Én is két hete küzdöttem vele, azért kérdeztem volna a kollégát, hogy a kötelező köröket végignézték-e, vagy csak ledobták a fejet róla.
Esetleg szét sem szedték még.
Válasz Gépesített paraszt #3507. hozzászólásáraHát nem tudom, de ha olaj, meg a stoptábla világít, akkor én meg szoktam állítani a masinát, mert nem véletlen az... Aztán keresek egy hozzáértőt...
Mer' 'oszt ha gyünnek a fura hangok 'belüle...no akkor sz@rral meszeetek...
Válasz lordbgabi #3502. hozzászólásáraA stopolajcsepp az mi???
Minden szimbólumnak megvan a jelentése,de stopolajcseppről nem tudok.
Így nehéz is tanácsot adni,főleg ha alapvető kezelési problémákat sem ismerünk fel.
Így nehéz is tanácsot adni,főleg ha alapvető kezelési problémákat sem ismerünk fel.
Válasz Mf-es? #3499. hozzászólásáraIlyen akkor sincs,hogy nem veszi a sebességet,mivel nem kapcsolsz össze mechanikusan se fogaskereket,se kapcsológyűrűt,sem pedig semmit.
Olyan van,hogy nincs hajtás,vagy adott esetben nincs meg valamelyik sebesség,de olyan nincs hogy nem veszi.
Az Én értelmezésem szerint akkor nem veszi egy gép a sebességet,ha próbálod betenni,és csak recseg,vagy valahol megütközik,és nem tudod betenni,na itt ilyesmiről szó sem volt,meg ennél a gépnél nem is lehet.
Ezzel részemről le is zártam a témát!
Válasz Mf-es? #3499. hozzászólásáraNem szakad az sehova!! A váltó rudazat gömbcsuklói elkopnak sok ezer üó, után és szétesnek.Ennyi.
Egyébként van benne ilyen ,most fejből pontosan nem tudom vagy 8-10 darab amiből a legalsók tudnak ilyet produkálni ,és ha nem találkozott ilyennel a traktoros az a frászt hozza rá valóban
Válasz lala1 #3494. hozzászólásáraA derékcsuklóst is újjá szeretném varázsolni,csak még nem jutottam odáig.
De ugye lassú víz partot mos
A rendberakott gépeimnél minden apró részletre odafigyelek,nehogy bárki is átverve érezze magát,mert nekem ez fontos.
Válasz Gépesített paraszt #3488. hozzászólásáraKöszönöm a választ. Én is gondoltam rá hogy meg kéne mérni csak szereznem kell hozzá egy nyomás mérő órát. Kb hány báros órát kellene szereznem mert szerintem a hidraulika gombánál kéne először mérnem.
Jó estét! Van egy 3130-as gépem és ma leállítás előtt halványan el kezdett világítani a motor és a hidraulika nyomás visszajelzője. Leállítás után viszont csak a motor vissza jelző világított de sokkal erősebben és a másik nem világított. Találkozott már valaki hasonlóval már, hogy a gomba lenne halálán vagy érintkezési gond lehet vagy nagyobb baj esetleg. Előre is köszönöm a választ.
Üdv!
Úgy kell meghúzni a porlasztót,hogy a résolajcsonkot nézve pont jól álljon a porlasztó és ehez van egy gyári szerszám,nem elég a 24-es csillag.
Vagy bűvészkedsz egy 17-es villás,és egy 24-es csillag-villás kulcscsal,vagy szerzel egy eredeti szerszámot,ami hasonlít a kolléga által felrakott képen látható szerszámra,de az igazi vonalat azzal sem tudod tartani,mert nincs meg a középrész hozzá.
Válasz Mf-es? #3475. hozzászólásáraAmit kikerestél tökéletes annyi pénzért,24mm kell.
Vigyáz a meghúzásra ,volt aki beszakította a furat alját a hengerfejbe.majd a nyomatékot megnézem neked.
Mennyiért mérik a porlasztók darabját,a márkája megbízható vajon....
Válasz JD 4630 #3476. hozzászólásáraMaga a porlasztót kellene jobban meghúzni,a hengerfejbe.Szerelőnek volt gyári,csak szerintem még húzni kellene rajta.Oda vissza neki 100 km.,nem akarom rohangásztatni.
Válasz Mf-es? #3475. hozzászólásáraPróbáltad már kiszedni és nem jött, vagy még előtte vagytok? Mert nálam a 23-éves gyári csúcsok kézzel kijöttek. A lemez nem szorítja annyira bele, mint a csavar.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Találkozott valaki olyan problémával, h 4630 as kis ideig világít, aztán nem. Majd le, fel kapcsolás után újra. Addig nem.
Szerelő relé gondra tippel, de csak tipp.
Valami ötlet?
Köszönöm előre is.
Válasz Mf-es? #3467. hozzászólásáraNincs ezzel semmi baj,meg persze hogy van köztük is maximálisan normális szerelő is,mint ahogy az más cégeknél is előfordúl.
De a java sajnos csak alkatrészcserélő,és a ku...va istent is újra cserélné,csak legyen aki megfizeti.Pedig a szakember véleményem szerint javít,és nem kibasz mindent a szemétbe,csak azt ami oda való.
És a végén megint tisztelettel kérem,hogy ezt ne vegye sértésnek senki sem,csak ha van valóságalapja akkor azért lássuk be.
5213 hozzászólás
Válasz Zsolesz100 #3512. hozzászólásáraSzerinted,olyan még nem történt,hogy kilyukadt?
Válasz Mf-es? #3511. hozzászólásáraSzerintem meg ott pont nem, de sok más helyen meg igen.
Én is két hete küzdöttem vele, azért kérdeztem volna a kollégát, hogy a kötelező köröket végignézték-e, vagy csak ledobták a fejet róla.
Esetleg szét sem szedték még.
Válasz Zsolesz100 #3510. hozzászólásáraAz olajhűtőnél is belefolyhat szerintem.
Válasz kori01 #3508. hozzászólásáraÜdv!
Nem szopás.
Ha nincs gyári kulcsod akkor vágj szét egy 24es sokszögű krova fejet, és hegessz közé egy csövet, és akkor könnyen kicsavarható.
A nyomócsövet én colos fékcsőkulccsal szoktam levenni. (talán 3/4ed vagy 11/16od, most fejből nem tudom)
Szétszedtétek már a motort? Tuti hengerfej?
Mi a tünet?
Válasz Gépesített paraszt #3507. hozzászólásáraHát nem tudom, de ha olaj, meg a stoptábla világít, akkor én meg szoktam állítani a masinát, mert nem véletlen az... Aztán keresek egy hozzáértőt...

Mer' 'oszt ha gyünnek a fura hangok 'belüle...no akkor sz@rral meszeetek...
na fasza belefolyt a viz az olajba.
nagyon szopás kivenni a porlasztót?
mert vinni kell sikoltatni a hengerfejet.
Válasz csoppika #3506. hozzászólásáraEgész pontosan látod a helyzetet
Válasz Gépesített paraszt #3505. hozzászólásáraEz kb annyi, mint autónál a "nem tudom...olyan furcsa a hangja...világít vmi piros kancsó"....
Válasz Mf-es? #3499. hozzászólásáraIlyen akkor sincs,hogy nem veszi a sebességet,mivel nem kapcsolsz össze mechanikusan se fogaskereket,se kapcsológyűrűt,sem pedig semmit.
Olyan van,hogy nincs hajtás,vagy adott esetben nincs meg valamelyik sebesség,de olyan nincs hogy nem veszi.
Az Én értelmezésem szerint akkor nem veszi egy gép a sebességet,ha próbálod betenni,és csak recseg,vagy valahol megütközik,és nem tudod betenni,na itt ilyesmiről szó sem volt,meg ennél a gépnél nem is lehet.
Ezzel részemről le is zártam a témát!
Válasz Gépesített paraszt #3492. hozzászólásáraÜdv
felkiáltójel és az stopolajcsepp villan föl fölváltva de most megy gondolt egyet de semmi rendellenes hang nem jön sehonnan.
Válasz John Deere Power Shift #3500. hozzászólásáraSzétakadt,azt írtam.És igen,a csuklók elkopnak.
Válasz Mf-es? #3499. hozzászólásáraNem szakad az sehova!! A váltó rudazat gömbcsuklói elkopnak sok ezer üó, után és szétesnek.Ennyi.

Egyébként van benne ilyen ,most fejből pontosan nem tudom vagy 8-10 darab amiből a legalsók tudnak ilyet produkálni ,és ha nem találkozott ilyennel a traktoros az a frászt hozza rá valóban
Válasz Gépesített paraszt #3493. hozzászólásáraElőfordul,hogy nem veszi a sebességet.Itt megtörtént,szétakadt a rudazat.
Válasz Gépesített paraszt #3497. hozzászólására

Válasz lala1 #3496. hozzászólásáraKöszi

Ha kész lesz,úgyis felteszem ide,és aki szeretné látni,meg kipróbálni jöhet,szívesen látok mindenkit,akit érdekel.
Válasz Gépesített paraszt #3495. hozzászólásáraAzt szeretném élőben is látni majd!

Igen,hallottam,hogy nagyon korrekt vagy!
Ha egyszer lesz rávaló,tőled veszek "krokkót"
Válasz lala1 #3494. hozzászólásáraA derékcsuklóst is újjá szeretném varázsolni,csak még nem jutottam odáig.

De ugye lassú víz partot mos
A rendberakott gépeimnél minden apró részletre odafigyelek,nehogy bárki is átverve érezze magát,mert nekem ez fontos.
Válasz Gépesített paraszt #3470. hozzászólására

Ebben van valami.....
Szépek a rendberakott gépeid,s jók is!
No de az a derékcsuklós!
Válasz lordbgabi #3491. hozzászólásáraJa! És kisegítelek,nem nem veszi a sebességet,hanem nincs hajtás.
Válasz lordbgabi #3491. hozzászólásáraÜdv!
Kismillió oka lehet.
Valamelyik hibajelző világít?
Üdv
ismerősöm megállt a john deere 4455 traktor nem veszi a sebességet valaki aki hozzá tud szólni?
Válasz david8712 #3489. hozzászólásáraHidraulikánál mi 250 báros órákat használunk.
Válasz Gépesített paraszt #3488. hozzászólásáraKöszönöm a választ. Én is gondoltam rá hogy meg kéne mérni csak szereznem kell hozzá egy nyomás mérő órát. Kb hány báros órát kellene szereznem mert szerintem a hidraulika gombánál kéne először mérnem.
Válasz santa.david.87 #3487. hozzászólásáraÜdv!
Első körben meg kell mérni mechanikus órával a nyomást,és akkor rögtön kiderül hogy elektromos hiba-e vagy sem.
Jó estét! Van egy 3130-as gépem és ma leállítás előtt halványan el kezdett világítani a motor és a hidraulika nyomás visszajelzője. Leállítás után viszont csak a motor vissza jelző világított de sokkal erősebben és a másik nem világított. Találkozott már valaki hasonlóval már, hogy a gomba lenne halálán vagy érintkezési gond lehet vagy nagyobb baj esetleg. Előre is köszönöm a választ.
Tisztelt Kollégák!
Van 1 weboldal, ahol sok gépkönyvhöz lehet hozzáférni: www.gepkonyvek.oldalunk.hu
TM-ek is vannak nekik!!!
Válasz Gépesített paraszt #3484. hozzászólásáraEzen okok miatt van meg a gyári kulcs......
Üdv!
Úgy kell meghúzni a porlasztót,hogy a résolajcsonkot nézve pont jól álljon a porlasztó és ehez van egy gyári szerszám,nem elég a 24-es csillag.
Vagy bűvészkedsz egy 17-es villás,és egy 24-es csillag-villás kulcscsal,vagy szerzel egy eredeti szerszámot,ami hasonlít a kolléga által felrakott képen látható szerszámra,de az igazi vonalat azzal sem tudod tartani,mert nincs meg a középrész hozzá.
Válasz Mf-es? #3482. hozzászólására13-t vettem az Axitol vagy 7 éve,hologramos műanyag hengerben volt csomagolva...
Válasz John Deere Power Shift #3481. hozzászólására15000 volt a csúcsok darabja.
Válasz Mf-es? #3475. hozzászólásáraAmit kikerestél tökéletes annyi pénzért,24mm kell.
Vigyáz a meghúzásra ,volt aki beszakította a furat alját a hengerfejbe.majd a nyomatékot megnézem neked.
Mennyiért mérik a porlasztók darabját,a márkája megbízható vajon....
Válasz Mf-es? #3479. hozzászólására24-es csillag villás csillag részivel megbirod huzni.
Válasz Vadmalac #3477. hozzászólásáraIlyen kellene,de a pontos méretet nem tudom.
Válasz JD 4630 #3476. hozzászólásáraMaga a porlasztót kellene jobban meghúzni,a hengerfejbe.Szerelőnek volt gyári,csak szerintem még húzni kellene rajta.Oda vissza neki 100 km.,nem akarom rohangásztatni.
Válasz Mf-es? #3475. hozzászólásáraPróbáltad már kiszedni és nem jött, vagy még előtte vagytok? Mert nálam a 23-éves gyári csúcsok kézzel kijöttek. A lemez nem szorítja annyira bele, mint a csavar.
Válasz Mf-es? #3475. hozzászólásáraCsinálni kell az a legegyszerűbb,
de miért kell?
Elvileg most állítottátok be
4650-hez,milyen porlasztó kiszedő kulcs való?Méretet tud valaki?Hol lehetne venni?
Válasz igal0106 #3473. hozzászólásáraRelé biztosíték is lehet, de valahol zárlat is lehet aztán kiold a biztosítékod és ezért megy el bogarászni kell
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Találkozott valaki olyan problémával, h 4630 as kis ideig világít, aztán nem. Majd le, fel kapcsolás után újra. Addig nem.
Szerelő relé gondra tippel, de csak tipp.
Valami ötlet?
Köszönöm előre is.
Válasz Mf-es? #3471. hozzászólásáraIgen nálam is volt egy apróság miatt,meg a munkahelyemre járt még a kités időből.
Sose volt rá panasz
Válasz apuci #3469. hozzászólásáraIgen.Te ismered szerintem.
Válasz Mf-es? #3467. hozzászólásáraNincs ezzel semmi baj,meg persze hogy van köztük is maximálisan normális szerelő is,mint ahogy az más cégeknél is előfordúl.
De a java sajnos csak alkatrészcserélő,és a ku...va istent is újra cserélné,csak legyen aki megfizeti.Pedig a szakember véleményem szerint javít,és nem kibasz mindent a szemétbe,csak azt ami oda való.
És a végén megint tisztelettel kérem,hogy ezt ne vegye sértésnek senki sem,csak ha van valóságalapja akkor azért lássuk be.
Válasz Mf-es? #3467. hozzászólásáraBékés megyei,B betűvel kezdődik a vezetékneve?
Válasz Mf-es? #3467. hozzászólásáraMi is a kités nyugdíjas Tiszavasvári szervizesnek hittünk jól meg is szívatott.
Utána találtunk egy komoly és megfizethető szakembert csak ajánlani tudom mindenkinek.
http://www.traktor-service.hu/
Válasz Gépesített paraszt #3465. hozzászólásáraEgyenlőre neki hiszek.
Spencer Diesel, 4650 3900PSI, 4850 4400PSI
-link-
A Bosch katalógus is hasonló számokkal dobálódzik
-link-
Ebay AR74664
-link-
Bosch Nozzle of JOHN DEERE Product Information
-link-
John Deere Ag Application Spreadsheet
-link-
Persze egy Technical Manual 1354 lenne az igazi.
Válasz Mf-es? #3462. hozzászólásáraEgyezzünk meg csendesen annyiba,hogy Ő is rosszul tudja,mindegy hány évet dolgozott és hol.
Válasz JD 4630 #3463. hozzászólásáraEz nem gányolós ember.Komoly szakemberről van szó.