Na ma betekertem a 2 állítót egyformára.De kipróbálni csak jövőre fogom tudni.Annyira nem is akarok bele nyúlni,mert kötés hiba nagyon ritka,csak ez a laza kötés idegesített kicsit.De végülis amit nem tudok eladni,az megy a kazánba
Válasz #1330. hozzászólásra
Nézd én nem azt mondom hogy ez a gond, de felesleges addig jobban belebonyolódni míg az alapvető lépéseket nem nézted meg. Ha valamit elállítasz és véletlenül rosszul és vmi törik akkor az még fájni is fog!
Szalmánál is csinált ilyet.Akkor ezek szerint nem volt jól beállítva.Mondjuk én azt nem is bántottam.Akitől vettem,azt mondta,hogy ő így bálázott vele és mind jó volt.
A bedobóvillákon is lehet állítani, általában 2-2 helyen, ill. ha kicsi a sodort rend, akkor is ilyet csinál a jd bálázó, a claas nem annyira érzékeny erre.
Szénát mindig nehezebb bálázni mivel síkos, de az nem lehet kifogás hogy kicsi a széna és kiflit köt!!!!
Beállítás kérdése. Bálatömörítőket teljesen kitekerni mindegyiket majd egyformán pl 10 tekerést vissza mindegyiken ha kevés akkor még rá, de fontos hogy csak egyformán!! ha laza a bála akkor köt kiflit. Ha csak néha csinálja akkor tuti hogy ez a gond. Vmelyik bálázón van oldal feszítő is esetleg azzal is lehet játsznai!
Madzag feszítőn van át fűzve nekem is.Feszes is a madzag amíg meg nem köti.Ahogy nyomja a következő bála ki,akkor látszik hogy laza.
A fél oldalas tömés hogy lehet?Szép vastag rendek,egyenletesen kapja az anyagot.
madzagfeszítő??? ha a tűnél laza a madzag akkor elötte kell keresni a dolgot nekem van egy rugos szoritó amin a madzagok át mennek ha laza akkor nem is köt rendesen mert ki ugrik a csörböl ha feszes meg eltépi a madzagot köztesen kell beállítani!
Üdv urak!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy MF Duben bálázónk és néha olyan bálákat köt,hogy az egyik felén lazább a madzag.Ahogy le esik a földre a bála,már majdnem le is jön róla.Ez mitől lehet?Kötés hiba 1000-ből max 2 amit nem köt meg vagy eltépi.De ezt,hogy laza az egyik fele elég sűrűn csinálja
Összetörted a tűt? Vagy mi vele a gond ha nem muszáj ne vedd le elég sztem ha lefényképezed Gellértünk tudni fogja úgyis ha fent van a helyén. Legyen rajta felfogatás is.
Összetörted a tűt? Vagy mi vele a gond ha nem muszáj ne vedd le elég sztem ha lefényképezed Gellértünk tudni fogja úgyis ha fent van a helyén. Legyen rajta felfogatás is.
Érdekes, én egyet se találtam 185-ös felszedővel, amikor téma volt nálam a vásárlás, viszont nagy a különbség azért a 140 meg 165 közt is, utóbbi azért már szépen dolgozik, nem hagy el, na meg éppen elég széles járkálni is ide a mi újainkra, területeinkre.
Ami az 50 est illeti meg a lánchajtást, nekem nem volt gondom vele szerencsére, pedig a fél szezont laza lánccal dolgoztam át.
Az viszont biztos, hogy a 65 azért már sokkal jobb mint a régi kisebbek.
Válasz #952. hozzászólásra
Érdeklödni szeretnék van egy Köla Rivale kiskocka bálázom és tüt szeretnék hozzá venni!Azt szeretném kérdezni hogy van e önnek?Engem érdekelne!
Claas Maximum kisbálázóról van valakinek véleménye?
Mennyire lehet megbízható?Mikor gyártódtak ezek? Amit találtam üzemképes, kipróbálható, állítólag jól köt, bálaszámlálóval és csúszdával rendelkezik, viszont az utóbbi nem a sajátja...
Tegnap meg ma végre ki tudtam próbálni a bálázót, persze h szivatott a kötés az egyik oldalon, nem zárt össze a kötőfogó rendesen. Úgy néz ki h sikerült megoldanom, mert ma igaz csak 73 bálát báláztam, de mind kötötte szépen, egyébként minden rendben rajta, szépen csendesen megy.
No ez lenne az lent, csak szivtam a kardánnal, mert nem éri el a trakit, na de majd megoldom, ha passzolt volna minden már báláztam volna, valamit próbaként.
A kos az biztosan 93 löket/perc megnéztem hátul azt irja.
Lehet h a felszedő is szolesebb, én csak más után mondtam, na de ma majd megmérem mert megyünk utána.
Akkor az jó, mert a régebbieket nem nagyon hirdetnek hidraulikus rendfelszedővel pláne nem kifordítóval.
A rendfelszedő meg 165 -ös lehet, az újabb 65-ös markantoknak van 185-ös.
A felszedője 1,7 m tőlem alig 30 km re találtam.
Felszereltség semmi különös, max a hidraulikus kiforditó meg felszedő emelő.
Forintban kb 1080000 ft volt, nem tudom h mikori kiadás, de valami 96 körüli, francia gyártmány.
Ha hazaér majd mutatok képet is.
3832 hozzászólás
Válasz #1331. hozzászólásra
Na ma betekertem a 2 állítót egyformára.De kipróbálni csak jövőre fogom tudni.Annyira nem is akarok bele nyúlni,mert kötés hiba nagyon ritka,csak ez a laza kötés idegesített kicsit.De végülis amit nem tudok eladni,az megy a kazánba
Válasz #1330. hozzászólásra
Nézd én nem azt mondom hogy ez a gond, de felesleges addig jobban belebonyolódni míg az alapvető lépéseket nem nézted meg. Ha valamit elállítasz és véletlenül rosszul és vmi törik akkor az még fájni is fog!
Válasz #1328. hozzászólásra
Szalmánál is csinált ilyet.Akkor ezek szerint nem volt jól beállítva.Mondjuk én azt nem is bántottam.Akitől vettem,azt mondta,hogy ő így bálázott vele és mind jó volt.
Válasz #1326. hozzászólásra
A bedobóvillákon is lehet állítani, általában 2-2 helyen, ill. ha kicsi a sodort rend, akkor is ilyet csinál a jd bálázó, a claas nem annyira érzékeny erre.
Szénát mindig nehezebb bálázni mivel síkos, de az nem lehet kifogás hogy kicsi a széna és kiflit köt!!!!
Beállítás kérdése. Bálatömörítőket teljesen kitekerni mindegyiket majd egyformán pl 10 tekerést vissza mindegyiken ha kevés akkor még rá, de fontos hogy csak egyformán!! ha laza a bála akkor köt kiflit. Ha csak néha csinálja akkor tuti hogy ez a gond. Vmelyik bálázón van oldal feszítő is esetleg azzal is lehet játsznai!
Erre nem is gondoltam,de lehet hogy igazad van.Ha jól emlékszem akkor csinált rosszat mikor a rövidebb szénát csináltam vele
Válasz #1325. hozzászólásra
A szénától függ. Erős, hosszúszárú anyagból csinál normálisat a rövid,vékonyszárúból viszont kiflit.
Válasz #1324. hozzászólásra
De akkor minden bála ilyen lenne nem?Mert csinál elég sok szépet,de be-be csúszik egy ilyen is.
Válasz #1322. hozzászólásra
Úgy hogy a bedobóvilla ami a kos elé tömi az anyagot vagy nem jár át eléggé vagy odébb ugrott a vezérlése és korán kijön a kamrából.
Válasz #1321. hozzászólásra
Nem kell levenni a tüket, Csak úgy fényképezd le alulról, meg a felfogatásnál..
Válasz #1319. hozzászólásra
Madzag feszítőn van át fűzve nekem is.Feszes is a madzag amíg meg nem köti.Ahogy nyomja a következő bála ki,akkor látszik hogy laza.
A fél oldalas tömés hogy lehet?Szép vastag rendek,egyenletesen kapja az anyagot.
Válasz #1317. hozzászólásra
Nem törött a tü de el görbült!
Válasz #1318. hozzászólásra

Nem féloldalasra tömi a bálát véletlenül és a gyengébb oldalon "lötyög" a madzag?
Válasz #1318. hozzászólásra
madzagfeszítő??? ha a tűnél laza a madzag akkor elötte kell keresni a dolgot nekem van egy rugos szoritó amin a madzagok át mennek ha laza akkor nem is köt rendesen mert ki ugrik a csörböl ha feszes meg eltépi a madzagot köztesen kell beállítani!
Üdv urak!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy MF Duben bálázónk és néha olyan bálákat köt,hogy az egyik felén lazább a madzag.Ahogy le esik a földre a bála,már majdnem le is jön róla.Ez mitől lehet?Kötés hiba 1000-ből max 2 amit nem köt meg vagy eltépi.De ezt,hogy laza az egyik fele elég sűrűn csinálja
Válasz #1315. hozzászólásra
Válasz #1315. hozzászólásra
Válasz #1314. hozzászólásra
Jolvan kiveszem a tüt vamelyik nap azt rakom a képet!Addig is köszönöm szépen!
Válasz #1312. hozzászólásra
Van egy fajta köla tűm. Ha küld képet róla, mindjárt meg tudom mondani hogy az az e!!!!
Érdekes, én egyet se találtam 185-ös felszedővel, amikor téma volt nálam a vásárlás, viszont nagy a különbség azért a 140 meg 165 közt is, utóbbi azért már szépen dolgozik, nem hagy el, na meg éppen elég széles járkálni is ide a mi újainkra, területeinkre.
Ami az 50 est illeti meg a lánchajtást, nekem nem volt gondom vele szerencsére, pedig a fél szezont laza lánccal dolgoztam át.
Az viszont biztos, hogy a 65 azért már sokkal jobb mint a régi kisebbek.
Válasz #952. hozzászólásra
Érdeklödni szeretnék van egy Köla Rivale kiskocka bálázom és tüt szeretnék hozzá venni!Azt szeretném kérdezni hogy van e önnek?Engem érdekelne!
Válasz #1309. hozzászólásra
Ahogy Gege írja!
Használtba létezik 165 és 185 cm-es rendfelszedővel is, mindenképp a 185-t!
Újonnan veszel?
Szerelők szerint a Markant 55- 65 jobb mint a többi markant, mert nem lánc hajtja a kötőtengelyt, s nem bír a megnyúlt lánc átugrani, stb ....
Tanácsot szeretnék kérni claas markant 65 kapcsolatban??Küldjetek erre a 06304311124 egy elérhetőséget és vissza foglak hívni!!!Köszönöm előre is!!!
Válasz #1307. hozzászólásra

Nekem szárzúzózott anyag volt azt összesodortam száraz volt vitte szépen nem volt vele gond. Csak elég nehéz bálák lettek belőle
Válasz #1306. hozzászólásra
De nem szereti a bálázó,ez van...
Válasz #1305. hozzászólásra

Nekem tavaly volt szénával vegyesen bepucolták azt is. Télen nem válogat úgyse
Válasz #1304. hozzászólásra
Hát ez ez a birkának köll,de nem nagyba hanem kicsibe...
Válasz #1303. hozzászólásra

a többi körbe megy
mi értelme van ha nincs sodorva?
birkák kiválgotaják a szárat az meg jo lesz a trágyába
mi csak tüzelni nyomjuk........
Válasz #1302. hozzászólásra
Három óra alatt 50 bála sodrás nélkül...
Válasz #1301. hozzászólásra
pöpecül megy.......
én ma
Kukoricát nyomja valaki...
Válasz #1299. hozzászólásra
Ezüst vagy zöld szinü???
Válasz #1298. hozzászólásra
Valami hasonlót sejtettem én is, de köszi a megerősítést!
Válasz #1297. hozzászólásra
A Claas a 60-as évek végén váltott festéket,igy kb 40-50 éves lehet...
Claas Maximum kisbálázóról van valakinek véleménye?
Mennyire lehet megbízható?Mikor gyártódtak ezek? Amit találtam üzemképes, kipróbálható, állítólag jól köt, bálaszámlálóval és csúszdával rendelkezik, viszont az utóbbi nem a sajátja...
Előre is köszönöm!
Tegnap meg ma végre ki tudtam próbálni a bálázót, persze h szivatott a kötés az egyik oldalon, nem zárt össze a kötőfogó rendesen. Úgy néz ki h sikerült megoldanom, mert ma igaz csak 73 bálát báláztam, de mind kötötte szépen, egyébként minden rendben rajta, szépen csendesen megy.
Válasz #1294. hozzászólásra
igen, mértem 1,7 m.
Válasz #1293. hozzászólásra
Képről rendben van. Rendfelszedő szélességét mérted?
No ez lenne az lent, csak szivtam a kardánnal, mert nem éri el a trakit, na de majd megoldom, ha passzolt volna minden már báláztam volna, valamit próbaként.

Válasz #1289. hozzászólásra
Bérbe is, meg saját részre is dolgozok, a gyűjtést azt csak munkások végzik, nincs egyelőre bálagyűjtőm.
Igen a traki az klimás.
Válasz #1287. hozzászólásra
Én meg a papirjából néztem,a bálarepitö,a tornyának mozgatása,a renfelszedö emelés-süllyesztés meg a nyitás-csukás opciók voltak...
Válasz #1288. hozzászólásra
A Trakid klímás?
Válasz #1288. hozzászólásra
Bérbe dolgozol vele vagy saját részre? A bálagyüjtést hogy oldod meg?
Válasz #1286. hozzászólásra
Képeket nézegettem más 65-ról is, meg számolgattam a lemezeket a felszedőn, de 22 lemeznél többet nem láttam egyen se, ezen is annyi volna az enyémen.
Válasz #1285. hozzászólásra
A kos az biztosan 93 löket/perc megnéztem hátul azt irja.
Lehet h a felszedő is szolesebb, én csak más után mondtam, na de ma majd megmérem mert megyünk utána.
Válasz #1284. hozzászólásra
Akkor az jó, mert a régebbieket nem nagyon hirdetnek hidraulikus rendfelszedővel pláne nem kifordítóval.
A rendfelszedő meg 165 -ös lehet, az újabb 65-ös markantoknak van 185-ös.
Válasz #1284. hozzászólásra
Mérd meg pontosabban a 65-ös felszedöje 185,a kos 93/perc...
Válasz #1283. hozzászólásra
A felszedője 1,7 m tőlem alig 30 km re találtam.
Felszereltség semmi különös, max a hidraulikus kiforditó meg felszedő emelő.
Forintban kb 1080000 ft volt, nem tudom h mikori kiadás, de valami 96 körüli, francia gyártmány.
Ha hazaér majd mutatok képet is.
Válasz #1281. hozzászólásra
Milyen széles rendfelszedővel vetted a 65-öt?
Honnan, milyen felszereltséggel, hány éves és mennyiért?