2007-ben az enyingi löszön minden felsült,akkor hanyadik helyezett volt a versenyben?Az időjárás ,adott mikroklima,talaj,1/3-tudás,szakértelem 1/3- szerencse 1/3 részben hozhat ilyen eredményt!
Válasz #3505. hozzászólásra
Nem tudom , h miért irtad azt h itt békés megyében ha nincs vetésforgó -akkor nem várható jó termés.
Pedig az ellenkezőjét mondom:van 1 cég(név nélkül)-ők csak kukit ill. naprát nyomnak.Ugy , h mondjuk 3-4 éven át kuki után 1xszer napra-utána +int 3-4 éven át kuki.
A termések pedig sztem igen jók , vannak h jóval 10-12 t fölött.Igaz ők is 2xtápkultizzák és ha kell ,akkor természetesen locsolnak 1000-el.
Válasz #3509. hozzászólásra
nem mindegy hogy 20 centi a termőréteg vagy 120 centi,
Nálunk is a középkötött jó vízgazdálkodású földek termőrétege vékony. Emiatt csak lazítás és vetésváltás esetén van 10 t fölött -akármit rakok rá. Az igen kötöttben is csak az első év jó a kukoricának ,ha nyáron jól fellazítózom.
Szerintem a termőréteg alatti talajban is táródik fel tápanyag ha kap valamennyi levegőt, csak a mélyen gyökerező kuki azt ki is veszi az első éven.
Sekély termőrétegű táblán volt egy olyan helyzet 2008-ban hogy a a föld egyik (rosszabb) része árpa után tárcsa2x + lazítót kapott, a másik része kuki volt és szántva lett. Az árpa utáni kapott vinaszt is azon 12 tonna volt a monokultúrában meg 6,5 vizesen
Szerintem minden növény termését több mint 50%-ba az évjárat befolyásolja. Ha optimális az idő akkor a gyengébb területeken is van jó termés,ha nagy aszály van akkora jó földben isgyenge. Ha meg minden összeadódik akkor van rekordtermés
tehát ilyen területen buza,netán borsó elővetemény után egy kis tápanyaggal erősitve nagyon jó hozamokat lehet elérni. persze fontos a megfelelő kultur állapot!!! IGY van Maszek.
Válasz #3503. hozzászólásra
Azért is irtam hogy az adottság mindenek felett, hiszen Békés m-be vetésforgo nélkül komlyabb termés nincs, mig máshol vetésforgó nélkül,akár 5-10évig is 10t felett tudnak termelni!!!!
Szevasz Feri.T 131vagyok.Nem biztos hogy nagy tudás az alapja az egész kuk. termesttéshez,mivel nem ismerem lehet olyan az adotságai,persze kell hozzá gyakorlat tapasztalat elhivatottság.Nem azt akarom mondani hogy más termelő nem tudna termelni, de valami hiányozhat szerintem ennyi az egész.
Amint már régen is irtam!! Én tölletek is és mástol is meg szeretném tanulni az igazán profi és modern kukorica termesztést.. Mi régen csinálgattuk de az idöjárás és a 2000 ft-s ára nem tette ezt nekünk kifizetövé és amint tudod az adotságok sem igazán jók hozzá... De talán most ez a 5-6E forintos ár egy ujabb lendületet ad a mi számunkra is.. És végül az az egészben a leg durvább hogy vannak vidékek ahol kalapos öreg bácsikák megszokásbol meg csinálják a 110-120M mi nekünk meg a 8-9 tonnához már agyalnunk kell!!
az eredményes kukoricatermesztés lényege,a legolcsóbban termelni a lehető legtöbbet,és a legmagassabb áron értékesíteni, gondolom ezzel nem mondtam semmi újat,de így az év uccsó napján ez belefér{:tonguep:}
Szeva!! Biztosan tudna olyanrol mesélni nekünk ami tök újj lenne nekünk.. És olyat is amitöl le esne az álunk.. De hid ell ez szerintem kis tulzással olyan mint a fözés Nekem PL: Benke laci bácsi hiába mondaná el akár napjában töbször is hogy kell egy fejedelmi ételt elkésziteni ha sem a tudásom sem a felszerelésem sem az alapanyagaim nem álnak rendelkezésre.. Na KB ez van a kukoricával is!! De Az biztos hogy garatulálok az eredményéhez!! Annál is inkább mivel a mi kis fatornyos falunkban a leg jobb termés volt 6 T
biztos mind2 hehehe
aki külső szakmákból keveredik bele a parasztibizniszbe elég sok a sikeres ezt le kell szögezni
a másik amit meg szoktam itt és csakis itt mondogatni az h. nem hiszünk a csilivili cégeknek az mgbe....
valami bűzlik azé a háttérbe ezeknél
1 rohadt nagy szarság lehet a hátsó udvarban ......amiröl természetesen kussolnak hehehehehe
Kell tudnia valamit hisz évek óta jók a termései ha esik ha aszály van. Ez csak a cseresznye a torta tején neki.
Oda adással figyelem ezeket az embereket.
Rafinátt a uriember mi?
De a lényeget A HECCet nem vetted észre?????
Aszondja h. a talajok biológiai HELYBENHAGYÁSA is tuti fontos......
Ez vlm. fanttttttasztikus!
3x visszatekertem aszittem először csak kómázok....... MIVAAAAAN????????
De azért mekklátszik ám a telepükön a 150 180as kukorica meg a satöbbi....
Elég jól fől van ruházva ócskavasakkal......
1 a tanulság:
Ha jön az AIos kamerás interjúbolni felétek akkor meneküljetek.
Mert a hatására faxságokat fogtok beszélni aztán megy a netre az egész.......
Az meg ugyi egyikünknek se hiányzik h. a sok ......ság kerüljön föl a netre tőlünk.....
Igaz vagy nemigaz???????
A butélia mázas cserépedény, ami lapos, négyszögletes, s pálinkát tartanak benne.
Épp itt van egy a szekrényen.
Ez van a hátuljára írva:
Egy butella pálinka,
nincsen, aki megigya?
Megiszom én, s víg leszek,
soha meg nem öregszek.
Válasz #3484. hozzászólásra
Errefele még kivárnak-de főleg ott Kondoros környékén van még rengeteg.Mondanom se kell ,h ott vízbe áll.Pár hónapja voltak ott láncos ill. g.hevederes kombik ,de felhagytak vele .Azt mondták , h ha a tartós kemény fagyok beállnak -akkor majd visszajönnek.De még nem értek ide.
24933 hozzászólás
Válasz #3529. hozzászólásra

Az egyszeri részegest megkérdezzik:Mikor rugtál be utoljára?Válasz:Holnap lesz egy napja!
Válasz #3527. hozzászólásra
Egéség!!

akkor igyunk
Válasz #3528. hozzászólásra
jó nektek......

oké!már kezdtem aggódni nem tán beteg "másnapos"vagy!
Válasz #3524. hozzászólásra
Nálunk pont most volt a legjobb termés ezel az áral meg rekord bevétel!!
Hagyuk a gazdálkodást! Inkább mindenki töltsön 1 italt a poharába!!!
És aztán egészségetekre!
Válasz #3523. hozzászólásra
kb.ugyanaz.
Válasz #3513. hozzászólásra
Azért irtam hogy Adottság 2007 renkivüli száraz volt mindenütt.de volt ahol 100q.
Válasz #3522. hozzászólásra
nem!szerencsére spájzoltunk,így most túlélünk talán..........
Válasz #3518. hozzászólásra

2007-ben 2t-val nagyobb termésem volt hektáronként,mint az idén!
Válasz #3521. hozzászólásra
Kszáltatok mi??
Válasz #3520. hozzászólásra

egy kicsivel több.
Válasz #3519. hozzászólásra
HÁT??
Válasz #3516. hozzászólásra

nálunk nem!
Válasz #3517. hozzászólásra
Akarom mondani a 3 és 3.5T
Ja a napra viszont megadta a 3 3.5T !!
Válasz #3515. hozzászólásra
A mi földjeinken is csak 3T körűl voltak a kuk termések !!!
Válasz #3513. hozzászólásra

( Enyingtől 22km-re lakom)
Nálunk Akkor 18q lett az átlag!!!
fontos az elővetemény az bizt!
Válasz #3512. hozzászólásra
2007-ben az enyingi löszön minden felsült,akkor hanyadik helyezett volt a versenyben?Az időjárás ,adott mikroklima,talaj,1/3-tudás,szakértelem 1/3- szerencse 1/3 részben hozhat ilyen eredményt!
Válasz #3511. hozzászólásra
csak azért mert ismerős mondta Békésből gondolom mindenüt lehetnek kivételek.

Nem tudom , h miért irtad azt h itt békés megyében ha nincs vetésforgó -akkor nem várható jó termés.
Pedig az ellenkezőjét mondom:van 1 cég(név nélkül)-ők csak kukit ill. naprát nyomnak.Ugy , h mondjuk 3-4 éven át kuki után 1xszer napra-utána +int 3-4 éven át kuki.
A termések pedig sztem igen jók , vannak h jóval 10-12 t fölött.Igaz ők is 2xtápkultizzák és ha kell ,akkor természetesen locsolnak 1000-el.
Válasz #3509. hozzászólásra
nem mindegy hogy 20 centi a termőréteg vagy 120 centi,
Nálunk is a középkötött jó vízgazdálkodású földek termőrétege vékony. Emiatt csak lazítás és vetésváltás esetén van 10 t fölött -akármit rakok rá. Az igen kötöttben is csak az első év jó a kukoricának ,ha nyáron jól fellazítózom.
Szerintem a termőréteg alatti talajban is táródik fel tápanyag ha kap valamennyi levegőt, csak a mélyen gyökerező kuki azt ki is veszi az első éven.
Sekély termőrétegű táblán volt egy olyan helyzet 2008-ban hogy a a föld egyik (rosszabb) része árpa után tárcsa2x + lazítót kapott, a másik része kuki volt és szántva lett. Az árpa utáni kapott vinaszt is azon 12 tonna volt a monokultúrában meg 6,5 vizesen
Válasz #3508. hozzászólásra

csak annyi a különbség mig a jó földbe aszályban is 10t addig a kevésbé jóban modjuk 5t hát nem mindegy!!!
Szerintem minden növény termését több mint 50%-ba az évjárat befolyásolja. Ha optimális az idő akkor a gyengébb területeken is van jó termés,ha nagy aszály van akkora jó földben isgyenge. Ha meg minden összeadódik akkor van rekordtermés
Válasz #3506. hozzászólásra

tehát ilyen területen buza,netán borsó elővetemény után egy kis tápanyaggal erősitve nagyon jó hozamokat lehet elérni. persze fontos a megfelelő kultur állapot!!! IGY van Maszek.
Ez igy van!!

Azért is irtam hogy az adottság mindenek felett, hiszen Békés m-be vetésforgo nélkül komlyabb termés nincs, mig máshol vetésforgó nélkül,akár 5-10évig is 10t felett tudnak termelni!!!!

úgysem mondják meg őszintén hogy mennyi műxart tettek arra a pár hektárra, a talajvédelmisek le is lőnék őket érte.
Válasz #3497. hozzászólásra

Azért ilyenkor jó lenne tudni a terminológiát amit használt persze a valósat.
Válasz #3497. hozzászólásra
Szevasz Feri.T 131vagyok.Nem biztos hogy nagy tudás az alapja az egész kuk. termesttéshez,mivel nem ismerem lehet olyan az adotságai,persze kell hozzá gyakorlat tapasztalat elhivatottság.Nem azt akarom mondani hogy más termelő nem tudna termelni, de valami hiányozhat szerintem ennyi az egész.
Válasz #3499. hozzászólásra

Amint már régen is irtam!! Én tölletek is és mástol is meg szeretném tanulni az igazán profi és modern kukorica termesztést.. Mi régen csinálgattuk de az idöjárás és a 2000 ft-s ára nem tette ezt nekünk kifizetövé és amint tudod az adotságok sem igazán jók hozzá... De talán most ez a 5-6E forintos ár egy ujabb lendületet ad a mi számunkra is.. És végül az az egészben a leg durvább hogy vannak vidékek ahol kalapos öreg bácsikák megszokásbol meg csinálják a 110-120M mi nekünk meg a 8-9 tonnához már agyalnunk kell!!
Válasz #3499. hozzászólásra

de ez nem csak kukira igaz hagy mondjak már én is valami bölcsességet
Válasz #3498. hozzászólásra

p:}
az eredményes kukoricatermesztés lényege,a legolcsóbban termelni a lehető legtöbbet,és a legmagassabb áron értékesíteni, gondolom ezzel nem mondtam semmi újat,de így az év uccsó napján ez belefér{:tongue
Válasz #3493. hozzászólásra

Nekem PL: Benke laci bácsi hiába mondaná el akár napjában töbször is hogy kell egy fejedelmi ételt elkésziteni ha sem a tudásom sem a felszerelésem sem az alapanyagaim nem álnak rendelkezésre.. Na KB ez van a kukoricával is!! De Az biztos hogy garatulálok az eredményéhez!! Annál is inkább mivel a mi kis fatornyos falunkban a leg jobb termés volt 6 T

Szeva!! Biztosan tudna olyanrol mesélni nekünk ami tök újj lenne nekünk.. És olyat is amitöl le esne az álunk.. De hid ell ez szerintem kis tulzással olyan mint a fözés
Válasz #3494. hozzászólásra

Nyugalom tesók,a felesége németszármazású agrárszaki!
Személyesen beszéltem vele,töle indulhattak a dolgok!
Válasz #3493. hozzászólásra

mindenki elégedjen meg azzal a kaliberrel ami jutott neki
ez is nagy szó h. van xy hiperaktív paraszt a xyz ezer négyzetkmről......háháhá
Válasz #3492. hozzászólásra
2 ekét kell húzni
1kiszántja
1vissza hehehe
Válasz #3490. hozzászólásra

hehehehehe
biztos mind2 hehehe
aki külső szakmákból keveredik bele a parasztibizniszbe elég sok a sikeres ezt le kell szögezni
a másik amit meg szoktam itt és csakis itt mondogatni az h. nem hiszünk a csilivili cégeknek az mgbe....
valami bűzlik azé a háttérbe ezeknél
1 rohadt nagy szarság lehet a hátsó udvarban ......amiröl természetesen kussolnak
Válasz #3491. hozzászólásra
kár ,hogy ilyen kaliberü emberek nemirogatnak ide
lenne mit tanulni tőlük
Válasz #3489. hozzászólásra

),remélem nem fagynak meg ebben a kva hidegben
nekem is vannak gilinyóim( a fődben
Kell tudnia valamit hisz évek óta jók a termései ha esik ha aszály van. Ez csak a cseresznye a torta tején neki.
Oda adással figyelem ezeket az embereket.
Válasz #3489. hozzászólásra
szakács a faszikám,lehet nem beszíl szípen de vlmit naon tud,vagy tsak jókor vót jó helyen?
Válasz #3466. hozzászólásra

Rafinátt a uriember mi?
De a lényeget A HECCet nem vetted észre?????
Aszondja h. a talajok biológiai HELYBENHAGYÁSA is tuti fontos......
Ez vlm. fanttttttasztikus!
3x visszatekertem aszittem először csak kómázok....... MIVAAAAAN????????
De azért mekklátszik ám a telepükön a 150 180as kukorica meg a satöbbi....
Elég jól fől van ruházva ócskavasakkal......
1 a tanulság:
Ha jön az AIos kamerás interjúbolni felétek akkor meneküljetek.
Mert a hatására faxságokat fogtok beszélni aztán megy a netre az egész.......
Az meg ugyi egyikünknek se hiányzik h. a sok ......ság kerüljön föl a netre tőlünk.....
Igaz vagy nemigaz???????
Válasz #3483. hozzászólásra
Még nem arattam, de már nem is fogok az idén.
A hótakaró miatt a föld két centit sem fagy meg.
Válasz #3485. hozzászólásra

Nekünk is kint van még 35 ha.
Válasz #3477. hozzászólásra

A butélia mázas cserépedény, ami lapos, négyszögletes, s pálinkát tartanak benne.
Épp itt van egy a szekrényen.
Ez van a hátuljára írva:
Egy butella pálinka,
nincsen, aki megigya?
Megiszom én, s víg leszek,
soha meg nem öregszek.
Válasz #3484. hozzászólásra

Errefele még kivárnak-de főleg ott Kondoros környékén van még rengeteg.Mondanom se kell ,h ott vízbe áll.Pár hónapja voltak ott láncos ill. g.hevederes kombik ,de felhagytak vele .Azt mondták , h ha a tartós kemény fagyok beállnak -akkor majd visszajönnek.De még nem értek ide.
Válasz #3482. hozzászólásra
akkor ezt a fagyott ki kéne használni mifelénk mennek a kombájnok.