Leszedtem 30 csövet össze vissza a területről, lemorzsoltam kézzel, megmértem a vizét, megmértem a tömegét, vissza számoltam 13%-os víztartalomra és 24 dkg/db-ra jöttem ki. 72e/ha kivetett magom volt.
Ez pont így van nem sok eső volt a nyáron sőt egész agusztusban nagyon meleg volt aé a kukszik megégtek nem beértek, ugy hogy nagy lessz a terméskiesés!! Van a faluban olyan kukszi aminek a szára 2-3 méter és imitt amott van rajta cső!!
Már vízben a -15%-ot az nem rossz főleg,hogy ti meg mindig hozzátok a +15%-ot termésben...(különben a hibrid búzákban nagyobb fantázia van mint akármelyik kukoricában ,ahogy számolgatom...
Tegnap reggel 9óra előtt még 49000Ft/tonna kötöttem a várható termés 30%-át.Ma ugyan azok már csak 47000Ft/tonna ettől reméljük lesz még jobb is, nálunk jó termés ígérkezik.(Pécs környéke)
4950 és 5000-ért is van már kötés...hoppá hoppá rájöttek,hogy az elmúlt három négy hét felezte a kukorica termést...Csak egy példa Bóly körül volt már vágás kerek 40mázsával
Amikről én szedtem talpig szárazak voltak a levelek már persze a kukorica szemeken éreztem némi felületi nedvességet de 30as már biztos nem volt a vize
hát de még most is 30 feletti a vize zöld a kukorica talpától hegyéig.... egyedül a csuhé halott.., de a kényszerérés merre befolyásolja a hektoliter súlyát?
én nem száritgattam a kukoricát nem figyeled mit irtam!!! multkor megmértem eggyet és az vizes volt 400gramm és nem azt mértem meg mégegyszer mert az kicsirázott hanem ma is vettem le egyet az már csak 320gramm volt !!!! én nemszáritgattam semmit!
Egy jó kukoricát néztem 20 volt egy cső.. akkor 5 cső.. +plusz a vetési sűrűség .. nem nagy átlag lesz. Nem az enyém volt, az van ahol nagyon rossz, van közepes.
amit én 2 hete vettem le csövet és megmértem 400gramm volt de szatyorba tartottam nem raktam ki belőle be zöldült meg kicsírázott a kukorica benne....ma mértem megint egy közepes csövet most már csak 320gramm
Hát még az is előfordulhat hogy a kukorica hamarabb jön le mint a napra én olyan 50000 körülivel számoltam és akkor annyira nem lehet mellényúlni ezzel a becsléssel
Ezek a nagy tévedések nem a víztartalom, szemét/törtszem, betakarításkori veszteség, kikelt szem/termő tő arányok miatt és ezek nem bele kalkulása miatt ilyen nagy ????????
Válasz #3948. hozzászólásra
Az meg kibbb sok ám..Ekkora hiba határal hasra ütve részegen is lehet!!Szóval a reális használati értéke kis hiján eléri a 0 -át!! Pláne az idén amikor pl mifelénk is nincs egy épkézláb vetés nemhogy úgy hogy az egy HA-n meglenne mind a 10 E Nm termö terület..
Válasz #3941. hozzászólásra
ez a módszer kb 20%-al szokott eltérni a valóságtól, nekem legalábbis eddig ez a tapasztalatom. Tehát ha így 130 mázsa jön ki akkor kb 105 szokott lenni. Talajfoltok vadkár ilyesmi mind csökkenti vagy a súlyt vagy a tőszámot.
Srácok én ezt a fajta termés becslést KP-nak azért nem venném...Az én egyik ügyfelem is minden évben eljátszik vele és a gondolattal vagyis azzal hogy na most aztán kibb jó termése lesz aztán meg... Én mindenkit óva intek ettől!!
itt is az a baj , hogy nem igazán keresik a búzát a felvásárlók, nehogy bepánikoljanak a nagyszájú parasztok és odaadják szaré hugyé mert az magával ránthatja a kukorica árat is
Válasz #3930 hozzászólás
szerintem szezonban némileg csökkenni fog az ár aztán tavaszra visszaáll, a búzapiac is eléggé áll. Itt sokan kötögettek 4500-4800 között, 6000 nem hinném hogy lesz az ár.
Hát ez tényleg jó kérdés... Az tuti hogy a Dunán-túlon nagyon sok van elvetve de csak átlagos vagy átlag alattinak mondható néhol meg kifejezetten Sz-nak!!! És hogy ebböl mit fognak kihozni...
24931 hozzászólás
Leszedtem 30 csövet össze vissza a területről, lemorzsoltam kézzel, megmértem a vizét, megmértem a tömegét, vissza számoltam 13%-os víztartalomra és 24 dkg/db-ra jöttem ki. 72e/ha kivetett magom volt.

Válasz #3979. hozzászólásra
Üdv . Ha a szára 2-3méter és mégis imitt amott van rajta cső, az inkább vetőmagprobléma lehet szerintem.
Válasz #3978. hozzászólásra

Van a faluban olyan kukszi aminek a szára 2-3 méter és imitt amott van rajta cső!!
Ez pont így van nem sok eső volt a nyáron sőt egész agusztusban nagyon meleg volt aé a kukszik megégtek nem beértek, ugy hogy nagy lessz a terméskiesés!!
Válasz #3977. hozzászólásra
Nem lesznek nagyok,
figyelhetik..
szerintem nem ajánlatos írkálni még a terméseredményeket sőt még a várhatóakat sem.
sokan figyelik ezt azt oldalt és akkor megy majd a számolgatás
Válasz #3970. hozzászólásra
az nem rossz főleg,hogy ti meg mindig hozzátok a +15%-ot termésben
...(különben a hibrid búzákban nagyobb fantázia van mint akármelyik kukoricában ,ahogy számolgatom...
Már vízben a -15%-ot
Válasz #3974. hozzászólásra
colomba 35víz
Válasz #3973. hozzászólásra
Milyen fajta, hányas vízzel?
Kukorica átlaga 80ha amit vágtunk bérbe 9.0-9.5t/ha!!!! Na lesz meglepetés még a terméseknél !!!!
Nálunk is jó termés igérkezik!! Hétvégén kezdjük törni!! most olyan 26-27% a víztartalam!!
Tegnap reggel 9óra előtt még 49000Ft/tonna kötöttem a várható termés 30%-át.Ma ugyan azok már csak 47000Ft/tonna ettől reméljük lesz még jobb is, nálunk jó termés ígérkezik.(Pécs környéke)
Válasz #3968. hozzászólásra
hát, sajnos az ország keleti vége ebben is le van maradva a nyugatitól...
Néha mintha nem is ugyanabban az országban élnénk...
itt most is hozza mindenki a -10-15%-ot...
Válasz #3968. hozzászólásra

Ott... itt meg inkább lefele megy
4950 és 5000-ért is van már kötés
...hoppá hoppá rájöttek,hogy az elmúlt három négy hét felezte a kukorica termést...Csak egy példa Bóly körül volt már vágás kerek 40mázsával

Üdv mindenkinek!! Árba mit tudtok a kukiról, merre mennyi! nálunk most a csöves 3200 Ft a szemes kombájn alól 3900 FT
Válasz #3965. hozzászólásra
IKR tegnap 4650 netto.
Trigo tegnap 4700 netto.
Tud valaki friss árakat?
Amint láttam Feri bátyánknak a 5007-ese hozni fogja az edig is igencsak magasra tett mércét!!Gondolom ö már nem bajlódik effélével

...
Válasz #3962. hozzászólásra

Amikről én szedtem talpig szárazak voltak a levelek már persze a kukorica szemeken éreztem némi felületi nedvességet de 30as már biztos nem volt a vize
Válasz #3959. hozzászólásra
hát de még most is 30 feletti a vize zöld a kukorica talpától hegyéig.... egyedül a csuhé halott.., de a kényszerérés merre befolyásolja a hektoliter súlyát?
Válasz #3959. hozzászólásra
én nem száritgattam a kukoricát nem figyeled mit irtam!!! multkor megmértem eggyet és az vizes volt 400gramm és nem azt mértem meg mégegyszer mert az kicsirázott hanem ma is vettem le egyet az már csak 320gramm volt !!!! én nemszáritgattam semmit!
Egy jó kukoricát néztem 20 volt egy cső.. akkor 5 cső.. +plusz a vetési sűrűség .. nem nagy átlag lesz. Nem az enyém volt, az van ahol nagyon rossz, van közepes.
Válasz #3958. hozzászólásra

Amit csináltok az egy kényszer érést idézz elő.......nem lesz mérvadó eredmény belőle.......
Válasz #3957. hozzászólásra

mi a hülyeség?
Válasz #3955. hozzászólásra

+ ez is hüleség..
Válasz #3953. hozzászólásra

Ez is hüleség
Válasz #3953. hozzászólásra
amit én 2 hete vettem le csövet és megmértem 400gramm volt de szatyorba tartottam nem raktam ki belőle be zöldült meg kicsírázott a kukorica benne....ma mértem megint egy közepes csövet most már csak 320gramm
Ezek inkább ilyen "önnyugtatások"
Aztán majd a mázsa meg a kombájn megmondja a frankót 
Válasz #3952. hozzászólásra
én meg kb 2 hete szárítom szemesen csont szárazon mérve a cső átlagát jött ki ennyire
Hát még az is előfordulhat hogy a kukorica hamarabb jön le mint a napra
én olyan 50000 körülivel számoltam és akkor annyira nem lehet mellényúlni ezzel a becsléssel 
Válasz #3950. hozzászólásra

De
Ezek a nagy tévedések nem a víztartalom, szemét/törtszem, betakarításkori veszteség, kikelt szem/termő tő arányok miatt és ezek nem bele kalkulása miatt ilyen nagy ????????

Válasz #3948. hozzászólásra

Az meg kibbb sok ám..Ekkora hiba határal hasra ütve részegen is lehet!!Szóval a reális használati értéke kis hiján eléri a 0 -át!! Pláne az idén amikor pl mifelénk is nincs egy épkézláb vetés nemhogy úgy hogy az egy HA-n meglenne mind a 10 E Nm termö terület..
Válasz #3946. hozzászólásra
hát tavaly a teljes elvetett tőszámmal számoltam és úgy 125 körül jött ki és 95 lett learatva kb 25 % tévedés
Válasz #3946. hozzászólásra

Igy -igy valami hasonlóra tipelnék én is...Na de ez akkor továbra is csak a találgatás szintjén marad!!
ez a módszer kb 20%-al szokott eltérni a valóságtól, nekem legalábbis eddig ez a tapasztalatom. Tehát ha így 130 mázsa jön ki akkor kb 105 szokott lenni. Talajfoltok vadkár ilyesmi mind csökkenti vagy a súlyt vagy a tőszámot.
Ma felhívtak a Trigo-fixtől, 5000-ért lehet kötni kukit.
Oké értem már, csak a 3 cső átlaga nem volt eggyértelmű.
Válasz #3942. hozzászólásra
hát mert az elvetett tőszámmal számol ... akkor nekünk is 140 feletti lenne...
Srácok én ezt a fajta termés becslést KP-nak azért nem venném...Az én egyik ügyfelem is minden évben eljátszik vele és a gondolattal vagyis azzal hogy na most aztán kibb jó termése lesz aztán meg...
Én mindenkit óva intek ettől
!!
Válasz #3937. hozzászólásra
, a 3 cső 612 gramm 
megszorozva 3al
Válasz #3937. hozzászólásra
vagy 120?
Válasz #3936. hozzászólásra
itt is az a baj , hogy nem igazán keresik a búzát a felvásárlók, nehogy bepánikoljanak a nagyszájú parasztok és odaadják szaré hugyé mert az magával ránthatja a kukorica árat is
Válasz #3932. hozzászólásra
a dunántúlon nem rosszak szerintem a kukoricák,
Válasz #3934. hozzászólásra

Akkor kb 40q hekinként??
Válasz #3930 hozzászólás
szerintem szezonban némileg csökkenni fog az ár aztán tavaszra visszaáll, a búzapiac is eléggé áll. Itt sokan kötögettek 4500-4800 között, 6000 nem hinném hogy lesz az ár.
Nem kiló hanem kuki
Válasz #3931. hozzászólásra
, nekünk a dkc4590 csontra száradva 3 cső átlaga 203gramm, 72E lett vetve olyan 60E vel lehet számolni
sorry, leesett
Buzamra ma megegyeztek 5000 ert adom telephelyen, szerintem lengyeleknek viszik kilóra 4500 mondtak, naprara 94 et
Válasz #3930. hozzászólásra

Hát ez tényleg jó kérdés... Az tuti hogy a Dunán-túlon nagyon sok van elvetve de csak átlagos vagy átlag alattinak mondható néhol meg kifejezetten Sz-nak!!! És hogy ebböl mit fognak kihozni...