Válasz Soma123 #11459. hozzászólásáraMiért mit vártatok az Ukránoktól ennyi pénzért "selyemhernyót" vagy mit??? Semmi korlát semmire náluk mit kell csodálkozni?????
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11455. hozzászólásáraMa beszéltem a szárítóval ahová hordom a terményt, azt mondták a szárításra hogy cca 300-500 forint/q/vízfok közé kell belőni valahova. Állítólag a hosszútávú szerződéseket a gázra felmondták, vagy legkésőbb szept végén lejárnak. Napi áron kell számolni majd a gázt. Brutál szezon lesz ez sajnos.
Válasz Bigyófelügyelő #11462. hozzászólásáraMiért kell attól irigyelni, sajnálni azt, amivel nem kis pénzt kockáztat a családjáért, jövőjéért !!????
19-re lapot húzz, húzunk szinte mindig.
Nekem is van még jó pár kamion 4000 Ft körüli nitrosolom, 45000-ért kérik. Akkor én is szemét, tróger vagyok, mert akkor mertem lépni…..
Mindenki előtt nyitva állnak az ajtók, kapuk, lehetőségek !!!!!
Köszönjük ezt a szép új világot !!!!!
Válasz barazdabetyar. #11463. hozzászólásáraSőt lehet, hogy a jövőben az a kevés ami terem már szeptemberben olyan száraz lesz,. mintha májusi morzsolt lenne.Na nem ez lesz a szárítósok és bértárolók nagy éve az biztos, negatív országos rekord is bekukkant szerintem és emlékezhetünk a régi szép intervenciós kukorica tárolós időkre.
Válasz jambo #11461. hozzászólásáraTudok olyat akinek még 2-3 évig élő szerződése van gázra, és nem 7-10 szeres áron kapja... Valószínűleg sok ilyen szárítós van... Indulhat az extra profit, annyit mond be szárításra amennyit akar...
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11455. hozzászólásáraMost beszéltem a szárítóssal... Azt mondja napi szárítási díj lesz... Tavaly 40euro volt ilyenkor a gáz, most 280,de azt jósolják lesz 400is.tehát 10szeres is lehet a szárítási díj?
Válasz Kisvuk #11446. hozzászólására2-3 t nagyon örülnék. Nekem 2-3 mázsa lesz talán abba már belemegy a kombajn. Több mint a fele területre meg megyek szarzuzóval.
Válasz vattac #11447. hozzászólásárakezdhetjük számolni a nagy cégek nem adnak el növényvédő szert kb 20 % emelés lesz plusz ami a forintból, a 130ft -os árból nem kellene levonjon semmit, hazai termés 2,5 mill tonna, amint ez kiderül megdrágul az ukrán is azonnal, csak nem akarják, hogy ez hamar kiderüljön...
Válasz Kisvuk #11449. hozzászólására100kg 20%os
tehat a tiszta kukorica viz nélkül 100×0,8=80kg
Ezt fel kell "vizezni" 13 %os kukoricára
Tehát 80:87x100=92kg 13%os kukorica
De ez sem annyi mert levonnak még tört szemet szemetet.
Válasz Dög #11448. hozzászólásáraFeltètelezem visszaszámolják 13% ig,tehát 100kg 20 % tengeriből 93 kg a fizető,de javítson ki valaki ha rosszul gondolom.
Valaki elgondolkodott már rajta ahol érdemes a kombájnt beleengedni a kukoricába mert talán lesz 2-3 tonna mennyi lehet a reális ára a kombájn alól?Tekintettel a megemelkedett energia árak miatt még egy pár,% szárítás is fájni fog.
Válasz Ares 826 #11436. hozzászólására Várjuk meg mennyit vesz Lőrinc az Ukránoktól mert az Orosszal megegyeztek de vajon mit tartanak be mert volt már olyan a történelemben hogy megegyeztek és mégsem lett belőle semmi de vajon a miniszter úr mivel tért haza ......?
Válasz Josku #11421. hozzászólásáraZmajt vegyél amelyiknek van szem össze szedő a foszfor hengerek alatt. Miért akarod még ezt a keveset is szétszóratni csotorovel ?
Válasz Soma123 #11417. hozzászólásáraAzt mondták a régiek, hogy ha sok az akácvirág sok lessz a bab is.
Én most veszek egy csőtörőt, 10 ha-ból még kicsiborászom amit lehet, a szárát felbálázom, ha csak 20 Ft om lesz belőle is megcsinálom.
14620 hozzászólás
Válasz Soma123 #11459. hozzászólásáraMiért mit vártatok az Ukránoktól ennyi pénzért "selyemhernyót" vagy mit??? Semmi korlát semmire náluk mit kell csodálkozni?????
Válasz drónkövetelő #11467. hozzászólásáraMi 1000 ft-ot is adnánk vízszázalékonként,csak lenne mit szárítani.
Válasz Soma123 #11460. hozzászólásáraa kite 132 000ft/tonna amiről susog illetve tétel esetén egyéni ár megbeszélés alapjá(50 tonna)..
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11455. hozzászólásáraMa beszéltem a szárítóval ahová hordom a terményt, azt mondták a szárításra hogy cca 300-500 forint/q/vízfok közé kell belőni valahova. Állítólag a hosszútávú szerződéseket a gázra felmondták, vagy legkésőbb szept végén lejárnak. Napi áron kell számolni majd a gázt. Brutál szezon lesz ez sajnos.
Válasz Bigyófelügyelő #11462. hozzászólásáraMiért kell attól irigyelni, sajnálni azt, amivel nem kis pénzt kockáztat a családjáért, jövőjéért !!????

19-re lapot húzz, húzunk szinte mindig.
Nekem is van még jó pár kamion 4000 Ft körüli nitrosolom, 45000-ért kérik. Akkor én is szemét, tróger vagyok, mert akkor mertem lépni…..
Mindenki előtt nyitva állnak az ajtók, kapuk, lehetőségek !!!!!
Köszönjük ezt a szép új világot !!!!!
Válasz barazdabetyar. #11463. hozzászólásáraItt zala egy részén lesz 8-9tonna vagy felette, itt azért 18 alá ritkán megy, idén azért lehetséges
Válasz barazdabetyar. #11463. hozzászólásáraSőt lehet, hogy a jövőben az a kevés ami terem már szeptemberben olyan száraz lesz,. mintha májusi morzsolt lenne.Na nem ez lesz a szárítósok és bértárolók nagy éve az biztos, negatív országos rekord is bekukkant szerintem és emlékezhetünk a régi szép intervenciós kukorica tárolós időkre.
Válasz jambo #11461. hozzászólásáraItt nincs mit szárítani.Ha meg hosszú távon drága lesz,rá állunk a májusi aratásra.Talpán leszárad.
Válasz jambo #11461. hozzászólásáraTudok olyat akinek még 2-3 évig élő szerződése van gázra, és nem 7-10 szeres áron kapja... Valószínűleg sok ilyen szárítós van... Indulhat az extra profit, annyit mond be szárításra amennyit akar...
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11455. hozzászólásáraMost beszéltem a szárítóssal... Azt mondja napi szárítási díj lesz... Tavaly 40euro volt ilyenkor a gáz, most 280,de azt jósolják lesz 400is.tehát 10szeres is lehet a szárítási díj?
Amúgy a jelenlegi felvasarlasi ára 128.000 . - és nem lefele tart.
Egy román ismerős vett is az ukránból 80 ezerért a marháinak. Tele penésszel, tört szemmel és valószínű hogy génmodosított is.
Válasz Bigyófelügyelő #11456. hozzászólásáraÁtvételi hely: Donyeck medence!
Kalandos kis fuvar lehet belőle!
Lesz majd mit mesélni az unokáknak, már ha lesz aki elmesélje!
Válasz Bigyófelügyelő #11456. hozzászólásáraEzzel az emberrel nagyon óvatosan…
Szárítási árakat tud vki nagyjából?
Válasz Kisvuk #11446. hozzászólására2-3 t nagyon örülnék. Nekem 2-3 mázsa lesz talán abba már belemegy a kombajn. Több mint a fele területre meg megyek szarzuzóval.
Dél-Békés 2022.08.17.
Kukorica: 11.900 Ft/q + komp
Válasz uff #11451. hozzászólásáraIgen drágult jócskán.
40 - 70 euró val emelkedett tonnája egy héten belül.
Válasz vattac #11447. hozzászólásárakezdhetjük számolni a nagy cégek nem adnak el növényvédő szert kb 20 % emelés lesz plusz ami a forintból, a 130ft -os árból nem kellene levonjon semmit, hazai termés 2,5 mill tonna, amint ez kiderül megdrágul az ukrán is azonnal, csak nem akarják, hogy ez hamar kiderüljön...
Válasz Kisvuk #11449. hozzászólására100kg 20%os
tehat a tiszta kukorica viz nélkül 100×0,8=80kg
Ezt fel kell "vizezni" 13 %os kukoricára
Tehát 80:87x100=92kg 13%os kukorica
De ez sem annyi mert levonnak még tört szemet szemetet.
Válasz Dög #11448. hozzászólásáraFeltètelezem visszaszámolják 13% ig,tehát 100kg 20 % tengeriből 93 kg a fizető,de javítson ki valaki ha rosszul gondolom.
Miből, mennyit vonnak le, azt tudni? Köszi.
Nyers nettó 130eft/tonna, Szabadegyháza
Valaki elgondolkodott már rajta ahol érdemes a kombájnt beleengedni a kukoricába mert talán lesz 2-3 tonna mennyi lehet a reális ára a kombájn alól?Tekintettel a megemelkedett energia árak miatt még egy pár,% szárítás is fájni fog.
Keresik még az ótermést? Ha igen, mennyit ígérnek?
Válasz t.romsics #11442. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz TYLLA #11441. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz A.I. #11440. hozzászólásárahttps://www.kaack-terminhandel.de/ Egy például.
Válasz A.I. #11440. hozzászólásárahttps://www.agribroker.hu/
Válasz TYLLA #11439. hozzászólásáraTennél egy linket, már ha tudsz, had szurkolunk neki mi is "élőben"!
Ma 5.38%-os erősödés után 347.75 Euro-n zárt, amivel megelőzte a búza - 344 - árát...
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11432. hozzászólásáraHa a gabonakupecokat kerdezed még az 50.000/t árat is sajnálnák.
Válasz Ares 826 #11436. hozzászólására Várjuk meg mennyit vesz Lőrinc az Ukránoktól mert az Orosszal megegyeztek de vajon mit tartanak be mert volt már olyan a történelemben hogy megegyeztek és mégsem lett belőle semmi de vajon a miniszter úr mivel tért haza ......?

Válasz Kelemen.istvan.1987 #11432. hozzászólásáraHallod az baszki nagyon kevés lenne ám!
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11432. hozzászólására150-160
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11432. hozzászólásáraEzt az irás alapján szárazon gondolod? Mert ha ebből vonnak sokat akkor nem fedezi a nyavalyákat.
mi fizetünk 2ezret mázsánként,hogy vigyék.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11432. hozzászólására105-110
Valaki merne most tippelni a kukorica várható árára aratáskor? Tavalyi ár remélem minimum marad, akkor 9000/mázsáért sikerült eladni.
Válasz Bekre Pál #11430. hozzászólásáraJa ja.
Válasz Jaffa13 #11429. hozzászólásáraIgaza volt. Ez van.
Válasz Bekre Pál #11423. hozzászólásáraAhogy bölcs barátom mondta " Kőszönj el én már megtettem!"
Válasz mtz1221 #11427. hozzászólásáraQrva telefon.
Válasz Josku #11421. hozzászólásáraZmajt vegyél amelyiknek van szem össze szedő a foszfor hengerek alatt. Miért akarod még ezt a keveset is szétszóratni csotorovel ?
Válasz 5465 #11425. hozzászólásáraBulizik nőzik mi, s hallgat mint szar a fűben!

Válasz ..,-:) #11422. hozzászólásáraEgyütt nyaraltunk a Seychelle - szigeteken.
Jól van.
Bevásárolt olcsó ukrán kukoricát, úgyhogy minden király…
Válasz Bekre Pál #11423. hozzászólásáraAz ezüst jodid párologtatás meghozta a "gyümölcsét".
Az alföldi régióban vár valaki egyáltalán idén szemtermést? Én már nem ÉK-en...
Reng-ről nincs semmi hír !?

Nem hallani mostanában………
Válasz Soma123 #11417. hozzászólásáraAzt mondták a régiek, hogy ha sok az akácvirág sok lessz a bab is.
Én most veszek egy csőtörőt, 10 ha-ból még kicsiborászom amit lehet, a szárát felbálázom, ha csak 20 Ft om lesz belőle is megcsinálom.