intenziv tőszám az biztos !
én is vetettem most 65-72 ig
a kétcsövüségre való hajlama nagyon erös tényleg
tavaly rosszul sikerült vetés miatt 40-45 volt a tőszám
ennek ellenére 100 mázsa fizetöt produkált!!!
de most 65-nél is nyomja tényleg a 2 csövet
mi lesz ebböl ???:)))
tavaly volt 470-es az lement 16-ig. az F73-at 16 alatt viszem haza mindig. nálam a koraiak hamar ledobbják a levelet és a 10 dekás csöveket nem csípem. a szeszgyárba meg elfér a vizesebb, de ott több a termés is
nekem volt 892.2 és simán befért. most a fergimnek is olyan a nyomtáva és olyan szélesek a gumik is és azzal sorközmüvelek és permetezek. nem kell kacsázni
Fogalmazzunk úgy, hogy a sortávolság nagyobb lett, mert a 820-as Mtz-nek vastagok a kerekei, és ezért távolabb vannak, hogy ne tapossak annyit.... Kb 60000 szemmel vetettünk...
Válasz #297. hozzászólásra
Lehet felétek ez van, de nállunk rég voltak ilyen jók a kukoricák, és mindenhol, max 1%, ami nem.
reménytelen, hogy ára legyen a kukoricának.
Ha továbbra is lesz eső akkor nem veti annyira vissza a gaz,de ha nem lesz akkor komolyan visszavetheti föleg ha nincs még kint a cimere.Én valahol 3szor gyomirtottam.40 ezer lehet az átlag gyomirtási költségem kb,de több a monokultúrás tábla meg napra után is kukit tettem.Magas az ekkora gyomirtási költség de ha nem gyommentes akkor a gyomirtó áránál több a terméskiesés szerintem.A kistermelőknél sztem kevés kuk. van vetve meg nem is olyan jók,a nagyobbak meg sokan tárolnak meg forintgyöngülésre spekulálnak,valószinű a kukoricára lesz normális kereslet.
Nekem hála Istennek nincs idén búzám, csak kukoricán, és azt is sikerült időben lekötnöm, csak a problémám most az, hogy az állandó eső miatt a kuki már vagy 2 méteres, és még mindig nem hozza a címert, ami nem is lenne baj, az viszont már igen, hogy a gazok is kapaszkodnak utána.
Némelyik gaz már vagy másfél méteres...
Szerintetek ez nagyon árt még a kukinak, vagy annyira nem, továbbá aratáskor a kombájn hogy viseli a majdan kialakuló gaztengert?
azért cumi lett volna ha nem jött volna ennyi eső. március 30-án amikor még el se vetettük nagy bátorság volt 3000-re szerződni. én nemrég 27800-ra és ma 92,5 euróra kötöttem le kukit.
14636 hozzászólás
Válasz #310. hozzászólásra
Ja, bocs!
Válasz #331. hozzászólásra
Nyomja nálam a 75E tőszámnál is,ennyi csapadék után nem is csoda,de nem biztos még ,hogy mindkettőt kineveli.
Válasz #332. hozzászólásra
be is kell azt nevelni !!
na majd kiderül............
Válasz #330. hozzászólásra
:-))))
Válasz #328. hozzászólásra
Na ezt nem akartam még beírni. 3 cső mindegyiken, nem láttam 2, vagy 1 csövet egy tövön. De aholtapostam a fordulásokkor ott 4-5 cső is van.
Válasz #328. hozzászólásra
intenziv tőszám az biztos !
én is vetettem most 65-72 ig
a kétcsövüségre való hajlama nagyon erös tényleg
tavaly rosszul sikerült vetés miatt 40-45 volt a tőszám
ennek ellenére 100 mázsa fizetöt produkált!!!
de most 65-nél is nyomja tényleg a 2 csövet
mi lesz ebböl ???:)))
Válasz #327. hozzászólásra
hozzá képest :-))))
Válasz #326. hozzászólásra
tavaly volt 470-es az lement 16-ig. az F73-at 16 alatt viszem haza mindig. nálam a koraiak hamar ledobbják a levelet és a 10 dekás csöveket nem csípem. a szeszgyárba meg elfér a vizesebb, de ott több a termés is
Válasz #325. hozzászólásra
72 elvetve, 68 megekézve ???
nem tom miért hozza a 2-3 csövet, olyankor szokta ha nagyon ritka
Válasz #326. hozzászólásra
A Géza fentnek számít???????? :-))))))))
Válasz #315. hozzászólásra
Az az 500, az nem sok ott fent neked !?
Válasz #323. hozzászólásra
tösszámot mennyit vettetél ??
Válasz #323. hozzászólásra
igen emlékszem mikor irtad!!
tökéletesen kinötte
Válasz #319. hozzászólásra
köszi , ez volt a nagyon szar piros, téleg kinőtte :-))))
nekünk már barna a bajsza:))
Válasz #320. hozzászólásra
:DD
Válasz #318. hozzászólásra
Elég kicsike a táblácskád !!! :-)))
Válasz #318. hozzászólásra
szép a 11-esed koma !!:)
Válasz #312. hozzászólásra

én is :-)
Válasz #316. hozzászólásra
tavaly ennyiért adtam el szárazon. kb 6 Ft a különbség
Válasz #290. hozzászólásra
Én is ma beszéltem a Kiss-sel.
Nekem is ennyit mondott a nedvesre, és 105 eurot a szárazra.
Érdemes lenne lekötni? Nem tudom.
Válasz #312. hozzászólásra
nem nálam, mert én szuperkorait nem vetek. jövőre megpróbálom az 500-ast is
Válasz #311. hozzászólásra
Hát most már mid1.....
Válasz #309. hozzászólásra
Te ilyeneket nézegetsz??????
Válasz #311. hozzászólásra
Olyan a 3511-es nálam, hogy csak ámultam a minap.
Válasz #307. hozzászólásra
az 310-es. sűrűbbre kellett volna
Válasz #308. hozzászólásra
De az előbb írtam, hogy megekéztem egyszer, meg meg is töltöttem szintén egyszer...
Nem a méret a lényeg,láttam én már kis embert is nagy f@xal.
Elég keveset vetettetek.
70ezer való neki,v. még több is, ha zsíros a föld.
Nem ekéztétek?
Válasz #306. hozzászólásra
3511-es nem tudom h az milyen, de nagyjából egyszerre kelt.
Miért az h 2 méter magas az is baj?
Válasz #302. hozzászólásra
Az nem sok, főleg, ha nem kelt 1xre.
Hosszú tenyészidőjű?
Válasz #304. hozzászólásra
nekem volt 892.2 és simán befért. most a fergimnek is olyan a nyomtáva és olyan szélesek a gumik is és azzal sorközmüvelek és permetezek. nem kell kacsázni
Válasz #303. hozzászólásra
Hát nem tudom.
Nekem csak pár centi van, h ne tapossak.
Meg idén ekéztem először, szóval még bőven a tanulóidőszakomban vagyok sajna...
Válasz #302. hozzászólásra
a 820-as mtz simán befér a 75-ös sorba
Válasz #301. hozzászólásra
Fogalmazzunk úgy, hogy a sortávolság nagyobb lett, mert a 820-as Mtz-nek vastagok a kerekei, és ezért távolabb vannak, hogy ne tapossak annyit.... Kb 60000 szemmel vetettünk...
Válasz #300. hozzászólásra
Ja.
Válasz #299. hozzászólásra
Mármint a kukorica?
Válasz #296. hozzászólásra
Akkor az jó ritka lehet!
Válasz #297. hozzászólásra
Lehet felétek ez van, de nállunk rég voltak ilyen jók a kukoricák, és mindenhol, max 1%, ami nem.
reménytelen, hogy ára legyen a kukoricának.
Ha továbbra is lesz eső akkor nem veti annyira vissza a gaz,de ha nem lesz akkor komolyan visszavetheti föleg ha nincs még kint a cimere.Én valahol 3szor gyomirtottam.40 ezer lehet az átlag gyomirtási költségem kb,de több a monokultúrás tábla meg napra után is kukit tettem.Magas az ekkora gyomirtási költség de ha nem gyommentes akkor a gyomirtó áránál több a terméskiesés szerintem.A kistermelőknél sztem kevés kuk. van vetve meg nem is olyan jók,a nagyobbak meg sokan tárolnak meg forintgyöngülésre spekulálnak,valószinű a kukoricára lesz normális kereslet.
Sziasztok!
Nekem hála Istennek nincs idén búzám, csak kukoricán, és azt is sikerült időben lekötnöm, csak a problémám most az, hogy az állandó eső miatt a kuki már vagy 2 méteres, és még mindig nem hozza a címert, ami nem is lenne baj, az viszont már igen, hogy a gazok is kapaszkodnak utána.
Némelyik gaz már vagy másfél méteres...
Szerintetek ez nagyon árt még a kukinak, vagy annyira nem, továbbá aratáskor a kombájn hogy viseli a majdan kialakuló gaztengert?
Válasz #293. hozzászólásra
Szabadegyházára
Válasz #292. hozzászólásra
Amit eddig kuporgattál meg add el gyorsan a gabonát és a 30 ruppós búza lessz 35!!!!
Viszik alkoholnak netán így nedvesen?????
Válasz #289. hozzászólásra
Mibő???
Adj lóvét a népnek.
nedvesen
Válasz #288. hozzászólásra
azért cumi lett volna ha nem jött volna ennyi eső. március 30-án amikor még el se vetettük nagy bátorság volt 3000-re szerződni. én nemrég 27800-ra és ma 92,5 euróra kötöttem le kukit.
Válasz #288. hozzászólásra
Vegyetek eurót aki csak teheti 250-260 között később megint üti majd a 300-at nov-dec környékén!!!
Válasz #263. hozzászólásra
Géza!
Ha visszanézed a 133-as hozzászólásodat,még mindig azon a véleményen vagy? Mert én örülök,hogy akkor megkötöttem 3000-ért.
Válasz #286. hozzászólásra
Egyértelmű. Nem fogják hagyni idén se szerintem hogy megússzuk 290 alatt. Még csak ezután jön a java fogyasztás.