New Holland BR-750 Bálázó Rendezési sorrend: Dátum szerint Hozzászóló szerintNyitotta: Levente25 2012-07-07 22:48:58
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Levente25 küldte be 2012-07-07 22:48:58-kor
Most szeretnénk szalagokat cserélni rajta, viszont van egy olyan problémánk, hogy a gyárilag előírt szalagok bő félméterrel hosszabbak mint ami rajta volt eddig és már nem lehet jobban feszíteni. A kérdés az, hogy ez hogyan lehetséges? És mit lehet tenni ilyenkor?
Minden megoldás lehet, ha nem takarsz akkor eggyesével kell lerakni ha kazal akkor takarni és szép marad a szalma!! Főleg ha esős év van akkor tud rohadni a kazalban takarás nélkül!!
energiafű kész meg egy kis borsó!!! de az a szar helyzet hogy van 2 állito hogy meddig menjen ki oldalra a 2 madzag ezt kiszedtem két szélére telejesen lucerna meg borso meg szénánál tökéletes volt de most szalmába lefordul mint 2 madzag róla! ezért be kellett hozni de igy meg csunya bálákat csinál! nincs kedvem minden bálázásnál állitgatni....
hajnalba felnyomtam vele 100 bála körül de mentem volna a végén borsoszalmát csinálni erre elpattant a vonó3szög! több mint fele már el volt repedve épp hogy fogta valami az egyik oldali U szelvény eltört de már meg is oldottuk de nem igaz hogy most jön ki rajta minden.........
Válasz #1715. hozzászólásra
Hajtottam is meg báláztam is utánna,nem kell bemutatniPéldául ma délután is,3-kor kezdtem 1 órája fejeztem be 190 db 150-es szalma.Átlagsebesség 13.5
Akkor amőba, Mega 204 aratta őszi árpa volt szerintem nem volt több 10-15q hekinként, teljesen szétdarálta a szalmát, de te ismered a Mega tudományát ugye???
Még mindig nem tartja meg az ajtót pedig már volt mindenféle szabályozás, visszafolyásgátló, Új nyomáshatároló... uhogy most egy jóval kissebbet(a szaki szerint nincs jelentőssége) akarunk fölrakni amin egy beépített határoló van...
Nekem ezt tojta a "nyuszi", tegnap próbáltam ki, tud a masina rendesen. Érdekes nem csinál csillagot a közepében, annak ellenére hogy fixkamrás a gép!!
amugy megnéztem mi az az erve feliratos gomb
azzal együtt jön ki az egész bele a tömbnek! most vettem észre én is de nem az oldalán van hanem az elején!
egy ideje igen....... bár már más is panaszkodott hogy nem minden stimmel! most is 3,5 mm el hosszabb volt a tengely még jo hogy van itthon eszterga! de minöségre nincs panasz!
ma hoztam meg a tengelyt 14 e ft! csak a polcrol kellett levenni ..... edzett köszörült tengely minden van hozzá nekik... holnap összeáll talán és mehet a menet!
Na, most helyet cseréltünk!!! Az enyém úgy néz ki hogy meglessz, a tied meg befuccsol? Az enyémen ettől félek a legkevésbé ha már eljutnék 2000 báláig...A hajtása a legtökéletesebb!
ma reggel az utolsó 2 rend volt hátra és a viconnak 3 darabba tört a hajtómű tengelye ahol a bordás tengely csuszik rá!!! ma reggel kb 100 bálát nyomtam ...szétszedtük és hát totálra elnyalva a kardánmintás borda mint kiderült utángyártott legpuhább anyagbol volt kb 2000 bála felett birta!
A harmatos bálázásról annyit hogy a este zsírjára száradt zabos szénát reggel nyomtam be körbálába mert este nem vitte a bálázó. Most kezdtem meg a második bálát, meleg a közepe.
7991 hozzászólás
New Holland BR-750 Bálázó Rendezési sorrend: Dátum szerint Hozzászóló szerintNyitotta: Levente25 2012-07-07 22:48:58
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Levente25 küldte be 2012-07-07 22:48:58-kor
Most szeretnénk szalagokat cserélni rajta, viszont van egy olyan problémánk, hogy a gyárilag előírt szalagok bő félméterrel hosszabbak mint ami rajta volt eddig és már nem lehet jobban feszíteni. A kérdés az, hogy ez hogyan lehetséges? És mit lehet tenni ilyenkor?
Válasz #1738. hozzászólásra

Szerintem sehogy, de minek is??
Válasz #1738. hozzászólásra

szerintem kézzel odadobálják... de előtte megisszák a doppingitalt, mint az asterix és obelix című filmecskébe.
Válasz #1726. hozzászólásra
4 ik sorba hogy rakod fel a bálákat?
Válasz #1735. hozzászólásra
Berohad nem, hord be ragdle 1-ével, és ha kiszáradt mehet kazalba!!!

Széééép!!!
A mieink is ilyenek, bár a bálázó nem.
Ázott körbálát szabad kazalba rakni kiszárad vagy összerohad? Nem tud megszáradni mindig esik.
Válasz #1732. hozzászólásra

Minden megoldás lehet, ha nem takarsz akkor eggyesével kell lerakni ha kazal akkor takarni és szép marad a szalma!! Főleg ha esős év van akkor tud rohadni a kazalban takarás nélkül!!
Válasz #1731. hozzászólásra

De ez nem az öszvér,,mert az mechanikusan állítható bálakamra állítás az enyém meg már a varió ami hidralikusan állítható.
Válasz #1729. hozzászólásra
Melyik jobb, ha letakarunk fóliával vagy így szabadba?
Válasz #1730. hozzászólásra
ja ja pont ma beszélgetem egy sráccal és ő mondta hogy van a kronenak vmi öszvér megoldása
szóval ekkor ez az így küllemre jók
Válasz #1728. hozzászólásra

Akkor csillag volna a közepén ,,,ez bizony a comprima varó kamrával.
Válasz #1727. hozzászólásra
,pedig még harmad évi szalma is van a tanyán.
Nem szoktam eladni,
ezt fixkamrással báláztad?
Tudomásul vettük!! Mennyiért nyomatod el a bálákat?????
Válasz #1725. hozzászólásra
Csak hogy lássátok hogy kell kinézni a báláknak.
Válasz #1724. hozzászólásra

Mint a szalma!!!
Válasz #1722. hozzászólásra

energiafű kész meg egy kis borsó!!! de az a szar helyzet hogy van 2 állito hogy meddig menjen ki oldalra a 2 madzag ezt kiszedtem két szélére telejesen lucerna meg borso meg szénánál tökéletes volt de most szalmába lefordul mint 2 madzag róla! ezért be kellett hozni de igy meg csunya bálákat csinál! nincs kedvem minden bálázásnál állitgatni....
Válasz #1719. hozzászólásra

Igen, nekünk is el volt repedve, de úgy is le kellett szerelni mivel csak alsó vonóhorgunk van. Akkor meg is hegesztettük.
Válasz #1720. hozzászólásra

Akkor igazán csak jók!!
Válasz #1719. hozzászólásra

Télen mindenkinek jó a bálázója
Válasz #1718. hozzászólásra
de nem igaz hogy most jön ki rajta minden.........
hajnalba felnyomtam vele 100 bála körül de mentem volna a végén borsoszalmát csinálni erre elpattant a vonó3szög! több mint fele már el volt repedve épp hogy fogta valami az egyik oldali U szelvény eltört de már meg is oldottuk
Válasz #1710. hozzászólásra

Ki lett cserélve az egész tömb 50-250 bart bír(nem volt készleten kissebb) Kipróbáltuk, és most úgy néz ki hogy jó lesz...
Délelőtt pedig borsót gombolyítottam a bociknak,10 bála/ha.
Válasz #1715. hozzászólásra
Például ma délután is,3-kor kezdtem 1 órája fejeztem be 190 db 150-es szalma.Átlagsebesség 13.5

Hajtottam is meg báláztam is utánna,nem kell bemutatni
Válasz #1713. hozzászólásra

Akkor amőba, Mega 204 aratta őszi árpa volt szerintem nem volt több 10-15q hekinként, teljesen szétdarálta a szalmát, de te ismered a Mega tudományát ugye???
Válasz #1709. hozzászólásra
pedig már volt mindenféle szabályozás, visszafolyásgátló, Új nyomáshatároló... uhogy most egy jóval kissebbet(a szaki szerint nincs jelentőssége) akarunk fölrakni amin egy beépített határoló van...
Még mindig nem tartja meg az ajtót
Válasz #1712. hozzászólásra

Itt inkább amőbára hasonlít a közepe,mint csillagra
Nekem ezt tojta a "nyuszi", tegnap próbáltam ki, tud a masina rendesen. Érdekes nem csinál csillagot a közepében, annak ellenére hogy fixkamrás a gép!!
Válasz #1708. hozzászólásra
most vettem észre én is de nem az oldalán van hanem az elején!
amugy megnéztem mi az az erve feliratos gomb
azzal együtt jön ki az egész bele a tömbnek!
Válasz #1708. hozzászólásra

miért? mi a hiba?
Válasz #1705. hozzászólásra
. Próbálkozunk...
A legújabb: Az egész hidraulykatömböt kicseréljük
Válasz #1621. hozzászólásra

Mi lett a bálázóval működik rugó csere után??????????
Hova lettél????
Válasz #1705. hozzászólásra

Az a lényeg, hogy jó legyen.
Válasz #1704. hozzászólásra
egy ideje igen....... bár már más is panaszkodott hogy nem minden stimmel! most is 3,5 mm el hosszabb volt a tengely még jo hogy van itthon eszterga! de minöségre nincs panasz!
Válasz #1703. hozzászólásra

Te is szentesre jársz a traktorboltkft-hez?
Válasz #1702. hozzászólásra
ma hoztam meg a tengelyt 14 e ft! csak a polcrol kellett levenni ..... edzett köszörült tengely minden van hozzá nekik... holnap összeáll talán és mehet a menet!
Válasz #1701. hozzászólásra

Na, most helyet cseréltünk!!! Az enyém úgy néz ki hogy meglessz, a tied meg befuccsol? Az enyémen ettől félek a legkevésbé ha már eljutnék 2000 báláig...A hajtása a legtökéletesebb!
ma reggel az utolsó 2 rend volt hátra és a viconnak 3 darabba tört a hajtómű tengelye ahol a bordás tengely csuszik rá!!! ma reggel kb 100 bálát nyomtam ...szétszedtük és hát totálra elnyalva a kardánmintás borda mint kiderült utángyártott legpuhább anyagbol volt kb 2000 bála felett birta!

holnap irány Szentes....
Válasz #1694. hozzászólásra

JÓ, tegyél rá 2,5 kört és szuper lesz!! Vettem én is KITE PAK-ot!!
A harmatos bálázásról annyit hogy a este zsírjára száradt zabos szénát reggel nyomtam be körbálába mert este nem vitte a bálázó. Most kezdtem meg a második bálát, meleg a közepe.
Válasz #1696. hozzászólásra
Itt van helyben,brikettáló az ürge...
Válasz #1694. hozzászólásra
ott csak számlával veszel...
Válasz #1693. hozzászólásra

Hol,ki vesz ennyiért? Felénk csak 400forint mázsája
Válasz #1693. hozzászólásra

jozef19 kösz a segítséget így már könnyebb lesz árat mondani
Válasz #1692. hozzászólásra

Ennél jobb áron van a KITE-nél a saját hálójuk (33000 nettó)de nem tudom hogy szalmára jó-e?, mert elég vékonynak tűnik.
Válasz #1690. hozzászólásra
1200 körül van mázsája...
Válasz #1691. hozzászólásra
Ferker görög 35 ropi...