Ha olyan jó szemed lenne ,hogy bele láthas akkor már pár órán belül láthatnád a gyomokban mindenhová oda ért...Már ma dolgozik neked...5 nap után már kezd fehéredni a hajtás csúcs...
a héten nyomtunk ammóniát a kuki mellé, aztán 24 óra alatt jött is csapadék vagy 15-20 mm! DE!
Sajnos gyomosodik a tábla továbbra is szerintetek kultizzak? A kuki 50 -60 cm közötti néhol az üröm kiér belőle (tényleg csak néhol) Muhar és perje szinte nincs de van disznóparé, felfutó növény szulák (nyúlsóska) acat! kulti rontaná az ammóniázást az olyan 5-10 cm re mehetett én csak pár centit kaparnék!
Most akarok rendelni pár lityi raftot, az a kérdésem lenne előtte h ismersz valakit aki használta vagy láttál ilyennel kezelt táblát, mert érdekelne h mennyire fogja meg a szotyit, ill 5-6 leveles naprában nem tesz e kárt.
A 471-es mindig arról volt híres,hogy tele van fattyokkal...Ez nem szárad le ,csak nem fog nagyobbra nőni és a termést nem befolyásolja ennél a fajtánál,erre ez a jellemző...
Mért van az hogy nagyon sok kukoricán van fatty néhol 2is?
Elöször duplavetésre gondoltam de az biztos,hogy fatty.
DK471 nél biztos van de sztem pio,nk kansasnél is.
A kukorica közepe néhol mért kicsit sárgább vajon laudis hatás lehet?
Válasz #2806. hozzászólásra
Üdv! A Milagro 40-es mit tud nagy muharban (10-15 cm-es)? Mekkora dózissal kellene szórni? 1 liter/ha elég belőle vagy inkább több?
ezek a románok össze vissza irnak mindent , azt irja pre viszi a xanthiumot , de postba már nem , utána meg van egy lista , hogy mit visz és irja hogy xanthium és cirsium nem
Irogattál a Milagroról, melyika legutolsó stádiüm, amikor még ki lehet fújni?
A csemegekuki eltüri?
Van 1-2 foltban-többnyire tavalyi belvizmedence, ahol a muhar, kakaslábfü stb újrakelt a Lumax után
lesz a bayernek egy (szerintük ) faxa 2 szíkü irtó napra gyomirtója (szerintem nem az mert nem viszi a szerbtövist meg az acatot ) ( itt már forgalomban van raft a neve) lehet szórni pre is post is
Gondolj bele , ha egy gyomirtó alsó dózisával mész pl egy túl fejlett gyomra akkor és ami rá való , sokszor az se viszi ki ...
Nem még az ilyen felvervalamennyitésháthavalamennyire eljárás...
Esetleg vissza vetheti a fejlődésbe pár napra max. De ehhez is az kellene hogy kb a földet is felverje az eső a gyomokra , mert ha a szer már bemosódott , akkor nem igazán van mit a felszínről felverni.
Jó anyag jó áron.Monsoon+Colombus+Pallos.Viszont a fehér libatopot nem 100%-ban viszi.Én 90%-ban ezt használtam.Most 3ha újra kell fújnom a muhar miatt.
Ha nagyon hamar akarsz megnyugodni akkor húzd le holnap 4-5liter Amalgerollal és szép zöld lesz majd...Igazából ha jól meg nézed akkor a Motivel után is sárgul egy kicsit a kukorica közepe...De oszd már meg velünk miért épp ezt a szert választottat??? Fajta érzékenységben is lehet a kérdés megoldás de ezt viszont a nemesítőtől kell megkérdezni...Ha nikoszulfuron van benne akkor nem fog kidőlni az a kukorica ...Jaa tényleg is Monsoon eltünt a polcokról ésszinte minden egysziküs csak is milagro van még néha...
Kiégeti rendesen...Főleg ha csak 90%vízet raksz bele a vegyszerezőbe mint amennyit szoktál...De ha csak muhar van(???) akkor a Colombus belőle nem kell azt kiveheted nyugodtan....A többi mind megy bele...
a hektáronkénti dózis mennyi volt?
a kukorica mekkora?
( a gat motion az 40g/l nicosulfuron , M.O.-on nincs forgalmoban ezzel a kereskedelmi elnevezéssel, ha a maximális 1.5 l/ha -os adagot adtad , akkor lehet, hogy azt lesz a bűnös)
Kiskun Zsuzsanna hibridet permeteztem ZEAGRAN 340SE + GAT MOTION 4SC csomaggal tegnap reggel 9 korul, hasznalati utasitast betu szerint betartva... egy nap alatt megfekezett mindent, meg a kukoricat is... szep sarga lett az egesz tabla!!! Most mit lehet kezdeni, magahoz ter valaha a kukoricam? Vagy lehet kitarcsazni az egeszet?
Tökéletes ... Ezt a Kite rakja össze csomagba ,egész jó az ára ,de el is fogyott minden...Jaa kukorica felül kezelésre szinte az összes szer elfogyott az orszában ,van aki nem is válogat amit kap azt szórja "másodszor"..........Ez nem semmi év volt a vegyszergyártóknak...Ismét...
de közölted. Amúgy én is erre gondoltam. És a mostani esők nem verik fel a szert az 1 szíkűek levelére h kicsit visszafogja? Vagy totál 0 a hatása már? Mondjuk 62,5 cm-re vetettük, megpróbálom meghúzatni.
9028 hozzászólás
Válasz #2824. hozzászólásra
...5 nap után már kezd fehéredni a hajtás csúcs...
Ha olyan jó szemed lenne ,hogy bele láthas akkor már pár órán belül láthatnád a gyomokban mindenhová oda ért...Már ma dolgozik neked
bocs "már"
Szerintem van a raktárba egy kevés lehet megpróbálom részterülettel azt is legalább tanulok a dologból!
Válasz #2825. hozzászólásra
mér összeérnek a sorok!
Válasz #2822. hozzászólásra
Akkor mit tökölsz vele, Calistót neki amig lehet...
Válasz #2818. hozzászólásra

Valaki?
Válasz #2822. hozzászólásra
kultizz minda állat
a héten nyomtunk ammóniát a kuki mellé, aztán 24 óra alatt jött is csapadék vagy 15-20 mm! DE!
Sajnos gyomosodik a tábla továbbra is szerintetek kultizzak? A kuki 50 -60 cm közötti néhol az üröm kiér belőle (tényleg csak néhol) Muhar és perje szinte nincs de van disznóparé, felfutó növény szulák (nyúlsóska) acat! kulti rontaná az ammóniázást az olyan 5-10 cm re mehetett én csak pár centit kaparnék!
Véleményeket várok! Köszönöm!
Válasz #2804. hozzászólásra
Szia.
Most akarok rendelni pár lityi raftot, az a kérdésem lenne előtte h ismersz valakit aki használta vagy láttál ilyennel kezelt táblát, mert érdekelne h mennyire fogja meg a szotyit, ill 5-6 leveles naprában nem tesz e kárt.
Válasz #2813. hozzászólásra

Kár ,hogy elmondtad ,legalább találgathatnánk
Válasz #2817. hozzászólásra
A 471-es mindig arról volt híres,hogy tele van fattyokkal...Ez nem szárad le ,csak nem fog nagyobbra nőni és a termést nem befolyásolja ennél a fajtánál,erre ez a jellemző...
Hali!
Kuki lefújva clio+dash+fitohorn cink-el.
Mennyi idő elteltével lesznek látható jelei a Clio-nak?
Köszi
A fatty leszárad róla idővel?tehát gond nem lesz vele?
Válasz #2814. hozzászólásra
Fatty: hideg
Sárgaság :gyomirtó
Ez DK 471.
Mért van az hogy nagyon sok kukoricán van fatty néhol 2is?
Elöször duplavetésre gondoltam de az biztos,hogy fatty.
DK471 nél biztos van de sztem pio,nk kansasnél is.
A kukorica közepe néhol mért kicsit sárgább vajon laudis hatás lehet?
Válasz #2812. hozzászólásra
Jobb oldali nem kapott gyomírtót.
Válasz #2725. hozzászólásra

Válasz #2807. hozzászólásra
Asszem 1,5 liter a plafon , az már könnyen lehet hogy kellene ...
Ha lenne

Válasz #2788. hozzászólásra
Használható. én 5 levelesen fujtam az adengot, plusz fél liter hormon. visszább vannak Adengós képeim. jól dolgozik.
Válasz #2807. hozzászólásra
Én akkora muharra csak laudist szórnék max dózisban
Válasz #2806. hozzászólásra
Üdv! A Milagro 40-es mit tud nagy muharban (10-15 cm-es)? Mekkora dózissal kellene szórni? 1 liter/ha elég belőle vagy inkább több?
Válasz #2803. hozzászólásra

Valaha nyomattam árukukoricába Mustangal, az ütős kombináció volt
Válasz #2804. hozzászólásra

Szerbül meg nem tudunk...
Válasz #2800. hozzászólásra

ezek a románok össze vissza irnak mindent , azt irja pre viszi a xanthiumot , de postba már nem , utána meg van egy lista , hogy mit visz és irja hogy xanthium és cirsium nem
Válasz #2801. hozzászólásra
10 leveles is volt közte mikor nyomtuk , az még bírta .
Csemegét nem tudom.
Válasz #2800. hozzászólásra

Válasz #2799. hozzászólásra

Irogattál a Milagroról, melyika legutolsó stádiüm, amikor még ki lehet fújni?
A csemegekuki eltüri?
Van 1-2 foltban-többnyire tavalyi belvizmedence, ahol a muhar, kakaslábfü stb újrakelt a Lumax után
Válasz #2799. hozzászólásra
ehun meg kihangsúlyozza, hogy cirsium és xanthium nyista
Válasz #2798. hozzászólásra
Ehun e !
De ez azt írja , hogy viszi a szerb tövist és a parlagfüvet is...http://www.bayercropscience.rs/herbicidi/raft.html
Válasz #2797. hozzászólásra
oxadiargil 400 g/l
kb úgy dolgozik mint az adengo vagyis kontakt meg ha be mossa akkor gyökéren is , de kell mellé valami egysziküirtót
parlagfű nincs a listán , de attól még irthatja
10 e 1 l. és 1-1,25 a dózis
Válasz #2796. hozzászólásra
Hatóanyaga ?
Parlafű ellen ?
Ár /hek ?
Válasz #2794. hozzászólásra
lesz a bayernek egy (szerintük ) faxa 2 szíkü irtó napra gyomirtója (szerintem nem az mert nem viszi a szerbtövist meg az acatot ) ( itt már forgalomban van raft a neve) lehet szórni pre is post is
Válasz #2786. hozzászólásra

Én mondtam , hogy ez lesz ... De hát nem én fizettem...
Még a 0,5-ben se nagyon bíztam volna , na de az talán...
Válasz #2779. hozzászólásra

Szerintem ez már semmit nem ér a kikeltekre.
Gondolj bele , ha egy gyomirtó alsó dózisával mész pl egy túl fejlett gyomra akkor és ami rá való , sokszor az se viszi ki ...
Nem még az ilyen felvervalamennyitésháthavalamennyire eljárás...
Esetleg vissza vetheti a fejlődésbe pár napra max. De ehhez is az kellene hogy kb a földet is felverje az eső a gyomokra , mert ha a szer már bemosódott , akkor nem igazán van mit a felszínről felverni.
Válasz #2792. hozzászólásra
Ja,csak nem mertem még azt is beletenni.Igazából nem ismerem a Colombust.A fekete üröm miatt választottam,arra nagyon jó.
Válasz #2791. hozzászólásra
De, fél liter hormon és visszi azt is...
Válasz #2780. hozzászólásra
Jó anyag jó áron.Monsoon+Colombus+Pallos.Viszont a fehér libatopot nem 100%-ban viszi.Én 90%-ban ezt használtam.Most 3ha újra kell fújnom a muhar miatt.
Válasz #2787. hozzászólásra
Ha nagyon hamar akarsz megnyugodni akkor húzd le holnap 4-5liter Amalgerollal és szép zöld lesz majd...Igazából ha jól meg nézed akkor a Motivel után is sárgul egy kicsit a kukorica közepe...De oszd már meg velünk miért épp ezt a szert választottat??? Fajta érzékenységben is lehet a kérdés megoldás de ezt viszont a nemesítőtől kell megkérdezni...Ha nikoszulfuron van benne akkor nem fog kidőlni az a kukorica ...Jaa tényleg is Monsoon eltünt a polcokról ésszinte minden egysziküs csak is milagro van még néha...
Válasz #2782. hozzászólásra
Kiégeti rendesen...Főleg ha csak 90%vízet raksz bele a vegyszerezőbe mint amennyit szoktál...De ha csak muhar van(???) akkor a Colombus belőle nem kell azt kiveheted nyugodtan....A többi mind megy bele...
Üdv! Tényleg használható az Adengo 5 leveles fejlettségű kukoricában is?
Válasz #2785. hozzászólásra

csak 1 liter/ha dozisban volt kijuttatva, a kukorica meg 5 leveles korban van, ahogy a hasznalati utasitas eloirja.
nagyon kivancsi vagyok, milyen mertekben jon helyre...
Válasz #2769. hozzászólásra
az új Milagrobol 0,5-0.75-öt ajánl a S., úgyhogy a 0.3 az tényleg nagyon kevés
Válasz #2783. hozzászólásra
a hektáronkénti dózis mennyi volt?
a kukorica mekkora?
( a gat motion az 40g/l nicosulfuron , M.O.-on nincs forgalmoban ezzel a kereskedelmi elnevezéssel, ha a maximális 1.5 l/ha -os adagot adtad , akkor lehet, hogy azt lesz a bűnös)
Hívd ki azt aki eladta a szert és nézze meg ő,ha mindent betartottál nagy baj nem lehet.
Udv mindenkinek!

Gyors segitseget kerek, minden perc keso!!!!
Kiskun Zsuzsanna hibridet permeteztem ZEAGRAN 340SE + GAT MOTION 4SC csomaggal tegnap reggel 9 korul, hasznalati utasitast betu szerint betartva... egy nap alatt megfekezett mindent, meg a kukoricat is... szep sarga lett az egesz tabla!!! Most mit lehet kezdeni, magahoz ter valaha a kukoricam? Vagy lehet kitarcsazni az egeszet?
Válasz #2781. hozzászólásra
Kb. 10-15 cm-es muhar ellen milyen a hatása?
Tökéletes ... Ezt a Kite rakja össze csomagba ,egész jó az ára ,de el is fogyott minden...Jaa kukorica felül kezelésre szinte az összes szer elfogyott az orszában ,van aki nem is válogat amit kap azt szórja "másodszor"..........Ez nem semmi év volt a vegyszergyártóknak...Ismét...
Üdv! Armada nevű gyomirtó csomagot használt már valaki? Tapasztalatok?
Válasz #2768. hozzászólásra
de közölted. Amúgy én is erre gondoltam. És a mostani esők nem verik fel a szert az 1 szíkűek levelére h kicsit visszafogja? Vagy totál 0 a hatása már? Mondjuk 62,5 cm-re vetettük, megpróbálom meghúzatni.