Köszi szépen, akkor nem aggódok rajta. Nem tudom mit jelent akkor, hogy fehér olajokkal nem keverhető. Rézzel amúgy se szoktam, azzal óvatosan bánok, volt már, hogy sikerült megpörkölnöm fólia alatt a paprikát rézzel, pedig este fújtam, Nap nem sütött, meleg se volt.
Ha csak Megafolt használok, esetleg megy mellé más lombtrágya ( pl. 5. 15. 45 Plantafol, vagy Boroplusz ) akkor nem megy mellé semmi más. Ha növényvédelmi kezeléssel együtt juttatom ki a Megafolt, akkor rakok mellé Nonitot is.
Bocsi... nem habzott a szer!
A szaktanácsadót ha felhívsz a Malagrownál az segít biztosan. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Ha jól tudom a Megafolt egyedül réz-zel nem jó elegyíteni, azt nem szereti.
Én használtam hozzá nonit meg nem is! Amikor rovar és gomba ellen szórtam a paprikát tettem hozzá plantafolt és megafolt is... semmi baja nem lett a paprikának!
Valamint nem muszály a megafolt tapasztani, mert baromi gyorsan feltudja venni a növény,
Ebben van valami, bár ha a nagymamád egyetemi tanárként írna egy ilyen cikket, lehet hogy akkor az is elgondolkodtató lenne. Ráadásul ebben ugyanúgy pénz van, mint az összes többi megacég által forgalmazott cuccban, és egyetlen cég sem fog finanszírozni egy olyan kutatást, aminek ez lenne az eredménye. Na majd még agyalok a dolgon.
Nem drágább hektárra vetítve mint az előbb emlegetett Amalgerol! A tapasztalatok alapján még gombaölő hatással is rendelkezik. Humínsavas levéltrágya, ezekre azt mondják, hogy ők a jövő természetes "antibiotikumjai"!
"A fordító megjegyzése: a szerző által említett kutatási eredmények ugyanúgy nem ellenőrizhetők, mert nem teszi közzé egyetlen intézmény nevét sem, ahol ilyen kutatásokat végeztek."
Ennyi erővel én is írhattam volna. vagy a 89 éves nagymamám...
Tavaly kísérleteztem vele kukoricában, és napraforgóban is. Gyomirtózás után 3 nappal jutattam ki, 2,7 l / ha dózisban. Sávosan szórtam, 1 gépalját permeteztem, másikat kihagytam, megint fújtam, megint kihagytam. Volt olyan rész, ahol kétszer fújtam, tehát 5,4 l/ha dózist kapott. Kijuttatás után 3 - 5 nappal (már nem emlékszem pontosan ) meg lett sorközművelve a forgó.
SEMMI KÜLÖNBSÉGET NEM LÁTTAM A KEZELT, ÉS A KONTROLL KÖZÖTT, MÉG OTT SEM AHOL 5,4 l/ha volt a dózis.
nincs ilyen. Nem klasszikus lombtrágya, amiben lenne valamilyen mikroelem, ami egy adott fenológiai fázisban segít a növényen. Inkább olyasmi, mint az embernek a svéd csepp. pörgeti a növényt! Jobban viseli a stresszt, könnyebben gyógyul a sérülésekből, stb.
Kikeresed a területileg illetékes szaktanácsadót, és felhívod. Nekem eddig pozitív tapasztalatom van velük, ha kérdésem volt, mindig válaszoltak, ha nem voltak elérhetőek, akkor visszahívtak.
Kikeresed a területileg illetékes szaktanácsadót, és felhívod. Nekem eddig pozitív tapasztalatom van velük, ha kérdésem volt, mindig válaszoltak, ha nem voltak elérhetőek, akkor visszahívtak.
Lombtrágya nem tápanyagpótlásra szolgál. Az a 10 % N azért van benne, hogy könnyebben felvegye a többi elemet a növény. Gyakorlatilag "hatásfokozó" anyagként funkcionál az a fél kiló hatóanyag.
Ha pl. Glifozáttal gyomirtózol, és 100 l szerhez teszel 1kg Ammónium nitrátot, akkor kb 20-30 %-al jobb lesz a hatása, mint nitrogén nélkül, és ott is csak 600 - 700 g N hatóanyag jut egy hektárra.
Az hogy van hogy karbamidból max. 10 kg/ha N hatóanyagot írtok ami még nem perzsel, de Nitrosolból meg kiszórnak 34 kg/h N hatóanyagot is akár magába is víz nélkül egyszerre????
Az Azospeed vagy a Speedy-t tesztelte valaki egy tablan belul?
A Speedyben 3 fele a nitrogen, az Azospeedben 2 fele.
En gyumiben 5 literrel nyomtam, nekem tettszett.
Csak majd holnap derül rá fény, mi lesz az ...
Egy növényvédelmis sráccal aki egyben forgalmazó is, válasszuk ki.
Több mindent figyelembe szeretnék venni, de főleg az árra kellene odafigyelni...
1087 hozzászólás
Köszi szépen, akkor nem aggódok rajta. Nem tudom mit jelent akkor, hogy fehér olajokkal nem keverhető. Rézzel amúgy se szoktam, azzal óvatosan bánok, volt már, hogy sikerült megpörkölnöm fólia alatt a paprikát rézzel, pedig este fújtam, Nap nem sütött, meleg se volt.
Válasz #633. hozzászólásra
Ha csak Megafolt használok, esetleg megy mellé más lombtrágya ( pl. 5. 15. 45 Plantafol, vagy Boroplusz ) akkor nem megy mellé semmi más. Ha növényvédelmi kezeléssel együtt juttatom ki a Megafolt, akkor rakok mellé Nonitot is.
Válasz #634. hozzászólásra
Bocsi... nem habzott a szer!
A szaktanácsadót ha felhívsz a Malagrownál az segít biztosan. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Ha jól tudom a Megafolt egyedül réz-zel nem jó elegyíteni, azt nem szereti.
Válasz #633 hozzászóláshoz
Én használtam hozzá nonit meg nem is! Amikor rovar és gomba ellen szórtam a paprikát tettem hozzá plantafolt és megafolt is... semmi baja nem lett a paprikának!
Valamint nem muszály a megafolt tapasztani, mert baromi gyorsan feltudja venni a növény,
Sziasztok!
Megafolhoz milyen tapadószert használtok? Azt írja, hogy fehér olajokkal nem keverhető, akkor gondolom Nonit nem jó, de a Trend 90 se?
Válasz #631. hozzászólásra

??
Üdv.használt valaki atonikot búzába?egy ism.használta,de más véleményekre is kiváncsi lennék.
Válasz #626. hozzászólásra
Nézz utána, hogy milyen fenológiai állapotban milyen tápelemekre, tápanyagokra van szüksége a búzának. Akkor látni fogod.
Válasz #628. hozzászólásra

Lehet hogy a wuxal csinál is valamit, nem csak szenteltvíz.
Válasz #626. hozzászólásra
Senki nem tudja hogy miért van ez?
Lassan megkéne rendelni cuccot... :)
Válasz #622. hozzászólásra
Ebben van valami, bár ha a nagymamád egyetemi tanárként írna egy ilyen cikket, lehet hogy akkor az is elgondolkodtató lenne. Ráadásul ebben ugyanúgy pénz van, mint az összes többi megacég által forgalmazott cuccban, és egyetlen cég sem fog finanszírozni egy olyan kutatást, aminek ez lenne az eredménye. Na majd még agyalok a dolgon.
Wuxal réz top-ot miért csak két nóduszos állapotig lehet kiszórni búzára?
Gondolom utána se csinál kárt, csak esetleg nem hasznosul???
Pl. A csöpp mix -t ki lehet virágzáskor is, pedig abba is vannak ugyanazok mint a wuxal - ba!
Fitohorm Turbo Nitrogén-t valaki használt már? Tapasztalat?
Válasz #623. hozzászólásra
Nem drágább hektárra vetítve mint az előbb emlegetett Amalgerol! A tapasztalatok alapján még gombaölő hatással is rendelkezik. Humínsavas levéltrágya, ezekre azt mondják, hogy ők a jövő természetes "antibiotikumjai"!
Válasz #611. hozzászólásra
Biztos jó lehet de nagyon drága!
Válasz #621. hozzászólásra
utolsó sor:
"A fordító megjegyzése: a szerző által említett kutatási eredmények ugyanúgy nem ellenőrizhetők, mert nem teszi közzé egyetlen intézmény nevét sem, ahol ilyen kutatásokat végeztek."
Ennyi erővel én is írhattam volna. vagy a 89 éves nagymamám...
EHHEZ mit szóltok? Nagyon ki akartam próbálni idén valamelyik készítményt, de kezd elmenni tőle a kedvem.
Valaki használt már valaki csöp mixet kukiban naprában?tapasztalatok?
Válasz #612. hozzászólásra
Tavaly kísérleteztem vele kukoricában, és napraforgóban is. Gyomirtózás után 3 nappal jutattam ki, 2,7 l / ha dózisban. Sávosan szórtam, 1 gépalját permeteztem, másikat kihagytam, megint fújtam, megint kihagytam. Volt olyan rész, ahol kétszer fújtam, tehát 5,4 l/ha dózist kapott. Kijuttatás után 3 - 5 nappal (már nem emlékszem pontosan ) meg lett sorközművelve a forgó.
SEMMI KÜLÖNBSÉGET NEM LÁTTAM A KEZELT, ÉS A KONTROLL KÖZÖTT, MÉG OTT SEM AHOL 5,4 l/ha volt a dózis.
Köszönöm a tanácsokat.
Válasz #616. hozzászólásra
nincs ilyen. Nem klasszikus lombtrágya, amiben lenne valamilyen mikroelem, ami egy adott fenológiai fázisban segít a növényen. Inkább olyasmi, mint az embernek a svéd csepp. pörgeti a növényt! Jobban viseli a stresszt, könnyebben gyógyul a sérülésekből, stb.
Válasz #615. hozzászólásra
És gabonában milyen stádiumban a leg hatékonyabb?
Az amalgerol nagyon jó anyag... nem olcsó az tény, de 1-2 hét más lesz a színe a növénynek és sokkal szebben fejlődik.. csak ne lenne ilyen drága...
Az Amalgerol pedig jo anyag!
Mi tavaly használtunk, nem vettünk észre különbséget!
Üdv,Valaki használ Amalgerolt gabonába?Tapasztalat?
Válasz #610. hozzászólásra
Zöldpajzs!
Sziasztok!Érdeklődnék,hogy milyen lombtrágyával érdemes szórni az almafát hogy a hatás tényleg szembetünő legyen?
Repce szerintetek mennyire bírja el a karbamidot illetve a mikramidot vízbe feloldva és kijuttatva?
Válasz #607. hozzászólásra

2. Kezelés is lesz majd?
Válasz #606. hozzászólásra
Én pont ezt fogom szórni holnap búzára.20 liter nitro 10 kg keserűsó 1 liter
wuxál réz + gyomírtó.
Válasz #605. hozzászólásra
Igen de árpára is mehetne nem?
Válasz #604. hozzászólásra
Búzára?
Végigolvastam a fórumot és arra jutottam hogy hagyom ezeket a speckó ilyen olyan szereket a következőre gondoltam

Kalászorsra: 15 l/ha nitrosol + 10 kg/ha keserűsó + valami réz mondjuk wuxual réz 1 l/ha. Másodjára réz helyett csöpp mix.
Kb. Ezt szűrtem le a hozzászólásaitokból!
Mit gondoltok?
Válasz #601. hozzászólásra
[link1]
Válasz #601. hozzászólásra
http://www.yara.hu/utilities/contact_us.aspx
Yara folicare mennyibe kerül kb?
Válasz #596. hozzászólásra
Lombtrágya nem tápanyagpótlásra szolgál. Az a 10 % N azért van benne, hogy könnyebben felvegye a többi elemet a növény. Gyakorlatilag "hatásfokozó" anyagként funkcionál az a fél kiló hatóanyag.
Ha pl. Glifozáttal gyomirtózol, és 100 l szerhez teszel 1kg Ammónium nitrátot, akkor kb 20-30 %-al jobb lesz a hatása, mint nitrogén nélkül, és ott is csak 600 - 700 g N hatóanyag jut egy hektárra.
Válasz #596. hozzászólásra

Ezek szerint ha feloldok hektáronként 2 kg ammnitrátot már abba több a nitrogén hatóanyag mint a csöppmixbe?
Válasz #597. hozzászólásra
Nitrosolnál 30 az a 34 bocsi
Az hogy van hogy karbamidból max. 10 kg/ha N hatóanyagot írtok ami még nem perzsel, de Nitrosolból meg kiszórnak 34 kg/h N hatóanyagot is akár magába is víz nélkül egyszerre????
http://www.csoppmix.hu/termek/6363/

Csöpp mix 1: 10% N 5 l/ha
Ez mennyi N hatóanyagot jelent ? 0,5 kg/ha ????
A réz szulfát ugyan az mint a rezes lombtrágya csak más az állaga?
Válasz #593. hozzászólásra
nekem is ez a gyomirtó és gombaölő de még jár hozzá decis mega rovarölő, és én fitohorm buza (gabona) lombtrágyát teszek ki.
Válasz #588. hozzászólásra

Nos itt az összetétel...
Jubileum csomag : Sekator -gyomírtó, Falcon Pro-gombaölő, és még kap 3.5 kg /ha Agroleaf lombtrágyát....
Holnap fújom ki, 21ha-ra....
Biostimulátorokról vélemény,tapasztalat?Pl.:plonvit,optysil,tytynit.
Biostimulátorokról vélemény,tapasztalat?Pl.:plonvit,optysil,tytynit.
Az Azospeed vagy a Speedy-t tesztelte valaki egy tablan belul?
A Speedyben 3 fele a nitrogen, az Azospeedben 2 fele.
En gyumiben 5 literrel nyomtam, nekem tettszett.
Válasz #588. hozzászólásra
Csak majd holnap derül rá fény, mi lesz az ...
Egy növényvédelmis sráccal aki egyben forgalmazó is, válasszuk ki.
Több mindent figyelembe szeretnék venni, de főleg az árra kellene odafigyelni...
Válasz #587. hozzászólásra
És milyen szerekkel fogod csinálni?