Én már évek óta teljesen kitöröltem a BASIST a kukszi gyomirtásból, sosem vitte ki rendesen az 1 szikű gyomokat. Egy nagy átverés az egész szerintem, ne tudja az árát csak pénz pocsékoltam rá!!!! Vagy azt is mondhatom nagy nulla az egész!!!
Válasz #2862. hozzászólásra
nem fox csalódni a Piricipalban.
Basis ilyen fejleccségnél "üvegessé" teszi a kukit, aztán eccerűen csak kitőrik egy erős szélben. de ne legyen igazam!
A Basist meg aCalistot ill legtöbb helyen Mustánggal ilyen állományba szoktam időzíteni mint most amilyen a képeken,talán max egy héttel előbb...De persze ehhez az kell,hogy az agresszív aznap menjen a vetőgép elött(hamar eltünik mert nagy a teljesítmnye így nincs utban)...Különben érdekes ez azide "két hullám" a szójánál ahol nincs alap kezelés látszik jól kb17 nap kellett és indult amásodik hullám a "kitakarítás" után...DEEE a harmadik az már valahogy nincs,ezekszerint kétszerre kijön a muhar...
Válasz #2851. hozzászólásra
juni 06-i képek a Principalrol, (10-én már ennyi "zőcség" sem volt közte) normál dózis+0.3l DMA
amit a sorközibe lácc szöszöket azok is pusztulnak, de azok évelő egyszikűek, ott lassabban, de láthatóan dolgozik. kétszikű semmi nincs benne.
A három levélnel nagyobb muharral nem bir főleg ami átesett a gyökérváltáson. Nálam abból hagyott el igaz 0.4 el mentem. meg a kb 10 centis libatoppból mást mindent vitt. szerintem állományba is mehet nyugodtan a 0.45 homokon is. volt egy táblám amit prebe szórtam rá egy hétre 10 mm eső az arany tiszta. a többi is jó csak hát nem tökéletes
Van aki most szórt titust mert az volt a szegélyekre ehezz képest a laudis sokkal kiméletesebb...De hogy tanuljál és megnyugodjál hagyjál ki pár métert vagy egy két sort,hogy összehasonlíthasd később...Azt azért el kell,hogy mondjam "összehasonlíthatalan" különbésg lesz a kettő közt(mert nem lesz különbség
Attól függ mikor szórtad ki a szert mert olyan 3-4 hetes hatás tartama van talajra.Én már megkultiztam az adengóval szórtakat is de ez nem azt jelenti hogy neked is kell Én nem vártam vele mert már a kukorica olyan 15-20 centis lassan leárnyékolja a földet aztán nem kapnak majd fényt a gyomok.
Sziasztok.Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy merjek-e sorközművelővel műtrágyát kijuttatni azokra a területeimre, amiket adengoval vegyszereztem?Egyik terület sem gyomosodik, én viszont tartok attól, hogy ha megbojgatom a földet, akkor elindulhat a gyomosodás!Előre is köszönöm a segítséget!
Clio árat nem tud senki mert neten se találok hogy mennyi lenne Az csak egy szikűt visz vagy valamennyi kétszikűt is mert mintha olvastam volna ilyet is
Ha olyan jó szemed lenne ,hogy bele láthas akkor már pár órán belül láthatnád a gyomokban mindenhová oda ért...Már ma dolgozik neked...5 nap után már kezd fehéredni a hajtás csúcs...
a héten nyomtunk ammóniát a kuki mellé, aztán 24 óra alatt jött is csapadék vagy 15-20 mm! DE!
Sajnos gyomosodik a tábla továbbra is szerintetek kultizzak? A kuki 50 -60 cm közötti néhol az üröm kiér belőle (tényleg csak néhol) Muhar és perje szinte nincs de van disznóparé, felfutó növény szulák (nyúlsóska) acat! kulti rontaná az ammóniázást az olyan 5-10 cm re mehetett én csak pár centit kaparnék!
Most akarok rendelni pár lityi raftot, az a kérdésem lenne előtte h ismersz valakit aki használta vagy láttál ilyennel kezelt táblát, mert érdekelne h mennyire fogja meg a szotyit, ill 5-6 leveles naprában nem tesz e kárt.
A 471-es mindig arról volt híres,hogy tele van fattyokkal...Ez nem szárad le ,csak nem fog nagyobbra nőni és a termést nem befolyásolja ennél a fajtánál,erre ez a jellemző...
8967 hozzászólás
Válasz #2864. hozzászólásra
ugy vettem észre, nem jellemző a következő hullám.
Válasz #2865. hozzászólásra
és most milyen egyszikű irtót használsz ami jó ?
Válasz #2858. hozzászólásra

Én már évek óta teljesen kitöröltem a BASIST a kukszi gyomirtásból, sosem vitte ki rendesen az 1 szikű gyomokat. Egy nagy átverés az egész szerintem, ne tudja az árát csak pénz pocsékoltam rá!!!! Vagy azt is mondhatom nagy nulla az egész!!!
Válasz #2857. hozzászólásra
És a túlélő egyszikűeken kívül jött e újabb egyszikű , vagy azt a talajhatásánál fogva nem engedi kikelni ?
Válasz #2862. hozzászólásra
nem fox csalódni a Piricipalban.
Basis ilyen fejleccségnél "üvegessé" teszi a kukit, aztán eccerűen csak kitőrik egy erős szélben. de ne legyen igazam!
"Princi PÁL"-nak hagytam egy csíkot,jóó arasznyi benne a muhar,reggel szórjuk...Kíváncsi leszek mit tud...Majd fotózom(olok)...
Peddig "benne" voltam
Válasz #2859. hozzászólásra
a Basis-el már nem mehecc bele ilyen kukoricába.
Válasz #2858. hozzászólásra
A Basist meg aCalistot ill legtöbb helyen Mustánggal ilyen állományba szoktam időzíteni mint most amilyen a képeken,talán max egy héttel előbb...De persze ehhez az kell,hogy az agresszív aznap menjen a vetőgép elött(hamar eltünik mert nagy a teljesítmnye így nincs utban)...Különben érdekes ez azide "két hullám" a szójánál ahol nincs alap kezelés látszik jól kb17 nap kellett és indult amásodik hullám a "kitakarítás" után...DEEE a harmadik az már valahogy nincs,ezekszerint kétszerre kijön a muhar...
itt pedig egy ujra indult egyszikű hullám Calisto+Basis utan, 2.5 héttel a szórás után (kétszik szinte semmi)

Válasz #2856. hozzászólásra

és ahol sok volt az egyszikű, ua ez a mix a fejletteket (1cikű) otthagyta, a kicsiket megfogta

ahol nem volt erős egyszikű fertőzés, ott az Adengo jó működött (adengo 0.36+DMA 0.6l)
Válasz #2854. hozzászólásra

... és a képek...
juni 06-i képek a Principalrol, (10-én már ennyi "zőcség" sem volt közte) normál dózis+0.3l DMA
amit a sorközibe lácc szöszöket azok is pusztulnak, de azok évelő egyszikűek, ott lassabban, de láthatóan dolgozik. kétszikű semmi nincs benne.
Válasz #2852. hozzászólásra

A három leveles muhar az nem valami nagy , akkor sietni kell vele...

A három levélnel nagyobb muharral nem bir főleg ami átesett a gyökérváltáson. Nálam abból hagyott el igaz 0.4 el mentem. meg a kb 10 centis libatoppból mást mindent vitt. szerintem állományba is mehet nyugodtan a 0.45 homokon is. volt egy táblám amit prebe szórtam rá egy hétre 10 mm eső az arany tiszta. a többi is jó csak hát nem tökéletes
Válasz #2850. hozzászólásra

Képet , képet , képet a Principalról !
Mivel kombináltad ?
Az Adengo mekkora muharral nem bírt , vagy hogy nem volt tökéletes ? Tartamhatásával van gond , vagy eleve gyenge volt ?
Gyerekek, nekem a Principal Gold nagyon bejott.
12 ezerert meg plane megerte.
Adengo valtozo, ahol nem volt egysziku ott zsir, ahol volt jo kozepes.
Válasz #2847. hozzászólásra
max 5 cm nagyságig , amikor még 2 levélben van az 50 g/ha kiviszi, nedvesítő kell hozzá mindenféleképpen + AN
Én nem tudom, nekem 1 kg ván
A Titus Plus DF mekkora gyomokkal bír meg (főleg muhar)?
Ván Titusom 25DF 110 ez ft kg
Van aki most szórt titust mert az volt a szegélyekre ehezz képest a laudis sokkal kiméletesebb...De hogy tanuljál és megnyugodjál hagyjál ki pár métert vagy egy két sort,hogy összehasonlíthasd később...Azt azért el kell,hogy mondjam "összehasonlíthatalan" különbésg lesz a kettő közt
(mert nem lesz különbség

Pilátus!
Akuki laudist fog holnap reggel kapni azt tudtam szerezni egy barátom azt mondta hogy fújhatom azt is!
Válasz #2841. hozzászólásra
A traktor alatt előbb törik mint a gerendely alatt...
Őszintén szólva a héten lesz megvéve egy omikron sorközművelő, úgy néztem, annak elég magas váza van
Válasz #2840. hozzászólásra

Kultizni csak addig tudod úgyis amig a kultivátor gerendája alatt elmegy törés nélkül a kukorica.
Én kicsit késésben vagyok, mert itt ott már van hogy térdig ér
Attól függ mikor szórtad ki a szert mert olyan 3-4 hetes hatás tartama van talajra.Én már megkultiztam az adengóval szórtakat is de ez nem azt jelenti hogy neked is kell
Én nem vártam vele mert már a kukorica olyan 15-20 centis lassan leárnyékolja a földet aztán nem kapnak majd fényt a gyomok.
Sziasztok.Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy merjek-e sorközművelővel műtrágyát kijuttatni azokra a területeimre, amiket adengoval vegyszereztem?Egyik terület sem gyomosodik, én viszont tartok attól, hogy ha megbojgatom a földet, akkor elindulhat a gyomosodás!Előre is köszönöm a segítséget!
Találtam itthon Frontier 900EC szert azt olvastam róla hogy kukoricába az egyikű gyomokat írtja.Az kimehet kukoricába?
másfél deci/ha a dózis
Válasz #2833. hozzászólásra
Ez 5 hektáros csomag lenne?
Válasz #2832. hozzászólásra
egy és két szikűt is viszi,de az ordaxba megvan támogatva stomp-al,az meg inkább egyszikű irtó. 8 levélig mehet
Válasz #2832. hozzászólásra
1L clio+ 6L dash 70.000 ft
Clio árat nem tud senki mert neten se találok hogy mennyi lenne
Az csak egy szikűt visz vagy valamennyi kétszikűt is mert mintha olvastam volna ilyet is 
Válasz #2828. hozzászólásra

Értem, köszi szépen
Válasz #2829. hozzászólásra

Mit a Callistot ??? Azt bármikor lehet a kukorica azt nem bánja,de a pénztárcád annál inkább
Válasz #2828. hozzászólásra
most szöget ütöttél a fejembe!
A kuki nem sínyli meg?
Válasz #2824. hozzászólásra
...5 nap után már kezd fehéredni a hajtás csúcs...
Ha olyan jó szemed lenne ,hogy bele láthas akkor már pár órán belül láthatnád a gyomokban mindenhová oda ért...Már ma dolgozik neked
bocs "már"
Szerintem van a raktárba egy kevés lehet megpróbálom részterülettel azt is legalább tanulok a dologból!
Válasz #2825. hozzászólásra
mér összeérnek a sorok!
Válasz #2822. hozzászólásra
Akkor mit tökölsz vele, Calistót neki amig lehet...
Válasz #2818. hozzászólásra

Valaki?
Válasz #2822. hozzászólásra
kultizz minda állat
a héten nyomtunk ammóniát a kuki mellé, aztán 24 óra alatt jött is csapadék vagy 15-20 mm! DE!
Sajnos gyomosodik a tábla továbbra is szerintetek kultizzak? A kuki 50 -60 cm közötti néhol az üröm kiér belőle (tényleg csak néhol) Muhar és perje szinte nincs de van disznóparé, felfutó növény szulák (nyúlsóska) acat! kulti rontaná az ammóniázást az olyan 5-10 cm re mehetett én csak pár centit kaparnék!
Véleményeket várok! Köszönöm!
Válasz #2804. hozzászólásra
Szia.
Most akarok rendelni pár lityi raftot, az a kérdésem lenne előtte h ismersz valakit aki használta vagy láttál ilyennel kezelt táblát, mert érdekelne h mennyire fogja meg a szotyit, ill 5-6 leveles naprában nem tesz e kárt.
Válasz #2813. hozzászólásra

Kár ,hogy elmondtad ,legalább találgathatnánk
Válasz #2817. hozzászólásra
A 471-es mindig arról volt híres,hogy tele van fattyokkal...Ez nem szárad le ,csak nem fog nagyobbra nőni és a termést nem befolyásolja ennél a fajtánál,erre ez a jellemző...
Hali!
Kuki lefújva clio+dash+fitohorn cink-el.
Mennyi idő elteltével lesznek látható jelei a Clio-nak?
Köszi