Ha egy "kicsit vizes" akkor simán. Ha nagyon sürget az idő! Többet használ akkor is. Én is úgy kellett fújnom hogy a kerék vizes volt de csak az alsóbb levelek voltak. A kalász meg a zászlóslevél legyen száraz nagyjából. Alul úgysem szárad meg olyan hamar. És ha menni kell akkor menni kell... Ha lehetett volna én is vártam volna még, de már virágzásban volt
Jó a Marsall mi is azt nyomjuk 3 éve. Nagy minőségem nekem soha nem volt. Azt mondják nem is nagyon várható. De felénk a 6-7 tonnát simán tudja. Jó időben nem túl kényes, bár valaki az ellenkezőjét állítja. Tavaly 1 szer gyomírtottam, egyszer bogaraztam, meg egyszer legombáztam azt cső. Nameg kapott mindent ami kell. 6,5 to lett
Nem bírtunk eddig odajutni az esőtől meg a tavasziak miatt sem sajnos.Ez csak egy 5 hektáros kísérlet. Gyalogolni nem tudom hogy lehet e benne nem hiszem de a traktorral meg lett találva a sorköz és így nem lett taposási kár
Csak nehogy aztán 2010-hez hasonlóan min. 1t-val kevesebb legyen mint amire számítottunk! Akkor is dőlöngéltek a búzák még a gyenge földön is. Csak valahgy a kalászokban nem volt annyi mag. Nem mindegy hogy 1 padkán 2 v. 3 netán néhol 4 szem lesz. Sokat kint alszik az még, és én ettől a csapadékos időtől eléggé félek. Nem is a gombától, hanem a termékenyüléstől. Az árak meg 4500-at nem hinném hogy meghaladják augusztusban.
Válasz #6026. hozzászólásra
Anyira bőtermő hohy ilyen évben évben simán tud 45-50mázsát egy holdról,de tavaly meg 5nap késsésel a hektoliterje 60-62lett a viztartalma MEG 7százalék
Az idén figyelve a nitrosolos,meg a kora tavaszi nitrogénes búzákat,véleményem szerint,hiába tették ki korán,mire feltáródik,főleg a péti,a búza fáziskésésbe van,a folyékonnyal szembe.
Hát ez igy képrol nem egy nagy duranás de lehet csal a kép , én maradok a dupla gabona sortávon ,de majd kiváncsi leszek a mázsákra. Amugy ez mennyi mutrágyát kapott?
Válasz #6023. hozzászólásra
Igen, szálkás!
Állítólag szálkás létére nagyon bőtermő, és a szárszilárdsága is nagyon jó!
De vannak az Agromag-nál nagyon jó fajták, idén kipróbálok egyet sztem.(Federer, Babona, Bakfis stb.)
De majd meglátod holnap, hogy milyenek, lécci számolj már be itt a fórumon nekünk is!
Köszi!
Abban az évben volt csak.
Azóta Fabula+ Astardo van vegyesen haveroméknak.nekem a kis területemen MV Kolo. Ezek mind szálkásak.
Idén kiderül mit bírnak!
Ráérsz még gondolkodni ezen!
Holnap egyébként megyünk egy északi delegációval Békéscsabára, ahol az Agromag-nak lesz fajtabemutatója.
Valakivel találkozom majd???
Egyébként a nagyon nagy termésnél 6tonna felettire gondolok, 6-ot tudott adni az osztrák fajtasor egy-egy évben ittott jobban eső táblákban, de errefelé azért gyengébbek a búzák.
Hibridet még nem sikerült kipróbálni, talán idén ez is megfog történni, annyi, hogy éppen most nincsen olyan jó területem neki, mert mindenképpen szója után akarom rakni, csak a mostani szójás táblák vagy nagyok vagy árvíz veszélyes helyen vannak, no ide meg nem vetek méregdrága hibridbúzát mert lehet nem éli meg a májust
Ha aratáskor nem nagyon ázik meg és lesz jó hektoliter tömege akkor 5-6tonnát fog tudni így szemre.
Nálunk sajnos kicsik a kalászok. A tavaszi műtrágya hiába volt 350kg pétisó, ha nemtudta felvenni mert elfolyt előle. Szalmája igen nagy, hasig ér pedig 190körüli magas vagyok, de a kalász csak 8-9szem magas rajta és bokrosodni sem bokrosodott el annyira mint normális időben tette volna.
Kíváncsi leszek mire lesz képes, kapott zászlóslevél megjelenése után 70liter nitrosolt meg egy része amit letudtunk esők közben fújni, gombaölővel együtt még 30litert. már kalász kint volt.
Melyik az a szálkás búza amelyik igen sokat tud teremni mégha nem is jó a minősége???
Felénk kb 1,5 hete virágoznak a búzák és kb 1,5 hete, szinte 2 naponta esik is az eső............................mekkora fuzáriumos évnek nézzünk elébe ????????????????
1 lityis dózissal 10 ezer + Áfa
Vagy ha még tudsz szerezni az új Falconból az 7-8 + áfa között mozog. Bár az már felénk késő lenne. Nemsokára a Prosaro is késő lesz...
Szebbnél szebb búzákat töltetek fel!
Talán idén lesz valami!
Hüvős idő van,nyugodtan képződhetnek a szemek..
Volt tegnap 4mm eső is.
Csak az ára ne menne le!!!!!!
Válasz #6002. hozzászólásra
Hát nem, ez már olyan lesz, amilyen!
Csak azért aggódok, mert elnézve az időjárás előrejelzéseket, hát igencsak mondja a csapadékot, és nem is keveset!
26345 hozzászólás
Mai gombaölőzés+lombtrágya.Fajta:Antonius

Szintén mai fotó MV Marsall

Szanberg hol vagy?
Voltatok ma az Agromagos nyílt napon?
Válasz #6047. hozzászólásra

Ha egy "kicsit vizes" akkor simán. Ha nagyon sürget az idő! Többet használ akkor is. Én is úgy kellett fújnom hogy a kerék vizes volt de csak az alsóbb levelek voltak. A kalász meg a zászlóslevél legyen száraz nagyjából. Alul úgysem szárad meg olyan hamar. És ha menni kell akkor menni kell... Ha lehetett volna én is vártam volna még, de már virágzásban volt
Válasz #6048. hozzászólásra
Nekem is Mashall van.
Válasz #6041. hozzászólásra

Jó a Marsall mi is azt nyomjuk 3 éve. Nagy minőségem nekem soha nem volt. Azt mondják nem is nagyon várható. De felénk a 6-7 tonnát simán tudja. Jó időben nem túl kényes, bár valaki az ellenkezőjét állítja. Tavaly 1 szer gyomírtottam, egyszer bogaraztam, meg egyszer legombáztam azt cső. Nameg kapott mindent ami kell. 6,5 to lett
Ha egy kicsit vizes a búza, van értelme, érdemes szerintetek gombaölőzni? Nagyon csinálni kéne...
Válasz #6037. hozzászólásra
Nem bírtunk eddig odajutni az esőtől meg a tavasziak miatt sem sajnos.Ez csak egy 5 hektáros kísérlet. Gyalogolni nem tudom hogy lehet e benne nem hiszem de a traktorral meg lett találva a sorköz és így nem lett taposási kár
Válasz #6043. hozzászólásra

meg van ültetve a telekjáró?
Válasz #6043. hozzászólásra

SZép állományú búza!! Felénk a MIDAS igencsak vegyes képet mutat..
Midas

Válasz #6036. hozzászólásra
Várjunk még az árakkal.Itt az árpák fele ledőlve barnulnak,a búzák,kb 20%-a.
Válasz #6039. hozzászólásra

na még egyszer:
A mi 76 cm-es repcénk:
[kep1]
A mi 76 cm-es repcénk:
Válasz #6027. hozzászólásra
ilyenkor teszel ki Pictort??? nem korábban kellett volna? A tiétekbe bele lehet menni? Én gyalogolni sem birok benne...
Csak nehogy aztán 2010-hez hasonlóan min. 1t-val kevesebb legyen mint amire számítottunk! Akkor is dőlöngéltek a búzák még a gyenge földön is. Csak valahgy a kalászokban nem volt annyi mag. Nem mindegy hogy 1 padkán 2 v. 3 netán néhol 4 szem lesz. Sokat kint alszik az még, és én ettől a csapadékos időtől eléggé félek. Nem is a gombától, hanem a termékenyüléstől. Az árak meg 4500-at nem hinném hogy meghaladják augusztusban.
Válasz #6026. hozzászólásra
késsésel a hektoliterje 60-62lett a viztartalma MEG 7százalék
Anyira bőtermő hohy ilyen évben évben simán tud 45-50mázsát egy holdról,de tavaly meg 5nap
Válasz #6031. hozzászólásra
Nincs , csak látható nagyjából a végeredmény.
Válasz #6032. hozzászólásra
Nem átlagba , de ezek a táblák , ezzel a fajtával jó eséllyel pályáznak rá.
Válasz #6030. hozzászólásra

szerinted lesz?
Válasz #6030. hozzászólásra

Talán szárítója is van a cégnek ahol dolgozol?Olyan helyen nem ritka a rekord termés,pótolják a máséból!
Csak hülyülök nehogy melre szívd!
Válasz #6029. hozzászólásra

Hát akkor ez mitől lesz 5-6 tonna ?
Válasz #6016. hozzászólásra
Az idén figyelve a nitrosolos,meg a kora tavaszi nitrogénes búzákat,véleményem szerint,hiába tették ki korán,mire feltáródik,főleg a péti,a búza fáziskésésbe van,a folyékonnyal szembe.
Válasz #6027. hozzászólásra
Hát ez igy képrol nem egy nagy duranás de lehet csal a kép , én maradok a dupla gabona sortávon ,de majd kiváncsi leszek a mázsákra. Amugy ez mennyi mutrágyát kapott?
76cm-re vetett repce most így néz ki most kapott még nurellt meg pictort!

Válasz #6023. hozzászólásra
Igen, szálkás!
Állítólag szálkás létére nagyon bőtermő, és a szárszilárdsága is nagyon jó!
De vannak az Agromag-nál nagyon jó fajták, idén kipróbálok egyet sztem.(Federer, Babona, Bakfis stb.)
De majd meglátod holnap, hogy milyenek, lécci számolj már be itt a fórumon nekünk is!
Köszi!
Válasz #6024. hozzászólásra
Abban az évben volt csak.
Azóta Fabula+ Astardo van vegyesen haveroméknak.nekem a kis területemen MV Kolo. Ezek mind szálkásak.
Idén kiderül mit bírnak!
Ráérsz még gondolkodni ezen!
Válasz #6022. hozzászólásra
Elhiszem, félre ne értsd!
Lehet én túl alul becsülöm őket így képről.
Ez a Marsall amúgy stabil jó anyag?
Válasz #6021. hozzászólásra

Az szálkás búza?
Holnap egyébként megyünk egy északi delegációval Békéscsabára, ahol az Agromag-nak lesz fajtabemutatója.
Valakivel találkozom majd???
Egyébként a nagyon nagy termésnél 6tonna felettire gondolok, 6-ot tudott adni az osztrák fajtasor egy-egy évben ittott jobban eső táblákban, de errefelé azért gyengébbek a búzák.
Hibridet még nem sikerült kipróbálni, talán idén ez is megfog történni, annyi, hogy éppen most nincsen olyan jó területem neki, mert mindenképpen szója után akarom rakni, csak a mostani szójás táblák vagy nagyok vagy árvíz veszélyes helyen vannak, no ide meg nem vetek méregdrága hibridbúzát mert lehet nem éli meg a májust
Válasz #6020. hozzászólásra
Pedig annyi volt,mért hazudnék...
Talán az Agromag NS 40-es búza!
Válasz #6017. hozzászólásra
Na jó 5-öt de tényleg nem annyira nagyok a kalászok.
Na jó 5-öt de tényleg nem annyira nagyok a kalászok.
Ez 7 tonnás búza volt???
Így szemre 4-5-öt gondoltam volna.

Mv Marsall
Volt haveroméknak,takarmány lett, de 70körül adott 2008ban!
itt egy kép 2008ból!
ez is kb. 8 szem magas volt.
Válasz #6004. hozzászólásra
Ha aratáskor nem nagyon ázik meg és lesz jó hektoliter tömege akkor 5-6tonnát fog tudni így szemre.
Nálunk sajnos kicsik a kalászok. A tavaszi műtrágya hiába volt 350kg pétisó, ha nemtudta felvenni mert elfolyt előle. Szalmája igen nagy, hasig ér pedig 190körüli magas vagyok, de a kalász csak 8-9szem magas rajta és bokrosodni sem bokrosodott el annyira mint normális időben tette volna.
Kíváncsi leszek mire lesz képes, kapott zászlóslevél megjelenése után 70liter nitrosolt meg egy része amit letudtunk esők közben fújni, gombaölővel együtt még 30litert. már kalász kint volt.
Melyik az a szálkás búza amelyik igen sokat tud teremni mégha nem is jó a minősége???

Mit tippelsz menyit tud adni egy ilyen állomány?? Kicsit sem ismerem a Farinellit??
Válasz #6012. hozzászólásra

Alert S
Felénk kb 1,5 hete virágoznak a búzák és kb 1,5 hete, szinte 2 naponta esik is az eső............................mekkora fuzáriumos évnek nézzünk elébe ????????????????

Válasz #6011. hozzászólásra
1 lityis dózissal 10 ezer + Áfa
Vagy ha még tudsz szerezni az új Falconból az 7-8 + áfa között mozog. Bár az már felénk késő lenne. Nemsokára a Prosaro is késő lesz...
Válasz #6010. hozzászólásra
Hektár költség?
Válasz #6009. hozzászólásra

Én Prosaro-t fogok nyomni. Az sztem egész jó ár/érték arányú cucc. 0,8-al akartam menni, de már 1 liter fog kelleni...
Válasz #6008. hozzászólásra
Melyik a legolcsóbb gombaölő ami még használ is?
Válasz #6007. hozzászólásra

Jó lenne ha lehetne csinálni a kalász védelmet, de ha nem esik az eső akkor szél fúj... Pedig már nagyon kéne fújni, mert lesz fuzárium
Válasz #6006. hozzászólásra

Üdv, igazad van, csak a kalászvédelemről ne feledkezzen meg senki.
Az ár pedig ha jó közepes lesz, akkor már jó, csak bőven teremjen Mindenkinek.
Szebbnél szebb búzákat töltetek fel!
Talán idén lesz valami!
Hüvős idő van,nyugodtan képződhetnek a szemek..
Volt tegnap 4mm eső is.
Csak az ára ne menne le!!!!!!
Karlo
Válasz #6002. hozzászólásra
Hát nem, ez már olyan lesz, amilyen!
Csak azért aggódok, mert elnézve az időjárás előrejelzéseket, hát igencsak mondja a csapadékot, és nem is keveset!