Kalászos bio gabona gyomirtása sorközművelő kultivátorral
Gondolom, ez a képsor sok embernek meglepetés lesz. Így termelik az Egyesült Királyságban a biotermelők a kalászos gabonát. A növények dupla gabona sortávra vannak vetve.
A gép egy Garford sorvezérelt kultivátor, kisméretű, 15 cm-es kapákkal szerelve. Annyiban változtattak a technológián, hogy vetéskor művelőutat készítenek minden menetben, a taposási károk csökkentése érdekében.
A gép úgy megy a kalászos gabonában, mint a rakéta- 8 és 16 km/h között lehet vele döngetni. Van róla videóm is, az ember az agyát eldobja tőle...
Már ahol van,és lesz még rá 20-30mm eső + 10-20 napig -fok (mire igazán van esély),akkor annyit fog érni a fejtrágyád,mintha a dűlő utra szortad volna!
Nem szoktam tavaszit az őszi jobban hoz. Tavaly kivételesen volt. Nem sok volt 3,5 ha. Március elején elszórtam 3q 3*15 komplexet. Bedoldoztam ásóboronával és vetettem 2,2 q/ha. Gyomos nem volt de a bogár elkapta azt ciperkillel permeteztem. Szerencsém volt mert márciusban több eső volt.
Igazából talajvizsgálatot nem csináltattam de az magáért beszél ,hogy rajtam kívül egy gazdálkodó van ó is csak rozsot termeszt és 20 évre visszamenőleg itt nem próbálkozott senki a búzával úgyhogy még azt sem tudom megmondani milyen búzatermó terület.
Nem igazán humuszos homok és ráadásul most kezdtem gazdálkodni 2 éve előtte pedig parlag volt 10 évig! A rozs az oké csak nemigazán tudom értékesíteni.
6231 hozzászólás
Válasz #80. hozzászólásra
Ez az amit mi soha nem fogunk venni...
Egy érdekesség :
Kalászos bio gabona gyomirtása sorközművelő kultivátorral
Gondolom, ez a képsor sok embernek meglepetés lesz. Így termelik az Egyesült Királyságban a biotermelők a kalászos gabonát. A növények dupla gabona sortávra vannak vetve.
A gép egy Garford sorvezérelt kultivátor, kisméretű, 15 cm-es kapákkal szerelve. Annyiban változtattak a technológián, hogy vetéskor művelőutat készítenek minden menetben, a taposási károk csökkentése érdekében.
A gép úgy megy a kalászos gabonában, mint a rakéta- 8 és 16 km/h között lehet vele döngetni. Van róla videóm is, az ember az agyát eldobja tőle...
Válasz #78. hozzászólásra
nem érted mi?????????
csak hóba!!!!!!!!!
amúgy technológia szerint lehet fejtrágyázni is csak min 20mm jöjjön 12-20órán belül
Válasz #77. hozzászólásra
nekem oszt, hogy most minek hívják, indító vagy fejtrágya az kibaxottúl mindegy.
de, hogy erre nem való a karbamid az egyszer 7 szents.g
Válasz #76. hozzászólásra
ki mmondta hogy fejtrágyának tedd ki
de régen 1x ilyenkor 20-30cmes hóban szórták ifákkal a napi 100-200 ha
búza indítónak jó mert nagy hó megvédi
Válasz #74. hozzászólásra
na meg azért ajánlják bedolgozni egyből a kiszórás után.
fejtrágyának még sz.rt sem ér.
Válasz #74. hozzászólásra
párolog az akkor is ,ha nincs 30 fok
Válasz #73. hozzászólásra
nem párolog mert nincs 30c fok
bemegy a talajba azért ajánlják eső, csapadék előtt kiszórni
Válasz #69. hozzászólásra
nem veszik el, nem há.
csak elpárolog a pi..ába.
Válasz #71. hozzászólásra
ilyen műganyé árak mellett nem fog megdőlni.
szerintem is még korai szórni,elöször föld mintavétel majd ha megvan az eredmény (mennyi a hiány N-böl) utána szórni mert ha tuldbjuk akkor megdölhet
régen ilyenkor szórták a karbamidot a 10-20cmes hóra
Karbamidot lehet szórni,az nem veszik el.
Már felénk is szórták egypáran. Nem nagy értelmét látom. Igaz tavaly kb így szórtuk az elsőt feb.15-20 között, de hát az tavaly volt. Minden év más.
Válasz #66. hozzászólásra
Mindég is volt!)))
Válasz #65. hozzászólásra
Majd lesz vhogy!
Válasz #63. hozzászólásra
Te tudod,de mi még várunk-.T
Válasz #61. hozzászólásra
Amúgy is mire szüksége lesz rá már ku..va mélyen lesz.
Válasz #61. hozzászólásra
Azt már bitta a föld!Nem fog az olvadásal lemenni a földről!Vmelyi nap megnéztem az egyik táblát,s volt változás rajta!Nemis kevés!Dobott rajta!
Válasz #58. hozzászólásra
Majd az idő eldönti!Domb nincs,egyenes terep az egész!
Válasz #54. hozzászólásra
Már ahol van,és lesz még rá 20-30mm eső + 10-20 napig -fok (mire igazán van esély),akkor annyit fog érni a fejtrágyád,mintha a dűlő utra szortad volna!
helló.mi a napokban szórtuk volna ha nem esik ahó mert már be indultak a növények főleg a réparepce
Válasz #57. hozzászólásra
A legrosszabb, ha hó is meg fagy is van.
Meg ha még dombok is vannak...
Kidobott pénz volt.
Február 1-ét egy kicsit korainak tartom. Volt már olyan február,hogy pólóba voltunk,aztán bejöttek a kemény fagyok. Rizikós.
Válasz #56. hozzászólásra
Majd kiderül!Ha nem lesz fagy,akkor nyertem vele!Vagy legyen fagy,de hó is legyen!
Válasz #55. hozzászólásra
Elég nagy butaság volt.
Válasz #53. hozzászólásra
Január 30.án,meg február 1.-én szórtam!!!
Válasz #52. hozzászólásra
Ha lesz hó,akkor nem az!Elszórtam,s az a kis nap is sokat segitett neki!Hó meg már van!
Válasz #51. hozzászólásra
Ha több mint 2 napja szórtad ki,törvényt szegtél. :)))
Február 15 előtt tilos szórni.
Válasz #49. hozzászólásra
Üdv!Felénk is hallottam már,h van aki szórja,de tényleg totál hülyeség még az"élet"nem indult be,Korai Még!!
Válasz #50. hozzászólásra
Én már rég kiszórtam!Még a fagyon!
Sztem is korai még.
valaki szórt már a kalászosra, vagy a repcére műtrágyát ?
Én már láttam a napokban egy pár helyen szórni. szerintem korai. még mond -10--15 fokokat is.
http://www.feketesandor.hu/bemutatkozas.html
Nem szoktam tavaszit az őszi jobban hoz. Tavaly kivételesen volt. Nem sok volt 3,5 ha. Március elején elszórtam 3q 3*15 komplexet. Bedoldoztam ásóboronával és vetettem 2,2 q/ha. Gyomos nem volt de a bogár elkapta azt ciperkillel permeteztem. Szerencsém volt mert márciusban több eső volt.
A tavaszi árpa termesztési technológiádat írd le lécci. Leginkább vegyszer műtrágya érdekelne és nem sörárpára hanem takarmányra.
Nekem volt tavaly zabom is és tavasziárpám is de a jobbik homokon. 20-20q
A
zab nálunk nem volt kibékülve a homokkal, a szotyi jobban bírta.
Válasz #42. hozzászólásra
Köszönöm. Kipróbálom aztán meglátom melyik válik be!
Próbáld meg a trikit, esetleg zab, őszi árpa, cirok és napraforgó. Ha meszes akkor a lucerna is nagyon jó
Azért lennék kíváncsi hogy egyáltalán fel lehet-e valamennyire javítani ezeket a talajokat?
Válasz #39. hozzászólásra
Igazából talajvizsgálatot nem csináltattam de az magáért beszél ,hogy rajtam kívül egy gazdálkodó van ó is csak rozsot termeszt és 20 évre visszamenőleg itt nem próbálkozott senki a búzával úgyhogy még azt sem tudom megmondani milyen búzatermó terület.
Ádi. Mennyi a kötöttsége és a humusztartalma?
Válasz #33. hozzászólásra
Nem próbáltam még de idén legalább kisérlet képpen kipróbálom.
Nem igazán humuszos homok és ráadásul most kezdtem gazdálkodni 2 éve előtte pedig parlag volt 10 évig! A rozs az oké csak nemigazán tudom értékesíteni.
minden elismerésem nektek akik homokon gazdálkodnak
A humuszos homokot én is szeretem, de abból kevés van nekem is.
Attól is függ a termesztés, hogy milyen homok. Nekem van jóindulatú és rosszindulatú.
Ádi! Ősziárpa???
Ádi! Figyelmesen olvasnám.