Fórum
Japán vagy kínai kistraktort érdemes venni?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-27 16:33:12
Kedvencekhez
Segítség
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vizet a tájba új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Szója termesztése új
- Gépkönyvek és más gépszerelési könyvek új
- Rába Steiger traktorok új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
Cikkajánló

Aprómorzsás talaj: nem a gépek, a gyökerek számítanak
A biológiai talajszerkezet megőrzése kulcsfontosságú a vízvisszatartáshoz. Dr....
555 hozzászólás
Úgy konkrétan nem érdekel csak kérdeztem? Jó tudni hogyha esetleg kell. De remélem mostanában nem kell javítani.
Válasz #53. hozzászólásra
Én ipari fünyirokat javitok egyszer rossz alsokat rendeltem mert a régifajtához küldtek ugy néz ki mint az mtz 50-éde agyári cikkszám megvan ha érdekel holnap elöveszem amugy amotorhoz kurva drága minden dugattyu 60000 darabja hftömités 12000 de sokat birnak ezek traktorok két hte javitottam egyet abba 6500 ora volt és elég volt egy gyürüzés
Válasz #52. hozzászólásra
Milyen kubotához van alkatrészed?
Válasz #50. hozzászólásra
Nekem maradt 3 porlaszto alsom kubotához zsir uj és egy használt öninditom ha valakit érdekel megbotolhatjuk
800-900 mert?
Misi! Neked alapjáraton mekkora fordulata van a kubotának? Ja és
Nézni kell a vaterát hátha rak fel valaki!
A multkor kubota indítókulcsot is hirdettek!
Na ez jó kérdés, én is a neten találtam erre!
De nem is volt annyiért drága! Mert ha most boltban kellene megvenni az eléggé húzós volna! Vagy nem is kapnál
Lehet bármilyen japán géphez venni?
Hol lehetne rá szert tenni ?És mennyiért?
Igen a veterán vetem!
A vaterán vette!
a#42 hozzászóláshoz
Üdv mihi!
Honnan szerezted a képeket?
Kaptad a trakidhoz?
Üdv, nekem van szervízkönyvem kubotához igaz b1200- 1400-hoz van .Nekem b1600-om van de megrendeltem mert minden alkatrésze meg van a könyvben robbantot rajzként!
B 1500 dt
Szia, Jani neked milyen kubota trakid van?
Helló!
Japán kistraktorhoz (kubota) valaki nem tud véletlen gépkönyvet vagy magyar fordítást.
Lehet hogy hülyeséget írok , de hát ha foglalkozik vele valaki.
Atraki üzem óra számlálója:a terhelés arányában méri az űzemórát! -nem az eltelt valós időről ad tájékoztatást!Mást mér ugyan annyi idő alatt:szántáskor,és mást rotáláskor:ez igy helyes,kedves KUBOTA BARÁT MOZOO!Üdv:papi
Azt kérdezném , hogy egy traktor üzemóraszámlálója valóban az eltelt időt méri , vagy a motor fordulatszámát ??? Nekem az a gyanúm , hogy a motor leszabályzási fordulata/ 1 perc , tehát ha teszem azt 2600 helyett 1300 -as fordulaton működik a motor , akkor 20 perc alatt mindössze 10 percnyi üzemórát számol az óra . ....jól gondolom ????
Igen! -természetesen majd a gyakorlat megtanít.persze csak segítés képpen irtam,ezek alap fontos beállítás teendők! és amit ki hagytam ,ezviszont tényleg nagy segitség,az első kettőbarázda huzásakorhasználjatok difizárt a 4x4 hajtással!!!meg látjátok milyen egyenes barázdát lehet huzni.Utána könnyebb már tartani az egyenest.ÜDV.papi
Köszi Papi a tanácsokat . Persze kell még finomítani a dolgokon , menet közben is állítgattunk a szerelésen . Igen az ellenkormányzásban lehet valami , bár nem én vezettem , ezt majd még kisilabizáljuk , hogy hogyan halad egyenesebben .
Te is 2-es ekét használsz , vagy nagyobbat ???
GATULÁLOK MOZONAK!! remélem meg vagy elégedve a KUBOTÁVAL?, aszántás ahhoz hogy az első elég jól sikerült!-ez tulajdon képpen gyep törés.,- amásik a videóról: látszik a be állítási próbléma, a következő,a felfüggesztést nem szabad ennyire feszesre állítani,az eké nek kel tudni jobbra-balra mozogni 4-5 cm-t!akkor nem kinozzaa gépet,a hidraulikát uszoba kel tenni! azért vanmélység határóló kerék!az ekét ugy kell beállítani hogy a trak tor hossztengelyével párhuzamos legyen az eke nád,és az elsőekevas sarka kb 1-2 cm-t logjon be a borozdába. és mindjárt szebb lessz a takarás és nem kell ennyire ellentkormányozni! Ne haragugj Mozo ezeket csak segítés képpen irom!Üdvözlettel:papi
http://barack2007.mindenkilapja.hu/
Itt van némi videoanyag a Kubota szántásáról ... ha érdekel valakit . traktorozás menüpont alatt .
JD 4630! Van igazságod,ezis IGAZ!!!
Papi! jól írtad, csak lefelejtetted (csak a királynöket írtad)a királyt: JOHN DEERE.
T. MOZO66!A lényeg kistraktorok KIRÁLYNŐJE: KUBOTA!-,ez biztos.Nagy trakiké:FENDT!
Ok. Papi ..értettem . Lassan elkezdek vele komolyabban dolgozni , már készülnek hozzá a szerszámok, majd említést teszek , hogy hogy megy vele a munka .
T. MOZO66! Éppen most küldtem HUGYECZ Úrnak a bizonyítékot!Nem levegőből mondom a rizsát!Még eddig nem mondtam el hogy ha valaki fanatikúsan MITSUBISHI márka rajongó volt,én az voltam!!! de csak voltam,van tőle jobb is !-nem volt nekem megfelelőés rá beszélt a barátom másik tipusúra,mondta 2 próbáld meg utána vissza váltasz ha nem lessz úgy ahogy mondtam"!-és látsd meg igaza lett!!!,igy jutottam el akifacsart KUBOTÁK-hoz.és IDÁIG a GL27ig.
Papi .
Ez bérdekes , még nem maróztam a géppel ( kubota b 1600 ) , mert kissé sáros is a föld , meg a kardáncsuklóban keresztett kell cserélni , de érdekes amit mondtál . A kereskedő is azt mondta , meg mástól is hallottam , hogy az azonos teljesítményre írt trakik közül a kubota bírja a legjobban . Remélem ezt én is meg fogom tapasztalni , bár egy ismerősöm járt eddig hozzám marózni , és egy 2 hengeres 14-es Hinomotoval is szépen , egymenetben átdolgozta a talajt , ami azért elég kötött . Az igaz , hogy nem száguldozott a pályán , mint egy őrült ..:) .
Szóval kiváncsi leszek a kubota teljesítményére .
TiszteltMotoros! Ne haragudj de nálunk is kötöttés még hegyes dombos a talaj,nekem az a tapasztalatom kubota-bultra 14, 3heng.-s ,2WD-s,120cm-s talajmaróval hasig leengedve,terep 2, 2200-2400f/min.-nel hogy szuper jól dolgozik!de ezt már nem mondhatom el,a mitsubishi 14,16-ra, nem egy kategoria még a 4WD-s sem!és a talajmaró méret ugyaz az.Egy biztos hogya japán kistraktorvásárlóknak tanács!az egyik legjobb márka a KUBOTA igaz drága is!,és a másik ne sajnálják a pluszt a 3 -4 hengeresre!- megfog térülni produkcióban.Ez nem mellé beszéd!!! Tanácsot JÓT adni lehet,- elfogadni nem kötelező!Évek tapasztalata.
Motoros!
30 Le 3 ekefej ("nem kicsi") kötött földön, hiszi a piszi.
Milyen mélységben járatja és mekkora fogás szélességgel, nem mellékesen milyen sebesség mellett?
Mert az én meglátásom szerint valami nem kóser ebbe a sztoriba.
Fóliában, illetve a puha homokot talajmarózni elég is lehet a kicsi japán. De letaposott, kötött földben egyszerűen nincs tartaléka a 14 lovas motornak, akármilyen gyűszűnyi adapterrel is van szerelve.
Ehhez képest cimborám 30 lovas kínai masinájával előzni lehetne, miközben annyira nem is kicsi hármas ekét cibál.
Hát tisztelt kistraktorosok!Ezek a kistraktorok, nem tudnak("hasas bakkecske módjára ") ugrálni!De viszont a hozzájuk való adapterekkel nagyon jó minőségü,elfogadható kiskert,fólia,gyümölcsös,szőlőültetvényben talaj iletve egyébb munkákat biztósítanak!És nem 100-500négyzetméter területen, hanem többszörösén is,-és még mellete utána lehet akasztani a kiskocsit .785
Motoros!
Nem megfelelő a gépkapcsolás amit láttál/használsz. PL. 250-es RÁBA nem kicsi de a HW 15 méteres nehéztárcsával ugyanazt csinálná amit írtál.
Szerintem (ezt most meg merem kockáztatni) az itt írkálok egyike sem vezérgépnek szánja/használja több ezer hektáros gazdaságában, hanem arra amira tervezték (kertészet, folia,stb.). A Japánokat ismerve a piacon nemigen van ezeknél jobb gép ebbe a kategóriába.
Nem valók ezek a 14 lovas forma japó csodák semmire csak játszani, kapirgálni, háztáji kocsit mögéjekötni.
Kötött földben, rendes munkamélységben fullákolnak meg ugrálnak fölfele mint a hasas bakkecske.
25-30 lóerőtől kezdődnek a használható gépezetek, mindegy hogy japán vagy kínai.
Ez az "óra visszatekergetés" azt hiszem komikus... A felkelő nap országában ezt biztos nem teszik meg. Itthon sem feltételezem egyik importörről sem, hogy ezzel szórakozna. A pletykának nincs valóság alapja, rágalmazni pedig szerintem nem szabad senkit. Amúgy ez talán pszichológiai vetület: nehezen hisszük el idehaza, hogy ezek a kis masinák még 20 év fölötti korukban is tökéletesen működnek. Apróbb hibák persze lehetnek, de nem motorgenerál. Az esztétikai kinézetüket sajna a rizsföldek alakították, de ez könnyen orvosolható. Némi odafigyeléssel (olajcsere, légszűrő stb.), bármelyik típus hű társunkká szegődik még hosszú éveken keresztül!
Igazad van Papi,hogy a japánok nem tekerik vissaz az órát!
Pedig volt olyan traktoros szaktárs aki,visszatekert űzemórájú,kifacsart technikákról beszélt.volt aki a Kinait dicséri.Jó magam küldtem nekik a valóságról felvételeket.nem sok a tapasztalat ,alig 8év csak !,elmondom nem kellet egyhez sem alkatrészt hozatnom,pedig talaj munkáztam mindel!nem disznek voltak tartva.tavasszal bér munka rotázás kiskertek,lugasszőlők vagy éppen amit kell.Természetesen KARBANTARTÁS,napiellenőrizendőkmellett!DE ezt az újgépeknél is ajánlatos betartani!
Helló mindenkinek
Most találtam ezt a fórumot , más témában már rutinos fórumozó vagyok .
Én is néhány hete vettem egy kis 1600 DT Kubotát . Ahogy nézegettük a kereskedőnél a gépeket , nekem is feltünt , hogy kivétel nélkül minden gépben 600 valamennyi üzemóra volt . DE!! Szerintem aki nem vak az láthatja , hogy egy gép mennyire van lerúgva . Én ez alapján választottam . A pedálok alíg vannak megkopva , az űlás nincs kiűlve kiszakítva , a lábtartóvason szinte teljesen gyári festés van ...stb , ja és a kipufogócsonkon , még ott a gyári ezüst festék . Nem akarom elhinni , hogy egy ilyen állapotú traktorral már ezer órákat dolgoztak volna ( az órája 520 -at mutat )
Kérdés , hogy milyen kistraktort vegyen az ember , ha nem japánt ??? Milyen van még ??? TZ4K-t nem , mert az valóban játékszer , hiába raknak bele 24 le-s motort , a váltó , a meghajtás , marad a régi . Van egy ismerősömnek , ő is nagyobbra cserélte a motorját , de azt mondta , hogy nagyon óvatosan kell vele dolgozni , mert recseg-ropog a gép , ha megerőlteti .
Néztem az AGT gépeket is , de az meg nem ez az árkategória . Én őszibarackban használom ...majd . Permetezésre , talajmunkákra , fűnyírásra egyéb kisebb munkákra szerintem ideális .
Nekem is van egy "kifacsart" japán gépem eladó...Előttem a kép: hazaérkezik a rizsföldről a japán gazdálkodó, és mielőtt az új gépéért menne elkezdi visszaállítani az üzemóraszámlálót...mert hát ugye olyan barkácsoló kedvű, mint a magyar társa, aki megszokta, hogy mindig valami romlik a gépen (Mtz-szindróma). Ezért fontos, hogy legyen bizony alkatrész hozzá, mint a kinaiakhoz. De hát nem mindenki mg.-i gépszerelő, példának okáért én régész vagyok...ásatáson már bizonyított a kis masina, áron alul nem is fogok megválni tőle.
Bocsi rosszul irtam! nagyferencz@citromail.hu
Nagyferencz@citromail.hu
Várom a képeket!
Fiatos tom küldj: amil .cimet, neked is küldők kifacsart traktorról képeket.Üdv:papi
a lényeg nem változik azokat a kistrakikat egyszer a hasitott szemüek már kifacsarták és mielött kijönének a hibák tulad rajta náluk nem nagyon javitanak mert ott is nagyon drága az alkatrész állami támogatással sokkal jobban jár ha vesz egy ujat nekünk csóró parasztoknak pedig marad ez mert ugye mi is szivesebben vennénk ujat ha volna miböl ha megfizetnék becsületesen az árut amit termelünk és nem csak a kerekedök dörzsölnék a markukat!Persze ez mindig igy volt és nem hiszem hogy változna ez valaha!
Igazad lehet, nekem az előző infom másodkézből van és néha az emberek kicsit kerekítenek a történeten.
Azt amelyet alkatrészként, bontásra,illetve sérűlt javításának alkatrészpotlásra ad!Atöbbit kor ,műszaki állapot ,esztétikának megfelelő árért adja.Ez igy igaz!
A Japánok kilóra adják el.
Misibácsi amit leirták hogy a japánok visszatekerik az űzemórátez nem jellemző náluk!!!,-sokkal becsületesebbek!tudni illik nem érdekük,ő leadja ahasználtgépét,-és hatalmas kedvezménnyel ennek ellenében megvásárolhatja az új modernebb gépetEZ biztos hogy így van!a vissza tekerés az itthon tőrténik!de az sem minden kereskedőnél,-van kivétel!Ilyennél kell vásárolni.
H.A vaárnám a válaszod!