pontosan nem lett egyenletesen szép.... Látszódott foltba hol folyt össze pl. De néztem ilyenkor keréknyomba pl látszódott koncentráltan a színen is...
Válasz borda77 (Joe) #2964. hozzászólásáraAmikor így jártál mi történt?Miből állapítottad meg akkor hogy a kerék nyomba végezte a műtrágya?Ott zöldebb lett a növény?A partosabb részeken kisárgult?
Válasz .Szabi. #2963. hozzászólásáraholnap mondja az esőt.. akkor is van keréknyom stb ott simán össze tud folyni... eccer már jártam így ... nem eröltetem. Amire ez a 40 cm kiolvad annak sok idő kell...
Válasz tuto1 #2959. hozzászólásáraNA látjátok ezért volt hülyeség kiszórni.. mert ha mondjuk csak 5 cm fagyott réteg van de vagy 40 cm!!! Olyan a föld teteje mint a tenger szépen összefolyik és elfolyik vagy 1-1 helyre megy a lé össze...
Ajánlanám, nézzetek utánna nem-e változott meg Magyarországon a vetésekre való N kiszórása. Szlovákiában idei évtől csak február 15. től lehet szórni, és október 20. be kell fejezni az N kijuttatást. Tegnapi iskolázáson mondták, és kemény büntetések elébe lehet nézni, ha valaki megsérti. Az EU nyomására változott meg Szlovákiában a szabály "sajnos".
A mai +10 fok hatására patakokban folyik az olvadt hólé. A talaj lassabban enged ki, igy az összes hóra kiszórt műtrágya lefolyik a földről. Szerintem korán kell szórni, de még várni a megfelelő állapotokra.
Hát én tegnap és ma voltam határszemlén de szerintem nem lesz gond a búzákkal. Igaz az egyik terület barnácska de gondolom megújul csak. Október 1 vetésü ezért bízom benne!! Dél békési területek
Úgy néz ki nem kell parázni, aki nem szórta még el, nem marad le semmiről. Jövő hétre megint -5 -7 fokokat mond reggelre, akkor is lehet csinálni, addig meglátjuk mi lesz ezzel az esővel. A hó is elolvad, legalább meglátjuk van e mire szórni.
2017. február 01., 16:42|MTI
Szóljon hozzá Ön is! | Címkék: vetés, fagykár, őszi búza, szántóföld
nyomtatás
A kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
A kedvezőtlen időjárás miatt az őszi vetések többsége gyengén fejlődött Hajdú-Bihar megyében, a tartós hideg miatt pedig tovább romlott a helyzet – jelezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) térségi elnöke szerdán Debrecenben, évindító sajtótájékoztatóján. Szabó Sándor elmondta: bár a kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
Válasz TYLLA46 #2942. hozzászólásáraSziasztok.Nálunk délután 5 óta folyamat esik az ónos eső....októberi búza és árpavetésem van, nem tudom mi lessz vele, elég gyengusz volt a hidegek előtt....van még szőlőm is, ott is sanda gyanúm szerint legaláb a 20-25%-ának meszeltek...Eddig nem valami fényes a helyzet
Válasz Berkó_ #2934. hozzászólásáraVan valamennyi, nagyjából takar is, de volt Karácsony körül néhány nap -17 C, hó nélkül,illetve később meg eső is, ami nem tudott a fagyott föld miatt elszivárogni, így jegesedett is. Szóval....
Du. voltam szemlén, hát, kellően elkeseredtem a látottakon....Október 14-i vetés, 3q/ha 3x16-os-al indítva, de elkeserítő képet mutat....Ez az év elment....
Válasz Gabee #2925. hozzászólásáraÉn is amellett vagyok, hogy amint lehet tolni kell de ne mindenáron azért. Itt még 3-4 cm hó van, azt sem tudjuk, hogy a november eleji vetések túlélték-e a hó nélküli -17°-ot.
Válasz hhx #2923. hozzászólásáraa rendeleten túlmenően, természetesen...pár napon belül jelentős melegedést mondtak, így az olvadás nem kérdés. Nem erre gondoltam, és rajtad kívül senki. Mert ez alap, ezt mindenki tudja aki gazdálkodik...
Csak olvasgatom a hozzászólásokat és azt érzem mindenki magát nyugtatja hogy ő jól csinálja mert ..... azt majd fennt eldöntik hogy ki csinálta jól ! Véleményem szerint küldeni kell az első adagot! Szép csendes olvadás lesz!!!!
Válasz TYLLA46 #2922. hozzászólásáraHjaa! Csak tavaly nem volt 30-40-50 centis átfagyott talaj, ami miatt most ha gyorsan olvad a hó, szépen lefolyik a területről, ahogy írtad is "elindul útjára". Persze aki vizenyős mélyfekvésű süppedős helyen van, annak nem sok választása van. Nekem is van ilyen táblám, de várok vele( nem sokat). Meg van olyan homok földem is amin tavaly frankón az esők előtt sikerült kiszórni a pétit, és örültem neki, hogy azzal a 20 mm-el be is mosódott. Aztán pár nap múlva újra esőket mondott,amit eddig senki sem jelzett előre még az 1 hetes előrejelzésben sem. Megkaptunk azt a 120 mm esőt, és a búza tritikálé abból a műtrágyából semmit se látott, mert olyan gyorsan eltűnt jó mélyre, mintha kavicsokat dobnánk a vízbe. Szóval a NAGYON korai szórásnak azért vannak ilyen hátrányai.
6122 hozzászólás
Válasz Dkc #2971. hozzászólásáraHát ha nálatok nincs sár, akkor talán, de ha kiszórod és jön rá csapi, és összefolyik akkor GÉMOVVERR
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2970. hozzászólásáraAkkor szerinted noo szórás jövöhétre??

Válasz Dkc #2967. hozzászólásáraItt ugy kiengedett a +16.5 fokban, hogy fenékig malter minden
És szombat éjjel, + hétfőn igazi nagy mediterrn esőket igér
http://hu.sat24.com/hu/forecastimages
Válasz .Szabi. #2968. hozzászólásáraUgyanitt ,tavaly.
Válasz borda77 (Joe) #2964. hozzászólásáraLegjobb helyen van kiszórva.

Jövő héten ha lenne fagy szerintetek meg lehet indulni a szórással? Csak kienged már a földréteg 20-30cm vastagságig??! Vélemények?!
Válasz decsi #2965. hozzászólására
pontosan nem lett egyenletesen szép.... Látszódott foltba hol folyt össze pl. De néztem ilyenkor keréknyomba pl látszódott koncentráltan a színen is...
Válasz borda77 (Joe) #2964. hozzászólásáraAmikor így jártál mi történt?Miből állapítottad meg akkor hogy a kerék nyomba végezte a műtrágya?Ott zöldebb lett a növény?A partosabb részeken kisárgult?
Válasz .Szabi. #2963. hozzászólásáraholnap mondja az esőt.. akkor is van keréknyom stb ott simán össze tud folyni... eccer már jártam így ... nem eröltetem. Amire ez a 40 cm kiolvad annak sok idő kell...
Válasz borda77 (Joe) #2962. hozzászólásáraitt sík vidék van,nem folyik semmi,nem áll a víz,már 10 cm kiengedett,ha mázlink lesz hétvégén nem kapunk sok esőt.
Válasz tuto1 #2959. hozzászólásáraNA látjátok ezért volt hülyeség kiszórni.. mert ha mondjuk csak 5 cm fagyott réteg van de vagy 40 cm!!! Olyan a föld teteje mint a tenger szépen összefolyik és elfolyik vagy 1-1 helyre megy a lé össze...
Ajánlanám, nézzetek utánna nem-e változott meg Magyarországon a vetésekre való N kiszórása. Szlovákiában idei évtől csak február 15. től lehet szórni, és október 20. be kell fejezni az N kijuttatást. Tegnapi iskolázáson mondták, és kemény büntetések elébe lehet nézni, ha valaki megsérti. Az EU nyomására változott meg Szlovákiában a szabály "sajnos".
Válasz tuto1 #2959. hozzászólásáraHajnali 1 kor!Az elég korán van!
A mai +10 fok hatására patakokban folyik az olvadt hólé. A talaj lassabban enged ki, igy az összes hóra kiszórt műtrágya lefolyik a földről. Szerintem korán kell szórni, de még várni a megfelelő állapotokra.
Hát én tegnap és ma voltam határszemlén de szerintem nem lesz gond a búzákkal. Igaz az egyik terület barnácska de gondolom megújul csak. Október 1 vetésü ezért bízom benne!! Dél békési területek
Válasz medikus #2956. hozzászólásáraMajd amikor a szúnyog megy véradásra...
Válasz TYLLA46 #2954. hozzászólásáraLehetnek!Az ára meg 6000 lehetne!
Úgy néz ki nem kell parázni, aki nem szórta még el, nem marad le semmiről. Jövő hétre megint -5 -7 fokokat mond reggelre, akkor is lehet csinálni, addig meglátjuk mi lesz ezzel az esővel. A hó is elolvad, legalább meglátjuk van e mire szórni.
Károsodott a vetés a hideg miatt Hajdú-Biharban
2017. február 01., 16:42|MTI
Szóljon hozzá Ön is! | Címkék: vetés, fagykár, őszi búza, szántóföld
nyomtatás
A kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
A kedvezőtlen időjárás miatt az őszi vetések többsége gyengén fejlődött Hajdú-Bihar megyében, a tartós hideg miatt pedig tovább romlott a helyzet – jelezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) térségi elnöke szerdán Debrecenben, évindító sajtótájékoztatóján. Szabó Sándor elmondta: bár a kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
Válasz .Feco. #2950. hozzászólásáraMást is érdekelhetne a válaszod....
Válasz borda77 (Joe) #2951. hozzászólásárakattints a nevére és ott van a hirdetéseinél
Válasz .Feco. #2950. hozzászólásáraSzerinted tudom a számodat?
Válasz borda77 (Joe) #2932. hozzászólásáraHivj fel.
Válasz blink #2948. hozzászólásáraIrònia? Mi az? Egy Tablet?
vellhello,vagy mi...
Iróniáról hallottatok már?
Válasz borda77 (Joe) #2946. hozzászólásáraNa ez az!!!
Válasz blink #2945. hozzászólásáraTök fagy minden és ha felolvad a műkaki hová folyik bakker?..
Itt már sík víz minden ~3mm eső után. Tényleg jó 5let lett volna kiszórni a műtrágyát...
Válasz TYLLA46 #2942. hozzászólásáraSziasztok.Nálunk délután 5 óta folyamat esik az ónos eső....októberi búza és árpavetésem van, nem tudom mi lessz vele, elég gyengusz volt a hidegek előtt....van még szőlőm is, ott is sanda gyanúm szerint legaláb a 20-25%-ának meszeltek...Eddig nem valami fényes a helyzet
Válasz TYLLA46 #2942. hozzászólásáraNálunk hó alatt vannak a vetések még de megfulladhatnak.
Az ónos eső is kifejezetten jót tesz....Pont ez hiányzik....
Válasz TYLLA46 #2940. hozzászólásáraHátha jó lesz na! Az öregek is azt mondják, hogy a búza sokat kibír, idén meglátjuk.

Válasz Berkó_ #2934. hozzászólásáraVan valamennyi, nagyjából takar is, de volt Karácsony körül néhány nap -17 C, hó nélkül,illetve később meg eső is, ami nem tudott a fagyott föld miatt elszivárogni, így jegesedett is. Szóval....
Válasz cimbike. #2937. hozzászólásáraide 5-öt,de éjfélkor indulok
Válasz cimbike. #2937. hozzászólásáraPlusz a már meglévő hótakaró.
Válasz .Szabi. #2935. hozzászólására14-20 mm-t 6 nap alatt.
Majd ha kijön a jó idő március elején...
Válasz cimbike. #2931. hozzászólásáraaz mennyi?
Válasz TYLLA46 #2933. hozzászólásáraDehogy ment! Még csak most kezdődik!
Felétek nincs, illetve nem volt hó? 
Du. voltam szemlén, hát, kellően elkeseredtem a látottakon....Október 14-i vetés, 3q/ha 3x16-os-al indítva, de elkeserítő képet mutat....Ez az év elment....
Feco Te mit mondasz? 50 cm fagyottra műkakit?
Én eldöntöttem h nem szórom most. Annyi esőt mond h ihaj.
Nyomni kell ki a picsába nem kell ezt tul agyalni!
Válasz Agromókuss #2928. hozzászólására4-5 nap enyhülést jósolnak, aztán jön vissza a hideg. A talaj ki se fog engedni.
Felénk még minimum 10cm hó van a vetéseken itt még szó sincs róla hogy rámenjen az ember, értelmetlen lenne 20-30cm fagya van a földnek
Válasz Gabee #2925. hozzászólásáraÉn is amellett vagyok, hogy amint lehet tolni kell de ne mindenáron azért. Itt még 3-4 cm hó van, azt sem tudjuk, hogy a november eleji vetések túlélték-e a hó nélküli -17°-ot.
Válasz hhx #2923. hozzászólásáraa rendeleten túlmenően, természetesen...pár napon belül jelentős melegedést mondtak, így az olvadás nem kérdés. Nem erre gondoltam, és rajtad kívül senki. Mert ez alap, ezt mindenki tudja aki gazdálkodik...
Csak olvasgatom a hozzászólásokat és azt érzem mindenki magát nyugtatja hogy ő jól csinálja mert ..... azt majd fennt eldöntik hogy ki csinálta jól ! Véleményem szerint küldeni kell az első adagot! Szép csendes olvadás lesz!!!!
Válasz TYLLA46 #2922. hozzászólásáraHjaa! Csak tavaly nem volt 30-40-50 centis átfagyott talaj, ami miatt most ha gyorsan olvad a hó, szépen lefolyik a területről, ahogy írtad is "elindul útjára". Persze aki vizenyős mélyfekvésű süppedős helyen van, annak nem sok választása van. Nekem is van ilyen táblám, de várok vele( nem sokat). Meg van olyan homok földem is amin tavaly frankón az esők előtt sikerült kiszórni a pétit, és örültem neki, hogy azzal a 20 mm-el be is mosódott. Aztán pár nap múlva újra esőket mondott,amit eddig senki sem jelzett előre még az 1 hetes előrejelzésben sem. Megkaptunk azt a 120 mm esőt, és a búza tritikálé abból a műtrágyából semmit se látott, mert olyan gyorsan eltűnt jó mélyre, mintha kavicsokat dobnánk a vízbe.
Szóval a NAGYON korai szórásnak azért vannak ilyen hátrányai. 
Válasz TYLLA46 #2922. hozzászólására"Mi szól ellene?"
Az 59/2008 Fvm rendelet (holnapig, illetve addig, míg ki nem olvad a talaj, vagy el nem olvad a hó)