Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR409.84 FtUSD390.63 FtCHF441.5 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #11083. hozzászólásáraJa és a 14esen tud mozogni a ferde első tengelye le meg fel?
Lehet nekem az a baja meg hogy m8ndig felmegy valamelyik oldalt.
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraSajnos nekem ott nincs nyílás,előttem már volt javítva a padló és gondolom akkor be is lett csinálva. De azért jo hogy megemlítette .
Válasz Gyurkesz1 #11075. hozzászólásáraNem ismered ezt a nyílást? A bal oldalon van,egy kb 10cm átmérőjű nyílás! A cséplő bekapcsoló rögzítésén belül van,a vázon kívül!Azon a nyí
láson tudod zsírozni a csiga középső csapágyát,ha egyáltalán zsírozod,ha leveszed az ablakot!A víz is ott tud kifolyni a tartály aljából!
Válasz Gyurkesz1 #11072. hozzászólásáraNem éri!Ahogy mondtam!Le kell nyomni fenékre az ívet!Oldalt meg nem követi a csigát a lemez!!!!!!Úgy vágd ki,hogy 3cm-t hagyjál felfekvésnek!A tartó lábakat kerüld ki!
Válasz medikus #11071. hozzászólásáraÉrtem én,hüjén írtam le,en úgy gondoltam ha kivágom az alját ami rossz, akkor az új meghajtott lemezt szépen összepászitom a tartály épp részével es úgy heggesztem...de így ha a 2,5mm lemez rámegy az eredeti lemezre ,nemfogja érni a csiga??
Válasz Koszi. #11069. hozzászólásáraLeltem a neten egy képet,aztán néztem hogy azt te raktad fel .Te az eredeti lemezre heggesztetted?? Vagy csak rosszul látni a képen??
Válasz Gyurkesz1 #11065. hozzászólására2,5 mm lemezt raktam én is, bele kellett hengeríteni , nagyon masszív az a lemez :) Jó nagy szívás volt beletenni, de nekem arra már nem lesz gondom szerintem, kapott a csiga új csapágyakat, én azt már kiszedve nem akarom többet látni
Tanul az ember kukorica aratás előtt nézem a világitást nem jó hiba keresés bisztik nél a vezetékek végei el ekszidálotak spré pici drotkefe igen ám áram alatt hátra menetben ülésen térdelve sikerúlt a vezetéket zárni indul hátra majd nem át ment a szonszédba mivel ball oldali lemez felhajtva azt ősze gyürte lehet a bontoban nézni volt riadalom
Válasz Gyurkesz1 #11060. hozzászólásáraÉn egy kis Tescós trafóval csipegettem végig!5cm-ként!A két végét kell végig varrni!
Egy colos csövet bedugtam a szíjtárcsa felőli lyukba,a másik végét meg a középső csapágytartóba!Innen egy kicsi olajemelővel lenyomtam fenékre a lemezt!Ott megcsípettem pár helyen,utána következett így az oldala,hosszában!mindig színte az emelő talpánál hegesztettem,így nem húzta el a meleg a lemezt!
Drága mentorom hiányoltál mi jelentem kukorica le aratva esemény hegye kell talpas csapágy tőrés jobb oldalon szelelőt meghalytó tengelyen ék szíj tárcsa rosta szekrényt meghajtó majd úgy a törött csapágy A Fosztó hengert meg hajtó jobb oldali lánc szakadás de eben én voltam a hunyó egy muhar folt amúgy jól ment esők előtt letudva 15.6 os vizel másodikal mentem majd jövöre a szelelő elékel hálót tenni hogy levelet ne szívjon be
Köszönöm szépen mindenkinek.
Nekem végig majdnem érte az alját.
Ma még a magfelhordó csiga lánckerekét vettem le. Nem nagy baja volt, csak 2 foga volt letörve egymásmellett azthiszem hétből
Üdv mindenkinek.
A ferde kaparóléces láncát mennyire szoktátok megspanolni?
Tegnap a középső lánckeréken ugrott egy fogat a felső tengelyen.
Harmadik éve megy itt nálam, még nem spanoltam rajta.
Köszönöm
Válasz Gyurkesz1 #11044. hozzászólásáraMi esztergáltunk egy olyan agyat amire fel lehet csavarozni a gabonás nyak szíjtárcsáját így maradhat a 25 mm ékszíj rajta. Kuplung is van az agyban amit csináltunk (meg tudjon csúszni ha kell ahogy a gyári is), rá kell csavarozni a szíjtárcsát utána a lánckereket felrakni ( ami hajtja az asztalt), aztán felrakni a kukoricás ferde tengelyvégére és mehet a csapatás
Válasz Gyurkesz1 #11044. hozzászólásáraA kezed a lehúzó!!!!!Mással hozzá se nyúlj!
Elcserélni mással,akinek meg olyan kell mint a tiéd!Zúzós asztalhoz használják!Már aki!
Válasz Gyurkesz1 #11042. hozzászólásáraAkkor próbáld elcserélni a szíjtárcsákat!A gabona nem passzol.A kukoricáé mint egy lendkerék is dolgozik!dupla nehéz legalább.
13739 hozzászólás
Válasz kori01 #11089. hozzászólásáraAz a dolga!Különben alászorulna a termény!
Válasz medikus #11088. hozzászólásáraAzt írom hogy felmegy.
Válasz kori01 #11087. hozzászólásáraA 14 re értettem!Ott is lengőtengely van!!!Minden gépben!
Válasz medikus #11086. hozzászólásáraIgen,nem fix.
Válasz kori01 #11085. hozzászólásáraLengő tengely!Van!Hogy hogy felmegy?
Válasz medikus #11083. hozzászólásáraJa és a 14esen tud mozogni a ferde első tengelye le meg fel?
Lehet nekem az a baja meg hogy m8ndig felmegy valamelyik oldalt.
Válasz medikus #11083. hozzászólásáraNyilván az alját eltudom emelni azért.
De még próbálók rajta húzni
Válasz kori01 #11081. hozzászólásáraSpanold meg!! Milyen szoros a lánc?
Válasz medikus #11080. hozzászólásáraMindig spanolom ,akkoris előbb utóbb akkoris azt csinálja.
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraNektek szokott a ferde átugrani,nekem napi 2szer az 524esen.
Pedig új lánc meg új fogaskerék van rajta.
Válasz kori01 #11077. hozzászólásáraSpanold meg!Vissza ne forgasd!
Válasz Gyurkesz1 #11078. hozzászólásáraHa nem csinálod meg,2 év mulva cserélheted az alját megint!Így néz ki!
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraSajnos nekem ott nincs nyílás,előttem már volt javítva a padló és gondolom akkor be is lett csinálva. De azért jo hogy megemlítette .
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraNektek szokott a ferde átugrani,nekem napi 2szer az 524esen.
Pedig új lánc meg új fogaskerék van rajta.
Válasz Gyurkesz1 #11075. hozzászólásáraNem ismered ezt a nyílást? A bal oldalon van,egy kb 10cm átmérőjű nyílás! A cséplő bekapcsoló rögzítésén belül van,a vázon kívül!Azon a nyí
láson tudod zsírozni a csiga középső csapágyát,ha egyáltalán zsírozod,ha leveszed az ablakot!A víz is ott tud kifolyni a tartály aljából!
Válasz medikus #11074. hozzászólásáraVíz leeresztőt a szíjtárcsás oldalra?? Zsirzó nyilást hová??
Válasz medikus #11073. hozzászólásáraVíz leeresztőt,zsírzó nyílást előre vágd ki!
Válasz Gyurkesz1 #11072. hozzászólásáraNem éri!Ahogy mondtam!Le kell nyomni fenékre az ívet!Oldalt meg nem követi a csigát a lemez!!!!!!Úgy vágd ki,hogy 3cm-t hagyjál felfekvésnek!A tartó lábakat kerüld ki!
Válasz medikus #11071. hozzászólásáraÉrtem én,hüjén írtam le,en úgy gondoltam ha kivágom az alját ami rossz, akkor az új meghajtott lemezt szépen összepászitom a tartály épp részével es úgy heggesztem...de így ha a 2,5mm lemez rámegy az eredeti lemezre ,nemfogja érni a csiga??
Válasz Gyurkesz1 #11070. hozzászólására Hova hegesztenéd,ha nem oda?
Válasz Koszi. #11069. hozzászólásáraLeltem a neten egy képet,aztán néztem hogy azt te raktad fel .Te az eredeti lemezre heggesztetted?? Vagy csak rosszul látni a képen??
Válasz Gyurkesz1 #11065. hozzászólására2,5 mm lemezt raktam én is, bele kellett hengeríteni , nagyon masszív az a lemez :) Jó nagy szívás volt beletenni, de nekem arra már nem lesz gondom szerintem, kapott a csiga új csapágyakat, én azt már kiszedve nem akarom többet látni
Köszönöm van itt bács kiskunban is
Válasz 44claasgarantos #11066. hozzászólásáraEz messze van?
Burkolatok.
Tanul az ember kukorica aratás előtt nézem a világitást nem jó hiba keresés bisztik nél a vezetékek végei el ekszidálotak spré pici drotkefe igen ám áram alatt hátra menetben ülésen térdelve sikerúlt a vezetéket zárni indul hátra majd nem át ment a szonszédba mivel ball oldali lemez felhajtva azt ősze gyürte lehet a bontoban nézni volt riadalom
Válasz medikus #11064. hozzászólásáraÉrtem,remélem sikerül .
Válasz Gyurkesz1 #11063. hozzászólásáraA fenékre nyomást a két oldali váznál értem!Nem a legvégén!
Válasz medikus #11062. hozzászólásáraJó ötlet,köszönöm.
Válasz Gyurkesz1 #11060. hozzászólásáraÉn egy kis Tescós trafóval csipegettem végig!5cm-ként!A két végét kell végig varrni!
Egy colos csövet bedugtam a szíjtárcsa felőli lyukba,a másik végét meg a középső csapágytartóba!Innen egy kicsi olajemelővel lenyomtam fenékre a lemezt!Ott megcsípettem pár helyen,utána következett így az oldala,hosszában!mindig színte az emelő talpánál hegesztettem,így nem húzta el a meleg a lemezt!
Válasz 44claasgarantos #11059. hozzászólására
Válasz medikus #11058. hozzászólásáraElektródával lehetlessz ott heggeszteni?? Vagy CO kellessz??
Drága mentorom hiányoltál mi jelentem kukorica le aratva esemény hegye kell talpas csapágy tőrés jobb oldalon szelelőt meghalytó tengelyen ék szíj tárcsa rosta szekrényt meghajtó majd úgy a törött csapágy A Fosztó hengert meg hajtó jobb oldali lánc szakadás de eben én voltam a hunyó egy muhar folt amúgy jól ment esők előtt letudva 15.6 os vizel másodikal mentem majd jövöre a szelelő elékel hálót tenni hogy levelet ne szívjon be
Válasz 2.5mm!A vastagabbal nem bírsz!Vágd ki a hulladékot!Ha sikerül jól hengeríteni,nem lesz probléma!
Magtartály alját hanyas lemezzel javítsam?? 2-3mm??
Futna szépen a csiga ha a régi lemezre raknám az újat,vagy mindenképen kikel vágni a régit??
Köszönöm szépen mindenkinek.
Nekem végig majdnem érte az alját.
Ma még a magfelhordó csiga lánckerekét vettem le. Nem nagy baja volt, csak 2 foga volt letörve egymásmellett azthiszem hétből
Válasz ...:::Pisti:::... #11050. hozzászólására Én úgy állítom be hogy középen éppen ne érje a ferde alját.
Válasz ...:::Pisti:::... #11053. hozzászólásáraA láncvezető sínről 3-4 cm-t tudd elemelni!
Válasz kori01 #11052. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Válasz ...:::Pisti:::... #11050. hozzászólásáraMeg kell húzni de ne legyen nagyon feszes.
Válasz Gyurkesz1 #11049. hozzászólásáraA csuklásnál szét kell venni!
Üdv mindenkinek.
A ferde kaparóléces láncát mennyire szoktátok megspanolni?
Tegnap a középső lánckeréken ugrott egy fogat a felső tengelyen.
Harmadik éve megy itt nálam, még nem spanoltam rajta.
Köszönöm
Jo estét,magtartályból a csigát kilehet húzni egyben ha minden elvan kötve?? Nekem a csuklásnál megakadt.
Válasz Gyurkesz1 #11046. hozzászólásáraLe bizony!Ha az ék kijön,lassan tekerve szépen lejön!A tengely vége alá van szedve kicsit!
Válasz Gyurkesz1 #11044. hozzászólásáraMi esztergáltunk egy olyan agyat amire fel lehet csavarozni a gabonás nyak szíjtárcsáját így maradhat a 25 mm ékszíj rajta. Kuplung is van az agyban amit csináltunk (meg tudjon csúszni ha kell ahogy a gyári is), rá kell csavarozni a szíjtárcsát utána a lánckereket felrakni ( ami hajtja az asztalt), aztán felrakni a kukoricás ferde tengelyvégére és mehet a csapatás
Válasz medikus #11045. hozzászólásáraTényleg?? Ha kijőn az ék, kézzel le kéne tudni húzni?? Ez most meglepett.
Válasz Gyurkesz1 #11044. hozzászólásáraA kezed a lehúzó!!!!!Mással hozzá se nyúlj!
Elcserélni mással,akinek meg olyan kell mint a tiéd!Zúzós asztalhoz használják!Már aki!
Válasz medikus #11043. hozzászólásáraHogy elcserélni??
Egyebként milyen lehúzoval szokás lehuzatni a szijtárcsákat az utánverőröl??
Válasz Gyurkesz1 #11042. hozzászólásáraAkkor próbáld elcserélni a szíjtárcsákat!A gabona nem passzol.A kukoricáé mint egy lendkerék is dolgozik!dupla nehéz legalább.
Válasz medikus #11041. hozzászólásáraNincs vele semmi,de félek hogy nagy munka lessz lekapni a szijtarcsákat róla.
Válasz Gyurkesz1 #11040. hozzászólásáraMi van az utánverővel?