Válasz 6620 #20273. hozzászólásáraGyenge a szója amit vagsz? Nekem tavaszi árpát gyűjtötte lejebb engedtem a csigát a terelő lemezeket bentebb húztam, kicsit a bedobó ujakon is állítottam és jó lett
Válasz szanberg #20272. hozzászólásáraNem a tengelyre, hanem a lánckerék elé rakja be a lánc alá, és megfeszití a láncot, és nagyon csattog, van hogy elugrik! S kombi ez! De csak a két szélét rakja meg, a közepét nem! Azon gondolkodtam, hogy az asztal csigájára felteszem a csigatoldótt, mert lehet hogy anélkül csak a két szélét terheli jobban!
Válasz 6620 #20266. hozzászólásáraT-szériás géppel járt így egy időben egyik ismerősöm napraforgóban, Peti kolléga 370-es meggával körözte lefelé a nagy T660-ast mert mindig feltekerte itt az is az anyagot.
Én még sosem jártam így, anó a TC56-os nyuszi kombájnnal az csinált néha ilyet. Rakni kell rá egy végighasított műanyag csövet a közökre és az nem engedi majd feltekerődni az anyagot rá.
Válasz VMisi #20263. hozzászólásáraNa az lemaradt, annyi a kulonbseg hogy automata mod is van.
Tehat a power fokozatot pakolja maganak ha bekapcsolod, van egy tekero gomb amivel allitod a fordulattartomanyt amikor valtson.
Válasz VMisi #20263. hozzászólásáraAz auto annyi hogy ha ráadod a gázt, egy megadott fordulatszám fölött feljebbkapcsol, vagy ha elveszed a gázt akkor visszábbkapcsolja a power fokozatokat. Meg gondolom ennél van a sebességfokozat összehangolás, szóval pl E3 ból ha váltasz tartományt akkor nem F3 lesz hanem mondjuk F1. Ez a sima powerquadnál nemtudom van e.
Válasz VMisi #20261. hozzászólásáraPowerquad plus: 4-5-6csoport 4 power fokozat, gombbal kapcsolhato.
Autoquad plus: 5-6 csoport 4 powerf. Gombbal kapcsolhato.
Autoquad p eco: ugyan az csak gyorsabbak a fokozatok 1700-1800on 43kmh.
Command quad plus : 5-6 csoport 4 powerfokozat, annyival tobb mint az elozok , hogy a csoportot is elektromosan valtja kuplung nelkul.
Command quad plus eco ugyan az csak szinten 1700-1800on 43kmh
Autopower az fokozatmentes.
E23 powershift 23 fokozat elore 11 hatra.
Direkt drive : 3 csoport 8 power fokozat, elektromosan valtasz csoportot itt is.
Traktortol fuggoen vannak 40-50es valtok ezekbol.
Válasz zoli862 #20257. hozzászólásáraAhol hézagolás, csapágy, stb van pontos gyári meghúzási nyomatékok vannak. Mi egyszer egy első hajtás szimeringet akartunk kicserélni, mondva mi lehet abban nagy cucc, ujra meg kellett venni a 40 ezres alkatrészt.
Sziasztok valaki csinálta már 6 ezresnek a hátulját? Diffinél vannak hézagoló alátétek az addig rendben van de a befogató csavarjai se voltak nagyon meghúzva de ha lemezek alatta vannak a háznak akkor szerintem kopra kellene hogy legyen húzva. Valakinek valami ötlete tapasztalata? Köszönöm elöre is.
Válasz ermike #20253. hozzászólásáraA gép hasán a tiszta mag csiga ajtaja, a tiszta mag felhordó ajtaja és a törekvisszahordó ajtaja perforált, szerintem ez bőven elég. Mióta használom a tiszta mag felhoróban nem rakódik le föld.
valakinek van jd kombjnon perforalt ferdefelhordo burkolat? Tud valaki valamit mondani rola hogy erdemes dolog e? illetve a magfelhordora a perforalt feneklemezrol hasonlo info????
lenti katalog 17. oldal teteje
Válasz Drisa #20241. hozzászólásáraSF1-el az a baj, hogy hosszabb táblánál már elcsúszik a jel! Most ezt használjuk a bérgépen, talajmunkázni elég jó de vetni én csak akkor használnám ha magad mellé fordulsz mindig és egyforma a vetőgép az adaptereddel. RTK-val mi minden második harmadikra fordulunk így kényelmes a meló nagyon, nemkell tekergetni a kormányt annyira. Ha új gépet vesz valaki mindenképpen kell bele az RTK még talajozni is szerintem, mármint ha csak talajozik akkor nem, de ha vetés is játszik majd akkor kötelező.
Nembeszélve arról, hogy 13-14km/h felett sétál a gép és hullámos az SF1 munkája.
Válasz szanberg #20238. hozzászólásáraIgen vannak az aktivációk autotrack feloldó kód (ami engedi hogy a traktor tudja az autómata kormanyzást) sf2 es jelre felkell fejleszteni az antennát hogy tudja majd az rtk-t. És van még egy aktiváló kód az rtk hoz ezeket csak kités tudja beirni ha sok millióért megveszed. És ő tudja áttirni másik monitorbaha bedöglik az a monitor amibe a kódok voltak. Ezért nem a gyárit használják ami a traktorba van mert a traktorba lévőbe irják a kódot akkor nem tudod használni másik gépbe az rtk szettet. Röviden ennyi a lényege.
Válasz blink #20235. hozzászólásáraAzért mindig azt mondom a versat kivetelevel mindennel mentem mar de a 8r az visz mindent kenyelem erő kilatas fordulekonyság stb...
25276 hozzászólás
Válasz 6620 #20273. hozzászólásáraLazíts a láncon.(próba)

Válasz szanberg #20275. hozzászólásáraSzerinted attól megjavúl? Remélem, holnap kiderűl!
Válasz ermike #20274. hozzászólásáraJó a szója nem gyenge!
Válasz 6620 #20273. hozzászólásáraAkartam is írni, hogy a csigalevél toldatokat próbáld meg felrakni.
Válasz 6620 #20273. hozzászólásáraGyenge a szója amit vagsz? Nekem tavaszi árpát gyűjtötte lejebb engedtem a csigát a terelő lemezeket bentebb húztam, kicsit a bedobó ujakon is állítottam és jó lett
Válasz szanberg #20272. hozzászólásáraNem a tengelyre, hanem a lánckerék elé rakja be a lánc alá, és megfeszití a láncot, és nagyon csattog, van hogy elugrik! S kombi ez! De csak a két szélét rakja meg, a közepét nem! Azon gondolkodtam, hogy az asztal csigájára felteszem a csigatoldótt, mert lehet hogy anélkül csak a két szélét terheli jobban!
Vélemény?
Válasz 6620 #20266. hozzászólásáraT-szériás géppel járt így egy időben egyik ismerősöm napraforgóban, Peti kolléga 370-es meggával körözte lefelé a nagy T660-ast mert mindig feltekerte itt az is az anyagot.
Én még sosem jártam így, anó a TC56-os nyuszi kombájnnal az csinált néha ilyet. Rakni kell rá egy végighasított műanyag csövet a közökre és az nem engedi majd feltekerődni az anyagot rá.
Válasz 6620 #20270. hozzászólásáraSzója! Nyáron semmi gond nem volt!
Válasz Pilátus #20269. hozzászólásáraNem nem ez fent van a felső tengely!
Ez az adapter felöl van?
Válasz szanberg #20267. hozzászólásáraIgen igen :)
Válasz 6620 #20266. hozzászólásáraVárjál ez most mi? Ferdefelhordó láncot meg behúzóleceket látok
Ezt miért csinálja? S kombi!
Moderátor által módosítva: 2018-09-27 17:29:18
Válasz VMisi #20263. hozzászólásáraNa az lemaradt, annyi a kulonbseg hogy automata mod is van.
Tehat a power fokozatot pakolja maganak ha bekapcsolod, van egy tekero gomb amivel allitod a fordulattartomanyt amikor valtson.
Válasz VMisi #20263. hozzászólásáraAz auto annyi hogy ha ráadod a gázt, egy megadott fordulatszám fölött feljebbkapcsol, vagy ha elveszed a gázt akkor visszábbkapcsolja a power fokozatokat. Meg gondolom ennél van a sebességfokozat összehangolás, szóval pl E3 ból ha váltasz tartományt akkor nem F3 lesz hanem mondjuk F1. Ez a sima powerquadnál nemtudom van e.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #20262. hozzászólására
Köszi!
A powerquad és az autoquad szinte ugyanaz?
Válasz VMisi #20261. hozzászólásáraPowerquad plus: 4-5-6csoport 4 power fokozat, gombbal kapcsolhato.
Autoquad plus: 5-6 csoport 4 powerf. Gombbal kapcsolhato.
Autoquad p eco: ugyan az csak gyorsabbak a fokozatok 1700-1800on 43kmh.
Command quad plus : 5-6 csoport 4 powerfokozat, annyival tobb mint az elozok , hogy a csoportot is elektromosan valtja kuplung nelkul.
Command quad plus eco ugyan az csak szinten 1700-1800on 43kmh
Autopower az fokozatmentes.
E23 powershift 23 fokozat elore 11 hatra.
Direkt drive : 3 csoport 8 power fokozat, elektromosan valtasz csoportot itt is.
Traktortol fuggoen vannak 40-50es valtok ezekbol.
Mit jelentenek ezek a váltójelölések?

PowrQuad PLUS, AutoQuad PLUS és AutoQuad PLUS ECO, valamint Command Quad Plus és
Command Quad Plus ECO.
És még van Autopower, meg E23, DirektDrive.
Mellső tengely felfüggesztő rendszer SFA 1881,19 hibakód vajon mit jelent a 6150R traktornál? Tudna valaki segíteni? Köszönöm előre is.
Ezt például miért nem veszik meg??http://hg.axial.hu/kombajn/john-deere-9560-wts-8559-17-380.html/hu
Válasz zoli862 #20257. hozzászólásáraAhol hézagolás, csapágy, stb van pontos gyári meghúzási nyomatékok vannak. Mi egyszer egy első hajtás szimeringet akartunk kicserélni, mondva mi lehet abban nagy cucc, ujra meg kellett venni a 40 ezres alkatrészt.
Sziasztok valaki csinálta már 6 ezresnek a hátulját? Diffinél vannak hézagoló alátétek az addig rendben van de a befogató csavarjai se voltak nagyon meghúzva de ha lemezek alatta vannak a háznak akkor szerintem kopra kellene hogy legyen húzva. Valakinek valami ötlete tapasztalata? Köszönöm elöre is.
Sziasztok! Járt már valaki így John deere kombájnal? A gép egy 2256 os! Szétszakadt a jobb első felnim!
Txeknek a ferdefelhordó teljes lemezalja is cserélhető perfoláltra és talán itt menne ki a legtöbb föld-por
Válasz ermike #20253. hozzászólásáraA gép hasán a tiszta mag csiga ajtaja, a tiszta mag felhordó ajtaja és a törekvisszahordó ajtaja perforált, szerintem ez bőven elég. Mióta használom a tiszta mag felhoróban nem rakódik le föld.
Válasz Foki_71 #20252. hozzászólásáraA ferde felhordós vagy a magfelhordós van e a gépen?
Válasz ermike #20245. hozzászólásáraIgen, használom szerintem jó főleg a gazosba a gazmag kipotyog és a benyelt föld is :)
6m trakin hogyan lehetne allitani , hogy a potkocsin hamarabb fogjon a fek?
Válasz ermike #20245. hozzászólásáraA 2264 ben volt egy szezont...hasonló betét. Csak tiszta és száraz körülmények közt, amúgy berakodik a felvonónál.
Válasz Pilátus #20246. hozzászólásárajaja
Válasz ermike #20245. hozzászólásáraNekem a fenéklemez eldugult, nem jó!
Válasz _NB_ #20243. hozzászólásáraAz új monitor olcsóbb lett?
Érik a szója jaa??
Nekünk is minden évben előjön ez a kérdés de sose használtuk.
A port elméletileg csökkentené...
udv
valakinek van jd kombjnon perforalt ferdefelhordo burkolat? Tud valaki valamit mondani rola hogy erdemes dolog e? illetve a magfelhordora a perforalt feneklemezrol hasonlo info????
lenti katalog 17. oldal teteje
https://www.kite.hu//assets/images/dyn_images/pdfs/1488541917_KITE_Alkatreszek_kombajn_2017_s.pdf
Válasz Drisa #20241. hozzászólásáraSF1-el az a baj, hogy hosszabb táblánál már elcsúszik a jel! Most ezt használjuk a bérgépen, talajmunkázni elég jó de vetni én csak akkor használnám ha magad mellé fordulsz mindig és egyforma a vetőgép az adaptereddel. RTK-val mi minden második harmadikra fordulunk így kényelmes a meló nagyon, nemkell tekergetni a kormányt annyira. Ha új gépet vesz valaki mindenképpen kell bele az RTK még talajozni is szerintem, mármint ha csak talajozik akkor nem, de ha vetés is játszik majd akkor kötelező.
Nembeszélve arról, hogy 13-14km/h felett sétál a gép és hullámos az SF1 munkája.
John Deere 4640 Gen 4 Display vs JD 2630 GS3
link
Válasz zoli862 #20239. hozzászólásáraValahogy így van de nem teljesen.
Ma már mindent tud a Command Centeres Gen4 monitor, amit régebben nem.
A 2630 meg Gen3, a kettő között nincs átjárás aktivációk terén.
Viszont mobil és pakolható egyik gépbol a másikba.
Van már 4640 fantázia nevű monitor, ugyanazt tudja mint a 2630, csak Gen4.
Ebben a traktorban isobusos John Deere szemenkénti vetőgép miatt van a 2630.
Válasz Johny B. #20240. hozzászólásáraEzzel a géppel megy a vetés is? Nem lett volna elég SF1?
Válasz szanberg #20238. hozzászólásáraIgen vannak az aktivációk autotrack feloldó kód (ami engedi hogy a traktor tudja az autómata kormanyzást) sf2 es jelre felkell fejleszteni az antennát hogy tudja majd az rtk-t. És van még egy aktiváló kód az rtk hoz ezeket csak kités tudja beirni ha sok millióért megveszed. És ő tudja áttirni másik monitorbaha bedöglik az a monitor amibe a kódok voltak. Ezért nem a gyárit használják ami a traktorba van mert a traktorba lévőbe irják a kódot akkor nem tudod használni másik gépbe az rtk szettet. Röviden ennyi a lényege.
Válasz Johny B. #20236. hozzászólásáraMondjuk én szerintem meg egyikben sem kimagasló ahogy tapasztalom, de nem rossz az biztos.
Egy monitorral nem lehet megoldani? Ebben itt egy van igaz csak SF1 nem RTK, lehet ahhoz már nem jó a gyári felület.
Válasz Johny B. #20233. hozzászólásáraA másik nem nagy monitor? Az nem tudja az rtk? Vagy át akarjátok szerelni másik gépbe?
Válasz blink #20235. hozzászólásáraAzért mindig azt mondom a versat kivetelevel mindennel mentem mar de a 8r az visz mindent kenyelem erő kilatas fordulekonyság stb...
Válasz Johny B. #20227. hozzászólására

Válasz szanberg #20232. hozzászólásáraGreenstar
Válasz szanberg #20232. hozzászólásáraJd rtk.
Válasz Johny B. #20231. hozzászólásáraMiért van benne 2 monitor?
Válasz bobo77 #20229. hozzászólásáraKöszi... ujabb fajta k..va jól dolgozik..
Válasz Johny B. #20227. hozzászólásáraGratula! Az apritóhenger a horsch on a régi vagy már az újabb fajta?