nagyon kíméletes a laudis 8 levélig tudod használni 1,75-2,25 liter/ha csak sajnos élő földre kevés most talán a principál+ gold a legsokrétűbb de nem tudod csak 6-7 levélig biztonsággal használni..
Sziasztok.
Tavaly mi is a laudist hasznàltuk, csak a sok eső miatt későn tudtuk kiszórni. A gyomok is megerősödtek, meg a kuki is jó nagy volt és nem biztos hogy jól érte a gazt. Lehetett volna jobb is a hatàs.
Én sem vagyok egy vegyészmérnök, inkább betartom a javasolt dózisokat minthogy bajt csináljak. Ha nincs szakmai segítséged neked is ezt ajánlom.
A preemergens gyomirtás során a vetés után közvetlenül a talaj felszínére juttatjuk ki a gyomirtó készítményeket. A preshowing gyomirtással ellentétben ezeknek a hatóanyagoknak nagyságrenddel kisebb a gőztenziójuk és a napfény hatására sem bomlanak el. Ezért ezeket nem kell kijuttatás után bedolgozni. Bár egy sekély, 1-2 cm-es bedolgozás növeli a hatékonyságot, de ezt nem szokták alkalmazni. A hatás kifejtéséhez két héten belül 15-20 mm csapadék szükséges. Ez a csapadék általában elegendő ahhoz, a talaj felső 1-2 cm-s mélységébe mossa a gyomirtó szert, ahol a gyomok nagy része csirázik. Ha ennél jóval több, 40-60 mm csapadék hullik, akkor a gyomirtó szer mélyebbre, esetleg a kukorica csirázási zónájába juthat, ahol a kultúrnövény fitotoxicitását(Növényre mérgező, növényirtó) is okozhatja. Ekkor azonban a gyomirtó hatás is jobb lesz, mivel a mélyebb rétegben lévő gyommagvak csirázását is megakadályozza. A hatás kifejtése függ attól, hogy a kezeléskor milyen nedvességtartalmú a talaj. Ha nincs túlságosan kiszáradva, akkor a hatás sokkal jobb lesz. Ha 8-10 cm mélységig teljesen száraz talajra hullik a csapadék, akkor kisebb a hatás, mivel a csapadék nem képes kellő mélységre bemosni a gyomirtó hatóanyagot. Ha a csapadék elmarad vagy később, esetleg 3-4 hét múlva jön, akkor csekély hatás mutatkozik.
Tavaly Ordax-ot fújtunk,(stomp+clió) jól sikerült mert jól megázott.A stomp magról kelő gyomokat teljesen elintézte, gyönyörű tiszta lett a kukorica,de az acatra meg a keserűfűre semmilyen hatása nem volt!
én is úgy tapasztaltam ez vált be kivéve a régi syngenta vonalaknál ott nem merjük csak 5-6 levélig+ vízzel használni.de hogy nagyon jó tartamhatást és széleskörű irtást csinál/azt hiszem 5 hatóanyagos/az tuti.
én is jártam így .bevetettűk majd kelés előtt 2 perccel totáloztam figaróval 2l/ha+100l-enként10l tehénpisi/nem volt nevetni/.a lucernáva való bírkózást kukoricaállományban nem ajánlom mert nem minden kukorica bírja ki.a laudist kinevette a komolyabbakat már nem tudod alkalmazni ha megugrik benne a luci. az alapkezelők meg csak a magrólkelőket viszik ha olyan a kedvük.
Télen kiszántott lucerna törésbe lesz vetve most a kukorica.
Kérdés: Mivel tudom a szántást túlélt lucernát kiszedni, mert erőszakosan fejlődik, megindult a szántást lezárást követően !?(jobban sarjad, mint a meghagyott lucerna)
Akarok még egy sor kombit adni a területnek, majd vetés. Állományba szedjem-e ki, vagy kelés előtt ?
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni abban,hogy az idén szeretnék vetni Phileaxx és Nk Thermo kukoricát és a tavalyról megmaradt Titus-Mustang-trend90-el szeretném gyomírtani!Szerintetek ezzel a kombinációval nem csinálok kárt mert úgy tudom,hogy a syngentától az occitan és furiot nem lehet mert terméskiesést okoz vagy akár a növekedésben is megállíthatja!Válaszaitokat előre is köszönöm!
Betakaritás után egy sor tárcsa, megvárni mig kizöldül és nyomni neki egy tarlókezelést 5-6 l/ha totálissal. Mivel kukorica után lesz az idénre ne tervez bele semmit,mert csak valami tavaszit tudsz belerakni.
Tud valaki valamilyen hatékony megoldást TARACK ellen? Jelenleg kukorica alatt nő, olyan szinten, mint ha gyepesítettem volna! A kuki azért nagyon szép, de csőszámban meg is látszik a gyom jelenléte.
Aratás után mit adjak neki, hogy eltűnjön? Valami totális megoldás?
nekem is a szulák jött fel a kukiba,soha nem volt benne,ugy nézett ki mint a kaszáló,lefujtam sorküzművelőztem,ahol nagy foltokba van,a kuki szinte kiszáradt,annak vége,minimum 1 hektár odalett.. ma néztem újra kinőtt,jövőre valami speckó cucc kell rá,más gyom nincs benne,de ez a szulák... kiváncsi vagyok mit ajánl aki járt már igy.
Egy kérdésem lenne:
Melyik kukorica gyomirtó az, ami a nádat és acatot is szabályosan kifehéríti? A principal plus gold nem ártott a nádnak, és a következő kanyarban azért nem hagynám ennyiben.
8967 hozzászólás
Válasz #5464. hozzászólásra
nagyon kíméletes a laudis 8 levélig tudod használni 1,75-2,25 liter/ha csak sajnos élő földre kevés most talán a principál+ gold a legsokrétűbb de nem tudod csak 6-7 levélig biztonsággal használni..
Tobb velemenyt is szivesen elolvasnam.
Válasz #5466. hozzászólásra
Sziasztok.
Tavaly mi is a laudist hasznàltuk, csak a sok eső miatt későn tudtuk kiszórni. A gyomok is megerősödtek, meg a kuki is jó nagy volt és nem biztos hogy jól érte a gazt. Lehetett volna jobb is a hatàs.
Én sem vagyok egy vegyészmérnök, inkább betartom a javasolt dózisokat minthogy bajt csináljak. Ha nincs szakmai segítséged neked is ezt ajánlom.
Válasz #5465. hozzászólásra
1heki-1liter?
Válasz #5463. hozzászólásra
Nálam tavaly az acatot csak megperzselte picit, de ki nem takarította!!
Szépnapot! Amatőr vagyok vegyszerezés terén.Azt kérdezném tőletek,hogy. A laudissal lehet-e menni nagyobb dózissal?
Köszönöm!
szevasztok elvetettem a kukit kombinátor hagyott túlélőket Lúdhúr Mezei acat . ORDAXAL fújnám ha kikelt kegyek hozzá U46-ot biztos ami biztos?????????
Válasz #5460. hozzászólásra
Drága, de jó.
Válasz #5460. hozzászólásra
Az Adengo pontosan olyan .
Válasz #5458. hozzászólásra

Nem lenne jobb olyan vegyszert választani, ami postban is mehet, és tartamhatása is van? Én idén a Lumaxot választom. Majd meglátom jó döntés e volt
Válasz #5458. hozzászólásra
Többet is...Csak kapjon elég bemosócsapadékot...
Az Adendengo tud annyit, mint a Merlin Flexx + Duál Gold kombináció?
Válasz #5447. hozzászólásra
a successor-t csak állományban 1 liter kombinációban de szórhatsz vetés után 3,5-4 litert talajra is nagyon drága így de brutális.
Válasz #5452. hozzászólásra
az egy preemergens vegyszer tehát nem
A preemergens gyomirtás során a vetés után közvetlenül a talaj felszínére juttatjuk ki a gyomirtó készítményeket. A preshowing gyomirtással ellentétben ezeknek a hatóanyagoknak nagyságrenddel kisebb a gőztenziójuk és a napfény hatására sem bomlanak el. Ezért ezeket nem kell kijuttatás után bedolgozni. Bár egy sekély, 1-2 cm-es bedolgozás növeli a hatékonyságot, de ezt nem szokták alkalmazni. A hatás kifejtéséhez két héten belül 15-20 mm csapadék szükséges. Ez a csapadék általában elegendő ahhoz, a talaj felső 1-2 cm-s mélységébe mossa a gyomirtó szert, ahol a gyomok nagy része csirázik. Ha ennél jóval több, 40-60 mm csapadék hullik, akkor a gyomirtó szer mélyebbre, esetleg a kukorica csirázási zónájába juthat, ahol a kultúrnövény fitotoxicitását(Növényre mérgező, növényirtó) is okozhatja. Ekkor azonban a gyomirtó hatás is jobb lesz, mivel a mélyebb rétegben lévő gyommagvak csirázását is megakadályozza. A hatás kifejtése függ attól, hogy a kezeléskor milyen nedvességtartalmú a talaj. Ha nincs túlságosan kiszáradva, akkor a hatás sokkal jobb lesz. Ha 8-10 cm mélységig teljesen száraz talajra hullik a csapadék, akkor kisebb a hatás, mivel a csapadék nem képes kellő mélységre bemosni a gyomirtó hatóanyagot. Ha a csapadék elmarad vagy később, esetleg 3-4 hét múlva jön, akkor csekély hatás mutatkozik.
Válasz #5453. hozzászólásra
ha csak Stompot akarsz akkor ezt vedd Pendigan 330EC ugyanaz csak -1000ft/liter
Válasz #5453. hozzászólásra
Tavaly Ordax-ot fújtunk,(stomp+clió) jól sikerült mert jól megázott.A stomp magról kelő gyomokat teljesen elintézte, gyönyörű tiszta lett a kukorica,de az acatra meg a keserűfűre semmilyen hatása nem volt!
Stomp supert próbálta már valaki?
Helló!
S-metolaklór 960 g/l féle gyomirtót be lehet dolgozni a talajba vagy csak ültetés után kelés elött ér valamit?
Válasz #5447. hozzászólásra
Egyszerre! Titus viszi az addig kikelt gyomokat, a successor pedig az utána kelőeket.
Válasz #5441. hozzászólásra

Adengo
adengo v stellar
Én Lumax-al megyek most idén a kukoricákba.
Válasz #5445. hozzászólásra
Successor T-ét( 1 l/ha) alapba kifújjátok vagy állományban az egészet egyszerre?
Válasz #5443. hozzászólásra
én is úgy tapasztaltam ez vált be kivéve a régi syngenta vonalaknál ott nem merjük csak 5-6 levélig+ vízzel használni.de hogy nagyon jó tartamhatást és széleskörű irtást csinál/azt hiszem 5 hatóanyagos/az tuti.
Principal Plus Gold zöme.
Lesz egy kevés Stellar
Merlin flexx + dual gold alap
Titus plus állományban
Elég drága, de ez a biztos...
Principal Plus Gold
Successor T lesz az alap, állományban Samson Extra 6 OD + Colomus EC. Meg egy kapálás is még tervben van.
Sziasztok!
Idén ki miben, milyen szerekben gondolkozik kukorica gyomírtás terén.
Válasz #5439. hozzászólásra
én is jártam így .bevetettűk majd kelés előtt 2 perccel totáloztam figaróval 2l/ha+100l-enként10l tehénpisi/nem volt nevetni/.a lucernáva való bírkózást kukoricaállományban nem ajánlom mert nem minden kukorica bírja ki.a laudist kinevette a komolyabbakat már nem tudod alkalmazni ha megugrik benne a luci. az alapkezelők meg csak a magrólkelőket viszik ha olyan a kedvük.
Télen kiszántott lucerna törésbe lesz vetve most a kukorica.
Kérdés: Mivel tudom a szántást túlélt lucernát kiszedni, mert erőszakosan fejlődik, megindult a szántást lezárást követően !?(jobban sarjad, mint a meghagyott lucerna)
Akarok még egy sor kombit adni a területnek, majd vetés. Állományba szedjem-e ki, vagy kelés előtt ?
ha kétszer akarod így fújni állományban, mert egyszerre nem oké.eltérő a felhasználási idejük s nem is megnyugtató a hatásuk.
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni abban,hogy az idén szeretnék vetni Phileaxx és Nk Thermo kukoricát és a tavalyról megmaradt Titus-Mustang-trend90-el szeretném gyomírtani!Szerintetek ezzel a kombinációval nem csinálok kárt mert úgy tudom,hogy a syngentától az occitan és furiot nem lehet mert terméskiesést okoz vagy akár a növekedésben is megállíthatja!Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz #5435. hozzászólásra
Bár ezt jobb valami öszi után megcsinálni, mert okt-nov-ben nem annyira intenziv a növekedése a taracknak.
Válasz #5430. hozzászólásra
Betakaritás után egy sor tárcsa, megvárni mig kizöldül és nyomni neki egy tarlókezelést 5-6 l/ha totálissal. Mivel kukorica után lesz az idénre ne tervez bele semmit,mert csak valami tavaszit tudsz belerakni.
Igen,
Kukorica után búza vagy tavaszi árpa lesz, utána csinálok tarlókezelést totálissal majd jöhet a repce....
Válasz #5431. hozzászólásra

nálunk is kb a szulák élte túl az adengot, helyenként, semmi más. iggen jó anyag.
Válasz #5431. hozzászólásra
Az apró szulák ellen nem is hatékony az Adengo!
Dicopur Toppal együtt valamennyire,de az sem ad végleges megoldást mert újrahajt!
Adengo néhol jobban hatott, néhol nem, elég vegyes a kép!

Sziasztok!
Tud valaki valamilyen hatékony megoldást TARACK ellen? Jelenleg kukorica alatt nő, olyan szinten, mint ha gyepesítettem volna! A kuki azért nagyon szép, de csőszámban meg is látszik a gyom jelenléte.
Aratás után mit adjak neki, hogy eltűnjön? Valami totális megoldás?
Köszönöm válaszaitokat!
Válasz #5428. hozzászólásra

ordax super. szulákon kivűl kisepert mindent.
Válasz #5426. hozzászólásra
Mivel fujtad? Nekem mos a colmbust mondják, hogy fujhetom 8-9 levélig is.
Válasz #5421. hozzászólásra
Sztem elvileg a monsoonnak ki kellene vinnie, bár elég nehéz dolog a nád kiirtása.....egy foltban nekünk is van de annyira nem zavar....
Válasz #5419. hozzászólásra
kiváncsi vagyok mit ajánl aki járt már igy.
nekem is a szulák jött fel a kukiba,soha nem volt benne,ugy nézett ki mint a kaszáló,lefujtam sorküzművelőztem,ahol nagy foltokba van,a kuki szinte kiszáradt,annak vége,minimum 1 hektár odalett.. ma néztem újra kinőtt,jövőre valami speckó cucc kell rá,más gyom nincs benne,de ez a szulák...
Válasz #5416. hozzászólásra
saját volt, de ez a maradék kis csík is megkapta a magáét már :)
Kísérletnek és tanulni is nagyon jó volt.
a nádnak hagyományos kukoricában nem nagyon tudsz ártani vannak szerek amik kifehérítik de kihajt utánna
Laudis?
Válasz #5419. hozzászólásra
Valamilyen hormon kell rá!
Egy kérdésem lenne:
Melyik kukorica gyomirtó az, ami a nádat és acatot is szabályosan kifehéríti? A principal plus gold nem ártott a nádnak, és a következő kanyarban azért nem hagynám ennyiben.
2. képen, cink vagy magnézium hiány szerintetek?

(lombtrágyába kap amúgy majd mindkettőt, csak kíváncsi vagyok hogy lehet eldönteni)