a napra az sokat kibír itt volt már olyan napra, hogy majdnem kitárcsáztuk mondván semmi nem lesz nagyon fogta a vegyszer (gool) de olyan napra lett hogy az éven is elfogadnám!!!
Ülj be a hűtőbe félórára és megtudod. Meg még tetézheti esetleg a gyomirtószer is a dolgot.
Aki Hunya felé jár az láthat olyan napra táblákat, ahol akár -1 tonna is lehet hektáronként a veszteség. Brutálisan szarul néz ki némely tábla. Hogy vegyszerfelverődés vagy pulsar miatt nem tudom, de sírva fakadnék ha fele olyan szar lenne nekem mint arrafelé.
Mondjuk az a helyzet hogy úgy általában az egyéni agrotechnikától függően idén az összes fajta jól néz ki. Eddig nem láttam kiugróan rossz vagy jó fajtát.
A Jó Isten szóljon ki belőled Csak az a probléma hogy éppen ez lesz az elmúlt 1 hónapban a 6. ígéret ha jól számolom, és már 5 ből kimaradtunk...... Kicsit "farkas kiáltásnak" érzem.......
Az ACTEUR az tényleg nagy termö képességü lehet ha minden klappol neki Egyébként ez most tényleg relativ mert mi is számit igazán nagy termö képességnek az ami most tényleg magas kalászokat mutat de ritkább és rá fogjuk mind ezt a rossz tavaszi idöjárás- ra vagy az ami pont ezen a tavaszon mégiscsak jobban bokrosodott és ha nem is túl nagy kalászt nevelt de legalább sürü!! NA ez tényleg egy igazi jó vita téma lehet!! És tarthat adig amig le nem lesz vágva és majd a mázsa megmutatja.
igen mostmár alsó búzás képen látok valamit...:(( lehet enyémet is meg kellene nézni.. Mindjuk nagyon ritkásra sikerült nem is gombásodott eddig de mostanra kijöhetett nálam is..
Válasz #6057. hozzászólásra
Pl ma is láttam mellkasig érö MIDAS-t 6-7 szem magas kalásszal ringatózni Ami viszont szembetünö hogy a 180 kg vetömaghoz képest egész sürünek mondható Mig ezzel szemben Vannak más fajták amik alig nötek térd magasság fölé és nevelik a 9-10-11 szem magas kalászaikat is!!
Válasz #6062. hozzászólásra
Ma gombaölőztük az utolsó táblát, nálunk meg a szárazság okoz károkat, sül a kenyér szépen ......... sajnos úgy hogy ide azzal az esővel
Astardo, vagy Saturnus búza mai gombaölőzése 2 l Cherokeeval, plusz még kapott 1,5 dl King-et (Fendona). Félbe kellett hagyni, mert ránkjött egy nagy zuhé. Szerintetek lesz hatása a Cherokeenak? Talán letelt az egy óra, amit a prospektusban előírnak. Ilyenkor honnan tudja az ember hogy menjen -e rá még egyszer vagy ne?
Amugy utólag a karbamid kipermetezéséről!
13kgval mentünk először, most 15kgval.
De néhol megégette a leveleket egy kicsit---> megcsípte.
Gondolom inkább használt neki azért,mint ártott.
Ilyen hüvős időbe is látszik...25-30fokba sztem sokkal nagyobb égés lehett volna.Ennél a dózisnál többet nem ajánlok senkinek..
A mixbe volt cheroke epso top fury...a keserűsó sztem nem éget...szóval karbamid....
Ha egy "kicsit vizes" akkor simán. Ha nagyon sürget az idő! Többet használ akkor is. Én is úgy kellett fújnom hogy a kerék vizes volt de csak az alsóbb levelek voltak. A kalász meg a zászlóslevél legyen száraz nagyjából. Alul úgysem szárad meg olyan hamar. És ha menni kell akkor menni kell... Ha lehetett volna én is vártam volna még, de már virágzásban volt
Jó a Marsall mi is azt nyomjuk 3 éve. Nagy minőségem nekem soha nem volt. Azt mondják nem is nagyon várható. De felénk a 6-7 tonnát simán tudja. Jó időben nem túl kényes, bár valaki az ellenkezőjét állítja. Tavaly 1 szer gyomírtottam, egyszer bogaraztam, meg egyszer legombáztam azt cső. Nameg kapott mindent ami kell. 6,5 to lett
Nem bírtunk eddig odajutni az esőtől meg a tavasziak miatt sem sajnos.Ez csak egy 5 hektáros kísérlet. Gyalogolni nem tudom hogy lehet e benne nem hiszem de a traktorral meg lett találva a sorköz és így nem lett taposási kár
Csak nehogy aztán 2010-hez hasonlóan min. 1t-val kevesebb legyen mint amire számítottunk! Akkor is dőlöngéltek a búzák még a gyenge földön is. Csak valahgy a kalászokban nem volt annyi mag. Nem mindegy hogy 1 padkán 2 v. 3 netán néhol 4 szem lesz. Sokat kint alszik az még, és én ettől a csapadékos időtől eléggé félek. Nem is a gombától, hanem a termékenyüléstől. Az árak meg 4500-at nem hinném hogy meghaladják augusztusban.
Válasz #6026. hozzászólásra
Anyira bőtermő hohy ilyen évben évben simán tud 45-50mázsát egy holdról,de tavaly meg 5nap késsésel a hektoliterje 60-62lett a viztartalma MEG 7százalék
26375 hozzászólás
a napra az sokat kibír itt volt már olyan napra, hogy majdnem kitárcsáztuk mondván semmi nem lesz nagyon fogta a vegyszer (gool) de olyan napra lett hogy az éven is elfogadnám!!!
A napra sokra képes!
Nekem a kuki sötétlila színű na ott már van gond!
Válasz #6065. hozzászólásra

Nem tudom ki is kívánt tavaly aszályt
Válasz #6077. hozzászólásra
Streszbe van a hideg miatt.
Ülj be a hűtőbe félórára és megtudod. Meg még tetézheti esetleg a gyomirtószer is a dolgot.
Aki Hunya felé jár az láthat olyan napra táblákat, ahol akár -1 tonna is lehet hektáronként a veszteség. Brutálisan szarul néz ki némely tábla. Hogy vegyszerfelverődés vagy pulsar miatt nem tudom, de sírva fakadnék ha fele olyan szar lenne nekem mint arrafelé.
Válasz #6071. hozzászólásra
Mondjuk az a helyzet hogy úgy általában az egyéni agrotechnikától függően idén az összes fajta jól néz ki. Eddig nem láttam kiugróan rossz vagy jó fajtát.

Adig örülj amig nem lila..
Nem ide illő téma,de miért ilyen fakó a színe?

Válasz #6075. hozzászólásra

jég ne legyen, az a 30 perces téma sem túl jó, de a jelenlegi állapotnál már az is jobb volna, mert most totál olyan mint tavaly ilyenkor
Válasz #6074. hozzászólásra
most nem fogtok kimaradni, csak ne az legyen hogy 30 perc alatt esik le:20mm!!!..(
Válasz #6073. hozzászólásra
Csak az a probléma hogy éppen ez lesz az elmúlt 1 hónapban a 6. ígéret ha jól számolom, és már 5 ből kimaradtunk...... Kicsit "farkas kiáltásnak" érzem.......
A Jó Isten szóljon ki belőled
Válasz #6065. hozzászólásra
Csütörtökön meg kapod azt az esőt ;)
Válasz #6071. hozzászólásra
Egyébként ez most tényleg relativ mert mi is számit igazán nagy termö képességnek az ami most tényleg magas kalászokat mutat de ritkább és rá fogjuk mind ezt a rossz tavaszi idöjárás- ra vagy az ami pont ezen a tavaszon mégiscsak jobban bokrosodott és ha nem is túl nagy kalászt nevelt de legalább sürü!! NA ez tényleg egy igazi jó vita téma lehet!! És tarthat adig amig le nem lesz vágva és majd a mázsa megmutatja.
Az ACTEUR az tényleg nagy termö képességü lehet ha minden klappol neki
Válasz #6067. hozzászólásra
Fajtákat csak nem írtál most se.
Válasz #6066. hozzászólásra
igen mostmár alsó búzás képen látok valamit...:(( lehet enyémet is meg kellene nézni.. Mindjuk nagyon ritkásra sikerült nem is gombásodott eddig de mostanra kijöhetett nálam is..
Válasz #6057. hozzászólásra
Mig ezzel szemben Vannak más fajták amik alig nötek térd magasság fölé és nevelik a 9-10-11 szem magas kalászaikat is!!
Pl ma is láttam mellkasig érö MIDAS-t 6-7 szem magas kalásszal ringatózni Ami viszont szembetünö hogy a 180 kg vetömaghoz képest egész sürünek mondható

Holnap fujjuk a gombaolovel, a buzakat a kukoricát elmosta a naprat fogja a vegyszer, qszoja is sinylodik,

úgy hogy ide azzal az esővel
Ma gombaölőztük az utolsó táblát, nálunk meg a szárazság okoz károkat, sül a kenyér szépen ......... sajnos
És ebben hol van a kár? vagy is bocsi én igy nem látom szépnek néz ki...
Válasz #6058. hozzászólásra
szerinted még mindig megéri leperzselni a zászlóslevél harmadát, ami szinte kizárólag felelős a termés beépítéséért?
Ma is esettt sajnos, voltam hatarbejarason aggasztó a helyzet nagy károkat okoz a sok csapadék,

Válasz #6040. hozzászólásra

és mennyiért megy centije,mert nálunk tonnára vásárolják
Astardo, vagy Saturnus búza
mai gombaölőzése 2 l Cherokeeval, plusz még kapott 1,5 dl King-et (Fendona). Félbe kellett hagyni, mert ránkjött egy nagy zuhé. Szerintetek lesz hatása a Cherokeenak? Talán letelt az egy óra, amit a prospektusban előírnak. Ilyenkor honnan tudja az ember hogy menjen -e rá még egyszer vagy ne?

Válasz #6054. hozzászólásra

Ez már a szabálytalan közlekedésbe is belefér... 
vagy megjelölni, vagy kivilágítani.....

Amugy utólag a karbamid kipermetezéséről!
13kgval mentünk először, most 15kgval.
De néhol megégette a leveleket egy kicsit---> megcsípte.
Gondolom inkább használt neki azért,mint ártott.
Ilyen hüvős időbe is látszik...25-30fokba sztem sokkal nagyobb égés lehett volna.Ennél a dózisnál többet nem ajánlok senkinek..
A mixbe volt cheroke epso top fury...a keserűsó sztem nem éget...szóval karbamid....
Válasz #6056. hozzászólásra

Példákat kérünk! De tüstént!
Válasz #6055. hozzászólásra

Én nem látom benne azt a be reklámozott böséges szemtermést..Vannak nála jobbak pláne kisebb szalmával!!
Válasz #6043. hozzászólásra
Felénk is Midas a kft-nek.70ha körül.igen szép!
Válasz #6040. hozzászólásra

Nagyobb már mint amikor utoljára láttam ...
De a hasad is öcsém !
Látom az asszony is Gasztroangyal !
Mai gombaölőzés+lombtrágya.Fajta:Antonius

Szintén mai fotó MV Marsall

Szanberg hol vagy?
Voltatok ma az Agromagos nyílt napon?
Válasz #6047. hozzászólásra

Ha egy "kicsit vizes" akkor simán. Ha nagyon sürget az idő! Többet használ akkor is. Én is úgy kellett fújnom hogy a kerék vizes volt de csak az alsóbb levelek voltak. A kalász meg a zászlóslevél legyen száraz nagyjából. Alul úgysem szárad meg olyan hamar. És ha menni kell akkor menni kell... Ha lehetett volna én is vártam volna még, de már virágzásban volt
Válasz #6048. hozzászólásra
Nekem is Mashall van.
Válasz #6041. hozzászólásra

Jó a Marsall mi is azt nyomjuk 3 éve. Nagy minőségem nekem soha nem volt. Azt mondják nem is nagyon várható. De felénk a 6-7 tonnát simán tudja. Jó időben nem túl kényes, bár valaki az ellenkezőjét állítja. Tavaly 1 szer gyomírtottam, egyszer bogaraztam, meg egyszer legombáztam azt cső. Nameg kapott mindent ami kell. 6,5 to lett
Ha egy kicsit vizes a búza, van értelme, érdemes szerintetek gombaölőzni? Nagyon csinálni kéne...
Válasz #6037. hozzászólásra
Nem bírtunk eddig odajutni az esőtől meg a tavasziak miatt sem sajnos.Ez csak egy 5 hektáros kísérlet. Gyalogolni nem tudom hogy lehet e benne nem hiszem de a traktorral meg lett találva a sorköz és így nem lett taposási kár

meg van ültetve a telekjáró?

SZép állományú búza!! Felénk a MIDAS igencsak vegyes képet mutat..
Midas

Válasz #6036. hozzászólásra
Várjunk még az árakkal.Itt az árpák fele ledőlve barnulnak,a búzák,kb 20%-a.
Válasz #6039. hozzászólásra

na még egyszer:
A mi 76 cm-es repcénk:
[kep1]
A mi 76 cm-es repcénk:
Válasz #6027. hozzászólásra
ilyenkor teszel ki Pictort??? nem korábban kellett volna? A tiétekbe bele lehet menni? Én gyalogolni sem birok benne...
Csak nehogy aztán 2010-hez hasonlóan min. 1t-val kevesebb legyen mint amire számítottunk! Akkor is dőlöngéltek a búzák még a gyenge földön is. Csak valahgy a kalászokban nem volt annyi mag. Nem mindegy hogy 1 padkán 2 v. 3 netán néhol 4 szem lesz. Sokat kint alszik az még, és én ettől a csapadékos időtől eléggé félek. Nem is a gombától, hanem a termékenyüléstől. Az árak meg 4500-at nem hinném hogy meghaladják augusztusban.
Válasz #6026. hozzászólásra
késsésel a hektoliterje 60-62lett a viztartalma MEG 7százalék
Anyira bőtermő hohy ilyen évben évben simán tud 45-50mázsát egy holdról,de tavaly meg 5nap
Válasz #6031. hozzászólásra
Nincs , csak látható nagyjából a végeredmény.
Válasz #6032. hozzászólásra
Nem átlagba , de ezek a táblák , ezzel a fajtával jó eséllyel pályáznak rá.