Szokta valaki levéltrágyázni a kukkert? Van egy kis tábla, ami csak vetéskor kapott 170-180kg nitrogént, azóta semmit. Kultizni már nem lehet, gondoltam, megpriccolgatom egy kicsit kísérletképpen.
Van N48%-os mikramid, NPK 20/20/20, 5/10/25, 5/15/45. Szerintetek melyikkel, mikor, hányszor, milyen dózisban érdemes lepermetezni a tengerit? Gyümölcsfákra 0.5%-os töménységben szoktam általában.
No meg több tényezés is a dolog.....lehet itt is a traktorülésnél van a legnagyobb......de ne így legyen !
Ha ez évek óta így megy hát nincs több mondani valóm !!!
Baxák meg !!!(Már mint a JD ha ennyire telik a tudásából....)
Ha tízen pár millás v.g.-re futja akkor legyen hozzá idejük is beállítani, mert q-k lazán elmennek de még T-k is ha ilyen mind !!!
Ezt a JD-t vagy állítsátok be(legyen rá idő !!!!!) jövő vetésre normálisan vagy dobjátok a kukába !!!!
Lehet, hogy csak én látom rosszul de borzasztóan xar a tőtáv tartása !!!!!
a mienk is ekkora volt pár éve a jégverés előtt. Utánna meg kb. 2 centi marad belőle, gondolkodtunk mit csináljunk végül meghagytuk ami utóbb kiderült helyes döntés volt. 70-80 q közt termett ez a terület, aki meg újravetette az rosszabbul járt mert a szárazság miatt meg se nőtt a kései állománya. Szóval szerintem ez még nem olyan vészes, 1-2 hét és egyből mást mutat nyugi
Bárhol várható váratlan...Első látásra félelmetes,de azért az eső amivel jött többet használt mint ártott, szerintem...Ilyenkor 5liter amalgerol azért segítene egy kicsit,helyre fog az jönni ,nem a csőveket verte le ,ne aggodj...A szára erős a gyomírtás meg tökéletes...
Válasz #3609. hozzászólásra
Alapkezelte az tuti...De olyan minha kapálta is...Na találjuk ki, biztos nem adengozot,mert inkább összerakta magának "az alkotó" részeket esetleg talán Lumax lehet ha sikerült neki esőt varázsolni ...Ha felül kezelte valamivel akkor csak is Monsoon és max Banvelezett ,mert a gyomból ha volt nem maradt semmi...Egy ami biztos "kukorica VARÁSZLÓval" állunk szemben,mert gyönyörűűű
Ebből ISMÉT az a tanulság,hogy a területre kiszórt és bedolgozott műtrágya sokkal jóbban hasznosult idén(is)...Idén azért mert a földnben több ideje volt szétolvadni..
Igazad van!!Nekem is van ebböl pont igy néz ki..Vagyis épenségel nem.. de a növény külsöre és a fajtának a jellege az épp ezt mutatja... De tulajdonképpen nem tök mindegy hogyanis néz ki most..Csak kibb jol teremjen.. ami nálunk mostmár csak relativ lesz magunkhoz képest 1-2 szomszédhoz képest meg ugye a versenytársakhoz képest is gondolom.. Az már most látszik hogy Feri-bátyánk ugyan ezzel csúnyán meg fog verni benünket azt már le se merem irni hogy menyivel is tipelem.. Mert szinte minden a kukorica termelés ellen szólt idáig nálunk..Tehát ez most igazán nagy proba lesz a Fajták számára és ameik most tudni fogja a leg többet csak az fog tovább menni nálam a jövöben!!
ez nem annyira látványos, itt a sárgábbik rész kapott 2 q yarást vetéskor aztán kultival 180 kg AN-ot amire jött eső, és még 125 kg AN-ot amire nem
a ződ meg 5q np 20-20 + ugyancsak 125 kg AN kultizáskor eső nélkül
24931 hozzászólás
Sziasztok!
Szokta valaki levéltrágyázni a kukkert? Van egy kis tábla, ami csak vetéskor kapott 170-180kg nitrogént, azóta semmit. Kultizni már nem lehet, gondoltam, megpriccolgatom egy kicsit kísérletképpen.
Van N48%-os mikramid, NPK 20/20/20, 5/10/25, 5/15/45. Szerintetek melyikkel, mikor, hányszor, milyen dózisban érdemes lepermetezni a tengerit? Gyümölcsfákra 0.5%-os töménységben szoktam általában.
Röhögök !!!!4
A jd-vel faszául lehet vetni ember kérdése az egész !!!!
Mi a csemege kukoricákat is ezel vetjűk legyen kis vagy nagy frakció!!!
A naprát vetni mért nehéz nem értem !!!!
Ja és a konzervgyár csak jd-vel meg esetleg monoval engedi vetni !!!
A csemege kukorica mutatja meg hogy mi a vetőgépő!!!
Válasz #3625. hozzászólásra

No meg több tényezés is a dolog.....lehet itt is a traktorülésnél van a legnagyobb......de ne így legyen !
Ha ez évek óta így megy hát nincs több mondani valóm !!!
Válasz #3627. hozzászólásra
U.a....
ha így veti a kukoricát akkor hogy veti a kis fajsúlyú nagy szemű naprát?
Válasz #3625. hozzászólásra
(Már mint a JD ha ennyire telik a tudásából....)

Baxák meg !!!
Ha tízen pár millás v.g.-re futja akkor legyen hozzá idejük is beállítani, mert q-k lazán elmennek de még T-k is ha ilyen mind !!!
Válasz #3624. hozzászólásra

Adhatnál neki tippeket , mert nem nagyon tudnak vele mit csinálni...
Ne csak a duma...
Válasz #3615. hozzászólásra

Ezt a JD-t vagy állítsátok be(legyen rá idő !!!!!) jövő vetésre normálisan vagy dobjátok a kukába !!!!
Lehet, hogy csak én látom rosszul de borzasztóan xar a tőtáv tartása !!!!!
Válasz #3616. hozzászólásra
Ez úgy kihevari mint a sic !!!!
Nem kel vele semit csinálni ha akarod és lóvé is van 2q n-34 kultival deha nincs akor sincs gond!!!!!!!!!!!
ne bántsd, akaratos növény a kuki, majd meglátod, olyan mint a jó asszony igen sokat kíbír, várj 1-2 hetet és utána nézegesd!
ezt 3 hete verte el elég keményen a jég, de már ekkora
csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és szerintem sem szabad újravetni
Ezt nálam verte el a jég tavaly, nem annyira csúnya, de 11 tonnát adott nettóban!

a mienk is ekkora volt pár éve a jégverés előtt. Utánna meg kb. 2 centi marad belőle, gondolkodtunk mit csináljunk végül meghagytuk ami utóbb kiderült helyes döntés volt. 70-80 q közt termett ez a terület, aki meg újravetette az rosszabbul járt mert a szárazság miatt meg se nőtt a kései állománya. Szóval szerintem ez még nem olyan vészes, 1-2 hét és egyből mást mutat nyugi
...Első látásra félelmetes,de azért az eső amivel jött többet használt mint ártott, szerintem...Ilyenkor 5liter amalgerol azért segítene egy kicsit,helyre fog az jönni ,nem a csőveket verte le ,ne aggodj...A szára erős a gyomírtás meg tökéletes...
Bárhol várható váratlan

Fogadjátok részvétem, ez már azért csúnya.
A topik neve találó. kukorica várhatóan, hát igen . . .

2011.06.09. Kisszállás
Válasz #3612. hozzászólásra
nálam ilyen az adengó, meg a lumax is
Válasz #3612. hozzászólásra

szerintem ordax

Alapkezelte az tuti...De olyan minha kapálta is...Na találjuk ki, biztos nem adengozot,mert inkább összerakta magának "az alkotó" részeket esetleg talán Lumax lehet ha sikerült neki esőt varázsolni ...Ha felül kezelte valamivel akkor csak is Monsoon és max Banvelezett ,mert a gyomból ha volt nem maradt semmi...Egy ami biztos "kukorica VARÁSZLÓval" állunk szemben,mert gyönyörűűű
Üdv! mi proniccal nyomtuk!! A hatás rögtön látszott,de a sok eső miatt kultizni kellet mert a muhar megindult!!!

Az eminens ?
Mivel gyomirtóztad ?
Dkc 4590!!!

Válasz #3606. hozzászólásra
Szántott,meglátszik,hogy tök elővetemény.
Válasz #3605. hozzászólásra
Vetésnél nem voltam ott,majd rákérdek.
Válasz #3602. hozzászólásra

Ez nem a grubberozottban, hanem a szántottban?
Válasz #3604. hozzászólásra
nem hinném , szerintem annak nem ilyen a levél állása
Válasz #3603. hozzászólásra
Szerintem DKC4995.
Válasz #3602. hozzászólásra
ez milyen pioneer?
3583 -s ban kurva jó a kontroll!
Válasz #3599. hozzászólásra
Gondolom ...
Meg az alá bedolgozott 270 kilo N-t is keveselte szerintem...
Szó ami szó azért elég jó ez a "disk"(is)...Ez csak attól ilyen sárga mert nem kapott esőt???
Úgy másfél hetes képek a céges kukikról(Disk Ripperes).

Azóta kapott sor mellé még 2q Pétit , megázott és már lényegesen nagyobb , zöldebb.
Válasz #3587. hozzászólásra
Ebből ISMÉT az a tanulság,hogy a területre kiszórt és bedolgozott műtrágya sokkal jóbban hasznosult idén(is)...Idén azért mert a földnben több ideje volt szétolvadni..
Válasz #3589. hozzászólásra
Nekünk is van több Dekalb hibrid is (3511,471,3705,4590,4608)ezekkel nincs is baj,de a 4995 is ugyan ilyen szarúl néz ki!
Válasz #3591. hozzászólásra

De tulajdonképpen nem tök mindegy hogyanis néz ki most..Csak kibb jol teremjen.. ami nálunk mostmár csak relativ lesz magunkhoz képest 1-2 szomszédhoz képest meg ugye a versenytársakhoz képest is gondolom.. Az már most látszik hogy Feri-bátyánk ugyan ezzel csúnyán meg fog verni benünket azt már le se merem irni hogy menyivel is tipelem..

Mert szinte minden a kukorica termelés ellen szólt idáig nálunk..Tehát ez most igazán nagy proba lesz a Fajták számára és ameik most tudni fogja a leg többet csak az fog tovább menni nálam a jövöben!!
Igazad van!!Nekem is van ebböl pont igy néz ki..Vagyis épenségel nem.. de a növény külsöre és a fajtának a jellege az épp ezt mutatja...
akkor a np-s technológia lesz a nyerőbb
Válasz #3591. hozzászólásra

ez a stabilitás amúgy meglátszik a 11-es mag árában keményen
Válasz #3589. hozzászólásra

értelek!ezt a dekalbot nem ismerem!!igen a 3511 én is istenitem idén 391 kaptam gyönyörü mint mindig!!
Válasz #3588. hozzászólásra

5007-es dkc , a 3511 nek szép a levele ez meg

danella lenne ez a kuki?az szokott igy rackázni.
Válasz #3584. hozzászólásra

ez nem annyira látványos, itt a sárgábbik rész kapott 2 q yarást vetéskor aztán kultival 180 kg AN-ot amire jött eső, és még 125 kg AN-ot amire nem
a ződ meg 5q np 20-20 + ugyancsak 125 kg AN kultizáskor eső nélkül
Válasz #3585. hozzászólásra

Utólag beugrott már nekem is, hogy volt gond vetéskor....
Válasz #3584. hozzászólásra
a sárga az csak kultizáskor kapott műtrágyát ami eső nélkül még nem hasznosult ( nyírócsavar törés volt a vg műtrágyaszóróján és kimaradt)
Válasz #3583. hozzászólásra

Mit, mivel, mennyi ????? Stb...stb....stb.....
műtrágya kontroll

Friss ár??Merre mennyi az új kuki??