Válasz Bárány #22195. hozzászólásáraA triticale lett szar mindenkié , 4 tonna igaz futohomokon , nem panaszkodom verem a seggem a földhoz örömömben , árpa elment 6,2ben a búza kicsi több
Válasz Mery #22190. hozzászólásáraNyugi...megvan neki a saját jövedelme, egzisztenciája.
Én se szeretek annyira traktorozni, mint régen.
Régebben mtzben leültem akár napi 10 órákat. Ma már a 6 is sok.
Jó lenne már élni is egy kicsit.
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraOlyan asszony kell aki ha kell beül a traktorba és részt vesz a munkába.Az értékelni tudja ,hogy egy termelőnek az időjárás,vad és egyéb nem várt dolgok közbe szólnak,mert a meghibásodások sem a télen, keletkeznek hanem amikor éppen a legnagyobb munka közepén tartunk .És nem olyan aki csak a bankszámlát tudja figyelemmel tartani, használni.Igen nagyon jó lenne ha a munkánkat előre meg tudnánk napra pontosan szervezni.De-hát!
Válasz agrogal #22177. hozzászólásáraAz asszonnyal semmi gond. Csak mint gazdasági vezető, sokmindent tervez előre. Na az nálam nem működik Sokszor reggel se tudom, mi lesz az aznapi program.
Szeret utazgatni, élvezni az életet. Én az utóbbi 10-15 évbe se voltam szinte sehol.
Annyira nem vagyok már fanatikus, mint 5-6éve. Beleuntam a melóba. Fejlődni nem lehet, nincs terület. A helybe toporászással meg csak megy lefelé az ember szép lassan. Melóhely mellett meg utálat. Örökös nem lesz, minek hajtsak.
Megfelelő párt találni idősebb korban nem egyszerű. Nem kívánom, hogy megtapasztald...
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraEz így jó lenne csak elkéne hagynod a gyomirtót is és belépni bioba.
Nekem van területem bioba ott 5t/ha lett szántás, borona, vetés majd aratás.
Válasz Soros #22175. hozzászólásáraUmberto.
170kg nitró.(ősszel komplex, kénes február utolso fagyon, éjszaka szórva, a második adag kapott aznap 5mm esőt.)
Ősz tavasz regulátor.
Augusztusban vetve. Fele szántott fele 40cm lazitó+tárcsa.
2x bór(egyik mikroelemes). rovar jópárszor.
A pockok is vissza települtek az elején kb...hiába az irtás, ha nincsenek itthon
Ez a legjobb földem. Elégedett vagyok.
Válasz agrogal #22166. hozzászólásáraEz már el van döntve.
Mondtam a mamának: 2 hét szabin vagyok aratás miatt(januárban meg kellett mondani, mikor.
2 barátnőjével mindig júli utolsó hetében mennek nyaralni. Mondtam neki:
Ha kijön a lépés akkor szombaton lemegyek én is, és hétfői délutáni melóhelyi kezdés előtt hazajövök.
Erre tegnapelőtt panaszkodik mikor mondom, hogy a buza a hét elejébe kb nem fér bele, ha szo va esik: "Hát azt ígerted lejössz!"
Egyszerűen nem tudja megemészteni, hogy a mezőgazdaságban nincs tervezett időpont.
Haver élettársa dettó: Tavaly aratás közepén 2 nap Balatont leszervezett, mert esőt mondott előtte napra(ami nem ért ide)...
De ez van. Az ember alkalmazkodik...
Vagy megöregszik egyedül.
Amúgy a stresszt én se bírom már. Miért nem esik, tönkremegy a cucc... Mikor jön a kombájn. Vegyszereket kivonják, mijafasz lesz a bogarakkal... fújni kéne, de melóznom kell...Faxom... A vadak lezabálják. A cirikkal mi lesz, fene tudja. A környeken nem marad őszi növeny. Talan valaki tesz repcét... Ennyi.
Válasz III.Gyula #22171. hozzászólásáraElvittem egy átvevőhöz, ennyi. Úgy értve: A Kite tisztítás után viszi el valahonnan. Az a valahonnan...no az nekem nincs.
Válasz agrogal #22158. hozzászólásáraMég ennyit se vártam, nem vagyok elégedetlen, sőőt. Csak olvastam hogy itt páran mennyi input anyagot használnak és terem 7-8 tonna. Az őszi kalászosokat decemberben bírtam elvetni kínkeservesen így eleve nem vártam tőle semmit. Ahhoz képest nagyon kellemes csalódás volt. Főleg az őszi árpa.
Válasz Gandhy #22168. hozzászólásáraÉn a vetésfehérítőtől félnék, illetve a nulla gombászást is nehezen tudnám elképzelni. A N hiány miatti fejletlenség pedig rá is tud erre erősíteni.
Válasz horvath.agro #22164. hozzászólásáraNem tudom, feltűnt-e, az ország nagyobb részén szarok idén a búzák!
Nálatok idén annyi lett, mint pl. nálunk egy átlagos évben. Örülj neki, de nézz távolabbra is egy kicsit. Sok helyen ebben az évben "fullos" technológiával se lett sokkal több ennél a 4 tonnánál.
26349 hozzászólás
Válasz Rigo20 #22198. hozzászólásáraNador malmi, hydrock takarmany
Nador 7.6

Hybrid buza Hydrock 6.6
csalodas!
Válasz Bárány #22195. hozzászólásáraA triticale lett szar mindenkié , 4 tonna igaz futohomokon , nem panaszkodom verem a seggem a földhoz örömömben , árpa elment 6,2ben a búza kicsi több
Repcére az olaj bonifikáció hogy működik most?

Válasz Claastra. #22193. hozzászólásáraNa, akkor ne panaszkodj! Jobb lett, mint felénk! (Nem sajnálom.
)
Válasz Claastra. #22193. hozzászólására34-es bocs
Válasz szanberg #22150. hozzászólásáraBammeg a mienk csak 68-lett ,igaz 7AK-n,400kg 37-es és ennyi, 100ezerbe bőven belefért a költségem
Válasz III.Gyula #22182. hozzászólására42 vagyok...a mama kicsit korosabb.
Válasz Mery #22190. hozzászólásáraNyugi...megvan neki a saját jövedelme, egzisztenciája.
Én se szeretek annyira traktorozni, mint régen.
Régebben mtzben leültem akár napi 10 órákat. Ma már a 6 is sok.
Jó lenne már élni is egy kicsit.
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraOlyan asszony kell aki ha kell beül a traktorba és részt vesz a munkába.Az értékelni tudja ,hogy egy termelőnek az időjárás,vad és egyéb nem várt dolgok közbe szólnak,mert a meghibásodások sem a télen, keletkeznek hanem amikor éppen a legnagyobb munka közepén tartunk .És nem olyan aki csak a bankszámlát tudja figyelemmel tartani, használni.Igen nagyon jó lenne ha a munkánkat előre meg tudnánk napra pontosan szervezni.De-hát!
Válasz Nyomasek Bobo #22184. hozzászólásáraAzért vettél el 40 évesen egy 18 évest.
Válasz Nyomasek Bobo #22180. hozzászólására73 as vagyok 6 éves a fiam,de csinálhatnék akármennyit sok 40+asszonynak szóval ne add fel.
Válasz Gandhy #22163. hozzászólásáraA szobába a távirányítós biztosan!
itt nálunk akinek lett 35, az elment még a templomba is...
Egyébként brávesz,
Válasz III.Gyula #22185. hozzászólásáraNem banya, de jó hogy van
Válasz Nyomasek Bobo #22184. hozzászólására

Most már jó lenne egy negyvenes banya?
Válasz III.Gyula #22182. hozzászólásáraMihez képest???

16 évesen a 40es csajról azt gondoltam vén banya
Aztán mégse
Válasz Nyomasek Bobo #22173. hozzászólásáraÉrtem
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraNem is gondoltam volna hogy ilyen öreg vagy hogy magázzanak!

Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraAkkor baci vagy pillangós elővetemény?
Válasz agrogal #22177. hozzászólásáraAz asszonnyal semmi gond. Csak mint gazdasági vezető, sokmindent tervez előre. Na az nálam nem működik
Sokszor reggel se tudom, mi lesz az aznapi program.
Szeret utazgatni, élvezni az életet. Én az utóbbi 10-15 évbe se voltam szinte sehol.
Annyira nem vagyok már fanatikus, mint 5-6éve. Beleuntam a melóba. Fejlődni nem lehet, nincs terület. A helybe toporászással meg csak megy lefelé az ember szép lassan. Melóhely mellett meg utálat. Örökös nem lesz, minek hajtsak.
Megfelelő párt találni idősebb korban nem egyszerű. Nem kívánom, hogy megtapasztald...
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraEz így jó lenne csak elkéne hagynod a gyomirtót is és belépni bioba.
Nekem van területem bioba ott 5t/ha lett szántás, borona, vetés majd aratás.
Válasz Soros #22175. hozzászólásáraUmberto.
, a második adag kapott aznap 5mm esőt.)
170kg nitró.(ősszel komplex, kénes február utolso fagyon, éjszaka szórva
Ősz tavasz regulátor.
Augusztusban vetve. Fele szántott fele 40cm lazitó+tárcsa.
2x bór(egyik mikroelemes). rovar jópárszor.
A pockok is vissza települtek az elején kb...hiába az irtás, ha nincsenek itthon
Ez a legjobb földem. Elégedett vagyok.
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraMaga tudja,bár egy asszonycsere lehet javitana a helyzeten.Ezt jó indulatból és tapasztalatból mondom.
Válasz agrogal #22166. hozzászólásáraEz már el van döntve.
A vadak lezabálják. A cirikkal mi lesz, fene tudja. A környeken nem marad őszi növeny. Talan valaki tesz repcét... Ennyi.
Mondtam a mamának: 2 hét szabin vagyok aratás miatt(januárban meg kellett mondani, mikor.
2 barátnőjével mindig júli utolsó hetében mennek nyaralni. Mondtam neki:
Ha kijön a lépés akkor szombaton lemegyek én is, és hétfői délutáni melóhelyi kezdés előtt hazajövök.
Erre tegnapelőtt panaszkodik mikor mondom, hogy a buza a hét elejébe kb nem fér bele, ha szo va esik: "Hát azt ígerted lejössz!"
Egyszerűen nem tudja megemészteni, hogy a mezőgazdaságban nincs tervezett időpont.
Haver élettársa dettó: Tavaly aratás közepén 2 nap Balatont leszervezett, mert esőt mondott előtte napra(ami nem ért ide)...
De ez van. Az ember alkalmazkodik...
Vagy megöregszik egyedül.
Amúgy a stresszt én se bírom már. Miért nem esik, tönkremegy a cucc... Mikor jön a kombájn. Vegyszereket kivonják, mijafasz lesz a bogarakkal... fújni kéne, de melóznom kell...Faxom...
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásáraMilyen fajta volt es milyen inputtal szabad tudni?
Válasz Gandhy #22163. hozzászólásáraA búza meg a cirok hátravan. De így a nullszaldó mar biztos megvan az évre.
Válasz III.Gyula #22171. hozzászólásáraElvittem egy átvevőhöz, ennyi. Úgy értve: A Kite tisztítás után viszi el valahonnan. Az a valahonnan...no az nekem nincs.
Válasz Bárány #22155. hozzászólásáraHát aki nemzetközi vizeken evez….
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásáraAz fasza,mit csinálsz vele tisztítás nélkül?
Válasz agrogal #22158. hozzászólásáraMég ennyit se vártam, nem vagyok elégedetlen, sőőt. Csak olvastam hogy itt páran mennyi input anyagot használnak és terem 7-8 tonna. Az őszi kalászosokat decemberben bírtam elvetni kínkeservesen így eleve nem vártam tőle semmit. Ahhoz képest nagyon kellemes csalódás volt. Főleg az őszi árpa.
Válasz Gandhy #22168. hozzászólásáraÉn a vetésfehérítőtől félnék, illetve a nulla gombászást is nehezen tudnám elképzelni. A N hiány miatti fejletlenség pedig rá is tud erre erősíteni.
Válasz horvath.agro #22164. hozzászólásáraha csak 2q pétit kap, az 100ezret dobott volna rajt, annyi rizikó még beleférhetett volna
Válasz horvath.agro #22164. hozzászólásáraNem tudom, feltűnt-e, az ország nagyobb részén szarok idén a búzák!
Nálatok idén annyi lett, mint pl. nálunk egy átlagos évben. Örülj neki, de nézz távolabbra is egy kicsit. Sok helyen ebben az évben "fullos" technológiával se lett sokkal több ennél a 4 tonnánál.
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásáraAkkor csak nem számolod fel a gazdaságot ősszel?,
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólására

Válasz barazdabetyar. #22159. hozzászólására3x8000 a tárcsa
25.000 a vetőmag
vegyszer 10.000
aratás 20.000
ez 80.000 forint költség és 250.000 bevétel
170.000 a profit/ha ami idén harmat gyenge
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásárailyen eredménnyel már karácsonyra meg lehet a villanyautód
Repce kellemes meglepetés... 45q/ha... Igaz az ár mégiscsak 17...(csak tisztítani sehova se v8hetem
)
Válasz barazdabetyar. #22159. hozzászólásáraEzt számoltam én is egyből…..jó az úgy !
Válasz barazdabetyar. #22159. hozzászólásáraIdén egész biztosan.
Válasz agrogal #22158. hozzászólásáraSzerintem a nyeresége több,mint itt egyeseknek,akik full technológiával nyomják.Az enyémtől biztos.
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraEnnyitől mit vártál?
Idei búza mérlege:
3 sor tárcsa
220kg/ha vetőmag
1x-er permetezve Granstarral gyom ellen
0 műtrágya
0 lombtrágya
0 gombaölő
0 rovarölő
Takarmány minőség 40q/ha 24-es sikérrel.
Válasz Bárány #22152. hozzászólásáraÉs csak 76-77 a hl tömege...
Meg 5emelet szem volt a kalászokon, a sarjakon meg 2-3. Nem is értem, sem más... Egyedül a sűrűsége volt mutatós.
Válasz Bobo77 #22154. hozzászólásáraSGS-hez idő kell...
Válasz Bárány #22153. hozzászólásáraMooost?Elkeverted a papírokat?
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólásáraMost lett meg:
Nedvesség: 10,3
Hektó: 80,2
Sikér: 32,5
Fehérje: 14,3
Esésszám: 369
Válasz szanberg #22149. hozzászólásáraAkkor idén én irigykedem. Bravó!
Válasz fexco #22146. hozzászólásáraEz kemény...
Mi 7-én vágtuk 8,9 vízzel.
Olyan is lett...
A csalódott árpa után a marha gyengén kinéző már-már eltemetett Basmati 75q felett adja.
Hihetetlen
[kep1]