Válasz apuci #2978. hozzászólásáraJaja,én is igy gondolom!! Egyenlöre írják jövöhét hétvégére a fagyot de majd meglátjuk Az után való hétre meg egy csomó esöt ir, hát azért elgondolkodtato
Válasz Berkó_ #2977. hozzászólásáraÉn se bánom, hogy nem szórtam ki. Ezeket az út mellett lőttem tegnap. Az első képen ahol fénylik, az mind víz. A csíkok a földön az októberi csatornanyitás nyomai, ott ömlött le a víz.
Erre a búzámra lett volna érdemes kiszórni a pétit mi? Mindenki a saját területeit, és viszonyokat ismeri, és annak függvényében eldönti, hogy mikor mit csinál.
Jó az idő, két nap alatt a vízfoltok felszívódtak. Természetesen még nincs teljesen kiengedve. Keddre már 0-át mutat -5+5 között fog ingázni. És csapadékot,a hónap végéig.Ha bejön nyilván úszunk kicsit.
Válasz borda77 (Joe) #2973. hozzászólásáraLáttam időképen, ény.-on épp 0-2 fok között volt. Itt ugy kiengedett hogy az oldalból megint jött a sár-víz Jó 1 meleg volt ma az bíztos
pontosan nem lett egyenletesen szép.... Látszódott foltba hol folyt össze pl. De néztem ilyenkor keréknyomba pl látszódott koncentráltan a színen is...
Válasz borda77 (Joe) #2964. hozzászólásáraAmikor így jártál mi történt?Miből állapítottad meg akkor hogy a kerék nyomba végezte a műtrágya?Ott zöldebb lett a növény?A partosabb részeken kisárgult?
Válasz .Szabi. #2963. hozzászólásáraholnap mondja az esőt.. akkor is van keréknyom stb ott simán össze tud folyni... eccer már jártam így ... nem eröltetem. Amire ez a 40 cm kiolvad annak sok idő kell...
Válasz tuto1 #2959. hozzászólásáraNA látjátok ezért volt hülyeség kiszórni.. mert ha mondjuk csak 5 cm fagyott réteg van de vagy 40 cm!!! Olyan a föld teteje mint a tenger szépen összefolyik és elfolyik vagy 1-1 helyre megy a lé össze...
Ajánlanám, nézzetek utánna nem-e változott meg Magyarországon a vetésekre való N kiszórása. Szlovákiában idei évtől csak február 15. től lehet szórni, és október 20. be kell fejezni az N kijuttatást. Tegnapi iskolázáson mondták, és kemény büntetések elébe lehet nézni, ha valaki megsérti. Az EU nyomására változott meg Szlovákiában a szabály "sajnos".
A mai +10 fok hatására patakokban folyik az olvadt hólé. A talaj lassabban enged ki, igy az összes hóra kiszórt műtrágya lefolyik a földről. Szerintem korán kell szórni, de még várni a megfelelő állapotokra.
Hát én tegnap és ma voltam határszemlén de szerintem nem lesz gond a búzákkal. Igaz az egyik terület barnácska de gondolom megújul csak. Október 1 vetésü ezért bízom benne!! Dél békési területek
Úgy néz ki nem kell parázni, aki nem szórta még el, nem marad le semmiről. Jövő hétre megint -5 -7 fokokat mond reggelre, akkor is lehet csinálni, addig meglátjuk mi lesz ezzel az esővel. A hó is elolvad, legalább meglátjuk van e mire szórni.
2017. február 01., 16:42|MTI
Szóljon hozzá Ön is! | Címkék: vetés, fagykár, őszi búza, szántóföld
nyomtatás
A kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
A kedvezőtlen időjárás miatt az őszi vetések többsége gyengén fejlődött Hajdú-Bihar megyében, a tartós hideg miatt pedig tovább romlott a helyzet – jelezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) térségi elnöke szerdán Debrecenben, évindító sajtótájékoztatóján. Szabó Sándor elmondta: bár a kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
Válasz TYLLA46 #2942. hozzászólásáraSziasztok.Nálunk délután 5 óta folyamat esik az ónos eső....októberi búza és árpavetésem van, nem tudom mi lessz vele, elég gyengusz volt a hidegek előtt....van még szőlőm is, ott is sanda gyanúm szerint legaláb a 20-25%-ának meszeltek...Eddig nem valami fényes a helyzet
Válasz Berkó_ #2934. hozzászólásáraVan valamennyi, nagyjából takar is, de volt Karácsony körül néhány nap -17 C, hó nélkül,illetve később meg eső is, ami nem tudott a fagyott föld miatt elszivárogni, így jegesedett is. Szóval....
Du. voltam szemlén, hát, kellően elkeseredtem a látottakon....Október 14-i vetés, 3q/ha 3x16-os-al indítva, de elkeserítő képet mutat....Ez az év elment....
6231 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2972. hozzászólásáraNa ez az!!
Válasz apuci #2978. hozzászólásáraJaja,én is igy gondolom!! Egyenlöre írják jövöhét hétvégére a fagyot de majd meglátjuk
Az után való hétre meg egy csomó esöt ir, hát azért elgondolkodtato
Válasz Berkó_ #2977. hozzászólásáraÉn se bánom, hogy nem szórtam ki. Ezeket az út mellett lőttem tegnap. Az első képen ahol fénylik, az mind víz. A csíkok a földön az októberi csatornanyitás nyomai, ott ömlött le a víz.

Válasz Dkc #2971. hozzászólásáraSzerintem jövő héten ha lesznek fagyok szórd,mi is szórjuk!!!

Erre a búzámra lett volna érdemes kiszórni a pétit mi?
Mindenki a saját területeit, és viszonyokat ismeri, és annak függvényében eldönti, hogy mikor mit csinál.
Jó az idő, két nap alatt a vízfoltok felszívódtak. Természetesen még nincs teljesen kiengedve. Keddre már 0-át mutat -5+5 között fog ingázni. És csapadékot,a hónap végéig.Ha bejön nyilván úszunk kicsit.
Válasz borda77 (Joe) #2973. hozzászólásáraLáttam időképen, ény.-on épp 0-2 fok között volt. Itt ugy kiengedett hogy az oldalból megint jött a sár-víz
Jó 1 meleg volt ma az bíztos
Válasz .Szabi. #2968. hozzászólásáraSZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉP a repcéd!!!!
Ne vetetted te sem sűrűn látom... Pont múltkor néztem egy régebbi exocet vetésemet 3,5 kb, most meg 1,8-2,2 kg... Durva azért...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2970. hozzászólására+16????
Nálunk csak + 5 volt rohadjon meg ami arra jó hogy taknyol de nem enged ki...
Válasz Dkc #2971. hozzászólásáraHát ha nálatok nincs sár, akkor talán, de ha kiszórod és jön rá csapi, és összefolyik akkor GÉMOVVERR
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2970. hozzászólásáraAkkor szerinted noo szórás jövöhétre??

Válasz Dkc #2967. hozzászólásáraItt ugy kiengedett a +16.5 fokban, hogy fenékig malter minden
És szombat éjjel, + hétfőn igazi nagy mediterrn esőket igér
http://hu.sat24.com/hu/forecastimages
Válasz .Szabi. #2968. hozzászólásáraUgyanitt ,tavaly.
Válasz borda77 (Joe) #2964. hozzászólásáraLegjobb helyen van kiszórva.

Jövő héten ha lenne fagy szerintetek meg lehet indulni a szórással? Csak kienged már a földréteg 20-30cm vastagságig??! Vélemények?!
Válasz decsi #2965. hozzászólására
pontosan nem lett egyenletesen szép.... Látszódott foltba hol folyt össze pl. De néztem ilyenkor keréknyomba pl látszódott koncentráltan a színen is...
Válasz borda77 (Joe) #2964. hozzászólásáraAmikor így jártál mi történt?Miből állapítottad meg akkor hogy a kerék nyomba végezte a műtrágya?Ott zöldebb lett a növény?A partosabb részeken kisárgult?
Válasz .Szabi. #2963. hozzászólásáraholnap mondja az esőt.. akkor is van keréknyom stb ott simán össze tud folyni... eccer már jártam így ... nem eröltetem. Amire ez a 40 cm kiolvad annak sok idő kell...
Válasz borda77 (Joe) #2962. hozzászólásáraitt sík vidék van,nem folyik semmi,nem áll a víz,már 10 cm kiengedett,ha mázlink lesz hétvégén nem kapunk sok esőt.
Válasz tuto1 #2959. hozzászólásáraNA látjátok ezért volt hülyeség kiszórni.. mert ha mondjuk csak 5 cm fagyott réteg van de vagy 40 cm!!! Olyan a föld teteje mint a tenger szépen összefolyik és elfolyik vagy 1-1 helyre megy a lé össze...
Ajánlanám, nézzetek utánna nem-e változott meg Magyarországon a vetésekre való N kiszórása. Szlovákiában idei évtől csak február 15. től lehet szórni, és október 20. be kell fejezni az N kijuttatást. Tegnapi iskolázáson mondták, és kemény büntetések elébe lehet nézni, ha valaki megsérti. Az EU nyomására változott meg Szlovákiában a szabály "sajnos".
Válasz tuto1 #2959. hozzászólásáraHajnali 1 kor!Az elég korán van!
A mai +10 fok hatására patakokban folyik az olvadt hólé. A talaj lassabban enged ki, igy az összes hóra kiszórt műtrágya lefolyik a földről. Szerintem korán kell szórni, de még várni a megfelelő állapotokra.
Hát én tegnap és ma voltam határszemlén de szerintem nem lesz gond a búzákkal. Igaz az egyik terület barnácska de gondolom megújul csak. Október 1 vetésü ezért bízom benne!! Dél békési területek
Válasz medikus #2956. hozzászólásáraMajd amikor a szúnyog megy véradásra...
Válasz TYLLA46 #2954. hozzászólásáraLehetnek!Az ára meg 6000 lehetne!
Úgy néz ki nem kell parázni, aki nem szórta még el, nem marad le semmiről. Jövő hétre megint -5 -7 fokokat mond reggelre, akkor is lehet csinálni, addig meglátjuk mi lesz ezzel az esővel. A hó is elolvad, legalább meglátjuk van e mire szórni.
Károsodott a vetés a hideg miatt Hajdú-Biharban
2017. február 01., 16:42|MTI
Szóljon hozzá Ön is! | Címkék: vetés, fagykár, őszi búza, szántóföld
nyomtatás
A kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
A kedvezőtlen időjárás miatt az őszi vetések többsége gyengén fejlődött Hajdú-Bihar megyében, a tartós hideg miatt pedig tovább romlott a helyzet – jelezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) térségi elnöke szerdán Debrecenben, évindító sajtótájékoztatóján. Szabó Sándor elmondta: bár a kárfelmérések még nem kezdődtek meg, az őszi vetések 50 százalékos állapotban lehetnek.
Válasz .Feco. #2950. hozzászólásáraMást is érdekelhetne a válaszod....
Válasz borda77 (Joe) #2951. hozzászólásárakattints a nevére és ott van a hirdetéseinél
Válasz .Feco. #2950. hozzászólásáraSzerinted tudom a számodat?
Válasz borda77 (Joe) #2932. hozzászólásáraHivj fel.
Válasz blink #2948. hozzászólásáraIrònia? Mi az? Egy Tablet?
vellhello,vagy mi...
Iróniáról hallottatok már?
Válasz borda77 (Joe) #2946. hozzászólásáraNa ez az!!!
Válasz blink #2945. hozzászólásáraTök fagy minden és ha felolvad a műkaki hová folyik bakker?..
Itt már sík víz minden ~3mm eső után. Tényleg jó 5let lett volna kiszórni a műtrágyát...
Válasz TYLLA46 #2942. hozzászólásáraSziasztok.Nálunk délután 5 óta folyamat esik az ónos eső....októberi búza és árpavetésem van, nem tudom mi lessz vele, elég gyengusz volt a hidegek előtt....van még szőlőm is, ott is sanda gyanúm szerint legaláb a 20-25%-ának meszeltek...Eddig nem valami fényes a helyzet
Válasz TYLLA46 #2942. hozzászólásáraNálunk hó alatt vannak a vetések még de megfulladhatnak.
Az ónos eső is kifejezetten jót tesz....Pont ez hiányzik....
Válasz TYLLA46 #2940. hozzászólásáraHátha jó lesz na! Az öregek is azt mondják, hogy a búza sokat kibír, idén meglátjuk.

Válasz Berkó_ #2934. hozzászólásáraVan valamennyi, nagyjából takar is, de volt Karácsony körül néhány nap -17 C, hó nélkül,illetve később meg eső is, ami nem tudott a fagyott föld miatt elszivárogni, így jegesedett is. Szóval....
Válasz cimbike. #2937. hozzászólásáraide 5-öt,de éjfélkor indulok
Válasz cimbike. #2937. hozzászólásáraPlusz a már meglévő hótakaró.
Válasz .Szabi. #2935. hozzászólására14-20 mm-t 6 nap alatt.
Majd ha kijön a jó idő március elején...
Válasz cimbike. #2931. hozzászólásáraaz mennyi?
Válasz TYLLA46 #2933. hozzászólásáraDehogy ment! Még csak most kezdődik!
Felétek nincs, illetve nem volt hó? 
Du. voltam szemlén, hát, kellően elkeseredtem a látottakon....Október 14-i vetés, 3q/ha 3x16-os-al indítva, de elkeserítő képet mutat....Ez az év elment....
Feco Te mit mondasz? 50 cm fagyottra műkakit?