Üdv.
Kérdezném hogy valaki használ keletagrós ekét?
Az ekevas méretei érdekelnének.
Egy lovas kettes ekét újítanék fel,és hátha jó lenne hozzá.
A furat távolsága,stb. is érdekelne.
Köszönöm.
Nekem nagyon tetszik a pótkocsid,csak most nemrégen beújítottam valamit amiről később lesz fotó is.
Egyébként a piros rendszám megoldható a pótkocsira?
Válasz AGROKID #24650. hozzászólásáraJó kis hely ez! De jut eszembe pont erről, a találkozón is csináltál videókat a drónnal. Azok megtalálhatóak valahol? (vagy csak én nem vagyok figyelmes)
Válasz Tomi19921220 #24658. hozzászólására Engem meg tuti elnéztek volna valami migránsnak, ha nem a trakival közlekedek az utszákon (nekem se természetes volt a bőrszínem)
Válasz AGROKID #24652. hozzászólásáraTeljes mértékben igazad van! De nagyon kényszer szülte megoldás volt, annyi szerencsével hogy nem volt kemény. (csepegtető renszer lesz a sátorban,a palánták meg már jönnének, más öntözési lehetőség még nincs) És gépkímélő módban csináltam kardán 1, váltó 1, fordulat 1500. persze a tulajnak montam hogy ez így nem lesz .... (meg drága is) de azt monta mindegy hogy mennyi fizeti. Úgyhogy a kinti 2000nm-el együtt felváltva megcsináltam. És tetszett neki meg ki is fizette a felárat. (de ilyet még egyszer nem vállalok az tuti!!!)
Válasz BanDom #24651. hozzászólásáraÉn bele se állok ha nem locsolják be!
Kész öngyilkosság neked is meg a gépnek is meg arról nem is beszélve, hogy sokkal szebb munkát végez ha kicsit nedvesebb a talaj.
Válasz Zé! #24642. hozzászólásáraPontosan.
Minél távolabb van az ekefej a hátsó keréktől,annál könnyebben tekeri el a gépet.
Durva hasonlat: nem mindegy hogy 20 centis rúddal feszítesz vagy egy méteressel.
Én egy fejes ekével szántok,kötött talajban.
Nem vettem észre hogy tekerné a gépet.
De értelem szerűen jól be kell állítani az ekét.
Válasz wernerj #24643. hozzászólásáraSziasztok.A bagodival én sem tudok normálisan szántani egy fejjel....tekeri a gépet.....meg kell magasítani meg erősíteni kicsit az ekenádat, hogy ne bírjon hajolni, és legyen elég felfekvése...akkor nem fogja csavargatni a gép elejét
Válasz Zé! #24642. hozzászólásáraSzia!
Én is próbálkoztam levenni egy fejet, csak én a hátsót. Még jobban tekeri a traktort. Tapasztalatom szerint ekkora tömegnél( és mélységnél, hiszen szántunk olyan mélyen, mint némelyik MTZ) az egyes eke szárának felfogatása közelebb kell legyen a traktor hosszirányú középvonalához. Nézz meg egy TZ4K egyes ekét, az is beljebb van, mint egy kettes eke első feje. Lehet, hogy eke és traktor válogatja, nekem a 2 fej jön be, és mindkettőn fent van az ekenád, így valamennyit bele is támaszkodik a barázda falába.
Sziasztok!
Napsütèses jó napot!
Ugyan olyan ekèm van mint amit szem kínál eladásra!
Tavasszal levettem az első fejet ès azzal ültettem krumplit.
A felszedèst is így tervezem nem szereltem vissza!
Azt szeretnèm kèrdezni hogy szántani tudnèk így vele ha egyesnek meghagynám ahogy tapasztaltam csavarta az elejèt akkor mikor oldalra dőlt a traki a talajviszonyok miatt de elgondoláson szerint ha az első eke fej lenne fenn ez nem törtènne meg!
Jól gondolom?
Van valakinek tapasztalata?
Használ valaki Agip Multitech 15w40 olajat?
Kb 1 óra használat után nehézkesen veszi a sebességeket a gép, meg recseg is, vagy ez nem az olaj miatt lehet?
Válasz Lali86 #24636. hozzászólásáraItt Zalában agyagos a talaj,ezért többen az egyest javasolták.Pedig szemeztem egy szerleticsi 20 -as fogásu kettessel.
Válasz erdohazi1980 #24635. hozzászólásáraCsak egyes ekét teszel rá? Geresz gépe szépen vitte itt a mendei dombokon a kettes bagodit. 19 paripa a gép, a 16 ló az az amit kardánon ad le. Szerintem jó vételt csináltál, megkímélt jó állapotú gép a Geresz volt gépe.
Sziasztok! Már bent áll az első kistraktorom a garázsban.Délelőtt érkezett a yanmar 1610d . Nagyon köszönöm geresznek Remek kis gép. Már csak egy jó kis egyes eke kell hozzá.
Egyelőre traktortalan lettem,remélem az új gazdi sok örömet lel benne!
Maradok pártoló tag míg nem siekerül vennünk vmi földecskét ami nem homok...és házközelben van.
Van még eladó egy kettes ekém(Bagodiféle szögállítós újszerű 40 cm mélyen szánt betonon is)
és a pót:
ANS 561 billentős ritka jószág évekig vadásztam rá....lehet el se adom
Üdv !
Jó hétvégét sok folyadékot igyatok ki ne száradjatok !!
Válasz Bencsiki #24620. hozzászólásáraMost olyan 160cm körül van, ha jól emlékszem és 7db kapa van rajta, de változtatható a munka szélessége, csak akkor kellene elé egy 35-40Le gép. Vogel-noot a márkája! Még készül majd hozzá 3db kocsi sorköz műveléshez.
35470 hozzászólás
Válasz DIMITRIJ #24669. hozzászólásáraIgen el. :)
Köszi szépen.
Remélem eltudsz igazodni a képen.
Üdv.
Kérdezném hogy valaki használ keletagrós ekét?
Az ekevas méretei érdekelnének.
Egy lovas kettes ekét újítanék fel,és hátha jó lenne hozzá.
A furat távolsága,stb. is érdekelne.
Köszönöm.
Válasz Geresz1 #24664. hozzászólásáraSzeva

Nekem nagyon tetszik a pótkocsid,csak most nemrégen beújítottam valamit amiről később lesz fotó is.
Egyébként a piros rendszám megoldható a pótkocsira?
Válasz AGROKID #24663. hozzászólásáraSzia
Szerintem sokat állt az a maró.Meg gondolom használat után nem igen volt letakarítva.
Hahó!

Üdv mindenkinek !
Látom jó helyre került a Yanóm!
Majd cserélem az avatart kutyaszánra
Mi van mindenkinek van pótja?
Erdőházi:minden ok !
köszi!
geresz
Mi a nyavaját lehet csinálni egy rotával, hogy így nézzen ki?
Válasz BanDom #24661. hozzászólásáraA gazdánál van minden felvétel.
Válasz AGROKID #24650. hozzászólásáraJó kis hely ez
! De jut eszembe pont erről, a találkozón is csináltál videókat a drónnal. Azok megtalálhatóak valahol? (vagy csak én nem vagyok figyelmes)
Válasz Tomi19921220 #24658. hozzászólására
Engem meg tuti elnéztek volna valami migránsnak, ha nem a trakival közlekedek az utszákon (nekem se természetes volt a bőrszínem)
Válasz 74 Misi #24654. hozzászólására
Hát ezeknek teljesen elmentek otthonról, de azért ma inkább itt maróztam volna
!
Válasz BanDom #24651. hozzászólásáraÉn krumpli helyét maróztam, hála ég 2 db kis kertet kellett. de mire végeztem teljesen fekete voltam :D
Válasz AGROKID #24652. hozzászólásáraTeljes mértékben igazad van! De nagyon kényszer szülte megoldás volt, annyi szerencsével hogy nem volt kemény. (csepegtető renszer lesz a sátorban,a palánták meg már jönnének, más öntözési lehetőség még nincs) És gépkímélő módban csináltam kardán 1, váltó 1, fordulat 1500. persze a tulajnak montam hogy ez így nem lesz .... (meg drága is) de azt monta mindegy hogy mennyi fizeti. Úgyhogy a kinti 2000nm-el együtt felváltva megcsináltam. És tetszett neki meg ki is fizette a felárat. (de ilyet még egyszer nem vállalok az tuti!!!)
Moderátor által módosítva: 2015-07-27 14:51:01
Válasz 74 Misi #24654. hozzászólásáraTISZTA HÜLYE AKI NORMÁLIS!!!

Válasz 74 Misi #24653. hozzászólásáraNos igen, ez már a határeset kategória!
Válasz 74 Misi #24653. hozzászólásáraDe a jókedv megmaradt.

Válasz AGROKID #24652. hozzászólásáraItt már nedvesebb a talaj egy picit, ideális a marózáshoz.

Válasz BanDom #24651. hozzászólásáraÉn bele se állok ha nem locsolják be!
Kész öngyilkosság neked is meg a gépnek is meg arról nem is beszélve, hogy sokkal szebb munkát végez ha kicsit nedvesebb a talaj.
Válasz Tomi19921220 #24649. hozzászólásáraÜdv.!
Nekem is ez volt ma! Ez után:
"sivatagi vihar hadművelet" (marózás fóliasátorban)
Egy kis OFF!!
Takarítás :)

A sajátomat,és amit eladásra kínálok az is lovas ekéből csináltam.
Hiába,régen is tudtak valamit.
Üdv! Mi lovas ekéből csinaltunk 2es ekét, szebben lehet vele szántani mint "gyári ekével"
Válasz Zé! #24642. hozzászólásáraPontosan.
Minél távolabb van az ekefej a hátsó keréktől,annál könnyebben tekeri el a gépet.
Durva hasonlat: nem mindegy hogy 20 centis rúddal feszítesz vagy egy méteressel.
Én egy fejes ekével szántok,kötött talajban.
Nem vettem észre hogy tekerné a gépet.
De értelem szerűen jól be kell állítani az ekét.
Sziasztok! Ezek szerint már egy 124 000 ft-os ekével sem lehet jól szántani? Akkor mivel?
Válasz wernerj #24643. hozzászólásáraSziasztok.A bagodival én sem tudok normálisan szántani egy fejjel....tekeri a gépet.....meg kell magasítani meg erősíteni kicsit az ekenádat, hogy ne bírjon hajolni, és legyen elég felfekvése...akkor nem fogja csavargatni a gép elejét
Válasz Zé! #24642. hozzászólásáraSzia!
Én is próbálkoztam levenni egy fejet, csak én a hátsót. Még jobban tekeri a traktort. Tapasztalatom szerint ekkora tömegnél( és mélységnél, hiszen szántunk olyan mélyen, mint némelyik MTZ) az egyes eke szárának felfogatása közelebb kell legyen a traktor hosszirányú középvonalához. Nézz meg egy TZ4K egyes ekét, az is beljebb van, mint egy kettes eke első feje. Lehet, hogy eke és traktor válogatja, nekem a 2 fej jön be, és mindkettőn fent van az ekenád, így valamennyit bele is támaszkodik a barázda falába.
Sziasztok!
Napsütèses jó napot!
Ugyan olyan ekèm van mint amit szem kínál eladásra!
Tavasszal levettem az első fejet ès azzal ültettem krumplit.
A felszedèst is így tervezem nem szereltem vissza!
Azt szeretnèm kèrdezni hogy szántani tudnèk így vele ha egyesnek meghagynám ahogy tapasztaltam csavarta az elejèt akkor mikor oldalra dőlt a traki a talajviszonyok miatt de elgondoláson szerint ha az első eke fej lenne fenn ez nem törtènne meg!
Jól gondolom?
Van valakinek tapasztalata?
Használ valaki Agip Multitech 15w40 olajat?
Kb 1 óra használat után nehézkesen veszi a sebességeket a gép, meg recseg is, vagy ez nem az olaj miatt lehet?
Válasz erdohazi1980 #24639. hozzászólásáraKüldtem üzenetet.
Válasz Szem #24638. hozzászólásáraÜdv! Privátban írj róla valamit. Mekkora fogású,fajta ill.ár.Köszi!
Válasz erdohazi1980 #24635. hozzászólásáraSzia!
Nekem van egy eladó ha árdekel.
Válasz Lali86 #24636. hozzászólásáraItt Zalában agyagos a talaj,ezért többen az egyest javasolták.Pedig szemeztem egy szerleticsi 20 -as fogásu kettessel.
Válasz erdohazi1980 #24635. hozzászólásáraCsak egyes ekét teszel rá? Geresz gépe szépen vitte itt a mendei dombokon a kettes bagodit. 19 paripa a gép, a 16 ló az az amit kardánon ad le. Szerintem jó vételt csináltál, megkímélt jó állapotú gép a Geresz volt gépe.
Sziasztok! Már bent áll az első kistraktorom a garázsban.Délelőtt érkezett a yanmar 1610d . Nagyon köszönöm geresznek
Remek kis gép. Már csak egy jó kis egyes eke kell hozzá.
Válasz Geresz1 #24632. hozzászólásáraA kutyaszán alakul?
Válasz wernerj #24631. hozzászólására

Sziasztok!

betonon is)
Egyelőre traktortalan lettem,remélem az új gazdi sok örömet lel benne!
Maradok pártoló tag míg nem siekerül vennünk vmi földecskét ami nem homok...és házközelben van.
Van még eladó egy kettes ekém(Bagodiféle szögállítós újszerű 40 cm mélyen szánt
és a pót:
ANS 561 billentős ritka jószág évekig vadásztam rá....lehet el se adom
Üdv !
Jó hétvégét sok folyadékot igyatok ki ne száradjatok !!
geresz
Válasz Bencsiki #24630. hozzászólásáraNem egyértelmű? Traktort nevel benne. Kis traktor-kis fólia. Vetőmagot kellene szerezni ebből a fajtából
.
Válasz 74 Misi #24625. hozzászólásáraÉs mit termelsz ebben a fóliasátorban? Ugyan nem értek hozzá, de mifelénk azért nagyobbak a fóliasátrak.

Válasz 74 Misi #24625. hozzászólásáraÜdv.!

Hát a traktoros, az nyaraláskor is traktoros!!!
Válasz Balázs1994 #24627. hozzászólásáraÜdv. Nagyon ügyes a barátod! Én csak a fejemet vakartam volna hogy, hogy is jönne ez ki?...
https://www.youtube.com/watch?v=Otms84Kks3s a barátom kivette a porlastotokat a trakimbol nézétek meg a videon.
Válasz 74 Misi #24625. hozzászólásáraHát igen - amikor a házi kedvenc a gazdit kiszorítja a sátrából
Nyaralunk

Válasz Bencsiki #24621. hozzászólásáraKöszi!
Yanmarosok ha valaki nem ismeri ezt az oldalt annak ajánlom sok jó szerkezeti rajzot találni
Kattints ide
Válasz Bencsiki #24620. hozzászólásáraMost olyan 160cm körül van, ha jól emlékszem és 7db kapa van rajta, de változtatható a munka szélessége, csak akkor kellene elé egy 35-40Le gép. Vogel-noot a márkája! Még készül majd hozzá 3db kocsi sorköz műveléshez.
Válasz erdohazi1980 #24617. hozzászólásáraAz ekét nem ismerem, de szerintem agyagos, kötött talajon a 16 lovas Jani térdre rogyik tőle.