Válasz Aprógazda #7712. hozzászólására26% ot vontak le egyik ismerőstől nedvesség tartalomra hivatkoztak.Nekem pedig muszáj aratni,mert még meg kell munkálni a földet,mert akác csemetét ültetünk,mivel homok,és itt csak akkor van termés ha esik,most meg ebben az évben bőven esett.Tavaly aszály volt,semmi termés nem volt.Az akác meg szereti a homokot,és még a támogatás is jó rá.
Válasz Cafi #7710. hozzászólásáraÖrülök hogy humorodnál vagy.Addig lebegtetik az árakat hogy ott marad,az pedig hogy kitől miért és hogyan csaklizzák el a termését,egyéni.De hogy magasabb összefüggéseket,nyúlfarknyi híreket,politikát is akár, kell és lehet mögégondolni a kialakult helyzetnek azt elhiheted/pl:Szudán/.Nem az én gabonámon fordul meg a világ sorsa abban is biztos lehetsz
Válasz Tobszi #7685. hozzászólásáraMai ár 5100+komp. Kicsit megint nőt!
Vajon meddig?
Közben nem hivatalosan, pletykából hallottam hogy egy másik felvásárló 5700+komp.-ot fizetne.
Válasz sanyi1965 #7709. hozzászólásáraBiztos ami biztos, felhívtam az Amerikai Spekuláns Szövetség európai titkárságát és rákérdeztem a kukorica, búza és társai várható árváltozásának okaira. Majd felolvastam nekik a kommentjeimet és a te kommentedet neveddel együtt.
Név alapján téged felismertek és dagadó mellel újságolták a 4 éves Spekuláns Képző Közép-európai csoportjának legkiválóbb tanulója vagy!
Ajánlották bátran forduljunk hozzád, mert zsigeri ösztöneid vannak terményértékesítés terén!
Szóval minden sztornó és várjuk a spekulánsok gondolkodásmódjába való betekintést!
Válasz Cafi #7704. hozzászólásáraMihelyst kiúsznak az uszályok megrakva, illetve elrobognak azok az irányvonatok melyeket most őszi elszállításra szerződtek, lehet itt gond az árakkal!
Figyeljen mindenki, mert a drága termény ritkán drágul tovább, de fentről lefelé hamarabb vezethet az út.
Én sajnos kötöttem -ezekhez az árakhoz képest- olcsón, igaz itt most is jelenleg 50ezres árak vannak ami reális is a tözsdeiből vissza számolva.
Csütörtök óta újabb 3.000 Ft-ot emelkedett a kukorica, már 198 EUR/t! Mindjárt megvan a 200 EUR és onnan már csak egy köpésre van a 210-220 EUR/t. Azaz majdnem egy köpésre a 70.000-es ár! csuhajja!
Ahogy fogy a kukorica, ugy csokken majd az arkulonbseg orszagreszek kozott. Januar-februarra akar el is tunhet.
15-20 millio tonnaval van kevesebb kukorica Magyarorszag kornyeken mint elozo evekben, na ne mar hogy ez nem lok tartosan 10-15.000et minimum az arakon.
Eddig a 15.000 Ft plusz osszejott elozo evekhez kepest. Kerdes lehet e 70.000es ar ebbol es mikor. Mar iden vagy csak kov ev tavasszal-nyaron.
Hol vannak a spekulansok? Jo lenne ha ok is elkezdenek venni, mert az is lokhetne 5-15.000et felfele. Szoval akkor meglesz a 80.000es ar? Vagy eretnekseg 90.000et vizionalni? :)
250 eur/t matif arnal maon 90.000 ft/t kb a kukorica.
Válasz Tobszi #7685. hozzászólásáraNem tudom békés melyik része de pl Szabadegyháza oda-vissza kb 4-500 km.
Km-ként meg mennek 350-400 Ft-ért, így kb tonnánként elmehet 6-800 Ft.
Püspökinek kellene annyiért venni, mint szabadegynek csak hát ott is ülnek matekosok, meg hát a legtöbb munkavállalót foglalkoztató is az országban így támogatni kell szegénykémet....
Válasz szanberg #7663. hozzászólásáraAzon gondolkodtam ,hogy milyen érdekesek vagyunk mi termelők ,ha az input ára változik felfelé akkor az természetes ( mert az euró a világpiac meg a covid) ha a termény ára megy feljebb 25 % -ot 20 év alatt akkor meg azon gondolkodunk,hogy meg lesz ennek majd a böjtje. Pedig csak az euro ára lett több és így forintban sokkal többet kapunk.
Válasz Sz_Pisti #7676. hozzászólásárais is.nyomták befelé a parasztok 25-ös vízzel,én eddig nem vágtam ma elkezdtem 18-19es vízzel,bementem megnéztem a placcot közel 10000q van benn óránként 80-100q megy le ,nincs elég ember kettő műszakra,így nyútott műszak van,csak.
Válasz szantofold22 #7672. hozzászólásáraHogyne lenne,így holnap eltudok menni vadászni,vasárnap meg felszedjük ami le lett aratva ,ha nem jön közbe semmi ,a köpönyeg ide nem rajzol esőt.
14620 hozzászólás
Válasz Tobszi #7718. hozzászólásáraCsanádapácán a Zsíros major kft-nél ma 5800+komp
Szolnok : Ma 56.500.-/ t
Válasz Zleo85 #7715. hozzászólásáraBékésben hol? Meg lehet tudni?
Válasz Aprógazda #7712. hozzászólására26% ot vontak le egyik ismerőstől nedvesség tartalomra hivatkoztak.Nekem pedig muszáj aratni,mert még meg kell munkálni a földet,mert akác csemetét ültetünk,mivel homok,és itt csak akkor van termés ha esik,most meg ebben az évben bőven esett.Tavaly aszály volt,semmi termés nem volt.Az akác meg szereti a homokot,és még a támogatás is jó rá.
Válasz Cafi #7710. hozzászólásáraÖrülök hogy humorodnál vagy.Addig lebegtetik az árakat hogy ott marad,az pedig hogy kitől miért és hogyan csaklizzák el a termését,egyéni.De hogy magasabb összefüggéseket,nyúlfarknyi híreket,politikát is akár, kell és lehet mögégondolni a kialakult helyzetnek azt elhiheted/pl:Szudán/.Nem az én gabonámon fordul meg a világ sorsa abban is biztos lehetsz
Válasz szanberg #7707. hozzászólásáraSzerencsére nálunk Békésben még mindig 4600-at adnak úgyhogy könnyű eldönteni. VÁRUNK...
Válasz Tobszi #7685. hozzászólásáraMai ár 5100+komp. Kicsit megint nőt!

Vajon meddig?
Közben nem hivatalosan, pletykából hallottam hogy egy másik felvásárló 5700+komp.-ot fizetne.
Válasz Cafi #7704. hozzászólásáraAkkor tiszta szerencse,hogy csak jövőre tudjuk levágni.
Válasz juhaszne #7711. hozzászólásáraFejtsd már ki egy kicsit részletesebben, hogy hogyan jön ki ez a matek. Miből áll a 26 % levonás?
Válasz Cafi #7706. hozzászólásáraNem tudom hol kapsz ennyit érte,itt Szabolcsban 42 ezer,ebből lejön a % és mindjárt 30 ezer.Mult héten,egyik gazdától 26% ot vett le,kapott 30 ezret.
Válasz sanyi1965 #7709. hozzászólásáraBiztos ami biztos, felhívtam az Amerikai Spekuláns Szövetség európai titkárságát és rákérdeztem a kukorica, búza és társai várható árváltozásának okaira. Majd felolvastam nekik a kommentjeimet és a te kommentedet neveddel együtt.
Név alapján téged felismertek és dagadó mellel újságolták a 4 éves Spekuláns Képző Közép-európai csoportjának legkiválóbb tanulója vagy!
Ajánlották bátran forduljunk hozzád, mert zsigeri ösztöneid vannak terményértékesítés terén!
Szóval minden sztornó és várjuk a spekulánsok gondolkodásmódjába való betekintést!
Válasz Cafi #7704. hozzászólásáraA spekuláns nem így gondolkodik.
Helyi átvevő 4600ft+komp/q Borsod januari szállítás 5500ft/q
Mai árak.
Válasz Cafi #7704. hozzászólásáraMihelyst kiúsznak az uszályok megrakva, illetve elrobognak azok az irányvonatok melyeket most őszi elszállításra szerződtek, lehet itt gond az árakkal!
Figyeljen mindenki, mert a drága termény ritkán drágul tovább, de fentről lefelé hamarabb vezethet az út.
Én sajnos kötöttem -ezekhez az árakhoz képest- olcsón, igaz itt most is jelenleg 50ezres árak vannak ami reális is a tözsdeiből vissza számolva.
Aki még nem adta el, legyen résen!
Csütörtök óta újabb 3.000 Ft-ot emelkedett a kukorica, már 198 EUR/t! Mindjárt megvan a 200 EUR és onnan már csak egy köpésre van a 210-220 EUR/t. Azaz majdnem egy köpésre a 70.000-es ár! csuhajja!
Válasz Cafi #7704. hozzászólásáraEgyenlőre konstancat figyeli mindenki.
https://agroforum.hu/agrarhirek/termenyarak/sokeves-arcsucsok-fole-emelkedtek-a-jegyzesek/
Ahogy fogy a kukorica, ugy csokken majd az arkulonbseg orszagreszek kozott. Januar-februarra akar el is tunhet.
15-20 millio tonnaval van kevesebb kukorica Magyarorszag kornyeken mint elozo evekben, na ne mar hogy ez nem lok tartosan 10-15.000et minimum az arakon.
Eddig a 15.000 Ft plusz osszejott elozo evekhez kepest. Kerdes lehet e 70.000es ar ebbol es mikor. Mar iden vagy csak kov ev tavasszal-nyaron.
Hol vannak a spekulansok? Jo lenne ha ok is elkezdenek venni, mert az is lokhetne 5-15.000et felfele. Szoval akkor meglesz a 80.000es ar? Vagy eretnekseg 90.000et vizionalni? :)
250 eur/t matif arnal maon 90.000 ft/t kb a kukorica.
Válasz Varga László_37163 #7699. hozzászólásáraKinek?
Válasz TYLLA46 #7701. hozzászólásáraA mennyiseg is tobb altalaban nyugati teszeken mint mondjuk szabolcsban.
Mindig volt, és lesz is különbség az ország részek között, mindig a nyugati rész javára, na de ekkora?
Válasz Varga László_37163 #7699. hozzászólásáraGy.M.S.6000+komp
Fejér megye 5750+áfa,ennyiért adtam el pénteken.
Válasz R Sándor #7696. hozzászólásáraSzia ki kínál ennyit?
Válasz R Sándor #7696. hozzászólásáraAnnyi már egész jó lenne.
Válasz Földönfuto #7691. hozzászólásáraEgy hét alatt sokat változott az áru nálunk is,4400-rol 5000 fölé ígértek.Szinten Szabolcs megye .
Válasz Norby80 #7690. hozzászólásáraSajnos kamu hír volt.
Válasz Földönfuto #7691. hozzászólására5100 Ft. TVP
Sziasztok ! A madáreleség kukoricának mennyi lehet most az ára?
Válasz Földönfuto #7691. hozzászólásáraErre én is kiváncsi vagyok melyik felvásárló ad ennyit?
Válasz Norby80 #7690. hozzászólásáraMelyik cég?Mert Kállóhoz közel vagyok,és egy hete Bátorban 4600-at mondtak.
Kukorica 5300+komp Nagykallo
4800...
Válasz Tobszi #7685. hozzászólásáraNem tudom békés melyik része de pl Szabadegyháza oda-vissza kb 4-500 km.
Km-ként meg mennek 350-400 Ft-ért, így kb tonnánként elmehet 6-800 Ft.
Püspökinek kellene annyiért venni, mint szabadegynek csak hát ott is ülnek matekosok, meg hát a legtöbb munkavállalót foglalkoztató is az országban így támogatni kell szegénykémet....
Válasz Mihály #7684. hozzászólásáraAkkor nekem van igazam, mert az euro nem húzza magával a kukoricát.
Tavaly örültél volna ilyen árnak, idén biztosan nem.
Válasz Tobszi #7685. hozzászólására sovány sajnos
Válasz Mihály #7684. hozzászólásáraItt is szinte ugyanaz. 4900+komp. Békés
Válasz szeszko #7683. hozzászólására már ahol emelkedet itt még 48+ kompenzációt emlegetnekHB keleti részén

Válasz Toxi #7682. hozzászólásáraAz euro 330 forint körül volt 1 éve. Tehát nem romlott annyit a forint, mint amennyivel a kukorica ára lett több.
Válasz szanberg #7663. hozzászólásáraAzon gondolkodtam ,hogy milyen érdekesek vagyunk mi termelők ,ha az input ára változik felfelé akkor az természetes ( mert az euró a világpiac meg a covid) ha a termény ára megy feljebb 25 % -ot 20 év alatt akkor meg azon gondolkodunk,hogy meg lesz ennek majd a böjtje. Pedig csak az euro ára lett több és így forintban sokkal többet kapunk.
Válasz Mihály #7661. hozzászólásáraSzója 142+
Válasz szantofold22 #7669. hozzászólására
Válasz Diesel Tibor #7678. hozzászólására pedig a szárítónak is jobb lenne, ha tudna menni 0-24-ben, nem kellene újra felfűteni
Válasz Sz_Pisti #7676. hozzászólásárais is.nyomták befelé a parasztok 25-ös vízzel,én eddig nem vágtam ma elkezdtem 18-19es vízzel,bementem megnéztem a placcot közel 10000q van benn óránként 80-100q megy le ,nincs elég ember kettő műszakra,így nyútott műszak van,csak.
Válasz Kémlelő #7675. hozzászólásáraSzia. Mátészalka alatt és Tunyogmatolcs -Győrtelek környékén sem roskadoznsk a fák.
Válasz Diesel Tibor #7671. hozzászólására A mennyiség a sok vagy a nedvesség, hogy belassult a szárító?
Válasz szantofold22 #7669. hozzászólásáraNekem nem seperte le a fagy.

Védekeztem.
Más meg úgy járt.
Ennyi almám még soha nem termett.
Eddig mindig venni kellett hozzá. Most lesz belőle PÁLINKA is, és almás kalács.
Válasz Diesel Tibor #7673. hozzászólásáraEz van.

Te vadászni mégy és meg léalmát szedek cefrének.
Válasz szantofold22 #7672. hozzászólásáraHogyne lenne,így holnap eltudok menni vadászni,vasárnap meg felszedjük ami le lett aratva ,ha nem jön közbe semmi ,a köpönyeg ide nem rajzol esőt.
Válasz Diesel Tibor #7671. hozzászólásáraKóróbálázás lesz?Romlanak az esélyek!