Tudomásom szerint a lúdtalpkapás csak sekély tarlóápolásra jó, mert mélyebben hatványozottan megnő az üa. fogyasztás és a lóerőigény, mélyebb művelésre (15-30 cm) az egyeneskapást lehet alkalmazni.
Tévedés jogát fenntartom!
Ismer valaki olyan tanulmányt ahol a grúbereket hasonlítják össze. Illetve, hogy a Framest Reptill vagy Simba SL kapák a legvéknyabb kapával milyen szélességben művelnek. Szélesebben mint egy hagyományos pl Farmet Duolent kapái?
Mert érdekes, hogy a Condiscen 55cm körül van a kapaosztás a Simba SLen meg közel 40cm. De vajon jobban dolgozik e mint egy hagyományos 2 soros grúber? Sima grúbert érdemes e átkapázni Framest késekre és a legvéknyabb kapára?
Szia! Nem zúztam,csak gyűrűssel megjártam.Egyszer keresztbe,majd a sorokon végig mentem,pozdorjává törte a szárat(neoma volt vetve,a szára teljesen száraz volt) kb 5 liter gázolajból kijött hektárja.Utána lett grúberozva 20cm mélyen,ásó borona és vetés tárcsás vetőgéppel.Nagyon szépen kikelt,és elbokrosodott.Most már a fent maradt szár is teljesen szét bomlott.
Ha fel lehet rá rakni a legegyszerűbb "dupla szív" kapát (2500 + jaffa / db. ), és jól áll rajta, akkor azt megfaragod sarokköszörűvel, és kapsz egy 65 - 70 mm széles kapát.
A tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a lenti lemken achat kapaszárra, mit tanácsolnak, hogy tudnék megoldani minél olcsóbban egy keskeny 6-7 cm széles kapát.
A gyári átfordítható darabja 14+fa elég vastag.
Ha még mindig vastagon be van fagyva a föld nálatok, akkor nyilván nem tudod megcsinálni, ezt te látod. Nálunk már kiolvadt teljesen, én értelmesebb fagyra várok a gruberezéshez.
Sziasztok. Nemrég sikerült szereznünk egy 11 ha-os földet gabonatarló van rajta (hántva sem volt). Szántani valahogy nincs kedvem a nagy sár miatt. Grúbberezni szeretném, csak nem tudom hogy mikor járnék jobban, ha fagyban csinálnám, vagy esetleg várjak tavaszig vele? Kukoricát szeretnék vetni bele.
Igen tárcsáztam a kukorica tarlót előtte. Aprított még rajta picit. SPC-vel vetettem eddig, nem húzta össze sosem a szárat. Bár eddig csak tavasszal húztam a grúbert kukorica tarlón ami előtte meg volt tárcsázva ősszel. Ha véletlen húzta volna a vetésellenőrzőn egyből kiszúrtam, hogy nem okés a cucc, mert van soronként tőszámláló.
MF-es
Köszönöm szépen. Remélem fogom tudni használni, mert már nem akarok tárcsázni tavasszal.
Szerinted nem fogja összehúzni a szárakat? És tárcsáztad a földet grúbberezés előtt?
En is kacsingatok a szántás nélküli művelés felé csak itt még nincs elterjedve, s inkább gyűjtöm az infókat:)
A kombinátortól sokkal ritkább. 19cmes osztású és 220as lúdtalp kapa van rajta. Csaknem húzza össze a szárat. Most nem tudnék vele dolgozni mert összehúzza, csak a kemény földet szereti. Csak jó lesz
7444 hozzászólás
Válasz #2973. hozzászólásra
apróba a reklámmal
http://staltech.hu
Válasz #2927. hozzászólásra
Szia légyszives segits ezekre a kapaszárakra milyen kapákat raktál tipus vagy cikkszámot megadnál ? Köszönöm elöre is.
Válasz #2945. hozzászólásra
Végül a Nyirker-nél találtam keskeny ívelt kapát elfogadható áron. A listájukban nincs benne, de rendelésre hoznak ilyet is.
Válasz #2969. hozzászólásra
Én évek óta csinálom jó eredménnyel.
Válasz #2968. hozzászólásra
Kollégám csinált ilyen kisérleteket, tényleg jó hatása van az ilyen cellulós bontó cuccoknak, azt hiszem pl. Yarának van ilyen?
Válasz #2890. hozzászólásra
Ezt cellulóz bontó baktérium szorással egybekötve tavaszra még jobb képet mutatna.
Válasz #2966. hozzászólásra
Nem a pöttingerre mondtam, csak erre a lúdkapás sárga gépre.
a videón látható Pöttinger szerintem grúber, olyanok is a kapák.
Válasz #2965. hozzászólásra
Melyik a kombinátor?El vagy tévedve,ha a pöttinger szerinted az.
Válasz #2958. hozzászólásra

Az már kombinátor nem pedig grúber
http://staltech.hu/kombinatorok/eurokult/
Válasz #2963. hozzászólásra
A kapa legyen 83 cm,ameddig feketére van festve.Ott a nyakánál feltorkollik,ha kisebb.
Válasz #2956. hozzászólásra
83 cm a keret alatt
http://staltech.hu
Válasz #2961. hozzászólásra

Tudomásom szerint a lúdtalpkapás csak sekély tarlóápolásra jó, mert mélyebben hatványozottan megnő az üa. fogyasztás és a lóerőigény, mélyebb művelésre (15-30 cm) az egyeneskapást lehet alkalmazni.
Tévedés jogát fenntartom!
Válasz #2960. hozzászólásra

Igen arra a ludasra. De viszont átkeveri jobban a földet, és mi nem csinál eketalpat, a mélylazító kivételével???
Válasz #2959. hozzászólásra
Nagy kapásra,lúdtalpasra gondolsz?Ha igen,az eketalpat csinál,és nehéz húzni.
Válasz #2958. hozzászólásra

A vidin pedig több a nagy kapás gép, akkor most mit????
Válasz #2957. hozzászólásra
Ilyen.Szerintem,csak keskeny kapásat szabad venni.
Válasz #2956. hozzászólásra

Neked milyen van???? Mit érdemes venni, széles kapást vagy csak a kis hegyes kapásat???
Válasz #2954. hozzászólásra
Képről ítélve alacsony.
Válasz #2954. hozzászólásra

Jó drága legalább???
Ez milyen?

http://staltech.huhttp://staltech.hu
Ismer valaki olyan tanulmányt ahol a grúbereket hasonlítják össze. Illetve, hogy a Framest Reptill vagy Simba SL kapák a legvéknyabb kapával milyen szélességben művelnek. Szélesebben mint egy hagyományos pl Farmet Duolent kapái?
Mert érdekes, hogy a Condiscen 55cm körül van a kapaosztás a Simba SLen meg közel 40cm. De vajon jobban dolgozik e mint egy hagyományos 2 soros grúber? Sima grúbert érdemes e átkapázni Framest késekre és a legvéknyabb kapára?
Köszönöm a tanácsokat. Szerintem flexelés lesz a vége.
Válasz #2944. hozzászólásra
Szia! Nem zúztam,csak gyűrűssel megjártam.Egyszer keresztbe,majd a sorokon végig mentem,pozdorjává törte a szárat(neoma volt vetve,a szára teljesen száraz volt) kb 5 liter gázolajból kijött hektárja.Utána lett grúberozva 20cm mélyen,ásó borona és vetés tárcsás vetőgéppel.Nagyon szépen kikelt,és elbokrosodott.Most már a fent maradt szár is teljesen szét bomlott.
Válasz #2949. hozzászólásra
Mennyivel könnyebb így húzni ?
Ha fel lehet rá rakni a legegyszerűbb "dupla szív" kapát (2500 + jaffa / db. ), és jól áll rajta, akkor azt megfaragod sarokköszörűvel, és kapsz egy 65 - 70 mm széles kapát.
Ilyet, mint a képen van.
http://www.nyirker.hu/termek/21
De ha tudod a gyári cikkszámot, nem elképzelhetetlen, hogy lényegesen olcsóbban tudnak rendelni utángyártott alkatrészt.
http://www.nyirker.hu/elerhetosegek
Kamion féder,a két vége felrakva keményfémmel.Kifurni egy kicsit trükkös,de nekem az ekén többet kibirt mint a gyári orrbetét.

Még jó hogy lehet kapni, nem mondtad nekik????
Lehet valami keményfémből van platina, vagy hőkezelt edzett arany?????
A tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a lenti lemken achat kapaszárra, mit tanácsolnak, hogy tudnék megoldani minél olcsóbban egy keskeny 6-7 cm széles kapát.

A gyári átfordítható darabja 14+fa elég vastag.
Válasz #2900. hozzászólásra
Szia Dzotya!
Jó munkája van a gépnek. Zúzattad előtte a szárat? Milyen mélyen tudtad letenni?
http://staltech.hu/agromash-expo-2015/
Válasz #2940. hozzászólásra
Lazításnak fagyon nem sok értelmét látom, mert attól hogy 5-10cm befagyott, alatta még tiszta sár van, azt meg minek lazítani?
Válasz #2940. hozzászólásra
Teljesen. Semmi fagyott réteg nincs.
Válasz #2939. hozzászólásra
Milyen mélységig olvadt fel a föld feletek? Fagyon a framest és társai lazítók működnének?
Válasz #2938. hozzászólásra
Ha még mindig vastagon be van fagyva a föld nálatok, akkor nyilván nem tudod megcsinálni, ezt te látod. Nálunk már kiolvadt teljesen, én értelmesebb fagyra várok a gruberezéshez.
Válasz #2937. hozzászólásra
Ki fog engedni a föld tavasz előtt? En nem bírom húzni a grbert pedig mostanába nem fagyott. Sok maradt nekem.
Válasz #2934. hozzászólásra
Ha fagyon megtudod csinálni szerintem jobban jársz.
ismeri valaki a ih consertill-t? gyárilag milyen elmunkáló részt raktak még utána? (hengerekre gondolok)
Sziasztok. Nemrég sikerült szereznünk egy 11 ha-os földet gabonatarló van rajta (hántva sem volt). Szántani valahogy nincs kedvem a nagy sár miatt. Grúbberezni szeretném, csak nem tudom hogy mikor járnék jobban, ha fagyban csinálnám, vagy esetleg várjak tavaszig vele? Kukoricát szeretnék vetni bele.
Válasz #2931. hozzászólásra
Igen tárcsáztam a kukorica tarlót előtte. Aprított még rajta picit. SPC-vel vetettem eddig, nem húzta össze sosem a szárat. Bár eddig csak tavasszal húztam a grúbert kukorica tarlón ami előtte meg volt tárcsázva ősszel. Ha véletlen húzta volna a vetésellenőrzőn egyből kiszúrtam, hogy nem okés a cucc, mert van soronként tőszámláló.
MF-es
Köszönöm szépen. Remélem fogom tudni használni, mert már nem akarok tárcsázni tavasszal.
Válasz #2930. hozzászólásra
Tied tökéletes.Én hagyományos kombinátorral csinálom,és nem torkollik.
Válasz #2924. hozzászólásra
Szerinted nem fogja összehúzni a szárakat? És tárcsáztad a földet grúbberezés előtt?
En is kacsingatok a szántás nélküli művelés felé csak itt még nincs elterjedve, s inkább gyűjtöm az infókat:)
Válasz #2929. hozzászólásra
Szerinted az enyém használható eszköz?
Allroundert ellehetne otthon is készíteni vagy nem lenne olcsóbb?
Válasz #2927. hozzászólásra
Elfogadnék egy 6 méterest.Köckerling Allrounder megfizethetetlen.Kb.1 milla/méter.
Válasz #2922. hozzászólásra
Hányas szögvasból,menyi pénzbe lesz métere?
Válasz #2925. hozzászólásra

Ez lenne az. Hóm méd a nagyja. 3m a munkaszélesség. A rögtörő tartja a mélységet.
Amit betettél az hasonló mint a Köckerling Allrounder. Az biztosan jó!
Válasz #2923. hozzászólásra
Ilyet szeretnék.kombinátor helyett,zöldtrágya vetővel.
Válasz #2923. hozzászólásra
Képet róla.
Válasz #2909. hozzászólásra
SPC. Bár gyűjtöm a pénzt Agrionra vagy Ozdokenre.
Válasz #2921. hozzászólásra

A kombinátortól sokkal ritkább. 19cmes osztású és 220as lúdtalp kapa van rajta. Csaknem húzza össze a szárat. Most nem tudnék vele dolgozni mert összehúzza, csak a kemény földet szereti. Csak jó lesz