Gázolaj árak 599 Ft Benzin árak 617 Ft EUR 380.95 Ft USD 350.51 Ft CHF 383.14 Ft GBP 432.71 Ft

Fórum

Becenév: .Richard.
Csatlakozott: 2017-01-19 21:57:59
Utolsó belépés: 2023-04-01 16:39:46
Fórum hozzászólás: 5939

Fórumhozzászólásai

Előzmény: MrPoke #9525 hozzászólásaMultat nézve kb. 30évente gazdát cserélnek a termőföldek. smile lolingyen lesz ezzel az árral talán a kenyér is már. Tavalyi plus profit maradéka az ideihez rakva még egy jo évet eredményezhet. De jövőre a vadak is éhenhalnak mert vetve se lesz semmi. smile lol uj támogatási pont lehet majd a vadak etetése zsákbol.

Előzmény: Sk Laci #55422 hozzászólásaAnnyi viz a gyökerét is kimossa nem, hogy valamit a földbe bele. smile wacko

Előzmény: atyu80 #82126 hozzászólásaÉn arra esküszök, ha olcso olajat használsz, elöbb cseréld mint kéne. Esetleg mint az Mtzken mikor ugyanazon hőfokon alapon egyszercsak kevesebb az olajnyomás akkor pl. Csere. smile thumbup

Előzmény: mtz1221 #6457 hozzászólásaMert szerintem tök mindegy 10-15 centi alatt mi van felül a lényeg, amit a tárcsa elrendez. A kombinátort meg eladtam. Amugy a ludtalpkapás után ha eső jön , szerintem hamarabb zöldeleg mint amit a tárcsa csinál. Amit látni, a tárcsa minden milimétert átrostál a kombinátor meg nem. Látni a fűcsomokon, hogy a tárcsát nem birják. Persze valamit forgat de arányaiban szerintem jobb a tárcsa. Igazábol egy rövidtárcsa lenne jo egyedi alakitással.

Előzmény: mtz1221 #6452 hozzászólásaKukorica vetőgép tömöriti magaután. Őszi buza után lehengerezem ha nagyon rögös. Főleg kukorica után. Amugy a tavaszi rögök is szétmennek de volt olyan ami régen a traktor kerék alatt is megmaradt. Az a helyzet, hogy mindenre van megoldás, de ameddig szar a föld adig ugy kell babusgatni mint a kisgyereket mert minden mozzanat leszpat. A tárcsa csak azért kell, hogy gyomirtásig kibirja a kukorica. Pusztán időnyerés. Gondoltam vetés elött hozzá sem nyulni meg totálgyomirtora de letettem rola mert ugyanannyi pénz mint a 7leveles koráig valamikor lefujni. Utánna meg mire takar a kukorica megint jön a fű. Biztosabb a sorban fujni. Amit a tárcsa bojgat omlos ,az akkori tömör agyag alatta vizes ami az is marad nyárig. Ezeket akkor látod, ha csinálod. Amugy a kombinátor semmire nem jo szerintem. Ugye szántod ami tömörödik akkor simitod mert egyenes legyen,esetleg még borona somitoval aztán kombinátor mert agyontapostam mint a betont, aztán a fű meg jön mint a vihar. 3szor vered pofon magad. Loerő legyen mert nem huzza el. Pfuuu. Nekem ehhez nincs idegzetem meg loerőbe sem jo pénztadni. Jobb kaparászni a tetejét azt ennyi. Mikor nagyon gányadék volt egyszer a rögök miatt mint irod, lépésben vetettek a nyomjelzőt 10méterenként lehetett csak látni, akkor ugy volt erre kombájn nem kell. 80valahány mázsa kukorica sinylődött össze rajta. Azota azt az állapotot nem lehet előhozni, nem olyan a föld. Utolag belegondolva anno biztosan blond volt szerintem is aki elhagyta a szántást de most semmi értelme szántani mert csak kevesebb terem sok loerővel meg munkával. Igazábol a bérmunka miatt kell a szépités, hogy ne holdbéli tájra vess, mert ha már kilogsz a sorbol, annyira nem néznek hlyének. smile loljelenleg ugy van aki asztallap sima területet lát az nagyobb önbizalmat érez arra,hogy elhiteti magával ,hogy jo termés lesz ott. Ez fontosabb, mint ami kéne a földnek.

Előzmény: Nyomasek Bobo #1080 hozzászólásaJo de ez egy az egyben hajt. Lehet olyan gyors lesz, hogy fa ütő lesz nem hasito. Amugy kell egy tartály beépitett nyomástarto. Meg lehet gyenge direkt hajtásban a motor. De ez csaknaz én véleményem. Ághelyesben lehet lefullasztja. Villanymotor pörög 1500at, ez meg 2500at nem? Valami itt nem jo. De lehet tévedek.

Előzmény: padam3125 #82099 hozzászólásasmile lolHát van. Hossz vizszint, kereszt vizszint, ekenád. De erre van topik ott mindent megtalálsz. !!! De talajfüggő a beállitás is. A kötött tömör az jobban nyomja az ekét oldalra. Mivel nehezebb átforditani.

Előzmény: padam3125 #82095 hozzászólásaHa a traktor orrát nem huzza be a szántottra difizár nélkül is elmegy egyenesen ellenkormányzás nélkül akkor a lakat szinte nem is kell. Mert olyan mintha egy nagy tábla boronát huznál. Egyenletesen terheli a 2 vonoszárat. Az utcán nemárt ha meg van huzva mert leüti a biciklist. smile lol

Előzmény: MrPoke #6445 hozzászólásasmile thumbupsmile lolkössz! Néha ugy adodik azt nem értem, hogy mit nem értek, de annyi biztos, ha tudnám mit beszélek lehet érteném is amit látok. Amugy a gabonafehéritő meg a gyomok , gombák is megérnének egy ódát. De a hozzáértők a miértjükről is vagy a tanultak alapján válaszolnak vagy azt amit én is tudok, hogy lehet ez vagy az vagy az időjárás stb. smile lol én elhiszem de homlokegyenest más a tünet mikor ekebarátként szántogattunk.

Előzmény: Nyomasek Bobo #1077 hozzászólásaNem tudom. Köbcenti meg terhelés alapján lehet mint irták. 2liernél többet biztos nem.mert fél orát üresen megy. Csak addig hasit még lefele nyomod.

Előzmény: trikolor5 #6442 hozzászólása


Én nem értek hozzá de nincs gyurma meg hant. Ami jol szemlélteti, 8éve pl mikor ragacsos volt, beragadt néha a hengerbe tavasszal. Most ha ugyan az a verzio van,kifolyik a ragacsos a hengerből nem áll egybe ha éppen erdő takarása vagy épp eső miatt valahol gánicás lenne. Ez jol feltűnik, hogy ez a nagy különbség amit valami okoz. Amugy 8éve volt az a tünet amit irsz. Az most nincs. 2lehet. Vagy egyszer sem olyan az időjárás, vagy a szármaradvány valamit alkot. Utobbira tippelek mert a csontszáraz sem olyan sült tégla szerű, meg az őszi vizes sem ugyan az. Nem mindig jo állapotban lehet a földre menni. Mikor minden jo lehet épp én vagyok ideges. smile lol
Keléssel semmi gond. Annyi tuti ősszel lazitani nem jo.mert ha akkor száraz eső meg nincs májusig akkor lesz az, hogy 6hektár kukorica kb. 40 mázsát terem. Mellette ahol nyáron volt lazitva aztán tárcsa az 80 mázsát adott hektáronként. Szoval én krtam el azt. Jobb ha nincs a vas a földben. A fagyos lazitás is kinyirja abföldet. Persze szántástol véve az ötletet fagyon elmegy. El. Nem is volt kukorica rajta. 8centis csövek 1.40es száron. Fx sem tudja miért. De ahol nem volt akkor bsztatva 75 sortávra mellette 2méteres kukorica volt 20 centis csövekkel. De ez csak a kezdet. Akinek nincs gondja keressen magának. szántással csak a mozzanat van meg mert igy szoktuk de nincs benne kihivás. smile lol

Előzmény: mtz1221 #6432 hozzászólásaIgy van. 15centi kb. De nincs henger hanem 2 támkerék ősszel. X tárcsa. Vannak szépséghibái de működik. 10év nincs szántva. Mikor szántott volt a szalonnás föld a vasalt beton simito is csak elugrált tavasszal a hantokon. Én meg sirva fakadtam. Gabona után lazit,egyszer ha már zöldül akkor tárcsázva 15centi kb. De akkor olyan pálcásféle rögtörővel. Csipkés laposvasbol van a rögtörőhenger ami a szintet tartja. KombinÁtoron volt anno. Aztán ősszel muszáj ennyibe megint megjárni akkor kerék tartja a szintet. Aztán tavasszal mert nincs pofám odaküldeni mást kukoricát vettetni olyanba amilyenre rá sem mennének mert nem olyan mint a finomra boronált. smile lol akkor megint a rögtörő hengerrel tartja a szintet.

Előzmény: Nyomasek Bobo #1074 hozzászólásaA munkahenger űrtartalma belső átmérője ami befolyásolja a motor teljesitményét. Itt irták a dolgot, ugy indulj el. Amugy ha nem direktbe hajtatod a villanymotorral a szivattyut hanem lassito áttétellel nagyobb fordulatrol ki lehet hozni a loerőt. De ehhez pontos számolás kell vagy modositasz ha nem jo. Amugy én nem bántanám ezt a megoldást ami a képen van. Majd kiég az olaj. Rakjál rá egy másik kipufogot amit a földre fuj. smile lol

Előzmény: .Richard. #1070 hozzászólásaVagy nem. smile lol

Előzmény: Nyomasek Bobo #1068 hozzászólásaAttol függ mekkra a munkahenger átmérő. Nekem a szervoszivattU van a kisrakodon az is birja meg kinyujtott gémmel 4méterrel emel 450kilot. De ugye a nagy szivattyu ha sokat nyom leszükitett csövön viszi a loerőt. Hasogatogép ami gyári azt sasold le többet mond mint a találat. Valaki itt biztos kiszámitja ha irsz adatokat. De egy 6lovas motor biztos birja.

Előzmény: mtz1221 #6409 hozzászólásaFelszántjuk, hogy lezárhassuk, hogy eleve olyan legyen mint az őszi tárcsázás ami azt várja, hogy megtárcsázzák és bevessék. smile offtopicsmile devil

Előzmény: hasutas1 #55399 hozzászólásaMég egy kis tél beleférhet.

Előzmény: fexco #6322 hozzászólásaCsak az eke jo. Mindig. Szárauban gazban vizesben. A többi az probléma lesz. Mindig. Ma jo mert pont jo nedves holnap száraz szemetes szá rmaradványos. Mint a motorfűrész videok. Olyant nem gyártottak, hogy valaki nem köt bele valamibe. Másnem a légszűrő nem okocentrikusan monociklinos szivacsos érzetű. smile lol

Előzmény: kis Zombi #1237 hozzászólásaVannak érdekes dolgok. Tavaly télen kevertem a fűrészeknek 4litert. Az most elfogyott. Az ősszel vett benzinből 95ös kapott megint. A tavalyi benzin volt a fűrészekbe de semmi nem történt. Indul megy mint mindig. Nem azt akarom mondani, hogy ez egy mitosz, de valahol lehet van probléma ilyen téren a benzinnel de én ilyent nem tapasztaltam. Hozzáteszem ha beszarik megcsinálom. Ellenben a karburátoros autoink észreveszik a másik kuton tankolt 95öst elég negativ eredményeket mutatva. De onnan csak azok kaptak. De egyszeri eset volt. 2napja inditottam be az alternálo kaszát. Brigss motor. Nyáron vett ugyan az benzin. 3rántás és berreg.

Előzmény: mtz1221 #82035 hozzászólásaIgen. Mint ugyanaz a köbcentis 50es motor is a mai 100?? Lovat. Egy darabig. smile lol

Előzmény: Gumóka #82032 hozzászólásaMalac tud csuszni ha kell? Ok ha vegyszerező pot vagy függesztett szoro miatt kell.mert emeli de lazito eke nem fogazza le ha nagyot fog? Amugy szuper.

Előzmény: Gumóka #82025 hozzászólásaHigitsd vizzel meg kaviccsal. smile lol

Előzmény: Gumóka #82019 hozzászólásasmile lolönts egy nagy piramisformát betonbol amit utána szépen lefujsz olyan.lesz mint a Fendteken a nagy böszme vasdarab az elején. Ne kinlodj vasakkal!

Előzmény: Gandhy #96957 hozzászólásaLehet nem jol szervezed? Felvétel kell mert különben csak szobeszéd. Kamera nélkül biztosan felesleges az egész akcio. smile lol

Előzmény: MTZ1221.3 #96939 hozzászólásaMiért nincs semmi együttérzés a bűnözőkkel? Az a 8 embre? Annyian voltak? Hány kilométert tehettek meg lábon mire egy olyan öltözékű embert találtak akit megcsaphattak? Én nem láttam sok olyan,a videoban elmondott öltözetűt Pesten. Persze biztosan van olyan rész ahol csak olyanok vannak de ott pont nem volt dolgom. Erre nem tér ki az ipse, hogy miota vannak ezek egy helyen. Tiszta véleltlen. Mi is lett volna ha egy szatir nyilvánosan tömegbe hgyozoval találják szembe magukat? Hgyos gatyában továbbállnak? Van ott annyi szemét,mint égen a csillag. De miért pont egy helyen?smile lolde nem volt előzménye.

Előzmény: arashan #96872 hozzászólásaAz Arabok itt,hogy jönnek képbe? Kell a benzinjük majd áramot fejleszteni? smile wacko vagy 2030ig biztosan mindenki udvarában Atomerőmű lesz.

Előzmény: mtz1221 #81966 hozzászólásaJa 4re emlékeztem. Igy van 2essel jol is haladt még a vizet sem melegitette. smile thumbup

Előzmény: kis Zombi #81962 hozzászólásaA tuning minden kiváncsi akarnivágyo férfiember betegsége. Bizonyára eddig keveset szögelt és nem elég mélyen. Mtz 1221 kolléga megirta anno, x évnek el kellett telnie ,hogy belássa a 82esnek nem valo a 4fejes eke. Én a 3masbol is sokszor az utolso felhajtva huztam. Nem kivánta a gép. smile lol

Előzmény: .Richard. #1211 hozzászólásasmile lolez akart lenni.

Előzmény: Gandhy #1210 hozzászólásaA 2ütemű meg a 4ütemű között pont 2ütem hiányzik. Meg egy serpenyő alkatrész. smile offtopicrégi lada disztárcsa megtelik vele. Ennyi a különbség.

Előzmény: Gandhy #1206 hozzászólásasmile lolaz nem az!!!

Uj fejlemény. Mivel már nincs hova fejlődni. Lassan mindenki beszpat az Usa. Kitalálták nem kizárt, hogy Ufokat lődöznek Biden parancsára. Ismét lett agy bűnös aki holnatol még Oroszbarát is lesz. Bfsok a gyönyörtől. 2023mat irunk. Akkora a fejlettség, hogy kitalált démonokat üldözünk. Mert nincs bizonyiték, hogy az vagy nem az. smile cursing

Előzmény: Nyomasek Bobo #1186 hozzászólásaA fogorvos is igy javitana egy nyanvadt kétütemű motort,hogy azt mondja mikor morog, talán gyűrű meg dugattyu baja van. Kalapot lehet neki emelni. Egy szarrá kopott motort hengert is uj gyűrűvel uj szimeringel ujra be lehet fogni ami legalább 6ezer ft ma. Erre kicseréltet mindent. Egy kolléga szokott damilost meg fűrészt javitani annak ellenére, hogy azt sem tudja mit csinál de be is vallotta. De mindig jo ha kipucolja. Ennyi. A másik a hasitogép munkahengert karmantyuztatta mert nem volt ereje de ezt igy külsőre kigondolva. Mire kiderült majd 100ezer után, hogy a meghajtásban elnyirta a stiftet és elforog a 2 cső egymáson. Ők azok a fajták akik aszongyák, ba ennek ez a baja. Mindig az. Szétbszták jo lesz ez. smile lolhát ennyi.

Előzmény: MrPoke #9202 hozzászólásaEbben lehet valami..mert amiket csinálnak az ki be számithatatlanság. Inkább pénzért lettek hlyék. smile lol

Előzmény: Agronomus #35389 hozzászólásaLehet minusz 9volt akkor. Azért akkor 5másodpecig forgathat.

Előzmény: Gandhy #28883 hozzászólásaZseniális! Akkor jelenleg légy üdvözölve az élők sorában és jobbulást! Eddig gyogyult akkor talán már ugy is marad és folytatja. smile cursing

Előzmény: envagyok2 #81917 hozzászólásaFordulatszámmérőben az üzemora alatt ott van a számitása. Egy teherauto vagy uaz válto forditva több sebességgel csodákra képes. Az 540 1esben kb 2ezres fordulat. smile lol

Előzmény: DDT #9195 hozzászólásaNézzük a jo oldát. A piszkos prsztok nehogy aranyárat kapjanak a törekért! Igy ősztöl 200ft lesz majd a kenyér. Na majd a pékek is csődbe mennek? Engednek ennyit? Biztos nem.

Előzmény: kis Zombi #1179 hozzászólásaEz egy nagyon rossz berögződés. Azért mert én 051essel kezdtem ha jol rémlik. Az kb olyan mintha egy Pannonia motrra szerelt lánccal vágnék. 10 perc egy tank. Fél Gázon sporolos volt. Az nem is valo ember kezébe. 046osom a nyomába se ér brutalitásba de az akácrönkből fenyőböl padlo meg gerenda vágása hidhoz épülethez kiváloan alkalmasak. Olyan profi barkács kategoria. A sisakot meg a fülvédő t ezeknél tanultam meg alkalmazni. smile lol

Előzmény: Ares 826 #9193 hozzászólásaIgazábol keményen vakmerően a 20 és 40 mázsa között lesz akkor már igazán kemények leszünk. smile offtopic a mindenből a max kategoria. V Pover buza.

Előzmény: Gandhy #28877 hozzászólásaElvágta vagy levágta, vagy mi az eset? Sürgősségin elküldtek a piros csikon vagy sárga? Szeptember ota el is feledtem szerencsére. és vártál legalább 3orát?

Előzmény: Gandhy #28877 hozzászólásaHu bakker. Jobbulást. Nem szabad fogni a fát bal.kézzel. anno csináltam egy olyan tuskot mikor nem volt gyujtos,smile lolami körbe volt csavarozva 20centi magasan állo lécekkel, hogy ne dűljön el a.hasiték. kb. 15centis átmérőjű kicsi tusko volt. A léc volt a kezem. De megérte!!!! Persze a hasito gép is jo dolog.

Előzmény: #bandi #9191 hozzászólásaNincs itt hiba. Gabonára gyomirto meg kombájn kell. smile lolEz a haszon titka. Igaz sokan ma is szorták a műganyét de nekik lehet esik majd vami. Mert itt 2hétig az országba max köd lesz ami megeszi semmi más. smile cursing régi berögződés a fagyon szorás de könyörgök nem pénz kidobás?

Előzmény: ..,-:) #96725 hozzászólásaAzt élő ember biztosan 30 évig nem tudja meg. De valamit majd mondanak. Biztosan amatőr Halloven fürdőkád volt pár liter petroleum hajtoanyaggal egy konzerv kanocban. smile lol

Előzmény: Makói 70-es #1168 hozzászólásaA nagy stihlem 10 éve já rt igy. Ugye használt erdészetis volt 99ben uj dugoval. Annak is ketört inditáskor meg a gyűrű. Az átömlőrést csorbitotta meg igy csak csiszol uj dugoval az eredeti öntött nem esztergált dugot kapta. Neked egy dugo meg gyűrű nem elég? Ha nem járt a motor lehet megmaradt a henger. Igy olcsobb meg fürész is megmarad.

Előzmény: Gandhy #1163 hozzászólásaNa jo de mire használja? Mert pl. Egy köbméterrel egy villanybojler lehet 4napig főzi a vizet. smile lol

Előzmény: TeljesenMindegy #1158 hozzászólásaNéztem nem is drágák. Aki nem szereti a motort annak magyon kedvező. Amugy ez a töménytelen akkus gép használt akkujábol mi lesz? Ki hasznositja ezt ujra? Egy akkugyárban foglalkoznak ilyennel? Vagy az gyári uj minden? Lassan megesz bennünketba pet palack helyett az akku. smile thumbup

Előzmény: TeljesenMindegy #1158 hozzászólásaIgy van! irtam is. Mások is használnak ilyent. Ha nem lenne benzines lehet megprobálnám. Igaz az árát nem hasonlitottam. De szeretem a motorokat. smile lol064es van. Kb. 83ccm. Asszem. 6.5lovas. Akác Gyertyán, tölgyet vág. Van egy 230as is de nem akarom kihuzni a belét.

Előzmény: atyu80 #81915 hozzászólásaAzért minusz 9fokban visit a szivattyu meg nincs ereje elforgatni a kereket ha sűrű az olaj. 15perc járatás után van fűtés is és üzemel minden. Elötte kár eröltetni.

Előzmény: Gandhy #1156 hozzászólásaHa egy motorfűrészben vannak jo membránok meg tűszelep, egy uj gyertya a motor sürit alul felül,nem.likasak a csövek esetleg ujakat rá akkor az beindul beállithato. Ezt érdemes megjátszani ha muszáj. Max 20ezerből meg van. Még a 30 sem sok. Azért tegyük hozzá loerőt kézben tartani csak benzinesben lehet mert megszakadnánk az akku sulya alatt. smile lolmotorfűrész az benzines. Nem is vitás mert az nem ég le nem terheled agyon nem kopik szét. Persze a villanymozdony is huz tehervonatot de azért ott vas is van meg madzag. smile lolnem ugyan az az a villanymotor meg a hajtása. De bizonyára bozothoz stb jo lehet egy egykezes kis láncfűrész is. Kinek.mi szimpatikus. Most pechemre egy akkus nyesőollo kéne mert kézzel belerokkanni. Meg nem csak nekem kéne használni. Semmi akkust nem akarok inkább az agregátor meg a hosszabito. Egy furo van akkus meg egy ollo kellene. Levegős ollo is jo lenne de ritka meg drága.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Ennyibe kerül majd a liszt, ha megszűnik az ársapka
Ennyibe kerül majd a liszt, ha megszűnik az ársapka
A gabonaárak drasztikus csökkenése hatással van a liszt árának alakulására.
Stratégiai megállapodás jött létre az agrárium jövőjéért
Sajtóközlemény
Stratégiai megállapodás jött létre az agrárium jövőjéért
Funkcionális és gyógyászati célú élelmiszerek kifejlesztése a cél.
Eladó Mtz duplakerék
Eladó Mtz duplakerék

400.000 Ft

Eladó John Deere első duplakerék
Eladó John Deere első duplakerék

430.000 Ft

Krone disces fűkaszák eladó
Krone disces fűkaszák eladó

1.199.999 Ft

Stanhay vetőgép
Stanhay vetőgép

650.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]