Bírt az vele régebben csak most már rezisztensebbek a muharok....Ami a leg rettenesebb az,hogy Szekszárdon ki alakultak egyszíkű"írtóra rezisten" fenyércirok területek...Szekszár -Dúsnok vonal az igen fertőzőt fcirokkal talán az országban a legjóbban...
Jövőre az a terv , hogy Adengoval kezdünk , mikor kijönnek azonnal korai post-ba. Majd ha kell úgy 6-7 levélnél max Ordax vagy Laudis. Legalább is én ezt javasoltam , aztán majd meglátjuk nem úgy 5 levélnél az ára miatt Basis Solution-t választ a tulaj az ára miatt...
Az a baj , hogy alapkezelést csak úgy érdemes ha felszín szármaradvány és rög mente , mert csak úgy hatnak jól . De ugye ezeket elkerülni a Disk Ripper után nem egyszerű.
Ezért gondoltam a korai post-ra , így jut is marad is.
Akkor csak is azért lehet mert abemoso csapadék fogja a gyökerét mert a levélen semmi hatás nics...Na DEEE azért van mindenre megoldás ,mert sokan meglepődnek most a Basagrán bizony kukorica gyomírtó is és 4liter éget minden levelet amit ér,...csak kicsit az árra el van szabva...
Azért itt felétek nem árta egy kis alapkezelés,mert ez így nagyon bundás,bár kivan égetve rendesen...De ha csak be bxna ilyenkor egy hetes eső akkor kapaszkodni kellene...
és ha nem adod le akkor mi van ?
van erre is ember aki jön és ellenőrizgeti, hogy XY úr maga vett 1 liter gyomirtót és elfelejtettee visszaavinni a flakont ?
amúgy itt is van ilyen begyűjtősdi, de senki se foglalkozik vele
de a Titus az csak kéne vigye?
amit még észrevettem, hogy a tarackot is és a csillagpázsitot is megállitotta a nővésben az A. , persze nem pusztitotta ki meg nem is sárgitotta , de a kukorica az birt létezni mellette (volt kontroll is ahol nem kapott A-ot és ott virult a tarack)
nem mertem mellé tenni ,mert mi van ha még 1 x kell kezelni 2 szíküirtóval az már nagyobb stressz a kukoricának , ahova kellett ott szórtam dikambás 2.4d-t később
0.4 volt az A . ami jókor volt szórva ott tökéletes a hatás , de amire jött a hideg ott nem 100%os szerencsére olyan kevés volt
igen itt megdöglött (vagyis ilyen maradt ameddig be lehetett látni a sorok közé) , pedig úgy volt , hogy lefogjuk fújni még valami 2szíküirtóval, de nem kellett
( majd ha járok arra akkor belemegyek és megnézem, hogy elpusztult e vagy sem )
de itt már ki volt kelve rendesen az acat amikor fújtuk
ahol később bújt ki azt nem vitte ki
Na ez baxna be nálunk, mi ilyet nem csinálhatunk, hol vagytok ti másik bolygón???????????????????????? Itt Győr megyében szépen kimosva le kell adni az Agroker gyűjtőhelyén az üres göngyöleget, ott átvételi elismervényt adnak róla, tavaly még ingyenes volt, remlem idén is az lesz. Ez múltszázadi technológia ezt már nem szabad!!!!!
Az a véleményem , hogy a túlfejlett muharra mindenből a legnagyobb dózis kell + Pallos . Mert minden egyszikű irtónak ez a gyengéje kivétel nélkül (mondjuk a Principal-t még nem próbáltam ilyen esetben )
Tíz ével ezelött volt 16000 hektáronként a Mikado és a nagy muharon fehérítés után szépen el is vérzett...nagyon nagyon érdekes hogy a laudis és clio is úgyan úgy fehérít..(na nem a fogakat,de kilehet próbálni
Igen, ezt már 1x belinkelted, csak nem tudtam venni, nem volt, ahol én szoktam. Ezért clio-t vettem. Azt mondták, nem fogja bántani a kukit. Remélem úgy is lesz.
AN-t kell clio mellé tenni?
Szted kukira érdemes keserüsót fújni?
Valaki használt clio-t?
Mennyire érzékeny a kuki rá 8 levél körül?
Ugye 8ig lehet fújni, enyém kb. most olyan 8, van bent 7, meg 9 is, de azt mosták, még nyugodtan fújhatom...
Sztetek?
Am jó anyag?
Nem az számít, mert idő mire lebontja a gyomirtót, akárhogyan is, ilyenkor már nem kellene permetezni, de szükség nagy úr!
Azt kell majd megnézni őszre, hogy van-e lefűződés a csövön
nem ismerem így a gyomokat de hagyott meg a colombus.... lett idén fújva titus plus, laudis, monsoon,colombus 11 hektár kukira :), volt ami laudissal le lett fújva de nem vitte ki a fűféléket(feltört lucerna + legelő) teljesen oda ment a monsoon újra, kiművelt táblán a laudis mindent vitt ,a titus plus is elég jó, a colombus is csak az ugye 1 szikűt nem visz
Mi úgy jártunk,levolt a permetezőszárny szakaszolva,egy darabon,és elfelejtette a traktoros kinyitni a következő fordulóba,kb.20 méteren.Ahol nem kapott,ott szebb,és nagyobb a kuki.
1,8 literrel is vinni fogja simán a muhart nem kell rá a 2,25. A tembotrion hatóanyagra még sehol nincs rezisztencia. Nálunk már a monsoon pallossal megspékelve is alig küzdi le az 1szikűeket, a laudis meg 4 nap alatt kisöpörte mindet.
tutti hogy lehet mindkettőt a borsod megyei bayeres képviselőt kérdeztük. Monsoonból már ment ki 3 hektár 10 levelesre és semmi baja nem lett a kukoricának ...utána 1 héttel néztük
laudis , monsoon minkettő mehet addig míg szántóföldi géppel tudod csinálni a monsoonba ugyanaz a széfener van mint a laudisba, 25C felett csak reggel vagy este lehet permetezni amikor meghül az idő.Holnap megyek is monsoon-nal térdig érő kukiba....foltozom ami maradt a colombus után
Pusszancsok Mindőtöknek!
Laudis kapható, még pénteken legalábbis kaptunk, szombaton lett kiszórva, biztosan van még ott, ahol az volt. (Ha nem jön össze, akkor legfeljebb Grünre szorulok.)Csak a srác, aki hozta, azt mondta az előbb a telefonba, hogy amelyik kuki nyolc levélnél nagyobb, azt letarolja.Márpedig ez nagyobb. Sorközművelőzés is oké, de a sorokból is jó lenne, ha kitakarodna, nemcsak közüle...De ha itt ennyi okos fiú azt mondja, hogy Laudis, akkor inkább erre hajlok. Köszi-puszik a segítségért!
nem én fújom , hanem R apu , ha jobban belegondolok akkor sok választása nincs , mert valamivel le kell fújja , és valóban a Laudis az ami a legkissebb kárt tesz ilyenkor a kukoricában
8967 hozzászólás
Drenthe! Még mindig a muhar...

A vegyszeres srác Milagro-t hozott, nem Laudist. Szted?
Válasz #2739. hozzászólásra

tudtam h rád számíthatok!
Válasz #2728. hozzászólásra
Monsun
Válasz #2759. hozzászólásra
Bírt az vele régebben csak most már rezisztensebbek a muharok....Ami a leg rettenesebb az,hogy Szekszárdon ki alakultak egyszíkű"írtóra rezisten" fenyércirok területek...Szekszár -Dúsnok vonal az igen fertőzőt fcirokkal talán az országban a legjóbban...
Válasz #2760. hozzászólásra

Tudom .
Jövőre az a terv , hogy Adengoval kezdünk , mikor kijönnek azonnal korai post-ba. Majd ha kell úgy 6-7 levélnél max Ordax vagy Laudis. Legalább is én ezt javasoltam , aztán majd meglátjuk nem úgy 5 levélnél az ára miatt Basis Solution-t választ a tulaj az ára miatt...
Az a baj , hogy alapkezelést csak úgy érdemes ha felszín szármaradvány és rög mente , mert csak úgy hatnak jól . De ugye ezeket elkerülni a Disk Ripper után nem egyszerű.
Ezért gondoltam a korai post-ra , így jut is marad is.
Válasz #2756. hozzászólásra
ha nem kapsz ellenőrzést akkor semmi gond nincs.
Válasz #2758. hozzászólásra
...csak kicsit az árra el van szabva...
Akkor csak is azért lehet mert abemoso csapadék fogja a gyökerét mert a levélen semmi hatás nics...Na DEEE azért van mindenre megoldás ,mert sokan meglepődnek most a Basagrán bizony kukorica gyomírtó is és 4liter éget minden levelet amit ér,
Válasz #2751. hozzászólásra
Azért itt felétek nem árta egy kis alapkezelés,mert ez így nagyon bundás,bár kivan égetve rendesen...De ha csak be bxna ilyenkor egy hetes eső akkor kapaszkodni kellene...
Válasz #2755. hozzászólásra

Hát igen a Titus a tarackot fogja , és látod a gxxx muharral nem igazán bír...
Moderálta: (575) 2011-06-09 10:02:29
Válasz #2757. hozzászólásra
igen arra
de mondom CSAK fogta , nem engedte nőni , de semmi szinelváltozás nem látszott rajta
Válasz #2755. hozzászólásra
Már arra gondolsz,hogy az Adengo fogta csillagpázsítot ill a tarackot???
Válasz #2749. hozzászólásra
és ha nem adod le akkor mi van ?
van erre is ember aki jön és ellenőrizgeti, hogy XY úr maga vett 1 liter gyomirtót és elfelejtettee visszaavinni a flakont ?
amúgy itt is van ilyen begyűjtősdi, de senki se foglalkozik vele
Válasz #2753. hozzászólásra
de a Titus az csak kéne vigye?
amit még észrevettem, hogy a tarackot is és a csillagpázsitot is megállitotta a nővésben az A. , persze nem pusztitotta ki meg nem is sárgitotta , de a kukorica az birt létezni mellette (volt kontroll is ahol nem kapott A-ot és ott virult a tarack)
Válasz #2752. hozzászólásra
nem mertem mellé tenni ,mert mi van ha még 1 x kell kezelni 2 szíküirtóval az már nagyobb stressz a kukoricának , ahova kellett ott szórtam dikambás 2.4d-t később
0.4 volt az A . ami jókor volt szórva ott tökéletes a hatás , de amire jött a hideg ott nem 100%os szerencsére olyan kevés volt
Válasz #2751. hozzászólásra
Mondjuk a tarackbúza ellen a Stellar is nulla...
Válasz #2750. hozzászólásra
Faxa . És akkor nem kombináltad 2.4D-vel ? Adengo dózisa mennyi volt ?
Válasz #2744. hozzászólásra

Mondanom se kell , hogy a kifehéredett füves a Stellar-os , a zöld , szinte kezeletlennek tűnő a TPG-os...
Válasz #2747. hozzászólásra
igen itt megdöglött (vagyis ilyen maradt ameddig be lehetett látni a sorok közé) , pedig úgy volt , hogy lefogjuk fújni még valami 2szíküirtóval, de nem kellett
( majd ha járok arra akkor belemegyek és megnézem, hogy elpusztult e vagy sem )
de itt már ki volt kelve rendesen az acat amikor fújtuk
ahol később bújt ki azt nem vitte ki
Válasz #2746. hozzászólásra

Na ez baxna be nálunk, mi ilyet nem csinálhatunk, hol vagytok ti másik bolygón???????????????????????? Itt Győr megyében szépen kimosva le kell adni az Agroker gyűjtőhelyén az üres göngyöleget, ott átvételi elismervényt adnak róla, tavaly még ingyenes volt, remlem idén is az lesz. Ez múltszázadi technológia ezt már nem szabad!!!!!
Válasz #2746. hozzászólásra

Ez annyira ismerős...
Mennyi dózissal használtad amúgy itt ?
Válasz #2744. hozzászólásra
Uhhh , kösz !
Ezeknek mi lett a sorsuk a továbbiakban ? Mármint az acat döglött ? Raktál mellé valamit ?
Mindjárt töltöm a képeket.
Válasz 2744 hozzászólásra
+1 bónusz
Válasz #2742. hozzászólásra
Ezeknél a fehérítés oka hogy , karotinoid bioszintézist gátló hatóanyagok.
Válasz #2741. hozzászólásra

parancsolj
Válasz #2742. hozzászólásra
Mekkora dózissal , mekkora muharra ?
Az a véleményem , hogy a túlfejlett muharra mindenből a legnagyobb dózis kell + Pallos . Mert minden egyszikű irtónak ez a gyengéje kivétel nélkül (mondjuk a Principal-t még nem próbáltam ilyen esetben )
Tíz ével ezelött volt 16000 hektáronként a Mikado és a nagy muharon fehérítés után szépen el is vérzett...nagyon nagyon érdekes hogy a laudis és clio is úgyan úgy fehérít..(na nem a fogakat,de kilehet próbálni
Ha valaki rak vel a kedvemért Adengo-val kezelt Acatról képet , rakok fel cserébe Stellar-osat...
Egész pontosan olyanom van amin a Titus Plus Gold-ot hasonlítjuk a Stellar-hoz.
Válasz #2731. hozzászólásra
Kinyomtattam, adom az illetékes kezébe.
Köszi!
Válasz #2708. hozzászólásra
Csírázásgátló hatású készítmény , úgyhogy nem igen .
Levélen keresztül is hat , de ugye csak ha most fújnád.
Így mivel gyökéren keresztül nem igen veszi fel , nem igen fog hatni sajnos , csak a később kelőkre.
Válasz #2736. hozzászólásra
Okés, köszi szépen.
Válasz #2735. hozzászólásra

Tudod , a bürokrácia , globalizáció...
Vannak még ügyesebb üzletpolitikával dolgozó cégek is.
Válasz #2733. hozzászólásra

Nem igen árt , és nem is drága.

Vagy AN-t vagy a KITE-től Pallos-t tegyél mellé .
Idén Pallos-oztunk , és hát a Nitrogén tartalmával baxottul megdobta a gyomirtó hatást.
Szerintem minden gyomirtó amihez ajánlanak N-t adott esetben megsokszorozza a hatását még egy kisebb dózisnál is , ez fix !
Keserű só ?
De a Kukoricának nem nagyon van sok mindenre szüksége , csak 4-5 mázsa Nitrogénre szerintem .

most nézem , nem is drágább mint a Laudis
érdekes mert a Mikado az rohadt drága volt
Válasz #2711. hozzászólásra

De vaaan ...
Igen, ezt már 1x belinkelted, csak nem tudtam venni, nem volt, ahol én szoktam. Ezért clio-t vettem. Azt mondták, nem fogja bántani a kukit. Remélem úgy is lesz.
AN-t kell clio mellé tenni?
Szted kukira érdemes keserüsót fújni?
Köszi
Válasz #2730. hozzászólásra
Ha azt mondják , hogy lehet , akkor lehet.
Én ajánlottam a cégnek idén kipróbálásra a Stellar-t(ami a CLIO + más ), és tarolta muhart !
Kellően szelektív volt.
Válasz #2709. hozzászólásra

)
Van rá megoldás .
Nem az a kérdés hogy a kukorica mekkora , hanem hogy a muhar mekkora , hány levele van és kb hány centi ?
A Laudis is biztos jó , de én már láttam muharmezőt kifehéredni tőle , majd gyönyörűen vissza zöldült...
Az ajánlatom : KATT(ez a régi MIKADO
Ennek mindegy mekkora a Kukorica , és gondolom megfelelő dózissal a viszi úgy a muhart mint a Laudis .
Nem próbáltuk még , nem volt rá szükség .
De van a gyártó honlapján területi képviselők tel.száma , ők meg mondják , hogy mit tud szívesen.
Hali!
Valaki használt clio-t?
Mennyire érzékeny a kuki rá 8 levél körül?
Ugye 8ig lehet fújni, enyém kb. most olyan 8, van bent 7, meg 9 is, de azt mosták, még nyugodtan fújhatom...
Sztetek?
Am jó anyag?
Válasz #2725. hozzászólásra
Nem az számít, mert idő mire lebontja a gyomirtót, akárhogyan is, ilyenkor már nem kellene permetezni, de szükség nagy úr!
Azt kell majd megnézni őszre, hogy van-e lefűződés a csövön
Válasz #2725. hozzászólásra
Milyen szer?
Én az elmúlt 2 évben használtam Laudist és aratásra mindig tele lett muharral a kukorica, ezért az idén már nem használtam.
Válasz #2724. hozzászólásra
nem ismerem így a gyomokat de hagyott meg a colombus.... lett idén fújva titus plus, laudis, monsoon,colombus 11 hektár kukira :), volt ami laudissal le lett fújva de nem vitte ki a fűféléket(feltört lucerna + legelő) teljesen oda ment a monsoon újra, kiművelt táblán a laudis mindent vitt ,a titus plus is elég jó, a colombus is csak az ugye 1 szikűt nem visz
Válasz #2722. hozzászólásra

Mi úgy jártunk,levolt a permetezőszárny szakaszolva,egy darabon,és elfelejtette a traktoros kinyitni a következő fordulóba,kb.20 méteren.Ahol nem kapott,ott szebb,és nagyobb a kuki.
Válasz #2721. hozzászólásra
lisztesparét nálatok se vitte a columbus?
Az a gond hogy a monsoon se jól viszi, csak ezt nem nagyon hangoztatják.
Válasz #2720. hozzászólásra
1,8 literrel is vinni fogja simán a muhart nem kell rá a 2,25. A tembotrion hatóanyagra még sehol nincs rezisztencia. Nálunk már a monsoon pallossal megspékelve is alig küzdi le az 1szikűeket, a laudis meg 4 nap alatt kisöpörte mindet.
Válasz #2720. hozzászólásra
tutti hogy lehet mindkettőt a borsod megyei bayeres képviselőt kérdeztük. Monsoonból már ment ki 3 hektár 10 levelesre és semmi baja nem lett a kukoricának ...utána 1 héttel néztük
laudis , monsoon minkettő mehet addig míg szántóföldi géppel tudod csinálni a monsoonba ugyanaz a széfener van mint a laudisba, 25C felett csak reggel vagy este lehet permetezni amikor meghül az idő.Holnap megyek is monsoon-nal térdig érő kukiba....foltozom ami maradt a colombus után
Pusszancsok Mindőtöknek!
(Ha nem jön össze, akkor legfeljebb Grünre szorulok.
)Csak a srác, aki hozta, azt mondta az előbb a telefonba, hogy amelyik kuki nyolc levélnél nagyobb, azt letarolja.
Márpedig ez nagyobb. Sorközművelőzés is oké, de a sorokból is jó lenne, ha kitakarodna, nemcsak közüle...De ha itt ennyi okos fiú azt mondja, hogy Laudis, akkor inkább erre hajlok.
Köszi-puszik a segítségért!

Laudis kapható, még pénteken legalábbis kaptunk, szombaton lett kiszórva, biztosan van még ott, ahol az volt.
Válasz #2715. hozzászólásra

viszek én neki Ró-mábol ha nem kap
Válasz #2716. hozzászólásra
nem én fújom , hanem R apu , ha jobban belegondolok akkor sok választása nincs , mert valamivel le kell fújja , és valóban a Laudis az ami a legkissebb kárt tesz ilyenkor a kukoricában