Válasz zotya71 #18137. hozzászólásáraHa majd kikel, a tetvek ellen valami felszívódóval megszórni, ennyit tehetsz, és közben gondolj jó szívvel a méhészekre, és a mindenhez jobban értő zseniális megvesztegethetetlen politikusokra, akik ezt a tiltást összehozták.
Válasz Sk Laci #18132. hozzászólásáraCsak azért gondoltam hogy lazítóval megtörni megmozgatni a földet és utána tárcsázni könyebben felvágja meg a szártömeget eltüntetni akkor nem szántanék ha működne!
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraMiért akarsz lazítózni buza elé?
Nem ismerem a te körülményeidet, de idén ha a kukorica után búzát vetnék 2-3x tárcsáznák utánna vetnék.
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraTapasztalatom szerint már elenyésző gazda szánt kalászos előtt (én pl kivétel vagyok). Jó vetőgéppel olyan napraforgó tarlókat bevetnek búzával, hogy csak pislogok.
Üdv!
Tavaly ősszel búza után lazítva lett olyan 60-70cm mélyen a föld utána letàrcsázva! Tavasszal tárcsa és utána ment bele a kukorica! Most ősszel kukorica utàn búza menne ismént! Ha kukorica kombájnolás után múlcsúzóval még át dolgoznám utána lehetne újra lazítózni és utána tárcsa úgy vetném bele a búzát! Így akkor nem kellene szántani! Működne szerintetek a dolog?
Válasz zotya71 #18118. hozzászólásáraNapraforgójuk egy ideje nincs. Repce alá szórnak vetés előtt, nitrogént meg kálisót, de lehet hogy mostanában valami komplexet, annyira nem tudom, már nem dolgozom ott. Tehenészetük van, úgyhogy szervestrágyáznak is az igaz, de nem érnek oda minden területre 4 évente.
Válasz Rabó001 #18114. hozzászólásárade előtte szornak e napra vagy repce alá az ősszel tett mütrágya vagy szerves trágya ingáb 2. évben érvényesül legalábis én igy veszem észre
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólására Ha eddig nem szórtál semmit, akkor az 1q is előre lépés, de csodát ne várj tőle, mert egy lerabolt talaj elkezdi lekötni az agyag ásványok hoz a tápanyagot.
Volt területem, amit kibéreltem, valószínűleg már 10 éve csak pétisót kapott. 4-5 év eltelt, mire elkezdett jól teremni.
Jó volna tudni milyenek a talajaid.
Válasz Wilde #18107. hozzászólásáraA cellule fendt309től volt...
Az altigo a szomszéd faluból...
És arra konkrétan emlékszem, hogy taki volt mindkettő...a legszarabb felett eggyel...
felénk nem is nagyon termesztik a Cellulet, sőt még senkitől nem hallottam a környéken hogy termesztette volna. Nagyon vetőmagot se lehet kapni belőle ezen a vidéken :D itt a nádor, kolo, genius, mulan, antonius vannak legnagyobb számban vetve.
Válasz ZZ #18101. hozzászólásáraAltigonak magasabb volt a fehérjéje viszont nem sokkal. Termésbe cellule nálam 7-8 mázsával többet tudott azonos tápanyaggal. Egészen pontosan :cellule 69q/ha. Altigo 60-62q/ha
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18096. hozzászólásáraBasmatit vetünk, én is, szomszédom is, egy napon lett vetve, 6,5T lett mindkettőnknek, más években megszokott lenni a 10-15 mázsa plusz, ezt betudtam az őszi műtrágyának és a mélyebb talajmunkának, ettől függetlenül nem változtatok csak kicsit elvette a kedvem, de nem lehet minden év egyforma.
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólásáraAz idén nem hálálta meg nekem, 2-2,5mázsa 3x15 öst szoktam szórni vetés előtt, normál esetben megszokta hozni a terméstöbbletet! Igaz már ősszel elvolt cseszve a dolog, az optimális vetésidőben nem volt ugye csapadék egyáltalán, vagy előbb kellett volna vetni (csak akkor még nem érkezett meg a műtrágya) vagy később... Normál esetben mindíg van terméstöbblet a szomszédhoz képest aki nem használ ősszel vegyesműtrágyát.
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólására2p Komplex biztosan meglátszik a hozamon, ha időjárás is úgy akarja! Modernebb hibridek szerintem enélkül nem is igen termeszthetők..
Válasz Rabó001 #18090. hozzászólásáraÚgy értem hogy mennyiségben meglátszik rajta az alaptrágya vagy mennyivel hoz többet? Mert 2q alaptrágya kb 25-30000Ft!
26390 hozzászólás
Válasz Pont #18138. hozzászólásáraLink
Válasz Pont #18138. hozzászólásárakősz csak hát a futrinka.
Válasz zotya71 #18137. hozzászólásáraHa majd kikel, a tetvek ellen valami felszívódóval megszórni, ennyit tehetsz, és közben gondolj jó szívvel a méhészekre, és a mindenhez jobban értő zseniális megvesztegethetetlen politikusokra, akik ezt a tiltást összehozták.
kolégák mit használnak buza árpa csávázásra rovarőlők helyet a vegyszeresek aztmondták belettek tiltva.
Válasz Mtz 550E #18135. hozzászólásáraCsak lazító után ne fuldoson a tárcsa a meglazított föld miatt.
Válasz Sk Laci #18132. hozzászólásáraCsak azért gondoltam hogy lazítóval megtörni megmozgatni a földet és utána tárcsázni könyebben felvágja meg a szártömeget eltüntetni akkor nem szántanék ha működne!
Válasz Dinnyés Laci #18133. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Praetor #18131. hozzászólásáranem volt vele gond
2 gombaölőt kapott
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraMiért akarsz lazítózni buza elé?
Nem ismerem a te körülményeidet, de idén ha a kukorica után búzát vetnék 2-3x tárcsáznák utánna vetnék.
Válasz Dinnyés Laci #18129. hozzászólásáraVolt valami betegség, ami jobban kikezdte?
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraTapasztalatom szerint már elenyésző gazda szánt kalászos előtt (én pl kivétel vagyok). Jó vetőgéppel olyan napraforgó tarlókat bevetnek búzával, hogy csak pislogok.
Válasz Praetor #18126. hozzászólásáraVolt nemere nekem
közepes földbe 72 adott, hasonló földbe a nádor is annyit tudott
Üdv!
Tavaly ősszel búza után lazítva lett olyan 60-70cm mélyen a föld utána letàrcsázva! Tavasszal tárcsa és utána ment bele a kukorica! Most ősszel kukorica utàn búza menne ismént! Ha kukorica kombájnolás után múlcsúzóval még át dolgoznám utána lehetne újra lazítózni és utána tárcsa úgy vetném bele a búzát! Így akkor nem kellene szántani! Működne szerintetek a dolog?
Válasz Praetor #18126. hozzászólásáraKöszi szépen
Nemere felénk nem volt. Nádor arató az volt csak amiket látom azok nem voltak rosszak...Úgy mondom nem volt rosszabb mint a többi hagyományos búza.
Válasz J.D. Borda #18125. hozzászólásáraOff
Pironkodsz, de ennyit elbír a topik. Isten éltessen!
On
Egyébként Mv Nemere volt a környéketeken? Ilyet sikerült rendelnem idén.
Válasz Sk Laci #18124. hozzászólásáraKöszi mindenkinek de ne offoljuk szét ezt a fórumot...
Válasz J.D. Borda #18123. hozzászólásáraÉn is csatlakozom. Boldog szülinapot kívánok!
Válasz balazoooo #18122. hozzászólásáraja értem köszi jó megfigyelő... bár csapit nem kaptam még ma sem...
Válasz J.D. Borda #18121. hozzászólásárabizalmas információ nem szabad elárulni

de ha megnézed melyik hozzászólásodra válaszoltam ez lehet, hogy segít
Válasz balazoooo #18120. hozzászólásáraKöszi!!! Honnan tudod????
Válasz J.D. Borda #18016. hozzászólására

Isten éltessen sokáig
Válasz zotya71 #18118. hozzászólásáraNapraforgójuk egy ideje nincs. Repce alá szórnak vetés előtt, nitrogént meg kálisót, de lehet hogy mostanában valami komplexet, annyira nem tudom, már nem dolgozom ott. Tehenészetük van, úgyhogy szervestrágyáznak is az igaz, de nem érnek oda minden területre 4 évente.
Válasz Rabó001 #18114. hozzászólásárade előtte szornak e napra vagy repce alá az ősszel tett mütrágya vagy szerves trágya ingáb 2. évben érvényesül legalábis én igy veszem észre
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólására Ha eddig nem szórtál semmit, akkor az 1q is előre lépés, de csodát ne várj tőle, mert egy lerabolt talaj elkezdi lekötni az agyag ásványok hoz a tápanyagot.
Volt területem, amit kibéreltem, valószínűleg már 10 éve csak pétisót kapott. 4-5 év eltelt, mire elkezdett jól teremni.
Jó volna tudni milyenek a talajaid.
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólására2 -2 q/ha map- kálisó
Válasz pamko #18113. hozzászólásáraÉs felvehető fkrmatumban is van????
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólásáraVan olyan ismerősöm, cég, aki nem szór gabona alá alaptragyat évek óta, aztán az idén is 70 q/ha buzakat arattak.
Válasz J.D. Borda #18112. hozzászólásáraErre fele jók a K ellátottságok,azért nem komplexeznek.
Válasz pamko #18111. hozzászólására3q 14:14:21 idén.
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólásáraItt,a Tsz utód nagy cég , 150kg Map-pal nyomja ősszel a búzákat.
Üdv!
Búza alá ki milyen alaptrágyát használ és mennyi az a legkevesebb mennyiség amit legalább ki kell tenni?
Mert szerintem ilyen 1q/ha az kevés nem?
Válasz Wilde #18107. hozzászólásáraA cellule fendt309től volt...

Az altigo a szomszéd faluból...
És arra konkrétan emlékszem, hogy taki volt mindkettő...a legszarabb felett eggyel...
felénk nem is nagyon termesztik a Cellulet, sőt még senkitől nem hallottam a környéken hogy termesztette volna. Nagyon vetőmagot se lehet kapni belőle ezen a vidéken :D itt a nádor, kolo, genius, mulan, antonius vannak legnagyobb számban vetve.
Válasz csoppika #18105. hozzászólásárapersze nem is neked volt,csak hallottad valakitől
Válasz ZZ #18101. hozzászólásáraHa jól rémlik, takarmányok voltak... 2q 3x15, 4-4.5q péti...
Válasz Wilde #18103. hozzászólásáraEz nem idén volt...
Válasz ZZ #18101. hozzászólásáraAltigonak magasabb volt a fehérjéje viszont nem sokkal. Termésbe cellule nálam 7-8 mázsával többet tudott azonos tápanyaggal. Egészen pontosan :cellule 69q/ha. Altigo 60-62q/ha
Válasz csoppika #18100. hozzászólásáraazt írtad nemrég 54q volt a búzád-.
Válasz ZZ #18099. hozzászólásáraCellule Altigo páros idén fehérje 12,6-14,2 között
Válasz csoppika #18100. hozzászólásáraKöszi!
Esetleg fehèrje tekintetèben a számok?
Válasz ZZ #18099. hozzászólásáraCellule, altigo 1 tábla, ugyanzt kapta ugyanakkor... Altigo 70q, cellule 73q A cellule gombara kényesebb...
Cellule
Altigo
Nádor
Volt akinek esetleg vetve azonos èvben valamelyik páros ezek közül?
Velemèny, tapasztalat??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18096. hozzászólásáraBasmatit vetünk, én is, szomszédom is, egy napon lett vetve, 6,5T lett mindkettőnknek, más években megszokott lenni a 10-15 mázsa plusz, ezt betudtam az őszi műtrágyának és a mélyebb talajmunkának, ettől függetlenül nem változtatok csak kicsit elvette a kedvem, de nem lehet minden év egyforma.
Válasz Koszi. #18095. hozzászólásáraPróbáld meg inkább 1-2 q DAP 18-46-0 műkakival a 3x15 helyett./hátha/
Válasz Koszi. #18095. hozzászólásáraÈs mennyi volt termès amúgy?? Mi fajtával??
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólásáraAz idén nem hálálta meg nekem, 2-2,5mázsa 3x15 öst szoktam szórni vetés előtt, normál esetben megszokta hozni a terméstöbbletet! Igaz már ősszel elvolt cseszve a dolog, az optimális vetésidőben nem volt ugye csapadék egyáltalán, vagy előbb kellett volna vetni (csak akkor még nem érkezett meg a műtrágya) vagy később... Normál esetben mindíg van terméstöbblet a szomszédhoz képest aki nem használ ősszel vegyesműtrágyát.
Válasz ewtoto #18092. hozzászólásáraaz erőnlétén, az ellenállóképességén, a stressztűrésén javít, biztos, hogy visszahozza a 4 q búza értékű költséget
Új KWS búza volt valakinek?
STROMBOLI
VYCKOR
SILVERIO ?
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólására2p Komplex biztosan meglátszik a hozamon, ha időjárás is úgy akarja! Modernebb hibridek szerintem enélkül nem is igen termeszthetők..
Válasz Rabó001 #18090. hozzászólásáraÚgy értem hogy mennyiségben meglátszik rajta az alaptrágya vagy mennyivel hoz többet? Mert 2q alaptrágya kb 25-30000Ft!