Válasz Büresz #2823. hozzászólásáraNekem egy Kuhn MDS 921-es van (Első ránézésre majdnem ugyanez ) kértem ajánlatot lapátra, mert már kopottak voltak. A nettó 75 ropin kicsit meglepődtem :- (((
Válasz Vadmalac #2816. hozzászólásáraÉs azt jól tudom, hogy ha valakit rajtakapnak,hogy előbb szór akkor teljes AKG kizárás a helyes mezőgazdasági gyakorlat be nem tartása miatt?
Válasz Büresz #2809. hozzászólásáraEz okt.-nov.-i kötés. KITE-nél, pár kamion-nyi tétel.
Mennyiért kaphatják az igazán nagyok, ahol még a kereskedőket is kiiktatják mert van kapcsolat?
Jó hogy nem érdekli ha elúszik olvadáskor egy pár kiló!
Válasz .Feco. #2781. hozzászólásáraMeg lehet érteni. Akkora területnel előre kell gondolkozni.A korai fejtragyazasnak, (amit még fagyon ) ki tudsz szórni ,0 kockázata van, ha beesozne, az enyhüléssel jár, akkor még úgyis hasznosul valamennyi.
A közelben tudok olyan céget aki már 2500 hektár kalászosra szórt fejtrágyát, a tulaj azt mondja őt nem érdekli a jogszabály, februárban jelenleg 2 fagyos napra van kilátás, nem fog kockáztatni 3500 hektár búzát hogy lesz-e még fagy vagy sem. Azt mondja ha elmossa elbukott 2 mázsa N árát, ha ragadós gedva lesz egy hónapig elbukott legalább 1 tonna búzát hektáronként, inkább többet...
Válasz szanberg #2777. hozzászólásáraAttól, hogy a hó nagyon jó szigetelő. A havazás előtt bele sem ment a tárcsa a földbe, most meg vagy szépen elegyengeti a talajt. Nem azt mondom h egyöntetűen felolvadt, de az IH valamennyire már belemegy, a lazítókés barázdáit behúzza, a Simba Mono X-tárcsás bakhátját elegyengeti, a rögöket darabolja.
Válasz cimbike. #2776. hozzászólásáraitt 30centi feletti hó van de nem puhult alatta semmitsem a főd, mitől is puhulna!?!?!?!?
Hó előtt is -20fok volt, csonttá fagyott minden mélységeiben, azóta is folyamatos kemény tél van(HálaIstennek!!!)
szóval szórni nem lehet és ami kint maradt alapművelni való azokhoz sem lehet nyúlni majd tavasszal valami vékonysorral bolygatom felső 8centit oszt jónapot
6125 hozzászólás
Válasz kis Zombi #2824. hozzászólásáraAz fasza! A kuhn rauch ugyanaz. Csak tiéd más számozás, akkor valszeg kicsit másabb.
Válasz Büresz #2823. hozzászólásáraNekem egy Kuhn MDS 921-es van (Első ránézésre majdnem ugyanez ) kértem ajánlatot lapátra, mert már kopottak voltak. A nettó 75 ropin kicsit meglepődtem :- (((
Inkább meggyógyítottuk fél nap alatt.
Válasz csoppika #2822. hozzászólásáraAkkor szélességre gondolsz?? 18ra szórok, de tányér és lapátcserével tudja a 24-et!
Válasz Büresz #2821. hozzászólásáraNo ne mondd...
Területre annyira lát el...amennyire meg bírod ülni a lovat

Válasz csoppika #2820. hozzászólásáraEzt nem értem.
szélességre? Területre?
Válasz Büresz #2819. hozzászólásáraEz a rauch mennyire "lát" el???
7 év után sikerült kilámpáznom, igaz nem egésszen oda kellett volna de jobb mint a semmi.
Válasz Vadmalac #2810. hozzászólásáraEzt most nem értem!!
pétisó lenne??
Válasz Vadmalac #2816. hozzászólásáraÉs azt jól tudom, hogy ha valakit rajtakapnak,hogy előbb szór akkor teljes AKG kizárás a helyes mezőgazdasági gyakorlat be nem tartása miatt?
Válasz Hogel #2815. hozzászólásáraJól tudod.
Jól tudom, hogy az őszi kalászosokat Február 1 töl lehet szórni, ha nincs összefüggő hótakaró, vagy azt is csak február 15 től?
Válasz atisgyulai #2813. hozzászólásáraLehet mert "A" betüs, az meg K.méti

Válasz F-A-R-M-E-R \ #2812. hozzászólásáraLehet arról amelyiktől 46-ért vetted.

Szórd ki gyorsan, nehogy elvigye a NAV.
Melyik cégről van szó, valaki tudja

Válasz Büresz #2809. hozzászólásáraEz okt.-nov.-i kötés. KITE-nél, pár kamion-nyi tétel.

Mennyiért kaphatják az igazán nagyok, ahol még a kereskedőket is kiiktatják mert van kapcsolat?
Jó hogy nem érdekli ha elúszik olvadáskor egy pár kiló!
Válasz burlaszandrea #2782. hozzászólásáraso-so
Válasz atisgyulai #2804. hozzászólásáraAz mégjobb!
cumm
Válasz Robi3 #2806. hozzászólásáraNyáron volt ennyi, és kora ősz
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2805. hozzászólásáraA próbagyártásból, aminek nem garantálják a hatóanyagtartalmát? Mert ezt gyakran elfelejtik megmondani...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2805. hozzászólásáraudv
Hol lehet ennyiert szerezni?
koszi
udv
robi
Válasz atisgyulai #2804. hozzászólásáraAz se rossz, de 46-ért még jobb

Válasz Büresz #2793. hozzászólásáraNem rossz ár!

De 49-ért meg még jobb!
Válasz burlaszandrea #2802. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz Büresz #2801. hozzászólásáraPersze mint akár melyik. De ez csak az én véleményem.
Válasz burlaszandrea #2800. hozzászólásáraÉrtem de az savanyítja a talajt nem? Vagy csak az ammónium nitrát?
Válasz Büresz #2797. hozzászólásáraMert olcso!!!!!8500+fa. 220kg karbamidx46százalék
Válasz burlaszandrea #2798. hozzászólásáraAha
Válasz Büresz #2794. hozzászólásáraNem neked ment csak h ütös N hatoanyag kell nyomni. Hamarabb jöjjön ki a fagy stresszböl.
Válasz burlaszandrea #2792. hozzászólásáraMivel jobb a karbamid? Sose használtam még. Mennyibe fáj 1 mázsa?
És majd látjuk h milyen tavaszunk lesz esöre értem akkor még 100kg karbamid ot március elején.
Válasz pamko #2791. hozzászólásáraÉs utána? Mikor mennyit?
Válasz burlaszandrea #2792. hozzászólásáraEzt miért kapom?
értem.
Válasz pamko #2791. hozzászólásáraÉn is csak 59-esből.
Válasz Büresz #2790. hozzászólására220kg karbamid
Válasz Büresz #2788. hozzászólásáraÉn Petit 250kg....60 forintosbol
Válasz burlaszandrea #2789. hozzászólásáraMilyen és mennyit adtok neki? Nekem 200 kg-t mondtak 2-3 hétre rá újra egy 2-300 kilót.
Válasz Büresz #2785. hozzászólásáraVékonyka a hó rajta,de igen. Én is attol félek h utána tiszta dagonya lesz csak a föld teteje.
Válasz pamko #2787. hozzászólásáraAha, nalunk több. És milyen műtrágyáz és mennyit dobdz?
Válasz Büresz #2783. hozzászólásáraNem sok hó van.2-3 cm.
Szantasok feher-fekete-feher.
Válasz .Feco. #2781. hozzászólásáraMeg lehet érteni. Akkora területnel előre kell gondolkozni.A korai fejtragyazasnak, (amit még fagyon ) ki tudsz szórni ,0 kockázata van, ha beesozne, az enyhüléssel jár, akkor még úgyis hasznosul valamennyi.
Válasz burlaszandrea #2784. hozzászólásáraHóra szórjátok?
Válasz .Feco. #2781. hozzászólásáraÉn véleményem szerint igazuk van.
Válasz pamko #2779. hozzászólásáraNálunk 5-10 centi hó van rajt, ti is a hóra szorjátok?
Én jövöhét keddre tervezem a szórást
A közelben tudok olyan céget aki már 2500 hektár kalászosra szórt fejtrágyát, a tulaj azt mondja őt nem érdekli a jogszabály, februárban jelenleg 2 fagyos napra van kilátás, nem fog kockáztatni 3500 hektár búzát hogy lesz-e még fagy vagy sem. Azt mondja ha elmossa elbukott 2 mázsa N árát, ha ragadós gedva lesz egy hónapig elbukott legalább 1 tonna búzát hektáronként, inkább többet...
Válasz pamko #2779. hozzászólásáraHali,megkérdezhetem h mit szorsz és milyen mücuccot? Köszi
Jövő péntekre ,( az 3.-a), mutatja az enyhülést.
Azt hiszem előtte kiszorom.
Válasz szanberg #2777. hozzászólásáraAttól, hogy a hó nagyon jó szigetelő. A havazás előtt bele sem ment a tárcsa a földbe, most meg vagy szépen elegyengeti a talajt. Nem azt mondom h egyöntetűen felolvadt, de az IH valamennyire már belemegy, a lazítókés barázdáit behúzza, a Simba Mono X-tárcsás bakhátját elegyengeti, a rögöket darabolja.
Válasz cimbike. #2776. hozzászólásáraitt 30centi feletti hó van de nem puhult alatta semmitsem a főd, mitől is puhulna!?!?!?!?
)
Hó előtt is -20fok volt, csonttá fagyott minden mélységeiben, azóta is folyamatos kemény tél van(HálaIstennek!!!
szóval szórni nem lehet és ami kint maradt alapművelni való azokhoz sem lehet nyúlni majd tavasszal valami vékonysorral bolygatom felső 8centit oszt jónapot
Válasz Vadmalac #2775. hozzászólásáraEz nálunk is így van. De van vagy 10 cm hó, az pedig szigetel.