Hát kafa... A padlóról szedegetem össze az állam, hogy micsoda vasmágusok vagytok! Én meg két hete szívok egy hóttegyszerű krumplivető felújításával. Ma délután pl. sikerült egy nyolcas vaspálca két végére menetet vágni. Óje!
(Amúgy meg kicsit sajnálom, hogy itt nem lehet like-olni.)
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraGrat, szépen rendbe raktad! Én is lassan végzek a talajbirizgáló készülékkel, színt csak szezon után fog kapni, az már biztos.
Válasz AGROKID #28907. hozzászólásáraNagyon jó gratula. Azért meg néznélek abban az ülőkébe ahogy nujtózkodol hogy elérd a trakin a pedálokat és a kormányt.
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraSzép, de!
Tudom, hogy az én fejlövésem, de hosszabb távon nem javasolnám az ilyen mértékű porítást. Nem tesz jót a talajszerkezetnek.
Válasz --Geri-- #28895. hozzászólásáraÉn ugyszoktam mindt ha szántanák először csak ofafele megyek mindíg visszatolatok aztán a végén keresztbe .
Pwrsze ha megoldhatő mert kis kertek zöme kicsi :-D
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSziasztok!
Úgy látom, megint nagyot alkottatok a Barátoddal! Nagyon szép munkát végeztek. gratulálok az ötlethez és a kivitelezéshez!
Válasz 74 Misi #28891. hozzászólásáraKösz Misi, de nem tegnap írtam neki, hanem már pár napja, és általában gyorsan válaszolni szokott. Tegnap végleg megadta magát a hátsó gumim, így sürgősen kerítenem kell egyet. Valakinek valami tippje?
Lassan elkezdődnek a talajmarózási munkálatok.
Ki hogyan szokta végig járni az egyes kerteket?
Oda vissza megy, és végén lezárja a két szélét? Vagy mint p szántáskor mikor össze szántunk?
Köszönöm.
Üdv. Mindenkinek! Elindult a tavaszi szezon! (nálunk) Melyhez kitartást, sok örömöt, és hibamentes üzemórát kívánok minden kedves fórumtársnak! Ma délelőtt még csináltunk egy kis tuningot a maróra, mert nem tetszett hogy a kerekek csíkot húznak. Meg így egy kicsit visszazárja legalább a földet. ilyen a munkája.Csináltam nektek videót is
Válasz Plútó #28885. hozzászólásáraAkkor nekem szerencsém volt tegnap nekem csak a gumi alsó része lapos akkor csak az alsó részébe kell púrhabot fújni?
Válasz wernerj #28882. hozzászólásáraNa én még soha nem olvastam el,hogy mit írnak a flakonon.De akkor én is benedvesítem előtte.Belső az van benne,de én úgy gondoltam,hogy nem abba fújom,mert nagy a kerék kerülete (6,5x36-os a gumi)és nem biztos,hogy körbe menne benne a hab.Azt tervezem,hogy belefúrok 5-6 helyen körbe a gumiba és a lyukakon fújom bele a púrhabot.A gumi az így is úgy is kuka.
Válasz Plútó #28881. hozzászólásáraElvileg a szabadban a levegő nedvességtartalma miatt köt meg, de a flakonok többsége írja is a felület benedvesítését.
Sziasztok!
Ma olyat tettem(kényszerből), hogy az összes gumis sírna a gyönyörtől ha látná. 2 faluval arrébb voltam marózni, már hazafelé jöttem, mikor a jobb hátsó gumi leeresztett. A profil olyan 35 centi hosszan kitört, kicsípte a belsőt. Haza gyalog 6 km, vissza biciklivel, szelep kiteker, öntöttem bele vizet, és kifújtam bele egy flakon PUR habot. Fél óra múlva már hazafelé jöttem, a gumi egész jól tart. Működőképes a dolog, de nincs valakinek egy db levetett 7-14 rizsgumija?
Válasz Dutrás-Pisti #28877. hozzászólásáraMindegyiknek létezik összkerekes változata.
Tehát ebben az értelemben átépíthető.
De ami hátsó hajtású azon nincs kiépítve a kihajtás az elejéhez. Tehát nem csak az első hidat,de az egész hajtásházat is cserélni kellene. Egyszerűbb eleve összkerekest venni,ha tényleg indokolt a 4X4
Válasz vrxlaci #28876. hozzászólásáraSzia Laci!
Én inkább csak arra gondoltam,hogy a első hajtás ki van-e építve rajta?
Gondolom az első híd csak pénz kérdése.
Sziasztok!
Olyant szeretnék kérdezni tőletek,hogy melyik az a típus, (hátsó kerék hajtású)amelyiket át lehet alakítani első kerekesre?Vagy nem lehetséges?
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz -salátás- #28870. hozzászólásáraÜDV!
Már nyolc éve használom.Az ujkrumplinál egy kicsit lejjebb engedem, hogy több földdel dolgozzon.Amennyiben odafigyelek,vágot krumpli nincs még véletlenül sem.Kb 25 LE a trakim,de elég neki a 12-15 LE.
35470 hozzászólás
Válasz Zöldfül #28917. hozzászólásáraTudnak a fiúk az kétségtelen !

Válasz psycho #28915. hozzászólásáraIgaza van Agrokid kollégának ! Földre nehéz festeni, egyébként SZUPER ! Gratula !
Válasz Zöldfül #28917. hozzászólásáraJó munkához idő kell :D :D
Hát kafa... A padlóról szedegetem össze az állam, hogy micsoda vasmágusok vagytok! Én meg két hete szívok egy hóttegyszerű krumplivető felújításával. Ma délután pl. sikerült egy nyolcas vaspálca két végére menetet vágni. Óje!

(Amúgy meg kicsit sajnálom, hogy itt nem lehet like-olni.)
Válasz psycho #28915. hozzászólásáraKöszi, szerintem még szezon előtt adjál neki színt mert utána lehet majd takarítani, amúgy frankó.
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraGrat, szépen rendbe raktad! Én is lassan végzek a talajbirizgáló készülékkel, színt csak szezon után fog kapni, az már biztos.
http://abload.de/img/dsc_0011o1bfx.jpg
http://abload.de/img/dsc_0012i1ycr.jpg
http://abload.de/img/dsc_0013u4beu.jpg
http://abload.de/img/dsc_0014imxef.jpg
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraÍgy már kinéz valahogy nagyon szép lett!!!
Válasz Balu2 #28912. hozzászólásáraNekem is!!
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraHú ez nagyon fain lett, tetszik!
Válasz AGROKID #28910. hozzászólására

Válasz 74 Misi #28908. hozzászólásáraJa, most ilyen állapotban van már, néhány kapa festése van még.

5 napi munka.
Válasz 74 Misi #28908. hozzászólásáraAzt is meg oldottam, szereltem bele GPS-t.
Válasz AGROKID #28907. hozzászólásáraNagyon jó gratula. Azért meg néznélek abban az ülőkébe ahogy nujtózkodol hogy elérd a trakin a pedálokat és a kormányt.

Válasz AGROKID #28906. hozzászólására
Végr sikerült vennem egy kormányozhatós sorközművelőt!!

Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraÜdv!

Szerintem is jó lett,okos gondolat!
Válasz lackó42 #28903. hozzászólásáraSzia!
Te hogyan szoktad elmunkálni a szántást,hogy ne legyen nagyon porítva?
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraSzép, de!
Tudom, hogy az én fejlövésem, de hosszabb távon nem javasolnám az ilyen mértékű porítást. Nem tesz jót a talajszerkezetnek.
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraSzép munka
Válasz --Geri-- #28895. hozzászólásáraÉn ugyszoktam mindt ha szántanák először csak ofafele megyek mindíg visszatolatok aztán a végén keresztbe .
Pwrsze ha megoldhatő mert kis kertek zöme kicsi :-D
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSziasztok!

Úgy látom, megint nagyot alkottatok a Barátoddal! Nagyon szép munkát végeztek. gratulálok az ötlethez és a kivitelezéshez!
Előkerült Győző, most ért haza japánból.
Nem reklámozni szeretném őket, de szerintem végtelenül korrekt, hogy vasárnap megnézi nekem, van-e gumija.
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraEz egy nagyon szép Kubu, és a munkája is az. Ez ugye nem a szokásos japán sárdagasztó rotakapa?
Válasz 74 Misi #28891. hozzászólásáraKösz Misi, de nem tegnap írtam neki, hanem már pár napja, és általában gyorsan válaszolni szokott. Tegnap végleg megadta magát a hátsó gumim, így sürgősen kerítenem kell egyet. Valakinek valami tippje?
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraEz mekkora ötlet
Sziasztok!

Lassan elkezdődnek a talajmarózási munkálatok.
Ki hogyan szokta végig járni az egyes kerteket?
Oda vissza megy, és végén lezárja a két szélét? Vagy mint p szántáskor mikor össze szántunk?
Köszönöm.
Sziasztok!

Ma újra munkában volt a Kubu :)
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSzép!

Köszi vrxlaci ! Köszi Balázs1994! 6 helyen voltam már vele dolgozni, ott is mindenkinek tetszett!
Válasz wernerj #28889. hozzászólására

Be zárták a boltot.
http://www.keletagro.hu/hu/japan-kistraktorok
Válasz BanDom #28887. hozzászólására Nagyon jó lett András nekünk tedszik
Üdv mindenkinek!
Győzőről tud valaki valamit? Írtam neki e-mailt, nem válaszol.
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSzia!
Szépen néz ki a munkája,tetszik.
Üdv. Mindenkinek! Elindult a tavaszi szezon! (nálunk) Melyhez kitartást, sok örömöt, és hibamentes üzemórát kívánok minden kedves fórumtársnak!
Ma délelőtt még csináltunk egy kis tuningot a maróra, mert nem tetszett hogy a kerekek csíkot húznak. Meg így egy kicsit visszazárja legalább a földet.
ilyen a munkája.Csináltam nektek videót is
Válasz Plútó #28885. hozzászólásáraAkkor nekem szerencsém volt tegnap nekem csak a gumi alsó része lapos akkor csak az alsó részébe kell púrhabot fújni?

Válasz wernerj #28882. hozzászólásáraNa én még soha nem olvastam el,hogy mit írnak a flakonon.De akkor én is benedvesítem előtte.Belső az van benne,de én úgy gondoltam,hogy nem abba fújom,mert nagy a kerék kerülete (6,5x36-os a gumi)és nem biztos,hogy körbe menne benne a hab.Azt tervezem,hogy belefúrok 5-6 helyen körbe a gumiba és a lyukakon fújom bele a púrhabot.A gumi az így is úgy is kuka.
Válasz krizol #28872. hozzászólásáraAkkor én is beújítok egy ilyet, még készen sem kerül túl sokba.

Köszönöm az infót.
Válasz Plútó #28881. hozzászólásáraMég annyi, hogy azért nézd meg, van-e benne belső, mert a felniről elég lenne levágni.....
Válasz Plútó #28881. hozzászólásáraElvileg a szabadban a levegő nedvességtartalma miatt köt meg, de a flakonok többsége írja is a felület benedvesítését.
Válasz wernerj #28880. hozzászólásáraÜdv!
Én holnap tervezem ezzel a megoldással,a vetőgép kerekemet használhatóvá tenni.A téli állásban szétrepedt.De a vízre nem gondoltam.Az minek kell bele?
Sziasztok!
Ma olyat tettem(kényszerből), hogy az összes gumis sírna a gyönyörtől ha látná. 2 faluval arrébb voltam marózni, már hazafelé jöttem, mikor a jobb hátsó gumi leeresztett. A profil olyan 35 centi hosszan kitört, kicsípte a belsőt. Haza gyalog 6 km, vissza biciklivel, szelep kiteker, öntöttem bele vizet, és kifújtam bele egy flakon PUR habot. Fél óra múlva már hazafelé jöttem, a gumi egész jól tart. Működőképes a dolog, de nincs valakinek egy db levetett 7-14 rizsgumija?
Válasz vrxlaci #28878. hozzászólásáraKöszi a választ.
Válasz Dutrás-Pisti #28877. hozzászólásáraMindegyiknek létezik összkerekes változata.
Tehát ebben az értelemben átépíthető.
De ami hátsó hajtású azon nincs kiépítve a kihajtás az elejéhez. Tehát nem csak az első hidat,de az egész hajtásházat is cserélni kellene. Egyszerűbb eleve összkerekest venni,ha tényleg indokolt a 4X4
Válasz vrxlaci #28876. hozzászólásáraSzia Laci!
Én inkább csak arra gondoltam,hogy a első hajtás ki van-e építve rajta?
Gondolom az első híd csak pénz kérdése.
Válasz Dutrás-Pisti #28875. hozzászólásáraBármelyiket,csak megfelelő mennyiségű pénz és szabadidő kérdése az egész.
Sziasztok!

Olyant szeretnék kérdezni tőletek,hogy melyik az a típus, (hátsó kerék hajtású)amelyiket át lehet alakítani első kerekesre?Vagy nem lehetséges?
Előre is köszönöm a segítséget.
Érdeklődni szeretnék,termel valaki vöröshagymát?
Szeretnék kérni egy-két tanácsot!
Válasz Mtom #28861. hozzászólásáraSzia
Példának: Yanmar YM1820 3 fokozatú TLT fordulatszámok
1-550
2-784
3-1096
Válasz -salátás- #28870. hozzászólásáraÜDV!
Már nyolc éve használom.Az ujkrumplinál egy kicsit lejjebb engedem, hogy több földdel dolgozzon.Amennyiben odafigyelek,vágot krumpli nincs még véletlenül sem.Kb 25 LE a trakim,de elég neki a 12-15 LE.
Válasz lakatosr66 #28859. hozzászólásáraKöszönöm!Ez már csak rád marad mindig!