Válasz medikus #11114. hozzászólásáraHallod itt még csak 8 ha vágtam le egy havernak( 2100 fordulattal) 123 mázsa/ hektár .Még van vagy 60 - 70 (32 saját) ha kuki de a sok eső miatt nem tudjuk vágni te meg már teliesitessz??? Szántás kb 80 hektarbol kb 1 van kész
Válasz Gyurkesz1 #11109. hozzászólására Csak mondom én mindent kukorica kosárral vágok-őszi árpa,tritikálé,szemes cirok,napraforgó,és persze kukorica,- és nem szórok többet mint más, úgy hogy ha van kedved hagy benne a kuki kosarat, és nem kell többet birkózni a kosarakkal.
Válasz medikus #11105. hozzászólásáraHát igen.
Csak én nem állnék oda a villás emelő meg a gép közé.
Meg hát oda se férnék
Csak van egy markos legény a környéken
Válasz Gyurkesz1 #11102. hozzászólásáraTeljesen nyisd ki a dobkosárt.
Állító csavarokat engedd ki
Utána húzd össze a dobot (persze már nem fog össze menni, csak a csapból kibújik a csavar)
Ki veheted a hátsó csapokat
Aztán az első kettőt is.
Már szerelsz Árpára vagy baj van?
Válasz Gyurkesz1 #11102. hozzászólásáraHali
Kell még egy ember.
De ki tudod venni csak a lábadra esik.
Nincs fogása.
Menetvariátort Felvariálva állitsd le a motort. Jobban férsz az állító csavarhoz a jobb hátsó csapnál.
A két hátsó csapot 90 fokot elforditva tudod kihúzni.
A két elsőt a 8as csavarok tartják a dobbkosárba befűzött csőben.
Tegyél alá deszkát, osb lapot valamit, hogy óvd a rázóasztalt.
Én a rázóasztal és az alatta futó merevités közé is teszek fát, hogy ne hajlítsa a rázóasztalt a szilenteknél két oldalt
Válasz medikus #11092. hozzászólásáraDehogy van az túlhuzva,rájöttünk mi a baja,a közepe mindig foghegyre megy,laza a közepe. A szele meg feszes,most kapott uj lancokat igy fasza lett.
Válasz medikus #11090. hozzászólásáraPersze hogy az azt értem,de nem megy le hanem fent marad.
Amúgy rájöttünk miért ugrik át.
A ferde lécek el vannak csavarodva,a középső kereken ugrik mindig át.
Válasz medikus #11083. hozzászólásáraJa és a 14esen tud mozogni a ferde első tengelye le meg fel?
Lehet nekem az a baja meg hogy m8ndig felmegy valamelyik oldalt.
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraSajnos nekem ott nincs nyílás,előttem már volt javítva a padló és gondolom akkor be is lett csinálva. De azért jo hogy megemlítette .
Válasz Gyurkesz1 #11075. hozzászólásáraNem ismered ezt a nyílást? A bal oldalon van,egy kb 10cm átmérőjű nyílás! A cséplő bekapcsoló rögzítésén belül van,a vázon kívül!Azon a nyí
láson tudod zsírozni a csiga középső csapágyát,ha egyáltalán zsírozod,ha leveszed az ablakot!A víz is ott tud kifolyni a tartály aljából!
Válasz Gyurkesz1 #11072. hozzászólásáraNem éri!Ahogy mondtam!Le kell nyomni fenékre az ívet!Oldalt meg nem követi a csigát a lemez!!!!!!Úgy vágd ki,hogy 3cm-t hagyjál felfekvésnek!A tartó lábakat kerüld ki!
Válasz medikus #11071. hozzászólásáraÉrtem én,hüjén írtam le,en úgy gondoltam ha kivágom az alját ami rossz, akkor az új meghajtott lemezt szépen összepászitom a tartály épp részével es úgy heggesztem...de így ha a 2,5mm lemez rámegy az eredeti lemezre ,nemfogja érni a csiga??
Válasz Koszi. #11069. hozzászólásáraLeltem a neten egy képet,aztán néztem hogy azt te raktad fel .Te az eredeti lemezre heggesztetted?? Vagy csak rosszul látni a képen??
Válasz Gyurkesz1 #11065. hozzászólására2,5 mm lemezt raktam én is, bele kellett hengeríteni , nagyon masszív az a lemez :) Jó nagy szívás volt beletenni, de nekem arra már nem lesz gondom szerintem, kapott a csiga új csapágyakat, én azt már kiszedve nem akarom többet látni
Tanul az ember kukorica aratás előtt nézem a világitást nem jó hiba keresés bisztik nél a vezetékek végei el ekszidálotak spré pici drotkefe igen ám áram alatt hátra menetben ülésen térdelve sikerúlt a vezetéket zárni indul hátra majd nem át ment a szonszédba mivel ball oldali lemez felhajtva azt ősze gyürte lehet a bontoban nézni volt riadalom
13914 hozzászólás
Válasz medikus #11114. hozzászólásáraHallod itt még csak 8 ha vágtam le egy havernak( 2100 fordulattal) 123 mázsa/ hektár .Még van vagy 60 - 70 (32 saját) ha kuki de a sok eső miatt nem tudjuk vágni te meg már teliesitessz??? Szántás kb 80 hektarbol kb 1 van kész
Pihen a komp bekötötték!

Van már réparostám is.

Igaz csak kölcsön.
Csak lehetne már darálni
Esős napi program

Válasz R Sándor #11110. hozzászólásáraHogy állsz a fordulattal?
Válasz Gyurkesz1 #11109. hozzászólására Csak mondom
én mindent kukorica kosárral vágok-őszi árpa,tritikálé,szemes cirok,napraforgó,és persze kukorica,- és nem szórok többet mint más, úgy hogy ha van kedved hagy benne a kuki kosarat, és nem kell többet birkózni a kosarakkal.
Válasz ...:::Pisti:::... #11104. hozzászólásáraNem árpára,kukoricára,sikerült beszerezni egy adaptert,mire átszerelek talán rá lehetlessz menni a földre is,4heki van csak.
Ha nyögünk akkor könnyebb nem?

Válasz ...:::Pisti:::... #11106. hozzászólásáraOldalról is menne az!Persze ha van segítség aki nem csak nyög!
Válasz medikus #11105. hozzászólásáraHát igen.
Csak én nem állnék oda a villás emelő meg a gép közé.
Meg hát oda se férnék
Csak van egy markos legény a környéken
Válasz ...:::Pisti:::... #11103. hozzászólásáraHa villás emelőre kihúzza,akkor egyedül kiveszi!
Válasz Gyurkesz1 #11102. hozzászólásáraTeljesen nyisd ki a dobkosárt.
Állító csavarokat engedd ki
Utána húzd össze a dobot (persze már nem fog össze menni, csak a csapból kibújik a csavar)
Ki veheted a hátsó csapokat
Aztán az első kettőt is.
Már szerelsz Árpára vagy baj van?
Válasz Gyurkesz1 #11102. hozzászólásáraHali

Kell még egy ember.
De ki tudod venni csak a lábadra esik.
Nincs fogása.
Menetvariátort Felvariálva állitsd le a motort. Jobban férsz az állító csavarhoz a jobb hátsó csapnál.
A két hátsó csapot 90 fokot elforditva tudod kihúzni.
A két elsőt a 8as csavarok tartják a dobbkosárba befűzött csőben.
Tegyél alá deszkát, osb lapot valamit, hogy óvd a rázóasztalt.
Én a rázóasztal és az alatta futó merevités közé is teszek fát, hogy ne hajlítsa a rázóasztalt a szilenteknél két oldalt
Dobkosár kiszerelésének mi a menete?? Tippeket tapasztalatokat meghalgatok ,egyedül kitudom venni vagy kell hozzám még egy ember??
Válasz medikus #11100. hozzászólásáraAzt irtam igen, mert feszes lett a széle de a közepe lógott.
Ezért cserélünk új láncot.
Válasz kori01 #11093. hozzászólásáraAzért marad fent,mert feszes!De nekem mindegy!Ha nem volna feszes,akkor visszaesne!Ennyi.
Válasz kori01 #11098. hozzászólásáraJa tényleg.
Elnéztem
Válasz ...:::Pisti:::... #11097. hozzászólásáraA 14esre lehet olcsóbb mert az enyém 24es.
Válasz kori01 #11095. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz medikus #11092. hozzászólásáraAz a széle igen.
Válasz ...:::Pisti:::... #11094. hozzászólására20 ezer per db.
Válasz kori01 #11093. hozzászólásáraSzia. Mennyibe került az új lánc?
Nekem is feszesebb a két széle, a közepe belóg
Válasz medikus #11092. hozzászólásáraDehogy van az túlhuzva,rájöttünk mi a baja,a közepe mindig foghegyre megy,laza a közepe. A szele meg feszes,most kapott uj lancokat igy fasza lett.
Válasz kori01 #11091. hozzászólásáraTúl van húzva a lánc!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #11090. hozzászólásáraPersze hogy az azt értem,de nem megy le hanem fent marad.
Amúgy rájöttünk miért ugrik át.
A ferde lécek el vannak csavarodva,a középső kereken ugrik mindig át.
Válasz kori01 #11089. hozzászólásáraAz a dolga!Különben alászorulna a termény!
Válasz medikus #11088. hozzászólásáraAzt írom hogy felmegy.
Válasz kori01 #11087. hozzászólásáraA 14 re értettem!Ott is lengőtengely van!!!Minden gépben!
Válasz medikus #11086. hozzászólásáraIgen,nem fix.
Válasz kori01 #11085. hozzászólásáraLengő tengely!Van!Hogy hogy felmegy?
Válasz medikus #11083. hozzászólásáraJa és a 14esen tud mozogni a ferde első tengelye le meg fel?
Lehet nekem az a baja meg hogy m8ndig felmegy valamelyik oldalt.
Válasz medikus #11083. hozzászólásáraNyilván az alját eltudom emelni azért.
De még próbálók rajta húzni
Válasz kori01 #11081. hozzászólásáraSpanold meg!! Milyen szoros a lánc?
Válasz medikus #11080. hozzászólásáraMindig spanolom ,akkoris előbb utóbb akkoris azt csinálja.
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraNektek szokott a ferde átugrani,nekem napi 2szer az 524esen.
Pedig új lánc meg új fogaskerék van rajta.
Válasz kori01 #11077. hozzászólásáraSpanold meg!Vissza ne forgasd!
Válasz Gyurkesz1 #11078. hozzászólásáraHa nem csinálod meg,2 év mulva cserélheted az alját megint!Így néz ki!

Válasz medikus #11076. hozzászólásáraSajnos nekem ott nincs nyílás,előttem már volt javítva a padló és gondolom akkor be is lett csinálva. De azért jo hogy megemlítette .
Válasz medikus #11076. hozzászólásáraNektek szokott a ferde átugrani,nekem napi 2szer az 524esen.
Pedig új lánc meg új fogaskerék van rajta.
Válasz Gyurkesz1 #11075. hozzászólásáraNem ismered ezt a nyílást? A bal oldalon van,egy kb 10cm átmérőjű nyílás! A cséplő bekapcsoló rögzítésén belül van,a vázon kívül!Azon a nyí
láson tudod zsírozni a csiga középső csapágyát,ha egyáltalán zsírozod,ha leveszed az ablakot!A víz is ott tud kifolyni a tartály aljából!
Válasz medikus #11074. hozzászólásáraVíz leeresztőt a szíjtárcsás oldalra?? Zsirzó nyilást hová??
Válasz medikus #11073. hozzászólásáraVíz leeresztőt,zsírzó nyílást előre vágd ki!
Válasz Gyurkesz1 #11072. hozzászólásáraNem éri!Ahogy mondtam!Le kell nyomni fenékre az ívet!Oldalt meg nem követi a csigát a lemez!!!!!!Úgy vágd ki,hogy 3cm-t hagyjál felfekvésnek!A tartó lábakat kerüld ki!
Válasz medikus #11071. hozzászólásáraÉrtem én,hüjén írtam le,en úgy gondoltam ha kivágom az alját ami rossz, akkor az új meghajtott lemezt szépen összepászitom a tartály épp részével es úgy heggesztem...de így ha a 2,5mm lemez rámegy az eredeti lemezre ,nemfogja érni a csiga??
Válasz Gyurkesz1 #11070. hozzászólására Hova hegesztenéd,ha nem oda?

Válasz Koszi. #11069. hozzászólásáraLeltem a neten egy képet,aztán néztem hogy azt te raktad fel .Te az eredeti lemezre heggesztetted?? Vagy csak rosszul látni a képen??
Válasz Gyurkesz1 #11065. hozzászólására2,5 mm lemezt raktam én is, bele kellett hengeríteni , nagyon masszív az a lemez :) Jó nagy szívás volt beletenni, de nekem arra már nem lesz gondom szerintem, kapott a csiga új csapágyakat, én azt már kiszedve nem akarom többet látni
Köszönöm van itt bács kiskunban is
Válasz 44claasgarantos #11066. hozzászólásáraEz messze van?
Burkolatok.
Tanul az ember kukorica aratás előtt nézem a világitást nem jó hiba keresés bisztik nél a vezetékek végei el ekszidálotak spré pici drotkefe igen ám áram alatt hátra menetben ülésen térdelve sikerúlt a vezetéket zárni indul hátra majd nem át ment a szonszédba mivel ball oldali lemez felhajtva azt ősze gyürte lehet a bontoban nézni volt riadalom