Illetve ha a nyelestengely végérül leszedem a zégert csak le kell üssem a kerék irányába a variátortárcsát kuplungszerkezettel együtt jól emlékszem? Egyszer már szedtem szét csak régen volt már illetve az egész váltót leszedtem a helyéről.
Nem emel ki rendesen a kuplung....