A talaj nálunk elégé agyagos (többsége fekete szurkos fold így sokkal nehezebb minden talajmunkálat mind homokos talajon pl. szántás ) és ahogy a képeken látszik dimbes dombos ezért ha lehet ne boruljon könnyen.
Konkrétan milyen típust ajánlanál és honnan?
Válasz #18159. hozzászólásra
Szerintem irreálisan alacsonyak ezek az árak.De én nem utalnék előre látatlanban pénzt gépért.Januárban vettem a trakit előtte én is találtam hasonló hirdetéseket.
Válasz #18165. hozzászólásra
Az valóban nem jó ha nem esett az eső, sokba kerül az öntözés. Nekem már csak a kukorica és a napra vetetlen. A borsó, zab, krumpli, fokhagyma megázott. Milyen fajta krumplit vetsz és mekkora területre?
Én is főleg szőlőben használom a gépet. Szerintem fontos, hogy a géppel kényelmesen elférj a szőlősorok között, ezért a sortávolság -2x20-25cm-nél ne válassz szerintem nagyobb szélességű traktort, mert nehezen fog elférni. Túl kicsit sem érdemes választani, mert azzal csak több lépésben tudod művelni a sorokat a kisebb terhelhetőség/munkaeszköz méret miatt. Nálam a sortáv 1,5 m a traktor 1,10 m széles, a talajmaró 1,20 m. A kisebb gépeken előfordul az állítható első/hátsó nyomtáv, az is hasznos lehet.
A másik dolog, hogy minél kisebb legyen a fordulóköre mert a sor végén meg kell tudni fordulni a géppel. Elég fárasztó 2-300 méteres sorokat végigtolatgatni.
Ha marózni akarod a szőlőt, akkor természetesen a talajmarónak is el kell férni a sorban. 15-20 cm-nél több ne maradjon el oldalanként, mert annál többet kell kézzel művelni/vegyszerezni.
Ha kaszálni akarod, akkor érdemes olyan kaszát venni a géphez, aminek a kerekei (ha vannak) nem a burkolat sarkaira vannak hegesztve illetve nem lógnak nagyon túl a burkolaton, mert a szőlőben forduláskor könnyen elakadnak a kerekek az oszlopokban ha nem vigyázol és lehet javítani.
Egyéni véleményem szerint a kínai traktornál jobb a japán. A homokban jó ha van összkerékhajtás, szerintem sokat segít, nem engedi rángatni az elejét pl. rotáláskor.
Röviden ennyi, ha van még kérdésed nyugodtan keress.
Üdvözlöm a fórum tagjait!!!
Japán kistraktort szeretnék venni, és az a kérdésem, hogy mi az amire feltétlen oda kell figyelnem? Nehogy mellényúljak! Melyik tipust tartjátok a legjobbnak? 16-20 LE között keresek!
Pár plusz információ hogy hova és mire kellene
A keret jelenleg max. 700 ezer forintig futja (van 1000 liter bor ahogy sikerül eladni úgy nő a traktora szánt keret összege is)
- Erdélyből írok erről a vidékről itt tálalható pár kép is https://www.facebook.com/Szilagyballa/photos_albums
- főleg szőlőbe lesz használva , talaj megmunkálás , víz (200 liter) szállítása a permetezéshez , és a szüret idején kb.1 tonna teherbírás szükséges
- nálunk majdnem mindenkinek ( Kb. 70% ) ilyen traktora van http://web.clicknet.ro/falco2000/HUN/TRAKTOR/dfh180h.html de sajnos ilyen traktora nincs meg az anyagi fedezet és ahogy keresgéltem netten nagyon kevés van használtan eladó
Várom az építő jellegű hozzászólásokat, amit előre is köszönök!
Válasz #18163. hozzászólásra
Felénk nem sok esett pár csepp. Nagyon jó lenne mert tegnap szórtuk el a műtrágyát és kellene. De kellene már a burgonyának is készíteni a talajt de nagyon száraz és képtelenség normális talajt csinálni.
Üdv mindenkinek! Kinél mennyi csapadék volt? Nálunk még mindig szakad az eső, eddig 12 mm. Győzőről tud valaki valamit? Már régen jelentkezett, kint van trakit válogatni?
Kedves Kollégák!
Hinomotó c 174 trakimhoz keresnék kettes ekét, tűrhető áron. Balassagyarmaton lakom ezért ne túl messze legyen. Kérem a segítségeteket
üdv mindenkinek.
1. Nagykalapáccsal nem ütünk fejszét. Arra ott a sulyok (ha még valaki tud bánni vele).
2. Aki életében hasított némi fát fejszével, az olyant nem csinál, mint ami a 2. képen látszik. Meg kellet volna figyelni, hogy hogyan csinálták a régiek.
Alapszabály: a kuglit mindig "fentről" (a fa fel ső vége irányából) hasítjuk.
3. Csomóba soha sem vágjuk bele a fejszét.
Sziasztok!
Ti találkoztatok már ezzel az oldallal? Lehetséges lenne ilyen kaliberű traktorokat ilyen áron megvásárolni???
http://www.ohara-machinery.com/sub_category.php?id=25
Sziasztok!
Ti találkoztatok már ezzel az oldallal? Lehetséges lenne ilyen kaliberű traktorokat ilyen áron megvásárolni???
Igen én is tudom ,de a tulaj ezt adta ennyi volt , én mondtam ,hogy kupos fa hasito kéne . De fejszére annyi volt a válasz nincs másik ez van , de ha kell a pénz meg kell csinálni
Ha Samuval ütöd a fejsze fokát, előbb utóbb a régi fejsze is fel fogja adni.
Szerintem ékkel kellene csinálni, vagy egyszerűen szétvágni szalag, vagy láncfűréssszel.
Persze csak szerintem.
Gyertyagond?Igen lehet.Az izzítógyertya is tönkre tud menni.A gyertyák végén lévő "áramhidat" összekötő lemezt leveszed az aku + egy direkt áramot adsz egyesével a végeiknek amelyik nem szikrázik az rossz.De vigyázz a drót vég véletlenül se érjen a motor más pontjához.Másik megoldás izzítógyertya kiszerel és egyesével megvizsgál.Kiszereléssel óvatosan el tud törni.
Újraizzítani nem enged rögtön, azaz már nem is teszi, csak percek múlva. Meleg motornál nem is izzít, indul is egy fordulatra. Hideg motor kéreti magát kicsit, fehér füst sincs csak az az érzésem könnyebben röffenne, ha többet hagyna izzítani. Lehet gyertya gond?
Válasz #18138. hozzászólásra
Ok ! Majd meglátjuk, Májusban is lehet majd jönni (a második konténerre), hátha akkor többi idő lesz. (ahogy most észreveszem munkahegyek vannak mindenkinek, de addig jó amíg van munka !)
De azért értékelem a szándékot mindenkitől !
Üdvözlök mindenkit!
Nem beleszólni akarok, de szerintem figyelmen kívül hagytátok, hogy milyen traktor húzhatta ezt a szárzúzót? Az enyémen is fordított a kardánhajtás iránya(óramutató járásával ellentétes), és ahogy nézegetem, nekem működne. Továbbá látszik a késeken, hogy merre forogtak, tehát dolgozott a gép. Ha felrakja a gépre, majd meglátja, és megosztja a tapasztalatokat velünk is.
Balu!
Hol lenne ez a permetező? Lehet érdekel, ha nem kell fél napot utazni érte......
Kicsit el vagyok veszve de azért olvasgatok.Persze melo az van hála Istennek.Még a fülem mögött is volt egy lapát föld tegnap.
lakatosr66 köszönöm a nagylelkű meghívást nem ígérem,hogy eltudok menni,de szeretnék.
Az én feleségem is vezeti a traktort,de még munkát nem vállal,azt mondja,hogy akkor mehetne helyettem és azt nem szeretné.
Nem tudom miért...
Vásároltam ma egy picit. Kaptam még hozzá 1 garnitúra kést és 2 db tengelyt a szöghajtó műhöz..Csak a három pontot kell kialakítani. Ja meg egy kis festék .
35470 hozzászólás
Válasz #18167. hozzászólásra
A talaj nálunk elégé agyagos (többsége fekete szurkos fold így sokkal nehezebb minden talajmunkálat mind homokos talajon pl. szántás ) és ahogy a képeken látszik dimbes dombos ezért ha lehet ne boruljon könnyen.
Konkrétan milyen típust ajánlanál és honnan?

Szerintem irreálisan alacsonyak ezek az árak.De én nem utalnék előre látatlanban pénzt gépért.Januárban vettem a trakit előtte én is találtam hasonló hirdetéseket.
Válasz #18165. hozzászólásra
Nekem már csak a kukorica és a napra vetetlen. A borsó, zab, krumpli, fokhagyma megázott. Milyen fajta krumplit vetsz és mekkora területre?
Az valóban nem jó ha nem esett az eső, sokba kerül az öntözés.
Válasz #18166. hozzászólásra
Szia!
Én is főleg szőlőben használom a gépet. Szerintem fontos, hogy a géppel kényelmesen elférj a szőlősorok között, ezért a sortávolság -2x20-25cm-nél ne válassz szerintem nagyobb szélességű traktort, mert nehezen fog elférni. Túl kicsit sem érdemes választani, mert azzal csak több lépésben tudod művelni a sorokat a kisebb terhelhetőség/munkaeszköz méret miatt. Nálam a sortáv 1,5 m a traktor 1,10 m széles, a talajmaró 1,20 m. A kisebb gépeken előfordul az állítható első/hátsó nyomtáv, az is hasznos lehet.
A másik dolog, hogy minél kisebb legyen a fordulóköre mert a sor végén meg kell tudni fordulni a géppel. Elég fárasztó 2-300 méteres sorokat végigtolatgatni.
Ha marózni akarod a szőlőt, akkor természetesen a talajmarónak is el kell férni a sorban. 15-20 cm-nél több ne maradjon el oldalanként, mert annál többet kell kézzel művelni/vegyszerezni.
Ha kaszálni akarod, akkor érdemes olyan kaszát venni a géphez, aminek a kerekei (ha vannak) nem a burkolat sarkaira vannak hegesztve illetve nem lógnak nagyon túl a burkolaton, mert a szőlőben forduláskor könnyen elakadnak a kerekek az oszlopokban ha nem vigyázol és lehet javítani.
Egyéni véleményem szerint a kínai traktornál jobb a japán. A homokban jó ha van összkerékhajtás, szerintem sokat segít, nem engedi rángatni az elejét pl. rotáláskor.
Röviden ennyi, ha van még kérdésed nyugodtan keress.
Üdvözlöm a fórum tagjait!!!
Japán kistraktort szeretnék venni, és az a kérdésem, hogy mi az amire feltétlen oda kell figyelnem? Nehogy mellényúljak! Melyik tipust tartjátok a legjobbnak? 16-20 LE között keresek!
Pár plusz információ hogy hova és mire kellene
A keret jelenleg max. 700 ezer forintig futja (van 1000 liter bor ahogy sikerül eladni úgy nő a traktora szánt keret összege is)
- Erdélyből írok erről a vidékről itt tálalható pár kép is https://www.facebook.com/Szilagyballa/photos_albums
- főleg szőlőbe lesz használva , talaj megmunkálás , víz (200 liter) szállítása a permetezéshez , és a szüret idején kb.1 tonna teherbírás szükséges
- nálunk majdnem mindenkinek ( Kb. 70% ) ilyen traktora van http://web.clicknet.ro/falco2000/HUN/TRAKTOR/dfh180h.html de sajnos ilyen traktora nincs meg az anyagi fedezet és ahogy keresgéltem netten nagyon kevés van használtan eladó
Várom az építő jellegű hozzászólásokat, amit előre is köszönök!
Válasz #18163. hozzászólásra

Nagyon jó lenne mert tegnap szórtuk el a műtrágyát és kellene. De kellene már a burgonyának is készíteni a talajt de nagyon száraz és képtelenség normális talajt csinálni.
Felénk nem sok esett pár csepp.
Válasz #18157. hozzászólásra

Üdv mindenkinek! Kinél mennyi csapadék volt? Nálunk még mindig szakad az eső, eddig 12 mm. Győzőről tud valaki valamit? Már régen jelentkezett, kint van trakit válogatni?
Kedves Kollégák!
Hinomotó c 174 trakimhoz keresnék kettes ekét, tűrhető áron. Balassagyarmaton lakom ezért ne túl messze legyen. Kérem a segítségeteket
üdv mindenkinek.
Válasz #18154. hozzászólásra

1. Nagykalapáccsal nem ütünk fejszét. Arra ott a sulyok (ha még valaki tud bánni vele).
2. Aki életében hasított némi fát fejszével, az olyant nem csinál, mint ami a 2. képen látszik. Meg kellet volna figyelni, hogy hogyan csinálták a régiek.
Alapszabály: a kuglit mindig "fentről" (a fa fel ső vége irányából) hasítjuk.
3. Csomóba soha sem vágjuk bele a fejszét.

Hát persze!
Előre kell utalni a pénzt, aztán türelmesen várni a szállításara. Nagyon, nagyon türelmesen.
Sziasztok!
Sziasztok!
Válasz #18150. hozzászólásra
Igen permetező volt.De Szamóca már lecsapott rá.
Válasz #18155. hozzászólásra
Igen én is tudom ,de a tulaj ezt adta ennyi volt , én mondtam ,hogy kupos fa hasito kéne . De fejszére annyi volt a válasz nincs másik ez van , de ha kell a pénz meg kell csinálni
Válasz #18154. hozzászólásra
Ha Samuval ütöd a fejsze fokát, előbb utóbb a régi fejsze is fel fogja adni.
Szerintem ékkel kellene csinálni, vagy egyszerűen szétvágni szalag, vagy láncfűréssszel.
Persze csak szerintem.
Válasz #18137. hozzászólásra
Ha jól látom ez egy Novor 1000-es permetező volt fénykorában.
Helyileg merre található?
Válasz #18151. hozzászólásra
Köszi.
Ki nem találtam volna. 1 köb lehet a mérete? Lehetne vele kis gyümölcsfákat locsolni?
Válasz #18150. hozzászólásra
Permetező volt fénykorában!
Válasz #18137. hozzászólásra
Érdeklődnék, hogy ez mi ez?
Valami tartály kocsi féle?
Válasz #18131. hozzászólásra
Én lefotóznám de nincsen a közelemben ilyen traktor.
Válasz #18146. hozzászólásra
Ezekben gyors izzító gyertya van kb 4-5mp alatt felizzik.És mikor elalszik a kontroll lámpa a gyertya még mindig izzít.
Válasz #18146. hozzászólásra
Gyertyagond?Igen lehet.Az izzítógyertya is tönkre tud menni.A gyertyák végén lévő "áramhidat" összekötő lemezt leveszed az aku + egy direkt áramot adsz egyesével a végeiknek amelyik nem szikrázik az rossz.De vigyázz a drót vég véletlenül se érjen a motor más pontjához.Másik megoldás izzítógyertya kiszerel és egyesével megvizsgál.Kiszereléssel óvatosan el tud törni.
Válasz #18145. hozzászólásra
Újraizzítani nem enged rögtön, azaz már nem is teszi, csak percek múlva. Meleg motornál nem is izzít, indul is egy fordulatra. Hideg motor kéreti magát kicsit, fehér füst sincs csak az az érzésem könnyebben röffenne, ha többet hagyna izzítani. Lehet gyertya gond?
Válasz #18144. hozzászólásra

Szerintem nem lehet, esetleg ha még egyszer izzítasz az nem jó?
Nincs olyan hideg ,hogy egy izzítás nem elég, nehezen indul a traki?
Üdv. Urak,
Van-e lehetőség hosszabbítani az izzítási időt, ha az automatikus, mindig keveslem?
Válasz #18138. hozzászólásra
) 
Ok ! Majd meglátjuk, Májusban is lehet majd jönni (a második konténerre), hátha akkor többi idő lesz. (ahogy most észreveszem munkahegyek vannak mindenkinek, de addig jó amíg van munka !
De azért értékelem a szándékot mindenkitől !
Válasz #18140. hozzászólásra

Érdekes!
Üdvözlök mindenkit!
Nem beleszólni akarok, de szerintem figyelmen kívül hagytátok, hogy milyen traktor húzhatta ezt a szárzúzót? Az enyémen is fordított a kardánhajtás iránya(óramutató járásával ellentétes), és ahogy nézegetem, nekem működne. Továbbá látszik a késeken, hogy merre forogtak, tehát dolgozott a gép. Ha felrakja a gépre, majd meglátja, és megosztja a tapasztalatokat velünk is.
Balu!
Hol lenne ez a permetező? Lehet érdekel, ha nem kell fél napot utazni érte......
Válasz #18139. hozzászólásra

A késeknél lévő terelő lemezekről gondoltam a menet irányra. A képen látszik a terelő lemezek mögött van a két mankó kerék.
Válasz #18136. hozzászólásra

Szerintem is fordítva van a hajtásnak a háza...
Hogy volt ez így meghajtva a kardán tengellyel?
Sziasztok

Kicsit el vagyok veszve de azért olvasgatok.Persze melo az van hála Istennek.Még a fülem mögött is volt egy lapát föld tegnap.
lakatosr66 köszönöm a nagylelkű meghívást nem ígérem,hogy eltudok menni,de szeretnék.
Az én feleségem is vezeti a traktort,de még munkát nem vállal,azt mondja,hogy akkor mehetne helyettem és azt nem szeretné.
Nem tudom miért...
Szevasztok!
Ha valakit érdekel oda adom egy tizesér.
Válasz #18124. hozzászólásra
MIsi mondom, hogy fordítva van az a hajtásház!!
Válasz #18123. hozzászólásra

Válasz #18120. hozzászólásra
Köszi a nevében is.
Inkább azt mondanám, hogy éppen felszálló ágban vagyok.
Válasz #18119. hozzászólásra
Szia!
Azóta az asszonynak is kell venned egy trakit !:D
Bt66, nem hívtam de biztos drága. A bagodi cuccok drágák.

Ez szimpatikusabb nekem.
2 tengelyes
Balu.
Kérlek fotózd le nekem hogy hol van a hidraulika+váltóolaj szűrő a 1610 en mert nem lelem.Köszönöm!
Válasz #18129. hozzászólásra

Muszáj lesz.
Válasz #18128. hozzászólásra
Akkor a középső támasztó kereket le veszed ha fent a felfüggesztés?
Válasz #18127. hozzászólásra

Szerintem így jó, ha meg nézed az utolsó képet akkor az a menet irány, legalábbis én szerintem.
Faxa, a hajtásház az nem fordítva kéne, hogy legyen?
Válasz #18125. hozzászólásra

Vala hogy ma nem vagyok a család kedvence
110 000-ért sikerült hozzá jutnom szerintem nem volt sok.
Mennyi volt az annyi?
Szia Misi. Gratula az új szerzeményhez! Hogy is írtad a múltkor Balunak? Téged is szerethetnek otthon!
Sziasztok!

Vásároltam ma egy picit. Kaptam még hozzá 1 garnitúra kést és 2 db tengelyt a szöghajtó műhöz..Csak a három pontot kell kialakítani. Ja meg egy kis festék .
Válasz #18119. hozzászólásra

Bérmunkát is vállal a kedves feleséged?
Válasz #18121. hozzászólásra
Hívtad?
Mennyi az annyi???
Szia Bt66.
Jól néz ki, de nekem ez drága. :)