Gázolaj árak 605 Ft Benzin árak 607 Ft EUR 383.58 Ft USD 354.11 Ft CHF 386.1 Ft GBP 435.16 Ft

Fórum

Becenév: wernerj
Csatlakozott: 2013-12-26 18:48:59
Utolsó belépés: 2022-07-07 10:09:30
Fórum hozzászólás: 640

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Gumóka #11010 hozzászólásaSzia!
Én úgy tudom hogy saját fejlesztésű 3 hengeres Ford motor van benne, nem Perkins.

Előzmény: endypapa_20120 #570 hozzászólásaSzia!
Siófokon a Hanyecz-nál próbáltad? Szeptemberben cseréltem náluk, semmi probléma nem volt.

Előzmény: Josku #5575 hozzászólásaSzia!
Az összkerékhajtás viszkókuplungos, az szokott benne tönkremenni, és ha kapsz hozzá egyáltalán, húzós az alkatrész ára. Az alap Wagon-r hihetetlen dolgokat kibír, volt a családban nagypapának, víz nélkül-olaj nélkül is tette a dolgát, megszakíthatatlan. Egyedül a küszöb tud róla lerohadni, meg a csomagtérajtó teleszkópja fárad el.

Előzmény: Gptomi #1279 hozzászólásaAttól függ, hogy jövőre mi a terved vele. Ha leadod vasba, hajtsad csak tovább. Én azonnal nekiállnék szétszedni mielőtt nagyobb bajt csinál. Lehet hogy egy régebbi gyűrűtörés maradéka, de akkor nem lett kimosva rendesen a blokk, maradhatott benne máshol is darab, az meg rendezkedni fog. Ha friss törés, akkor meg szerencséd van és időben észlelted, jó eséllyel menthető a gép. Írd majd meg, mi lett a vége.

Előzmény: agrogal #5544 hozzászólásaKia Sorento.

De akkor nem csak középtartományban csinálná, és nehezebben is indulna, vagy tévedek? Porlasztócsúcs ugyanakkora nyomáson porlaszt minden fordulatszámnál, ezért állítjuk be. A hangja alapján szelepnyitási probléma lesz, van egy rész amikor majdnem lefullad, akkor nem nyit időben, olyan mintha ellendolgozna az egyik henger.

Előzmény: s.g #35333 hozzászólásaVideó alapján szelephézag-állítással kezdenék, nem egyformán kopog a 3 henger, szerintem csak nincs jól összerakva valami. Szelephézagot a szíjtárcsán lévő jelöléshez állítottad? Bütyköstengely biztos hogy le lett húzva? Porlasztó gondolom kúpos, nem lehet hogy ferdén van az egyik a fészekben? Nem adagoló baja van szerintem.

Előzmény: wernerj #35305 hozzászólásaMég annyi: a fesszabályzó testjét nézd meg, lehet csak fel van lazulva, vagy oxidos, és azért nem teszi a dolgát.

Előzmény: balogh1zsolt #35304 hozzászólásaSzia!
Szerintem a feszültségszabályzó ment tönkre, túltöltötte az akkut, attól púposodhatott meg. Vagy az akkud kapott cellazárlatot. Azon se lepődj meg, ha a generátort kinyírta, képes rá. Ha elindítod, és leveszed a sarut,rámérsz, mennyit tölt vissza? Ha semennyit, akkor nézd meg a csatlakozókat, nem olvadtak-e, vagy a túlfeszültségtől oxidosak. Utána mérjél rá a generátor saruira, ha ott van töltés, akkor az megúszta. Ha az akkusarunál több mint 13.5 Volt, akkor fesszabályzó. Írd majd meg, mire jutottál.

Előzmény: Maszek Zs #236 hozzászólásaPersze.

Előzmény: Maszek Zs #232 hozzászólásaCsörgess meg holnap, mert nincs meg a számod.

Előzmény: Maszek Zs #230 hozzászólásaÉjszakás vagyok, lesz 10 óra mire hazaérek, de ha erre jársz, csörögj bátran, megiszunk egy kávét.

Előzmény: _Felhasználó_ #226 hozzászólásaSomogyban merre vagy helyileg? Ha járnál Tab felé, megmutatnám hogy az erdészet milyen kerítéssel tartja kint a disznót a makkvetéstől, annál jobb nem nagyon van. Ponthegesztett táblás acélháló (3mm), akác oszlop, 3 méteres köz. A telepítésben meg én tudok neked segíteni. Hívj fel: 30 337 07 38

Előzmény: Jancsi3527 #1266 hozzászólásaAz a lényeg, akkor nem a covid szólt közbe.
Kíváncsi leszek a gépre. Köszönöm hogy utánajártál!

Előzmény: GREVEN #35283 hozzászólásaSzia!
Olvass vissza ezen a fórumon, többször feltették már ezt a kérdést, találsz véleményt több márkáról, típusról is.
Általánosságban elmondható, hogy az alkatrész-ellátás biztosított, mindenhez be lehet szerezni alkatrészt, csak tudni kell, hol keresd. Vannak importőrök, akik már régóta foglalkoznak alkatrésszel is.
A típusválasztás tekintetében azt javaslom, döntsd el mire kell. 1,5 millióért lehet kapni 13 lovas kicsi gépet is szép állapotban, és lehet kapni 26 lovast is lerúgva. A lerúgott sem menthetetlen, csak foglalkozni kell vele. Írd le, mire kell, és milyen típusokat nézegettél, akkor tudunk neked véleményt mondani.

Sziasztok!
Gyula bácsiról van valakinek valami híre? Sikerült a Saxo motort beépíteni a traktorba? Az adatlapja szerint nagyon régen nem járt itt. Kíváncsi lennék, hogy sikerült a gép.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Nekem a gépszerelés mellett főleg stégépítési és bontási munkákhoz kell. Sok helyen a víz fél év alatt úgy összegyógyítja a csavart az anyával, hogy a sima szárat eltöröm rajta. Inkább a csavar törjön, az pótolható. Ha az Mtz kerékanyát is leszedi, a kedvenc gépem lesz.

Előzmény: Maszek Zs #4328 hozzászólásaKöszönöm!
Megpróbálok szerezni, ha másnem akkor lesz még úgyis kínálatban.

Van valaki, aki már használt Parkside-os fekete ütvecsavarozót? Most van akcióban 50-ért. Youtube-on a videókban csak jókat mondanak róla, de kíváncsi lennék olyannak is a véleményére, aki már megkínálta nagyobb kerékanyával is. Gondolkodok rajta, hogy veszek egyet.

Köszönöm a válszokat! Valamelyik nap ha lesz időm, nekiugrok.

Sziasztok!

Lehet volt már téma, de nem találtam meg. Olyan problémám van, hogy az 50-es Mtz hidraulika tartályából fogyott az olaj. Azt hittem, hogy a rajta lévö PKU homlokrakodó felső munkahengereinél megy el, mert karmantyúzásra szorulnak. Mostanában ez a fogyás felgyorsult, ennyi nem megy el fent. Megjelent ugyanakkor a féltengelynél az olaj ( konkrétan tele van a váltó olajjal), és elkezdte a homlokrakót lassan visszaeregetni munka közben. Nem a gombaszelep, megnéztem. Mondtak nekem olyat, hogy a szivattyú mögött az előtétházban található szimeringet cseréljem ki. Ez lehet a baja? Mekkora meló? Elég csak a szivattyút kivenni, vagy kompletten a tartályt is kivegyem?

Előzmény: kurucsopeti #35239 hozzászólásaSzia!
Az sokat segítene, ha tudnánk a motorkódot, milyen motort keresel pontosan.

Előzmény: norb7909 #75802 hozzászólásaSzia!
Én is Siófokhoz lakok közel. Nem tudsz véletlenül 13.8-as külső gumit valakinél? Lerúgta az enyém a futózást, újhoz meg jelenleg nincs " kedvem".Ma kimentem kicsit a sárba, dagonyázni meg hegyet mászni. Van már hozzá emelőkar, hidromotor, külön szivattyú és vezértömb, nemsokára készül a gödörfúró is. Vízszintes tengelyű szárzúzót csinált már itt valaki?

Előzmény: szilvia0408 #35196 hozzászólásaSzia!
Én úgy tudom, hogy a kék füst az minden esetben a gázolajjal együtt elégő motorolajra utal. Első körben levenném a szelepfedelet, megnézni hogy a szelepvezetők nem kopottak-e, vagy a szelepszár-szimmeringek nem öregedtek-e el. Azt írtad hogy csak magas fordulaton füstöl. Nem indul nehezen? Hideg motornál, alacsonyabb fordulatszámon nincs kék füstje? Biztos hogy a megfelelő viszkozitású olajat raktad bele? Én a szívó oldali szimmeringekre tippelnék első körben.

Előzmény: celiranyossan #35193 hozzászólásaSzerintem ezzel a végállását állítod, amikor süllyeszted a hidraulika karokat, ezzel állítod be, hogy mikor zárjon vissza a hidraulika, mikor húzza vissza az állító karodat üres állásra. Jól gondolkodsz, ha teljesen betekered a végén az anyát, megszűnhet az úszó állásod, mivel túl hamar reteszel vissza a vezértömb.

Előzmény: gmehes5 #35182 hozzászólásaSzia!
Csak tippelek, de szerintem amikor kifogyott az üzemanyag, üresre szívta a tankot, és vagy az üzemanyag-pumpa biztosítékja égett ki, vagy maga a pumpa ment tönkre. Próbáld meg lehúzni a csövet az adagolóról, bekötni neki egy ejtőtartályt. Ha így fel tudod pörgetni, megvan a hiba. Szerintem azért pöfög el alapjáraton, mert annyi anyagot még tud szívni, ami elég hozzá, de ha több kell neki, ahoz már kellene a pumpa. Írd meg, mire jutottál.

Előzmény: celiranyossan #35178 hozzászólásaSzia!
Pontosan nem látszik, hogy mihez kapcsolódik ez a kar, de az a vége, ami nem állítható( amin a fekete vég van) nem a hidraulikád mozgó részéhez van csatlakoztatva?

Előzmény: Vörösnyakú #35152 hozzászólásaSzelepfedelet levenném a helyedben, megnézni hogy minden rendben van-e alatta. Az adagoló ha áttolja az anyagot a porlasztócsúcsokon, szerintem a szelepekkel lesz valami. Amikor gyűrűzted, alulról bontottad gondolom. Nem szereltem még ezt a tipust, de gondolom ebben sincs elektronikus fojtószelep az adagolóban.
Amikor indítod, átfordul gond nélkül, vagy fogja egy pillanatra valami? Ha lelazítod a nyomócsöveket, jön rajtuk az anyag?

Előzmény: wernerj #981 hozzászólásaSzársértő nincs rajta, de a hajtáson rajta van a csonk, rá lehet tenni.

Ha valakit érdekel, van egy eladó Fella sm210 ( elvileg, mivel adattáblát nem találtam rajta) diszkes kaszám. Sajnos a lépés úgy jött ki, hogy feleslegessé vált. Nem új, van rajta mit csinálni, de úgy raktam le hogy működik. Helyileg Somogy megye, Tab. Nem hirdetem sehol, csak ha már így szóba hoztátok, hátha érdekel valakit.

Előzmény: RkTomi #5257 hozzászólásaLegális, ha nem kék-piros, vagy sárga(ezekhez vizsgáztatni kell külön), és saját ingatlanodon használod munkalámpának. Közúton csak úgy lehet felszerelve a kocsin, ha nincs bekötve az autó saját világítására. Nekem is van fent, trélerezéshez kellett munkalámpának. Akkuról-relé-kapcsoló-fényhíd. Ha kérdezik, " természetesen sosem használom közúton, hiszen azt nem szabad". A valóság az, hogy nagyon sok vadelütéstől mentett már meg. Arra figyelj, hogy jó előre kapcsold le, ha jön szembe valaki, mert vakít, és ha véletlenül rendőrautót perzselsz meg, díjazni fogják, vastagon.

Előzmény: mtz1221 #74717 hozzászólásaOff, de ha már témánál voltatok:
Amikor befekszik az ember a kocsi alá, leengedni az olajat, soha ne rakjátok ki az új szűrőket a kerék mellé. Leengedem az olajat, kimászok, a komondor ami előtte felügyelte a munkát, köddé vált. Hívom, nem jön. Keresem, a kert végében rágta szét éppen az új légszűrőmet. Még meg is morgott.

Előzmény: Magister #3642 hozzászólásaLe kell mondanom róla, sajnálom, de az első a családi béke. Az összeg pont elérte a női lélek tűrőképességétsmile smile.

Előzmény: Magister #3640 hozzászólásaSzia!
Helyileg hol található? Ha nincs messze, engem érdekelne. Mit kérsz érte? Elég masszívnak néz ki, mennyire terhelhető, egy közepes motorblokkot elbír?

Előzmény: Hús Futár #2164 hozzászólásaEgy román oldalon találtam hirdetve 1.500.000 ukrán hrivnyáért, ami olyan 16 milliónak felel meg.

Előzmény: Rabó001 #1345 hozzászólásaGoogle Maps akkor ír ki koordinátákat, ha leszúrsz neki egy gombostűt( hosszan kijelölöd a pontot). Ilyenkor a keresőmezőben is kiírja, és ha felnyitod a részleteket, ott is. Google Earth is jó ilyen szempontból. Én a Mezőterület mérés Pro.-t használom, terület, távolság, gps mérés van benne, és pontosabb a mérése mint a Google Maps-nak. Derült már ki vele turpisság....

Mindenkinek, aki olvassa még ezt az elhagyott topicot, áldott, békés karácsonyt és jó egészséget kívánok!

Ez egy leszerelt rizskombájn, a kombájn részét levették. Átalakítás után erdészeti munkákra lesz használva, csemetekertben szárzúzás, gödörfúrás, vágásban rönkvonszolás.

Bővült a család, hatalmas köszönet Győzőéknek a keletagro-nál!

Előzmény: mtz1221 #9212 hozzászólásaNekem a Gazella alatt ilyen I profilú, egyenes tengely van elől, vedd meg bátran. Kovácsolt cucc, tehát arra számíts hogy hegeszteni-vágni elég nehéz lesz.

Előzmény: ollari.csaba72 #35113 hozzászólásaSzia!
Én nem óradíjra szántok, de átszámolva 6500 forintra jön ki egy órám, ha nem problémás a terület. Ha sok a tolatás meg a fák kerülgetése, valamivel többet kérek.Reális amit hallottál.

Én is így kezdtem, hogy majd a saját területeimre jó lesz a traktor, most a bérmunkáktól nem jut idő a sajátrasmile thumbup.

Ezek a zöldek mostanában lépten-nyomon elfekszenek. A kép november 2.-án készült.

Előzmény: Nyomasek Bobo #9125 hozzászólásaMár évek óta ultrahanggal csinálják, az ujjazás már csak akkor van, ha nagyobb a baj. Nem lehet, hogy szimpatizál veled a dokid?smile lol

Előzmény: gyula222 #1143 hozzászólásaÜdvözlöm!
A motor cserét körbejárta, három dologra mégis szeretném felhívni a figyelmét: az egyik az új motor tömege és tömegközéppontja, a másik a mérete, harmadik a hűtés.
Felénk is volt aki lecserélte a Tz4K motort dízel Daihatsura, és ekkor jöttek a problémák. A Daihatsu motor nehezebb mint a gyári, plusz előrébb is került az új felfogatás miatt, így megváltozott a súlyelosztás, orra akart bukni a traktor, a hátulja meg kapart. Súlyozással megoldotta a srác.
A másik probléma a motor mérete, konkrétan az, hogy a személyautó motorja jobban lelóg, mint a gyári motor. Ez szántásnál, vagy akár egy mélyebb keréknyomban is probléma lehet, nem szerencsés ha az olajteknő túrja a földet.
Harmadik probléma a hűtés: tegyük fel, hogy a nagy motor elé még fel tudja tenni a vízhűtőt is. Azt viszont tudni kell, hogy traktornál nem úgy fog működni a hűtése mint egy személyautónál, itt sajnos a menetszél nem segít be a ventillátornak. Ha direktben hajtat egy ventillátort a főtengely végéről folyamatosan, akkor még az is előfordulhat, hogy terhelés nélkül a motor sosem fogja elérni az üzemi hőfokot. Ha nincs elég hely a motorhoz való hűtőnek, és felrak egy kisebb hűtőt, lehet hogy a kevesebb víz miatt megfőzi a motort.
Egyébként kíváncsian várom, mit tud kihozni a projektből, és sok sikert kívánok hozzá!

Előzmény: csuti0 #35091 hozzászólásaSzia!
A nyomtávszélesítés több okból sem jó ötlet. Volt már kihúzva a kerék, egyrészről akkor nagyon ráz a traktor ( 2 sérvvel nem ül ki a gyönyör az arcomra), másrészről gyérítéseket csinálok, ahol nem férek el csak ezzel a nyomtávval. Igazából amin nagyon agyalok, azok a leszerelt rizskombájnok. Gumilánc, elől ülsz rajta, hátra meg lehetne építeni egy kis hidraulikus darut, vagy egy csörlőt. Időnként rá lehet akadni 3-400.000 forintért. Képek alapján alacsonyan van a súlypontja, jó lenne egy ilyet élőben látni, megpróbálni felborítani. Az is baj, hogy mifelénk elég meredek dombok vannak, sok vízmosással.

Teszek fel én is aktualitást, hátha sikerül újra feltámasztani a fórumot. Hétfőn felborultam a traktorral újra, most az erdőn sikerült rámenjek egy tuskóra. Olaj felét kidolgozta magából mire sikerült leállítani. Kormányösszekötő gömbfejek meg a motorháztető bánta a mutatványt, szerencsére minden javítható vagy cserélhető. Komolyan gondolkodok rajta, hogy erdei munkához gyártok neki valami bukókeret-féleséget, hogy ha megint bukfencezik, azon forduljon át.

Előzmény: Gumóka #70775 hozzászólásaKöszönöm, akkor ezek szerint a szivattyú felé kijön a belső. Nem mertem jobban erőltetni, nehogy galiba legyen a dologból. Holnap megpróbálom.

Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy az 50-es Mtz hidraulika-tartály alján a csapágyat nagyon macerás cserélni? Elég rendesen lötyög már, és mivel úgyis szivattyút cserélek, gondoltam kivenném, de nem találok saegergyűrűt, és ki sem akar jönni. Csinált már valaki ilyet? Vagy ne foglalkozzak a lötyögésével?

Előzmény: Istvánxxx #1855 hozzászólásaMelléd kell álljak, főleg annak tükrében, hogy kezd mindenki fotel-szakértővé válni az ügyben. Képek alapján próbálják eldönteni, mi történt abban a pillanatban, pedig lehet sosem derül ki, hogy volt-e esetleg külső zavaró körülmény, vagy résztvevő a dologban. A típus (Bmw F650 Gs) tényleg megállapítható, főleg ha veszi az ember a fáradtságot,végiglapozza a galériát, és érdekli egy kicsit a dolog. 18 év motorozás után szerintem kijelenthetem, hogy kapisgálom kicsit a dolgot, vannak hülyék a motorosok közt is, de semmivel sem kevesebb mint az autósok között. Divat lett általánosítani, hogy minden motoros hülye, és sajnos a média sulykolja ezt a laikus emberek fejébe. Egy év alatt arányaiban ugyanannyi motoros szenved balesetet, mint autós. Ha kimész motorozni, 3 féle közlekedővel találkozol: 1. aki előzékeny, 2.aki meg akar ölni szándékosan, mert zavarja hogy te motoron ülsz, 3.aki észre sem vesz, és ezzel sodor bajba. Motorosként előre kell tudnod gondolkodni, mivel hiába van elsőbbséged, hiába jössz főúton, a teherautós is eléd kanyarodik, mondván hogy úgyis ő a nagyobb, meg van féked. Helyszíneléskor meg persze hogy azt mondja, hogy nem látott. Vagy ne törjünk pálcát a motorosok fölött, vagy tegyük ezt meg mindenkivel, de akkor ismerjük el azt is, hogy a békés családapa is meg tud vadulni, ha alkalma nyílik rá egy erősebb vagy nagyobb autó volánja mögött. Magunk fölött is törhetünk, nem hiszem hogy itt mindenki angyal( én sem vagyok az ) és véletlenül sem rakja túl a kocsit, vagy hagyja fent vonuláskor éjszaka az asztalt.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Ezekre készülj fel, ha vidékről a városba költöznél!
Sajtóközlemény
Ezekre készülj fel, ha vidékről a városba költöznél!
Nyugat-Magyarországon könnyebb községből városba költözni.
A kalászfuzáriózis megelőzése segíti az élelmiszerbiztonság javítását
Sajtóközlemény
A kalászfuzáriózis megelőzése segíti az élelmiszerbiztonság javítását
A mikotoxinoknak komoly a humán- és állategészségügyi kockázata.
IFA L 60
IFA L 60

100 Ft

MTZ gumi
MTZ gumi

15.000 Ft

Topend Plus szilva csemete eladó
Topend Plus szilva csemete eladó

2.000 Ft

SPC vetőgép alkatrészek
SPC vetőgép alkatrészek

10.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]