amikor meg kapart alatta a csoszi(csoszi=kabin nélküli 82-es mtz ganajtúró ládával:-)
szóval akkor meg azt,hogy "nííím jaó guricskuh, kaparicsku guriccsku"
nálunk érdekes a helyzet, mert a fao300-és fao500 között nincs számottevő különbség. van olyan aminek a levele zöld és van olyan aminek a levele csont száraz és szinte azonosak a vizek
pedig az a gázpalackos dolog müködött volna, de kaptam ajánlatot erre az olajosra. én gázolajjal fogom használni, de za égő tudja a pakurát is, de az elő kell melegíteni
hát kicsit óczkodtam is a gázpalackos ötletedtől, mert tudom mennyit tud elpaskolni naponta a torony. Persze ez nagyobb meg sok torony, de akkoris.
Gázolaj vagy fűtőolaj???
Itt egy cimborám gázolajjal nyomja, 35Forintra jön ki kb önköltségen, aztmondom az nem is sok, bérszárítás mellé állítva kétév után meghozta az árát oszt cső.
Még ő is jó időben jó áron jutott hozzá mobil toronyhoz, 30-80hektár kukoricáját megoldja vele minden évben szépen
tegnap vágtunk száritóba 27-es volt a vize. n01-es. nyomni kell mert a jövő héttől megint kapjuk az áldást. ha igy haladunk 1 hónap múlva jön a hó és várhatjuk mig elovad
azért ilyen se volt még, hogy szezonban jött 2 kamion is azonnal. kérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség? azt mondja a koma, hogy nem tudnak lemenni az aszfaltról. sok helyen probléma lesz a szállítás
Maszek sem felejtett el vetni hahahaha
és semmi több
Azért az ott fődet túrók kiváltságos helyzetben vannak valóban. Ugyanannyi munkával sokkaltöbbet lehet termelni, de sokkal kevesebbel is rálehet verni egyéb országrészekre...
itt folyamatosan 9fok körüli hőmérséklet, hűvös hideg nyirkos esős kőkemény télelőtti őszi idő van.
Szóval nemlesz rózsás a helyzet. Sokhelyütt nemtudjuk majd csak fagyon aratni, addig a termés több nemlesz csak kevesebb, vadkár lopáskár csőhullás stbstb...
ebbpl gazdagodjonak meg a spekulánsok, ne a termelő hasznát vigye el
értelek!
nyugiiii!
sokaknak a 6tonna is szép lesz!
főleg, hogy egy negyedét elvitte az árvíz másikat a belvíz.
Mi betároljuk a kukoricát akármilyen is lesz, hely van rá jó, aztán amikor a legjobban kérik utána két percel adjuk és rosszul nem fogunk járni.
Hszoboszló környékén azért 11-12 tonnás kukorica nem megy csoda számban. Ha megvan a megfelelő mennyiségű csapadék hozzá. A területek zöme kiválló adottságú (Hajdúsági löszhát). Persze tudni kell kihasználni az adottságokat. Nem gondolom, hogy egy-két ilyen hsz. befolyásolná az árak alakulását.
Nálunk is 26 % volt az utolsó mérésnél. Mikorra lesz ez 20-as ilyen 14-15 fokos "hőségben".
Cimbikém mesélj már!!!
mit vettél???
csak nem azt a folyékony műtrágyás 12soros régebbi témát???
alkatrészeket honnan fogod venni rá?
mesélj részleteket,mert kezdek 'felizgulni'
24959 hozzászólás
Válasz #2357. hozzászólásra
kézre morzsolva vagy kombájnból?
Válasz #2357. hozzászólásra
Ez nagyon jó, mikori vetés?
Mi is mérettünk vizet és 17%-18% körüli lett DKC3511-es.
Válasz #2354. hozzászólásra
itt egy .... azt mondta, hogy:
"fonnokk! fhann píszzz, fhann khasszolaj"
amikor meg kapart alatta a csoszi(csoszi=kabin nélküli 82-es mtz ganajtúró ládával:-)
szóval akkor meg azt,hogy "nííím jaó guricskuh, kaparicsku guriccsku"
Moderálta: (3932) 2013-11-14 11:52:00
Válasz #2352. hozzászólásra
nálunk érdekes a helyzet, mert a fao300-és fao500 között nincs számottevő különbség. van olyan aminek a levele zöld és van olyan aminek a levele csont száraz és szinte azonosak a vizek
Válasz #2349. hozzászólásra
pedig az a gázpalackos dolog müködött volna, de kaptam ajánlatot erre az olajosra. én gázolajjal fogom használni, de za égő tudja a pakurát is, de az elő kell melegíteni
Válasz #2348. hozzászólásra
cső vagy szevasz?
Válasz #2347. hozzászólásra

itt van 1 hely , ahol mindenhol 2 cső van -de szinte csont zöld a szára ill. a csövek szinte mindenhol félárbocos.

itt meg szakadt az eső egész évben
Haeverék bikáznak - 21-es vízzel 87 q lett.
Válasz #2341. hozzászólásra
hát kicsit óczkodtam is a gázpalackos ötletedtől, mert tudom mennyit tud elpaskolni naponta a torony. Persze ez nagyobb meg sok torony, de akkoris.
Gázolaj vagy fűtőolaj???
Itt egy cimborám gázolajjal nyomja, 35Forintra jön ki kb önköltségen, aztmondom az nem is sok, bérszárítás mellé állítva kétév után meghozta az árát oszt cső.
Még ő is jó időben jó áron jutott hozzá mobil toronyhoz, 30-80hektár kukoricáját megoldja vele minden évben szépen
nálam javarészt 1 cső van
Válasz #2344. hozzászólásra
Bárki mondhat eredményt ha tud. Nálunk az 1. csövek rövidek. Pont a termékenyülés idejében volt nagy meleg, és nem lett teljes a kötés a 2. csövön.
Válasz #2344. hozzászólásra

még jó, hogy a kombájnos nem ürétésre dolgozik, hanem ha-ra
Válasz #2343. hozzászólásra

nálunk nem gond az összeszedés. valahol átlag környéki termés lesz
Válasz #2343. hozzászólásra

szar
mézga szerint?
Válasz #2339. hozzászólásra
Termésátlag milyen lesz, az átlaghoz képest? Mondjuk ha mindent össze tudtok szedni...
Válasz #2340. hozzászólásra

Válasz #2338. hozzászólásra
viz az volt nálad is, ha megizzadtál.
megegyeztem a vizpárolóra. végül is olajos lett a téma
Válasz #2337. hozzászólásra

mutassa meg homokon mit tud,de idén mi is megmutatjuk,de ha csak annyi lessz akkor tökön szúrom magam
Válasz #2336. hozzászólásra
tegnap vágtunk száritóba 27-es volt a vize. n01-es. nyomni kell mert a jövő héttől megint kapjuk az áldást. ha igy haladunk 1 hónap múlva jön a hó és várhatjuk mig elovad
Válasz #2337. hozzászólásra

és még bambi is kapható
ott a strand a szájukban, akármikor aratásközben beugranak egy gyógyvízre az inasok
Válasz #2333. hozzászólásra
szegények nem ismerik a kaszinózás érzést
Nálunk már 17%-os a vize, alig várjuk hogy a napraforgónak vége legyen és vághassuk.
Válasz #2328. hozzászólásra
azért ilyen se volt még, hogy szezonban jött 2 kamion is azonnal. kérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség? azt mondja a koma, hogy nem tudnak lemenni az aszfaltról. sok helyen probléma lesz a szállítás
Válasz #2333. hozzászólásra

Maszek sem felejtett el vetni hahahaha
és semmi több
Azért az ott fődet túrók kiváltságos helyzetben vannak valóban. Ugyanannyi munkával sokkaltöbbet lehet termelni, de sokkal kevesebbel is rálehet verni egyéb országrészekre...
Válasz #2329. hozzászólásra

tehát ott a hülye is tud jó kukoricát termelni,persze ha nem felejt el vetni
itt folyamatosan 9fok körüli hőmérséklet, hűvös hideg nyirkos esős kőkemény télelőtti őszi idő van.
Szóval nemlesz rózsás a helyzet. Sokhelyütt nemtudjuk majd csak fagyon aratni, addig a termés több nemlesz csak kevesebb, vadkár lopáskár csőhullás stbstb...
ebbpl gazdagodjonak meg a spekulánsok, ne a termelő hasznát vigye el

Cső!
Nálunk Szarvas környékén szerdán mérettem 21-21-es vízzel és Dekalb egyik új hibridje volt az.
Itt 1 helyen ma már vágattak libásoknak 20.5-osan.
értelek!
nyugiiii!
sokaknak a 6tonna is szép lesz!
főleg, hogy egy negyedét elvitte az árvíz másikat a belvíz.
Mi betároljuk a kukoricát akármilyen is lesz, hely van rá jó, aztán amikor a legjobban kérik utána két percel adjuk és rosszul nem fogunk járni.
Hszoboszló környékén azért 11-12 tonnás kukorica nem megy csoda számban. Ha megvan a megfelelő mennyiségű csapadék hozzá. A területek zöme kiválló adottságú (Hajdúsági löszhát). Persze tudni kell kihasználni az adottságokat. Nem gondolom, hogy egy-két ilyen hsz. befolyásolná az árak alakulását.
Nálunk is 26 % volt az utolsó mérésnél. Mikorra lesz ez 20-as ilyen 14-15 fokos "hőségben".
Válasz #2327. hozzászólásra

irkálni a 12-13 tonnát,hétfőn meg 30000 lesz a kukorica ára,legalább lefele torzitana
Válasz #2325. hozzászólásra
most kire mire gondolsz???
ez így érthetetlen önmagában!
írd ki konkrétan bátyja!!!
Válasz #2317. hozzászólásra

Cimbikém mesélj már!!!
mit vettél???
csak nem azt a folyékony műtrágyás 12soros régebbi témát???
alkatrészeket honnan fogod venni rá?
mesélj részleteket,mert kezdek 'felizgulni'
Azt nem értem,hogy egyesek miért dicsekednek valótlan adatokkal

,és nem gondolkoznak,hogy nézik a fórumot mások is
Mi újság a kukoricával ?
Aki vágja adatokat mondhat!
Melyik fajta mit tud és milyen nedves!
Köszi
Maszek, mit adtál neki, hogy azt az átlagot érted el?
Milyen fajtával? Milyen földön?
Válasz #2301. hozzászólásra

nem kéne ilyen eredményeket beírni ............
Válasz #2320. hozzászólásra
oké, majd próbálkozunk. Még egyszer, köszi.
Válasz #2319. hozzászólásra
LevegŐt belefujni a folyadékot meg kiszoritja !!
Válasz #2315. hozzászólásra
Csak a mienkben folyadék van, majd ki kell találni h hogyan fejjük le.
Válasz #2316. hozzászólásra

nekem is annyi sajna
Válasz #2315. hozzászólásra
Még világosban megnéztem a white vetőgépet!

Oh, simán.
Ha beesőzik, fel is tesszük, szntem.
Válasz #2314. hozzászólásra
26-27% De vágjuk !!
Válasz #2311. hozzászólásra
Sikerült hazaérni ??
Válasz #2301. hozzászólásra
és milyen a vize?
Válasz #2310. hozzászólásra
milyen fajta? nálam f73, n01, y12, k67, kansas, lucius nagyon jó
florencia, f38 leszerepelt
Válasz #2310. hozzászólásra
csak kérdem
és hol a többi tuning?
talajbannnnnnn????????
Válasz #2309. hozzászólásra

nekem egész vetőgépaljak üresek sok 10 méteren keresztül! Ma is kimentem, de nem volt kint senki. Talán jobb is!
Válasz #2307. hozzászólásra
Mért hihetetlen ??