Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraAz íves úton mozgó kar talán egy hidraulikus kivezetés választó kar lehet. Nekem is van hasonló, azzal lehet váltani, hogy a hátsó függesztés működjön, vagy a (ledugózott) körre menjen a nyomás. Ledugózott felállásra nem érdemes átváltani, ha nincs kiépítve, mert a szivattyú nagyon nem örül neki!
Válasz kalev017 #25365. hozzászólásáraNekem ilyen van. Ez egy szlovák eke, 2x20 centi fogású, nyírócsapos, a neve PNJ 2-20. Csallóközi (Felvidék) kereskedőknél kérdezz rá. És akár bővíthető 3x20 -ra is! Egyébként Nagytapolcsány (Topoľčany) mellett egy kis faluban gyártják.
Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraAz a kar a talajmaródnak a zsilipjét mozgatja (mennyire szórja ki a földet) a talajmarodon kell lennie egy bovdennak amit a traki hátuljára aegy pici karra kell kötni .
Sziasztok
Először is köszönnék mindenkinek itt a fórumon, ezentúl valószínű én is csatlakozom a hozzászólásokhoz. A napokban lettem tulajdonosa egy F155D-nek, rögtön hozzátartozó kérdésem hogy Győr környékén, de legalábbis 100km-es körzetében nem tud valaki ehhez való ekét? Egy kisebb fogású kettest keresnék, amit még elbír a gép. Talán több fül többet hall.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Válasz egymotoros #25360. hozzászólásáraSzia!
GL 320 kubotánk van,könnyedén lehet ki be kapcsolgatni a forgásrásegítőt(gyors forgást)
De igazából nem nagyon szoktam kapcsolgatni mert szinte mindig szükség van rá.
Üdv.:csuti
Imádom a traktoromat egy Kubota GL23 a 4x4 kapcsoló kar három állású. Az összkereket könnyen veszi, de a fordulás rásegítő állásba komoly harcok árán hajlandó beugrani, kifelé könnyen jön. Ez tök normális ennél a gl szériánál, vagy van bármi tapasztalat ezzel kapcsolatban, esetleg megoldás van e rá?
Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy nem használ vki 1 méter széles vízszintes Y késes zúzót? Nekem van ,de a kukoricaszárt nem tudom egy menetben szépen összeaprítani.Az enyémmel van hiba, vagy mind ilyen. Hagy olyan szárat aminek csak a felét vágja le, de mikor szembe megyek akkor tökéletesen leszecskázza.Igaz a gépemen csak 8 cm magas kések vannak.
Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraGratula az új munkatárshoz,ráadásul egy Yanmar...
Az a kar szerintem a homlokrakodót működtette.A te gépeden még az alapja is megvan a traktoron.A pici kart nem tudom, az enyémen nincs vagy már nincs.
Majd egy 2-3 perces vidit csinálj lécci a youtube-ra feltöltve,akár egy indításosat is megnéznék,a hangjára is kíváncsi vagyok.
Üdv mindenkinek! Tegnap végre megérkezett az "új munkatárs"! Egyből érdeklődnék is, a hasonló géppel rendelkezőktől, hogy pl a kisebbik kar mire való? A nagy a hidraulikát működteti, azt tudom. Az a nagyon pici kar, ami egy íves pályán mozdítható el, mi célt szolgál? Van a jobb láb alatti részen 3 kidraulika csatlakozó, abból kettő ossze ven kötve egy csővel. Valamelyik karnak esetleg köze lehet ezekhez?
A jobboldali függesztő karon csavarorsó helyett,hidraulika henger van amit elektronikusan lehet vezérelni,munka közben mozog a dugattyú a hengerben ezért emelkedik a jobb oldala.Lehet e fixszálni a munkahengert?
Válasz 76béci #25349. hozzászólásáraÜdv. Nálam a váltóban van egy nívó pálca,és az jelzi a szintet.Nekem közös a váltó,és a hidraulika rész!Ezért amikor az ülés alatti részen felöntöm a rendszert azt a nívót kell néznem.Nemrég cseréltem olajat kb 15 liter ment bele az egész rendszerbe.Amikor leengedtem az olajat elég kevés jött le,akkor vettem észre,hogy a hátsó kerekeknél a kihajtásnál,legalul van mind a két oldalon egy-egy csavar.Azokat kitekerve folyt ki az összes olaj.
A kérdés változatlan hátha valaki tud valami adatot.
Yanmar KE 3-4 vagy Mitsubishi MT 155-156 tulajdonosok valaki már cserélt köztetek váltóolajat ha igen kinek mennyi olaj volt benne vagy ha valaki tud leírást annak külön köszönöm ha megossza velem.
Válasz lackó42 #25345. hozzászólásáraSzia.
Írtam,hogy még befedem a trágyát.De igazad lehet úgy hogy széjjelebb húzom befedés előtt.Köszönöm a jó tanácsot.
Üdv. Mindenkinek! Ma én is dolgoztam egy kicsit. Kiszedtük a zöldségeket, de nem ásóval, hanem hirtelen gondolattól vezérelve Japán trakival+ lazítóval (ezt így derék kímélőbb megoldásnak tartottam) Csináltam nektek videókat is. (egy kis esti csemegének megteszi) lazító 1éslazító 2
Válasz puccer #25333. hozzászólásáraÍgy télire rakva ez a trágyázás hoz magával veszélyeket is. A trágyának magasabb belső hűmérséklete miatt kártevők átvészelhetik a telet, ráadásul rossz helyen: a fák tövénél. Javaslatom: 1. fedd be a trágyát földdel. 2. ne közvetlenül a tövéhez rakd, hiszen a hasznosulás úgyis hónapok múlva kezdődik amikoris a gyökérzet kifelé terjed. Várható lombszélességben trágyázz. Szerintem.
Akit érdekel van egy ilyenem tudom nem japán trakira való de hátha van valakinek ismerősök között akinek kellene egy iéyen.
A 3 fontos mérete síntávolság 330mm sínszélesség 30mm rögzítő csap átmérő 25mm
Húú de viccesek az urak! Dallas Boby? Tablettás? Meg miegymás De olcsóbb ám a Dallas Boby nélkül! Meg a tablettás bor is olcsóbb! Na jól van, lesz még nekem 4x4-em de akkor nektek annyi mert mindegyitek trakiját elhúzom vele! (Tuningmatricát teszek rá hogy több lóerős legyen, megiszok 10 sört hogy stabilabb legyek négykézláb, meg benzint tankolok bele)No de sebaj így is kedvellek Benneteket!!! De addig is !
Én voltam, megnéztem a solti Rexxton telepet.
Drágák a trakik és öregek. Ha fiatalabbak, akkor pedig arany ár a köbön. Sok trakin a gumik kirepedve. Én nem javasolom.
Az árakat láthatod. Hónapok óta nem kelnek el a gépeik.
Üdv az uraknak.
Ma dolgozgattam egy kicsit meló után! Bár felénk eléggé lógott az eső lába,de szerencsére nem esett délután. Sikerült széthordanom a trágyát a diófákra.Érkezés a tetthelyre.
Yanmar KE 3-4 vagy Mitsubishi MT 155-156 tulajdonosok valaki már cserélt köztetek váltóolajat ha igen kinek mennyi olaj volt benne vagy ha valaki tud leírást annak külön köszönöm ha megossza velem.
Nekem nincs olyan lábmunkám mint Roda Scottnak volttehát nekem a 4 kerék mindig nagy biztonságot adott,főleg hogy a tanyám megközelítése a meredek út miatt felér egy off road szakasszal,felfelé max üres pót,és minden bekapcsolva.
Lefelé is jól jött az összkerék meg a bátorság.
Persze belőlem meg csak az egy kerék hiányzik...tudjátok amelyik a többit hajtja
Válasz AGROKID #25324. hozzászólásáraKöszönöm a segítségedet. Hétvégén érkezik a gép, egy Yanmar Fx28D. Keresgélek, honnan, milyet rendeljek. Szűrő most CAPA cp175 van rajta. nem nagyon találtam eddig ilyet, de csak-csak lesz valami.
Üdvözlök mindenkit!Érdeklődöm hogy a hydraulikus fuggesztő lakatot,lehet valamilyen módon rögziteni,hogy az ásógép működés közben ne mozgassa fel-le a dugattyút a hengerben?
jobb oldala fel-le mozog !Mitsubishi mt 245d tipusú gépem van.Nem igazán tudom kezelni a vezérlést!Válaszokat előre is köszönöm
Válasz Józsi074 #25310. hozzászólásáraOlyan mint a motorolaj abból is 100+1 féle van csak annyi, hogy a motorba motorolaj a váltóba váltó olaj kerüljön. Dexron III, milyen gyártó szerintem mindegy. Árban mit bírsz el mert elég jó áruk van ezeknek.
Szűrő meg szám szerint a megfelelő.
Válasz kokesz74 #25322. hozzászólására
Igen-igen! Itt van ám az igazi kihívás, meg izgalom,és adrenalin! (persze teljes mértékben elismerem a 4x4-et, de "csak" erre futotta akkor)
Válasz -salátás- #25319. hozzászólásáraÜdv.! A félféket nem véletlenül találták ki, és alkalmazzák majdnem minden traktoron. Ha tudod gyakorold a használatát (kormány és pedál összhang az egész) Én úgy csinálom hogy fordítok felet a kormánykeréken, pedál le, és továbbfordítom. Nekem így vált be. (mondom ezt persze nem oktatási célzattal)
35470 hozzászólás
Válasz Józsi074 #25356. hozzászólására

Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraÜdv!
A kisebbik kar a mélységet szabályozza: ha a maró is a trakihoz való és van bovden összeköttetés a marohóz akkor a.
Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraAz íves úton mozgó kar talán egy hidraulikus kivezetés választó kar lehet. Nekem is van hasonló, azzal lehet váltani, hogy a hátsó függesztés működjön, vagy a (ledugózott) körre menjen a nyomás. Ledugózott felállásra nem érdemes átváltani, ha nincs kiépítve, mert a szivattyú nagyon nem örül neki!
Válasz kalev017 #25365. hozzászólásáraNekem ilyen van. Ez egy szlovák eke, 2x20 centi fogású, nyírócsapos, a neve PNJ 2-20. Csallóközi (Felvidék) kereskedőknél kérdezz rá. És akár bővíthető 3x20 -ra is! Egyébként Nagytapolcsány (Topoľčany) mellett egy kis faluban gyártják.

Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraAz a kar a talajmaródnak a zsilipjét mozgatja (mennyire szórja ki a földet) a talajmarodon kell lennie egy bovdennak amit a traki hátuljára aegy pici karra kell kötni .
Sziasztok
Először is köszönnék mindenkinek itt a fórumon, ezentúl valószínű én is csatlakozom a hozzászólásokhoz. A napokban lettem tulajdonosa egy F155D-nek, rögtön hozzátartozó kérdésem hogy Győr környékén, de legalábbis 100km-es körzetében nem tud valaki ehhez való ekét? Egy kisebb fogású kettest keresnék, amit még elbír a gép. Talán több fül többet hall.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Válasz egymotoros #25360. hozzászólásáraSzia!
GL 320 kubotánk van,könnyedén lehet ki be kapcsolgatni a forgásrásegítőt(gyors forgást)
De igazából nem nagyon szoktam kapcsolgatni mert szinte mindig szükség van rá.
Üdv.:csuti
Válasz egymotoros #25360. hozzászólásáraSzia
Figyelj az elso kerekre, mindig aljon egyenesen.Az enyemet csak igy tudom bekapcsolni.
Válasz Adis #25358. hozzászólásáraSzia! Nekem van,de semmi gondom nincs kukorica szárral. De sejtem a problémádat. Kb 1 óra múlva felhívlak.
Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraNagyon komoly a géped, jól néz ki.
Sok-sok hibamentes ü.ó.-t kívánok hozzá!
Üdv kollégák!
Imádom a traktoromat egy Kubota GL23 a 4x4 kapcsoló kar három állású. Az összkereket könnyen veszi, de a fordulás rásegítő állásba komoly harcok árán hajlandó beugrani, kifelé könnyen jön. Ez tök normális ennél a gl szériánál, vagy van bármi tapasztalat ezzel kapcsolatban, esetleg megoldás van e rá?
Válasz Adis #25358. hozzászólásáraSziasztok!
Nekem egy 105-ös kalapácsos van, de nekem is ez a problémám vele.
Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy nem használ vki 1 méter széles vízszintes Y késes zúzót? Nekem van ,de a kukoricaszárt nem tudom egy menetben szépen összeaprítani.Az enyémmel van hiba, vagy mind ilyen. Hagy olyan szárat aminek csak a felét vágja le, de mikor szembe megyek akkor tökéletesen leszecskázza.Igaz a gépemen csak 8 cm magas kések vannak.
Válasz Józsi074 #25356. hozzászólásáraGratula az új munkatárshoz,ráadásul egy Yanmar...
Az a kar szerintem a homlokrakodót működtette.A te gépeden még az alapja is megvan a traktoron.A pici kart nem tudom, az enyémen nincs vagy már nincs.
Majd egy 2-3 perces vidit csinálj lécci a youtube-ra feltöltve,akár egy indításosat is megnéznék,a hangjára is kíváncsi vagyok.
Üdv mindenkinek! Tegnap végre megérkezett az "új munkatárs"!
Egyből érdeklődnék is, a hasonló géppel rendelkezőktől, hogy pl a kisebbik kar mire való? A nagy a hidraulikát működteti, azt tudom.
Az a nagyon pici kar, ami egy íves pályán mozdítható el, mi célt szolgál?
Van a jobb láb alatti részen 3 kidraulika csatlakozó, abból kettő ossze ven kötve egy csővel. Valamelyik karnak esetleg köze lehet ezekhez?
Válasz AGROKID #25340. hozzászólására
A jobboldali függesztő karon csavarorsó helyett,hidraulika henger van amit elektronikusan lehet vezérelni,munka közben mozog a dugattyú a hengerben ezért emelkedik a jobb oldala.Lehet e fixszálni a munkahengert?
Válasz Felvidéki67 #25336. hozzászólására
Válasz puccer #25352. hozzászólásáraIgen, csak nekem nem nivó pálca van, hanem csavarok az alsó és felső szinten.
Válasz krizol #25350. hozzászólásáraÜdv.
Akkor neked is közös a váltó és a hidraulika rész!?
Válasz 76béci #25349. hozzászólásáraÜdv. Nálam a váltóban van egy nívó pálca,és az jelzi a szintet.Nekem közös a váltó,és a hidraulika rész!Ezért amikor az ülés alatti részen felöntöm a rendszert azt a nívót kell néznem.Nemrég cseréltem olajat kb 15 liter ment bele az egész rendszerbe.Amikor leengedtem az olajat elég kevés jött le,akkor vettem észre,hogy a hátsó kerekeknél a kihajtásnál,legalul van mind a két oldalon egy-egy csavar.Azokat kitekerve folyt ki az összes olaj.
Válasz 76béci #25349 hozzászólás
Üdv!
Nekem 18-as Micsum van.12-15L megy a váltóba!
A kérdés változatlan hátha valaki tud valami adatot.
Válasz lackó42 #25345. hozzászólásáraSzia.
Írtam,hogy még befedem a trágyát.De igazad lehet úgy hogy széjjelebb húzom befedés előtt.Köszönöm a jó tanácsot.
Válasz BanDom #25346. hozzászólására
Én is próbálok mindent úgy tervezni, hogy minél könnyebb legyen és a traktor is legyen kihasználva.
Üdv. Mindenkinek! Ma én is dolgoztam egy kicsit. Kiszedtük a zöldségeket, de nem ásóval, hanem hirtelen gondolattól vezérelve Japán trakival+ lazítóval (ezt így derék kímélőbb megoldásnak tartottam) Csináltam nektek videókat is. (egy kis esti csemegének megteszi) lazító 1éslazító 2
Válasz puccer #25333. hozzászólásáraÍgy télire rakva ez a trágyázás hoz magával veszélyeket is. A trágyának magasabb belső hűmérséklete miatt kártevők átvészelhetik a telet, ráadásul rossz helyen: a fák tövénél. Javaslatom: 1. fedd be a trágyát földdel. 2. ne közvetlenül a tövéhez rakd, hiszen a hasznosulás úgyis hónapok múlva kezdődik amikoris a gyökérzet kifelé terjed. Várható lombszélességben trágyázz. Szerintem.
Lackó
Akit érdekel van egy ilyenem tudom nem japán trakira való de hátha van valakinek ismerősök között akinek kellene egy iéyen.

A 3 fontos mérete síntávolság 330mm sínszélesség 30mm rögzítő csap átmérő 25mm
Mai munkám.

Szőlősorköz művelés
Válasz Geresz1 #25327. hozzászólásáraÜdv!
Az olyan zord terepviszonyokhoz igényeljél egy bernáthegyit, demizsonnal a nyakában!
Válasz AGROKID #25340. hozzászólásáraA kettős működésű munkahengert (függesztő rúd) nyomhatja össze?
Válasz lengyel.sandor #25325. hozzászólásáraLehet kicsit fáradt vagyok, de mit emelget az ásógép?
Nekem is van ásógépem, de semmi bajom nincs munka közben.
Húú de viccesek az urak!

Dallas Boby? Tablettás? Meg miegymás 

De olcsóbb ám a Dallas Boby nélkül! Meg a tablettás bor is olcsóbb!
Na jól van, lesz még nekem 4x4-em de akkor nektek annyi
mert mindegyitek trakiját elhúzom vele! (Tuningmatricát teszek rá hogy több lóerős legyen, megiszok 10 sört hogy stabilabb legyek négykézláb, meg benzint tankolok bele)
No de sebaj így is kedvellek Benneteket!!! De addig is
!
Válasz Felvidéki67 #25336. hozzászólásáraVagy mint a bor tabletta nélkül.

Válasz Lecsó81 #25316. hozzászólásáraSzia Lecsó!
Én voltam, megnéztem a solti Rexxton telepet.
Drágák a trakik és öregek. Ha fiatalabbak, akkor pedig arany ár a köbön. Sok trakin a gumik kirepedve. Én nem javasolom.
Az árakat láthatod. Hónapok óta nem kelnek el a gépeik.
Válasz Bencsiki #25328. hozzászólásáraMint a fórum Geresz nélkül

Válasz Bencsiki #25328. hozzászólásáraMintha nem is olvastam volna semmit!!

UI:Bobyt mindíg is utáltam !!
Még jön a vadháló,meg egy kicsit betakargatom földel a ganyét,oszt jó van.
A tett színhelyén elhelyezve.

A ganyé felpakolva.

Üdv az uraknak.

Ma dolgozgattam egy kicsit meló után! Bár felénk eléggé lógott az eső lába,de szerencsére nem esett délután. Sikerült széthordanom a trágyát a diófákra.Érkezés a tetthelyre.
Sziasztok

Akinek még kéne váltvaforgató eke annak itt az agroinformon hirdetnek egy 50cm-es fogásút.
Itt
Egy telefont esetleg megnézést megérhet...
Válasz Geresz1 #25327. hozzászólásáraA Japán trakesz öszkerék nélkül olyan, mint a Dallas Boby nélkül!

Válasz BanDom #25323. hozzászólásáraSziasztok!

tehát nekem a 4 kerék mindig nagy biztonságot adott,főleg hogy a tanyám megközelítése a meredek út miatt felér egy off road szakasszal,felfelé max üres pót,és minden bekapcsolva.
.

Nekem nincs olyan lábmunkám mint Roda Scottnak volt
Lefelé is jól jött az összkerék meg a bátorság
Persze belőlem meg csak az egy kerék hiányzik...tudjátok amelyik a többit hajtja
Válasz AGROKID #25324. hozzászólásáraKöszönöm a segítségedet. Hétvégén érkezik a gép, egy Yanmar Fx28D. Keresgélek, honnan, milyet rendeljek. Szűrő most CAPA cp175 van rajta. nem nagyon találtam eddig ilyet, de csak-csak lesz valami.
Üdvözlök mindenkit!Érdeklődöm hogy a hydraulikus fuggesztő lakatot,lehet valamilyen módon rögziteni,hogy az ásógép működés közben ne mozgassa fel-le a dugattyút a hengerben?
jobb oldala fel-le mozog !Mitsubishi mt 245d tipusú gépem van.Nem igazán tudom kezelni a vezérlést!Válaszokat előre is köszönöm
Válasz Józsi074 #25310. hozzászólásáraOlyan mint a motorolaj abból is 100+1 féle van csak annyi, hogy a motorba motorolaj a váltóba váltó olaj kerüljön. Dexron III, milyen gyártó szerintem mindegy. Árban mit bírsz el mert elég jó áruk van ezeknek.
Szűrő meg szám szerint a megfelelő.
Válasz kokesz74 #25322. hozzászólására

(persze teljes mértékben elismerem a 4x4-et, de "csak" erre futotta akkor)
Igen-igen! Itt van ám az igazi kihívás, meg izgalom,és adrenalin!
Válasz BanDom #25320. hozzászólásáraHajrá 17lóerős-kétkerék hajtásúak!!!!

Válasz -salátás- #25319. hozzászólásáraÜdv.! A félféket nem véletlenül találták ki, és alkalmazzák majdnem minden traktoron. Ha tudod gyakorold a használatát (kormány és pedál összhang az egész) Én úgy csinálom hogy fordítok felet a kormánykeréken, pedál le, és továbbfordítom. Nekem így vált be. (mondom ezt persze nem oktatási célzattal)