Tavasszal én sem szívesen szántok, de ha mégis muszáj és nem lehet, nem engednek előtte tárcsázni, akkor nem szoktam olyan mélyen járatni az ekét, sokkal szebben és könnyebben leforgatja. Ilyenkor amúgy sem ajánlatos mélyen szántani.
Válasz #17820. hozzászólásra
Üdv Misi. Sajna a lúdhúr a gyenge tél és a korai tavasz miatt hamar megerősödött. Nálunk nem nagyon szoktak tavasszal szántani mert kötöttebb a talaj, a talajmaró meg viszonylag jól kezeli. Volt sok melótok a hétvégi szél miatt?
Úgy látom megy a tavaszi munka ezerrel. Felétek tyúk húr van, mert fekénk rengdteg van de már magyun utálom. Ti hogy szántotok ilyen területet? Tárcsáztok előte vagy maróztok ugánna?
Köszönöm mindenkinek a nagyon jó ötleteket! Sikerült elhárítani a problémát.A hiba oka, elszakadt a szivattyú és a motor kihajtás közötti közbetét stiftje.A stift cseréjét követően (+összeszerelés indítás) egyből emelt a hidraulika.Mégegyszer kösz a segítséget.
Szia!
Véleményem szerint azért adja el, mert nem bírt rájönni, miért nem csinál szép munkát. A két fej között látványos hézag van, tehát "nem takar fel" a hátsó barázda az elsőre, a két barázda közt marad át nem forgatott rész. Igazából nincs viszonyítási alap, így nem látni mekkora, de ha már lenne egy 25-ös az ekevas, én a helyedben megvenném( főleg, hogy ad egy plusz fejet), de szerintem át kell alakítani. A kormánylemezek szépnek tűnnek. Ez a saját véleményem, nem hozzáértő, és nem szakvélemény.
Kösz hogy összeszedted a kereskedőket , van hol nézelődni .
Egyébként én is a Keletagrosoknál vettem a Yanmar F155D-t , 3 éve megy kb 150 üzemórát , és csak szűrő meg olajcsere volt + pár csavart kellett meghúzni mert szétrázta a talajmaró.
Most láttam egy 22 lovas Hinomotó-t dolgozni az enyém mellett. Hát ég és föld a különbség . Gondolkodom egy cserén yanmar F215-re. vagy valami hasonló 20-22LE felettire. ( A marót használom többnyire meg egy fűkasza kell majd rá lucernának , fűnek . Kb 1,5 hektár-ra )
Aki vásárolt már az agrotechniktől , kérem írja már meg , hogy volt- e utána szervíz vagy javítási gondja , vagy további felújítást igényel e az onnan vett gép ? ( Mert használni tudom a gépet , de javítgatáshoz nem értek , rendszeresen szerelőhöz hordani meg nem szeretném )
Válasz #17795. hozzászólásra Üdv mindenkinek!!
Traktortól függetlenül beszélek. Ha zajos a szivattyú az lehet dugulás.De szerintem ott pont nem lehet zaj mert akkor írtad volna.Szerintem valahol van egy biztonsági csap ami nem hajtja meg a szivattyút.Mivel nem forog a szivattyú nincs hidraulikaÉn mást nem tudok elképzelni.Vagy ott a sok elektronikánál el csavarodott valami!
A szivattyútól érdemes megindulni. Én járó motornál kicsit meglazítanám ott is a nyomó cső csavarját, hogy felépül-e a nyomás, ha nem, akkor lehet tovább vizsgálódni, hogy kap-e olajat a szivattyú, egyáltalán megy-e. Ahogy rákerestem, kúpos tengely a szivattyú vége, amiben még van egy ékpálya is. Én azt sem zárnám ki, hogy elnyírta az éket és elforog a tengelyen a fogaskerék, ha az van rajt és a szivattyú nem is megy.
Válasz #17795. hozzászólásra
Szia, a hidraulikaszivattyú nem zajos? Ha az meg van erőltetve (pl.megszorul a munkahenger vagy el van zárva az olaj útja) nagyon ronda hangot képes produkálni.Esetleg az emelőkar mechanikáját is érdemes ellenőrizni ami müködteti a munkahengert... De vannak itt nálam hozzáértőbbek is
Jó estét fórumozók! Nekem YM1500.-am van.Segítségeteket szeretném kérni. Dolgoztam hétvégén a gépemmel és egyszer azt veszem észre hogy
nem emel a hidraulikám. Első gondolatom olajszint ellenőrzés.Utántöltés,
nincs változás.Második,szűrő ellenőrzés.Olaj leenged szűrőt kimos,nincs változás.Még valami ha jár a traktor fönt a nyomó csőnél (a szelepek fölött) ha lazítok a hollandin nem látok folyást. Tehát a kérdésem,mit tehetek még. Minden ötletet előre köszönöm.
Én A Yanmart (is) a Keletagrótól vettem augusztusban, az átvételtől számítva csak tankoltam bele, mert full patika állapotban volt/van! Az ára sem feltétlenül volt több, mint a konkurenseknél, ha bele számítom, hogy egy métert nem kellett futkoznom semmiért. Sem időm, sem kedvem nem lett volna hozzá.Nincs azzal sem gond, ami pl. a Fürinél is fellelhető, ha az adott gépek ára összhangban van az állapotukkal. Akinek van ideje és türelme rendbe rakni, annak jó buli lehet, ha sikerül kialkudni valami jó árat. Én azon a véleményen vagyok, hogy rakja rendbe az, aki évek óta ezzel foglalkozik, tudja mi az, amire oda kell figyelni és mit honnét lehet beszerezni. Hiába tudnék én 2-400 ezerrel olcsóbban venni valamit, ha utána hetekig-hónapokig piszlicsáré dolgok után járkálnék, az ideg meg enne, hogy van egy 1-2 milliós gépem, de nem tudom használni. Persze mindenki azt csinál, amit akar.
Nem mondom, van náluk rozsdaboglya böven,de egy kis barkács hajlammal rendbe lehet hozni a gépet...bárhol vesz az ember,mindig van rajta javitanivalo...hacsak nem vadiuj...
Üdv a forumozoknak.Voltam én is a fürinél anno,igaz,nem náluk vásároltam,de lehetett velük egyezkedni,tudtak engedni az árbol,csak ugy inditanak,nézzek körül,mi tetszik,mi felel meg,s utána megbeszéljük.A szerelö srác is rendes volt,mondta melyik gép oké,melyik gáz...nekem jo tapasztalatom vannak róluk...
Ne sértsek meg senki de egy régebbi hsz hez hasonlóan az a tapasztalatom hogy a Fürinél megállni sem érdemes...
régóta készültem oda februárban elmentünk..egy roncstelep,udvariatlan személyzettel.
nem kommentálnám.
geresz
Kedves fórumtársak ahogy látom a tavasz kezdetével a kereskedők is belecsapnak az évbe. Legalábbis úgy látom hogy a Füri a meglévő 239 traktorra még hoz 3 konténernyi traktort hozzáteszem nem rossz válogatást íme: új készlet
itt a link:
http://www.traktorimport.hu/hu/traktorok/category/erkezotraktorok
csak ugye az ár az dominálni fog
35476 hozzászólás
Hali!
Tavasszal én sem szívesen szántok, de ha mégis muszáj és nem lehet, nem engednek előtte tárcsázni, akkor nem szoktam olyan mélyen járatni az ekét, sokkal szebben és könnyebben leforgatja. Ilyenkor amúgy sem ajánlatos mélyen szántani.
Erről mi a véleményetek?
http://aprod.hu/hirdetes/eke-ket-fejes-ID1Vutx.html#630f211f8a

Szia Misi.Nálunk is rengeteg van, főleg a szőlőbe.Itt tárcsa lessz majd metszés után.Szántás előtt én megtárcsáznám, hogy biztos le legyen forgatva
Válasz #17822. hozzászólásra

Bocs, Tyúkhúr.
Üdv Misi. Sajna a lúdhúr a gyenge tél és a korai tavasz miatt hamar megerősödött. Nálunk nem nagyon szoktak tavasszal szántani mert kötöttebb a talaj, a talajmaró meg viszonylag jól kezeli. Volt sok melótok a hétvégi szél miatt?
Válasz #17819. hozzászólásra
Üdvözlet mindenkinek. Nskype , engem lehet érdekelne a műtrágyaszóró. Függesztett? Mennyi műkaki fér bele? Képek esetleg?
Sziasztok!

Úgy látom megy a tavaszi munka ezerrel. Felétek tyúk húr van, mert fekénk rengdteg van de már magyun utálom. Ti hogy szántotok ilyen területet? Tárcsáztok előte vagy maróztok ugánna?
Válasz #17817. hozzászólásra
Maradt még egy kis műtrágyaszóró is....
Válasz #17797. hozzászólásra
Köszönöm mindenkinek a nagyon jó ötleteket! Sikerült elhárítani a problémát.A hiba oka, elszakadt a szivattyú és a motor kihajtás közötti közbetét stiftje.A stift cseréjét követően (+összeszerelés indítás) egyből emelt a hidraulika.Mégegyszer kösz a segítséget.
Válasz #17816. hozzászólásra
Másod nem maradt esetleg a traktor után? Ja, még valami: gyökeres szőlővesszőt nem tudsz? Lellén és Kötcsén elfogyott....
Válasz #17815. hozzászólásra
Tőled 70km-re délre...
Válasz #17814. hozzászólásra
Hol?
Válasz #17813. hozzászólásra
Igen...
Válasz #17811. hozzászólásra
Somogyi vagy Te is?
Válasz #17807. hozzászólásra
Szia!
Nekem is van egy kettes ekém kisgép után, ha érdekel, a traktort eladtam az eke meg így már felesleges. Ha érdekel lefényképezem....
Válasz #17808. hozzászólásra
Köszi, lehet megnézem munka közben.
Válasz #17807. hozzászólásra
Szia!
Véleményem szerint azért adja el, mert nem bírt rájönni, miért nem csinál szép munkát. A két fej között látványos hézag van, tehát "nem takar fel" a hátsó barázda az elsőre, a két barázda közt marad át nem forgatott rész. Igazából nincs viszonyítási alap, így nem látni mekkora, de ha már lenne egy 25-ös az ekevas, én a helyedben megvenném( főleg, hogy ad egy plusz fejet), de szerintem át kell alakítani. A kormánylemezek szépnek tűnnek. Ez a saját véleményem, nem hozzáértő, és nem szakvélemény.
Találtam egy ekét,a véleményekre lennék kíváncsi.
http://www.jofogas.hu/somogy/Kistraktor_utan_2_es_eke_15026685.htm
Eladó 120 cm es Rota igen jo állapotban. 170 e ft. Ujj kapákkal. Iseki tipusu. 703736221

képek. elől-hátul mélység állito kerekkel

Eladó 1 m es rota ujszerű kapákkal 95 E ft. szállitás megoldható. érd:703736221
Válasz #17794. hozzászólásra
Kösz hogy összeszedted a kereskedőket , van hol nézelődni .
Egyébként én is a Keletagrosoknál vettem a Yanmar F155D-t , 3 éve megy kb 150 üzemórát , és csak szűrő meg olajcsere volt + pár csavart kellett meghúzni mert szétrázta a talajmaró.
Most láttam egy 22 lovas Hinomotó-t dolgozni az enyém mellett. Hát ég és föld a különbség . Gondolkodom egy cserén yanmar F215-re. vagy valami hasonló 20-22LE felettire. ( A marót használom többnyire meg egy fűkasza kell majd rá lucernának , fűnek . Kb 1,5 hektár-ra )
Aki vásárolt már az agrotechniktől , kérem írja már meg , hogy volt- e utána szervíz vagy javítási gondja , vagy további felújítást igényel e az onnan vett gép ? ( Mert használni tudom a gépet , de javítgatáshoz nem értek , rendszeresen szerelőhöz hordani meg nem szeretném )
Válasz #17773. hozzászólásra
Szia!
A kombinátorod és a tárcsád milyen munkaszélességű?
Üdv Mindenkinek!!!!!!!!!
Én ez emelőkar környékén nézném először , aztán a szivattyút.
Válasz #17799. hozzászólásra
elektronika!!!
Válasz #17795. hozzászólásra Üdv mindenkinek!!
Én mást nem tudok elképzelni.Vagy ott a sok elektronikánál el csavarodott valami!
Traktortól függetlenül beszélek. Ha zajos a szivattyú az lehet dugulás.De szerintem ott pont nem lehet zaj mert akkor írtad volna.Szerintem valahol van egy biztonsági csap ami nem hajtja meg a szivattyút.Mivel nem forog a szivattyú nincs hidraulika
Válasz #17788. hozzászólásra
Egyetértek, mi is voltunk még decemberben, nagyon megszedték már magukat, tojnak a vevőre.
Üdv!
A szivattyútól érdemes megindulni. Én járó motornál kicsit meglazítanám ott is a nyomó cső csavarját, hogy felépül-e a nyomás, ha nem, akkor lehet tovább vizsgálódni, hogy kap-e olajat a szivattyú, egyáltalán megy-e. Ahogy rákerestem, kúpos tengely a szivattyú vége, amiben még van egy ékpálya is. Én azt sem zárnám ki, hogy elnyírta az éket és elforog a tengelyen a fogaskerék, ha az van rajt és a szivattyú nem is megy.
De vannak itt nálam hozzáértőbbek is
Szia, a hidraulikaszivattyú nem zajos? Ha az meg van erőltetve (pl.megszorul a munkahenger vagy el van zárva az olaj útja) nagyon ronda hangot képes produkálni.Esetleg az emelőkar mechanikáját is érdemes ellenőrizni ami müködteti a munkahengert...
Jó estét fórumozók! Nekem YM1500.-am van.Segítségeteket szeretném kérni. Dolgoztam hétvégén a gépemmel és egyszer azt veszem észre hogy
nem emel a hidraulikám. Első gondolatom olajszint ellenőrzés.Utántöltés,
nincs változás.Második,szűrő ellenőrzés.Olaj leenged szűrőt kimos,nincs változás.Még valami ha jár a traktor fönt a nyomó csőnél (a szelepek fölött) ha lazítok a hollandin nem látok folyást. Tehát a kérdésem,mit tehetek még. Minden ötletet előre köszönöm.
Válasz #17793. hozzászólásra
Én A Yanmart (is) a Keletagrótól vettem augusztusban, az átvételtől számítva csak tankoltam bele, mert full patika állapotban volt/van! Az ára sem feltétlenül volt több, mint a konkurenseknél, ha bele számítom, hogy egy métert nem kellett futkoznom semmiért. Sem időm, sem kedvem nem lett volna hozzá.Nincs azzal sem gond, ami pl. a Fürinél is fellelhető, ha az adott gépek ára összhangban van az állapotukkal. Akinek van ideje és türelme rendbe rakni, annak jó buli lehet, ha sikerül kialkudni valami jó árat. Én azon a véleményen vagyok, hogy rakja rendbe az, aki évek óta ezzel foglalkozik, tudja mi az, amire oda kell figyelni és mit honnét lehet beszerezni. Hiába tudnék én 2-400 ezerrel olcsóbban venni valamit, ha utána hetekig-hónapokig piszlicsáré dolgok után járkálnék, az ideg meg enne, hogy van egy 1-2 milliós gépem, de nem tudom használni. Persze mindenki azt csinál, amit akar.
Válasz #17792. hozzászólásra
Nem mondom, van náluk rozsdaboglya böven,de egy kis barkács hajlammal rendbe lehet hozni a gépet...bárhol vesz az ember,mindig van rajta javitanivalo...hacsak nem vadiuj...
Válasz #17791. hozzászólásra
Üdv a forumozoknak.Voltam én is a fürinél anno,igaz,nem náluk vásároltam,de lehetett velük egyezkedni,tudtak engedni az árbol,csak ugy inditanak,nézzek körül,mi tetszik,mi felel meg,s utána megbeszéljük.A szerelö srác is rendes volt,mondta melyik gép oké,melyik gáz...nekem jo tapasztalatom vannak róluk...
Válasz #17788. hozzászólásra

Maximálisan egyetértek veled. Voltam én is kb 2hete. Az udvar tényleg egy rozsda temető.
Válasz #17786. hozzászólásra

Kb 55 személy volt és 4 traki. remélem az idén többen leszünk és több traki is lesz. Eddig 45 személy jelentkezett és 7 traki lesz
Válasz #17783. hozzászólásra

Farkas szex?
Válasz #17787. hozzászólásra

Üdv!
Ne sértsek meg senki de egy régebbi hsz hez hasonlóan az a tapasztalatom hogy a Fürinél megállni sem érdemes...
régóta készültem oda februárban elmentünk..egy roncstelep,udvariatlan személyzettel.
nem kommentálnám.
geresz
Kedves fórumtársak ahogy látom a tavasz kezdetével a kereskedők is belecsapnak az évbe. Legalábbis úgy látom hogy a Füri a meglévő 239 traktorra még hoz 3 konténernyi traktort hozzáteszem nem rossz válogatást íme:

új készlet
itt a link:
http://www.traktorimport.hu/hu/traktorok/category/erkezotraktorok
csak ugye az ár az dominálni fog
Válasz #17784. hozzászólásra
Mindenki viszi a gépét? Mennyien voltatok az elsőn?
Jó estét. http://aprod.hu/hirdetes/szartepo-ID1F0tL.html#a70f6b3137
Válasz #17782. hozzászólásra

2014.06.28. Újszilvás. Egy kis ízelítő a tavalyiról az volt az első.
Válasz #17781. hozzászólásra

Nem bir írni a sok szextül má mi?
Sziasztok.

Mikor lesz és hol a tali?
Nem találtam meg.
Válasz #17778. hozzászólásra

Hát otthon!
Válasz #17777. hozzászólásra

Már vágom a centit,

Hála a jó istennek, hogy nincs...