Válasz #2605. hozzászólásra
aggyal neki Laudist, aztan 1-2 hetre kultizd meg. calaris mind a cirokra, mind a mugar felekre csak mersekelten hatasos, ne tedd ki. akkor inkabb Milagro v Motivel. az is mehet meg ilyen fejletsegu kukoricara.
Monsoon mehet addig amíg szántóföldi géppel bele tudsz menni a kukoricába, a képről nézve a kulti jót is tenne a földnek, csak ne hagyd hogy megerősödjenek a gyomok mert a kapa se viszi ki
Az Atplus organikus a Dash meg szintetikus, persze a Synges illetékes csakis az övéket ajánlotta, 1 hét múlva megmondom, h jó választás e volt megkeverni a 2 adalékot
Azért is tartjuk jobbnak, mert ha ekkora állapotba gyomírtjuk a kukoricát azért már rendesen felveszik a gyomírtót, és szó mi szó egy kicsit visszatartja őket, ami senkinek se jó.
Köszi! Mi mindig kultizzuk, így aratásra általában majdnem teljesen gyommentes a tábla. Műkakit általában csak csemegekukoricának szoktunk adni, de idén van egy táblánk ahol adunk az árukukoricának is műkakit. Pétisót, de 150 kilónál nem merünk többet kijutattni.
Jah, szép kuki. Enyém még nincs ekkora.
Bazz most nézem, milyen drága Calaris...+ még kell hozzá milagro fenyércirok esetén+nedvesítő. Hát ez így egy kicsit húzós lenne.
Lehet mégis csak kulti lesz.
Te mindig kultiztál? Láthatóan jó hatással van a kukira, vagy csak gyomok miatt? Műxart is raksz?
Szerintem egy kicsit várni kellene vele, mert ha a sorok összezáródása előtt nem sokkal van meghúzva, akkor nagyon elenyésző lesz az újrakelés. De viszont ha kultizás után még sok ideig kap napfényt a talaj megint beindul a csirázás.
3 hete le lett fújva a kuki Monsoon-al, mert nagyon kint voltak már a gyomok. Szépen el is vitte a tarackot, meg mindent, most meg ismét indulnak a gyomok.
Kuki már 7-8 leveles, így monsoon-al nem tom még egyszer, Calarissal sztetek tolhatom? A képen látható gyom van bent zömmel, ez tarack? Mert ha az, akk Calaris sem jó...
Vagy másik variációnak ott van a sarabolás. Ha nagyon akarnék, tudnék kérni egy kultit, és meg tudnám sarabolni.
Sztetek mit csináljak?
szerintem nem:
- szulfonil-ureák nem elég erősek, illetve olyan dózisban már drága és bántja a kukoricát is
- talán a DUO SYSTEM-es kukoricából, mert ott a Focus Ultra-t bontja a kukorica, kérdés megéri-e?
Üdv,javaslom még a magnézium szulfátot (keserűsó)
- 25–40 kg/ha - négyleveles állapotban vagy
- (2–3 x 15 kg/ha) - nyolc-tíz leveles állapotban
Epso- Top néven van forgalomban.
Az EPSO Top valamennyi rovar- és
gombaölőszerrel,
és gyomirtóval keverhető. Minden esetben
vegyük figyelembe a gyártók előírásait.
Az EPSO Top vizes oldata más levéltrágyával,
nitrogén-, foszfor- és karbamid-oldattal is
keverhető.
Egyszerű vizsgálati módszerként egy edény vízben
keverjük össze a növényvédőszert és a EPSO Top
-ot. Ha az együttes oldódás minden további nélkül
végbemegy, a permetlé kijuttatható.
1 tonna szemterméshez a kukorica kb 55 gramm cinket vesz fel. Én úgy tudom, hogy a magyarországi talajok többsége csak cinkben szegény, a többi mikorelem megfelelő mennyiségben van jelen a talajok többségébe. Mi foliare 19-11-24 Zn-t fújúnk csemegekukoricára, de idén fújúnk árukukoricára is.
Ma másodszor is lefújattuk Titus Plus DF-el. az első kezelés főleg a nagyobb tarackból hagyott, remélem most kiviszi a maradékot is. eső csak 10-11 nap után jött az első fújás után. A nagyobb kukorica már 8 leveles, + az osztott kezelés 2. javasolt adagjához képest többet is tettünk bele. remélem nem lesz baja a kukoricának. vélemény?
Válasz #2571. hozzászólásra
A tel folyaman utana neztem mar... Csakhogy viz nincs a kozelben, amugy a tavalyi evet kiveve altalaban erre aszaly szokott lenni... Tehat para hianyaban nincs esely a normalis termesre
monsoon mehet addig amíg szántóföldi gép bele tud menni, csak abból olyan hiány van ......milagrot kérdeztük az se volt és nem is rendelhető eggyik se...
Érdekelne, hogy mivel lehetne elérni ilyen eredményt, mint a képen is van. Csak helyenként lenne szórva főként kakaslábfű, fenyércirok ellen és a kukorica is hasonló nagyságú.
8967 hozzászólás
Válasz #2605. hozzászólásra
aggyal neki Laudist, aztan 1-2 hetre kultizd meg. calaris mind a cirokra, mind a mugar felekre csak mersekelten hatasos, ne tedd ki. akkor inkabb Milagro v Motivel. az is mehet meg ilyen fejletsegu kukoricara.
Válasz #2595. hozzászólásra
Ez muhar.
Válasz #2598. hozzászólásra
szerintem is cirok.
Monsoon mehet addig amíg szántóföldi géppel bele tudsz menni a kukoricába, a képről nézve a kulti jót is tenne a földnek, csak ne hagyd hogy megerősödjenek a gyomok mert a kapa se viszi ki
Válasz #2611. hozzászólásra

Az Atplus organikus a Dash meg szintetikus, persze a Synges illetékes csakis az övéket ajánlotta, 1 hét múlva megmondom, h jó választás e volt megkeverni a 2 adalékot
Válasz #2610. hozzászólásra
írtam heccinek a melik kombájn a jobb claas vagy newholland című topicba, de Neked is szól koma!!!!
Tudsz erről valamit esetleg?
nyílj meg mint a vöröstenger!
Válasz #2610. hozzászólásra
Akkor ez magyarán csak egy adalék ami a felszívódást , tapadást segíti.
Gondolom a Syngenta tapadója simán jó melléjük : Extravon...
Válasz #2607. hozzászólásra
Dash HC a megjelölése, az Atplus pedig parafinolaj
Válasz #2607. hozzászólásra

pill.

Nekem magról kelőnek tűnik . Olyan muhar féle ...
De nem tudom a magról kelt fenyércirok pl , hogy néz ki.EZ bármikor szóba jöhet , KATT
Válasz #2606. hozzászólásra
Ez nincs nálunk . Hatóanyaga ?
Szerintetek lehet az Atplus-t vlmi mással helyettesiteni Callisto ill. Lumax mellé???

Válasz #2604. hozzászólásra
Én is tartok ettől, h már kicsit megcseszné a kukit.
Válasz #2602. hozzászólásra
Azért is tartjuk jobbnak, mert ha ekkora állapotba gyomírtjuk a kukoricát azért már rendesen felveszik a gyomírtót, és szó mi szó egy kicsit visszatartja őket, ami senkinek se jó.
Válasz #2602. hozzászólásra
Köszi! Mi mindig kultizzuk, így aratásra általában majdnem teljesen gyommentes a tábla. Műkakit általában csak csemegekukoricának szoktunk adni, de idén van egy táblánk ahol adunk az árukukoricának is műkakit. Pétisót, de 150 kilónál nem merünk többet kijutattni.
Válasz #2601. hozzászólásra
+ még kell hozzá milagro fenyércirok esetén+nedvesítő. Hát ez így egy kicsit húzós lenne.
Jah, szép kuki. Enyém még nincs ekkora.
Bazz most nézem, milyen drága Calaris...
Lehet mégis csak kulti lesz.
Te mindig kultiztál? Láthatóan jó hatással van a kukira, vagy csak gyomok miatt? Műxart is raksz?
Válasz #2600. hozzászólásra

Mi egy kicsit elkéstünk, a bérvegyszerezések miatt, ma kezdtük el a legkorábban elvetettett:
Válasz #2599. hozzászólásra
Jah, ettől tartok én is.
Te hány leveles kukit kultizol?
Válasz #2597. hozzászólásra
Szerintem egy kicsit várni kellene vele, mert ha a sorok összezáródása előtt nem sokkal van meghúzva, akkor nagyon elenyésző lesz az újrakelés. De viszont ha kultizás után még sok ideig kap napfényt a talaj megint beindul a csirázás.
Nem ismerem nagyon a gyomnövényeket, de szerintem fenyércirok.
Válasz #2596. hozzászólásra
És szted mikor? Még ráér, vagy már mehet?
Üdv! Szerintem kultizd, ugyan olyan hatást érsz el mint ha gyomírtanál, és még olcsóbb is.
Szép jó estét mindenkinek!

Véleményt szeretnék kérni.
3 hete le lett fújva a kuki Monsoon-al, mert nagyon kint voltak már a gyomok. Szépen el is vitte a tarackot, meg mindent, most meg ismét indulnak a gyomok.
Kuki már 7-8 leveles, így monsoon-al nem tom még egyszer, Calarissal sztetek tolhatom? A képen látható gyom van bent zömmel, ez tarack? Mert ha az, akk Calaris sem jó...
Vagy másik variációnak ott van a sarabolás. Ha nagyon akarnék, tudnék kérni egy kultit, és meg tudnám sarabolni.
Sztetek mit csináljak?
Válasz #2593. hozzászólásra
Igazad van, de pont elég ennyire megfogni, majd a kultivátor végez vele...
Válasz #2592. hozzászólásra
az a baj, hogy nem pusztul el, és vissza fog zöldülni
Válasz #2590. hozzászólásra

Nekünk ennyit sikerült elérni...
Válasz #2590. hozzászólásra
szerintem nem:
- szulfonil-ureák nem elég erősek, illetve olyan dózisban már drága és bántja a kukoricát is
- talán a DUO SYSTEM-es kukoricából, mert ott a Focus Ultra-t bontja a kukorica, kérdés megéri-e?
Kukoricából nádat lehet írtani??
Válasz #2587. hozzászólásra
Üdv,javaslom még a magnézium szulfátot (keserűsó)
- 25–40 kg/ha - négyleveles állapotban vagy
- (2–3 x 15 kg/ha) - nyolc-tíz leveles állapotban
Epso- Top néven van forgalomban.
Az EPSO Top valamennyi rovar- és
gombaölőszerrel,
és gyomirtóval keverhető. Minden esetben
vegyük figyelembe a gyártók előírásait.
Az EPSO Top vizes oldata más levéltrágyával,
nitrogén-, foszfor- és karbamid-oldattal is
keverhető.
Egyszerű vizsgálati módszerként egy edény vízben
keverjük össze a növényvédőszert és a EPSO Top
-ot. Ha az együttes oldódás minden további nélkül
végbemegy, a permetlé kijuttatható.
Válasz #2587. hozzászólásra
1 tonna szemterméshez a kukorica kb 55 gramm cinket vesz fel. Én úgy tudom, hogy a magyarországi talajok többsége csak cinkben szegény, a többi mikorelem megfelelő mennyiségben van jelen a talajok többségébe. Mi foliare 19-11-24 Zn-t fújúnk csemegekukoricára, de idén fújúnk árukukoricára is.
Kukoricára szerintetek cink mellett érdemes szórni más mikrót lombtrágyában. 1 tonna szemterméshez mennyi cinket vesz fel a kukorica?
Válasz #2585. hozzászólásra
Tudom hogy 7 levelesig írja. ezért kérdezem hogy mit okozhat ez? nagy része, a többség még nincs több mint 7 levél, de a legnagyobbak már inkább 8.
http://foldmuves.hu/chemicals?content=chemicals&restr=abc itt meg van mi meddig használható de 8 levél már elég sok
Ma másodszor is lefújattuk Titus Plus DF-el. az első kezelés főleg a nagyobb tarackból hagyott, remélem most kiviszi a maradékot is. eső csak 10-11 nap után jött az első fújás után. A nagyobb kukorica már 8 leveles, + az osztott kezelés 2. javasolt adagjához képest többet is tettünk bele. remélem nem lesz baja a kukoricának. vélemény?
Lassan múlik a lilásodás a kukiba pedig az idő is jó nyomott már valaki valami lombtrágyát?
Válasz #2581. hozzászólásra

Nem .
De jó lenne...
Kukacsősz nem rég rakott be ide képeket a hatásáról...
Lapoz vissza úgy egy hetet.
Principal Goldot használt már valaki hogy szerepelt?
Válasz #2571. hozzászólásra

A tel folyaman utana neztem mar... Csakhogy viz nincs a kozelben, amugy a tavalyi evet kiveve altalaban erre aszaly szokott lenni... Tehat para hianyaban nincs esely a normalis termesre
Válasz #2577. hozzászólásra
Nem lehet rossz....
Hurrikán csomagot használt már valaki??Esetleg eredmény?
Válasz #2570. hozzászólásra
Szerintem ez Laudis vagy Clio....
De inkább az első
Válasz #2570. hozzászólásra
Pl.: Laudis
de az évelő fenyércirkot nem fogja kivinni,csak kifehéríti.
Válasz #2572. hozzászólásra
monsoon mehet addig amíg szántóföldi gép bele tud menni, csak abból olyan hiány van ......milagrot kérdeztük az se volt és nem is rendelhető eggyik se...
Nyolc leveles korban még talán a Kelvin csinálhatna hasonlót...
Hali!
Kukorica 8-9 leveles állapotában milyen szert lehet még használni? Foltozni kellene tarack ellen legfőképpen.
Válasz #2568. hozzászólásra
Rakjál bele szóját és annyit tarackozhatsz amennyit csak akarsz...
Válasz #2569. hozzászólásra

Kép:
Érdekelne, hogy mivel lehetne elérni ilyen eredményt, mint a képen is van. Csak helyenként lenne szórva főként kakaslábfű, fenyércirok ellen és a kukorica is hasonló nagyságú.
Válasz #2567. hozzászólásra

Akkor, ha a tel nem lesz enyhe, be kell vallalnom megint egy gyenge arpa termeses evet...