Igazán szép munka. És igazán szép volt a gazdájától is, hogy egy ilyen idős lóra ennyit áldozott. Gondolom nem 2 Ft volt sem a kovács munka, sem az egyéb költségek (gyószere, kötszer, kegyszer, gyulladáscsökkentő, stb, stb).
Én a fakómra hasonló, de közel nem ekkora pataproblémára 9 évvel ezelőtt több mint 1 milkát fizettem ki 1 év alatt.
Ezt kb. 2éve csináltam, egy közel 30 éves ló volt de sajnos előbb feladta mint lenőtt a patája, egy éven keresztül mindig vissza kellett bontani a patáját valamiért hibásan nőtt azon a részen a szarú, kisebb nagyobb tályogok voltak a lenőtt szarutok alatt.
Hihetetlen volt mindenféle érzéstelenítő vagy bódító nélkül tűrte, hogy kotorászunk a patájában néha elevenig!
Kemény ló volt kár érte...
Az a baj az állatorvosokkal,hogy ha kell ha nem jönneknem ér annyit a ló,amennyit kifizetnék kiszállási költségekre,és még nem beszéltem a kezelésről.
én nem bántom az orvosokat,mert tisztelem,és becsülöm a tudásukat,de telhetetlennek tartom.mikor kijött a sebet megnézni,kaptam egy kevert löttyöt 3000Ft-ért,2dl ami 1 hét múlva elfogyott,3szor kijött,hogy megnézze alakul-e,kétnaponként,holott,két nap alatt nem látni olyan rohamos gyógyulást ekkora felületű sebnél,és kiperkáltam 15ezret.
most kihívom megint,pffff..ide jár a nyakamra 1 hétig, hoz valami kence ficét,és egy vagyon.akkor tuti kolbászba adja a gazdája inkább.
a sebet is már úgy kezelem,hogy sikerült egy jó fej gyógyszerész srácot találnom,aki kikevert nekem egy jó kis kenőcsöt.1,5 órát voltam ott,bújtuk a könyvet,és lett egy jó kis kenőcs.1500-ért.azért azt hiszem nem mind1.
Bocsika, passzolok. Csak tippelni tudnék, de azt nem teszem. Elsősorban a régi ronda seb miatt. El tudom képzelni, hogy a javulás nem más, minthogy kénytelen terhelni.
Jó állatorvos mindeképpen!
Szia
Olyat, hogy nem hajlik a lónak a lába csak úgy láttam mikor izomláza volt, én át szoktam maszírozni, de minden ugyan az mint az embernél. Ha csípőnél van a baj az nem biztos, hogy olyan vészes, nekünk van egy idős, nyugdíjas kancánk, amióta eszemet tudom mindig megvolt ez a csípő baja, és ugyan úgy dolgozik mint a többi, csak arra kell figyelni, hogy mikor a lábát emeljük a földtől max 10 cm re emeljük, mert ha többet kap az már fáj neki, de arra figyelj, hogy ha a másikat túl terheli, rá mehet. Én még azt szoktam meg hogy ha drága a kezelés kolbász, ha nem és jó ló akkor megéri meg gyógyítani, de ezeket egy jó állatorvos is megmondja, mik a keretek.
De ez csak szerintem van így
Nem kell azzal sokat vacakolni a ló egyik gyenge pontja a lába,ha még nem vertétek tele gyógyszerrel akkor keressetek hozzá egy mangalicát,és össze keverni.Hiszen nem vagy TE megházasodva vele.
Nem tudom.a Törököt ismerem,az volt már nálam.jó fej 12ezerért adott egy görcsoldót a lovamnak
nem az enyém a póni,így a gazdája belegyezése nélkül nem hívhatok orvost.
ha nem lennék így leégve,az én zsebemre ki hívnám..de sajna nem megy
Szaktanácsot nem tudok adni sajnos, Te sokkal jobban értesz hozzá, Meg Bencsiki is, Kicsilány is, MZ/X-ről nem is beszélve.
De érzelmileg úgy gondolom, nem szabad lemondanod róla!!! Az már fél gyógyulás, ha hiszel benne! Ne add fel!
na most pedig valami komolyabb
a pici póni lába javul,ellenben a másik lába néha nem hajlik.figyelem már napok óta.mikor csórika lépne előre,egyszerűen csípőből(szerintem) beakad neki.hmm érdekes.lehetséges hogy azért,mert folyton azt terheli?
kezdi feladni a leckét nekem ez a póniló.....eddig mindenki lemondott róla,hogy abból ló már nem lesz,most már én is kezdek kételkedni....
528 hozzászólás
Válasz #326. hozzászólásra

Lesz mit enni nekik a télen.
Ha így haladok hamar lesz egy ménesem.
Válasz #325. hozzászólásra
, de tényleg szépek
Jó húsban vannak
Válasz #325. hozzászólásra

Szépek.
Válasz #323. hozzászólásra

Az nem...Csak a szomszédembör a fekete navarájáva...De Ő nem tudott felizgatni...
Válasz #322. hozzászólásra
Valami csinos leány nem szaladt utána.

Válasz #321. hozzászólásra

Naon gyorsan vágtatott a bitumenen,és hátulról támadt..Esélyem sem volt..Még ha nem zúgott volna a fűnyíró..No akkor ekaptam volna a kancát!!!
Válasz #320. hozzászólásra

mé nem igazítottad ki a sörényét v a farkát?
Ma délelőtt majdnem elütött főnyírás közbe egy ló..
Na ma elkezdtük a belovagolást és minden gond nélkül ment. szépen indul megáll és még le sem dobott

Válasz #317. hozzászólásra

Kilenc évvel ezelőtt? Aaaaz akkor még rengeteg pénz volt... Nem mintha most kevés lenne.
Válasz #316. hozzászólásra
Valóban nem kevés. Bár kissé túloztam, mert nem 1 év, hanem másfél.
Most kb 200-ból kijönne. Kezdő voltam még (sokkal kezdőbb, mint most).
Válasz #315. hozzászólásra
A tulaj egy menhely volt, megmentették a kolbászból, mi meg a Dokival kezeltük.
1milla az nem kevés egy patára ami közel sem volt ilyen.
Válasz #310. hozzászólásra
Igazán szép munka. És igazán szép volt a gazdájától is, hogy egy ilyen idős lóra ennyit áldozott. Gondolom nem 2 Ft volt sem a kovács munka, sem az egyéb költségek (gyószere, kötszer, kegyszer, gyulladáscsökkentő, stb, stb).
Én a fakómra hasonló, de közel nem ekkora pataproblémára 9 évvel ezelőtt több mint 1 milkát fizettem ki 1 év alatt.
Válasz #312. hozzászólásra
Lehúztam a taiba egy pár évet. Igen néha átjöttek, és együtt dolgoztunk.
Válasz #311. hozzászólásra
Azóta sem találkoztam olyan lóval aki Így tűrt...
Minden hasonló esetből nagyon sokat lehet tanulni.

tatiban voltál? apám kérdi, hogy ismered e a szekus kovácsot?
Jó fej ló lehetett tényleg,gondolom sokat tanultál tőle...érdekes dolgok ezek.
Válasz #306. hozzászólásra
Ezt kb. 2éve csináltam, egy közel 30 éves ló volt de sajnos előbb feladta mint lenőtt a patája, egy éven keresztül mindig vissza kellett bontani a patáját valamiért hibásan nőtt azon a részen a szarú, kisebb nagyobb tályogok voltak a lenőtt szarutok alatt.
Hihetetlen volt mindenféle érzéstelenítő vagy bódító nélkül tűrte, hogy kotorászunk a patájában néha elevenig!
Kemény ló volt kár érte...
Válasz #307. hozzászólásra

majd születik kis kentaur
Válasz #307. hozzászólásra

ez undorító!!!!
...mit érdemel az a bűnös???......

Komolyan mondom, kiheréltetném....
Válasz #303. hozzászólásra
Megteszed, hogy időnként beszámolsz a fejleményekről?
Válasz #304. hozzászólásra
Mindenképpen cserélj állatorvost. Amelyik ennyire ráér, annak nincs túl sok dolga. Vszleg nem véletlenül.
Nálunk a jobb állatdoki úgy mennek, mint a mérgezett egér. Megéred lasszóvégre kapni őket.
Válasz #295. hozzászólásra

nem ér annyit a ló,amennyit kifizetnék kiszállási költségekre,és még nem beszéltem a kezelésről.
Az a baj az állatorvosokkal,hogy ha kell ha nem jönnek
én nem bántom az orvosokat,mert tisztelem,és becsülöm a tudásukat,de telhetetlennek tartom.mikor kijött a sebet megnézni,kaptam egy kevert löttyöt 3000Ft-ért,2dl ami 1 hét múlva elfogyott,3szor kijött,hogy megnézze alakul-e,kétnaponként,holott,két nap alatt nem látni olyan rohamos gyógyulást ekkora felületű sebnél,és kiperkáltam 15ezret.
most kihívom megint,pffff..ide jár a nyakamra 1 hétig, hoz valami kence ficét,és egy vagyon.akkor tuti kolbászba adja a gazdája inkább.
a sebet is már úgy kezelem,hogy sikerült egy jó fej gyógyszerész srácot találnom,aki kikevert nekem egy jó kis kenőcsöt.1,5 órát voltam ott,bújtuk a könyvet,és lett egy jó kis kenőcs.1500-ért.azért azt hiszem nem mind1.
Válasz #301. hozzászólásra
Igen én csináltam. Köszi.
Válasz #301. hozzászólásra
Nem szimplán ügyes. Az extra profi munka.
Válasz #290. hozzászólásra

Szia
Te csináltad? mármint az avatárt, ha igen akkor apám üzeni hogy szép munka ügyes vagy
Válasz #299. hozzászólásra

Igen, így van.
Válasz #298. hozzászólásra
Az a fránya idő.....
Válasz #293. hozzászólásra
Köszi! Foglalkozni kellene velük...
Válasz #292. hozzászólásra

Iiiigen, hamarosan!
Válasz #288. hozzászólásra

De gonosz vagy!
Válasz #280. hozzászólásra
Bocsika, passzolok. Csak tippelni tudnék, de azt nem teszem. Elsősorban a régi ronda seb miatt. El tudom képzelni, hogy a javulás nem más, minthogy kénytelen terhelni.
Jó állatorvos mindeképpen!
Szia
Olyat, hogy nem hajlik a lónak a lába csak úgy láttam mikor izomláza volt, én át szoktam maszírozni, de minden ugyan az mint az embernél. Ha csípőnél van a baj az nem biztos, hogy olyan vészes, nekünk van egy idős, nyugdíjas kancánk, amióta eszemet tudom mindig megvolt ez a csípő baja, és ugyan úgy dolgozik mint a többi, csak arra kell figyelni, hogy mikor a lábát emeljük a földtől max 10 cm re emeljük, mert ha többet kap az már fáj neki, de arra figyelj, hogy ha a másikat túl terheli, rá mehet. Én még azt szoktam meg hogy ha drága a kezelés kolbász, ha nem és jó ló akkor megéri meg gyógyítani, de ezeket egy jó állatorvos is megmondja, mik a keretek.
De ez csak szerintem van így
Válasz #273. hozzászólásra
Szépek!
Válasz #273. hozzászólásra

Rilex, nagyon szépek a fiúk, tényleg nagy az egyetértés közöttük!!!
Kiscsikó is lesz?
Válasz #290. hozzászólásra
köszi,rendes tőled
Sziasztok!
Én adnék egy nevet és egy számot, ha gondolod hívd fel talán tud segíteni. Dr. Kerekes Zoltán 06309825400
Válasz #286. hozzászólásra
,elvihetnéd fodrászhoz.
Jó ez a fej
Válasz #287. hozzászólásra

Nem kell azzal sokat vacakolni a ló egyik gyenge pontja a lába,ha még nem vertétek tele gyógyszerrel akkor keressetek hozzá egy mangalicát,és össze keverni.Hiszen nem vagy TE megházasodva vele.
Válasz #286. hozzászólásra

aúú Móni ez fájt

Kolbásznak nem lenne jó?
Válasz #284. hozzászólásra

Nem tudom.a Törököt ismerem,az volt már nálam.jó fej 12ezerért adott egy görcsoldót a lovamnak
nem az enyém a póni,így a gazdája belegyezése nélkül nem hívhatok orvost.
ha nem lennék így leégve,az én zsebemre ki hívnám..de sajna nem megy
Válasz #283. hozzászólásra
Hartai Zsolti ?
Kalocsán Török ?
Válasz #282. hozzászólásra
Radics Attila
Melyik doki látta már ?????

Az már fél gyógyulás, ha hiszel benne! Ne add fel!
Szaktanácsot nem tudok adni sajnos, Te sokkal jobban értesz hozzá, Meg Bencsiki is, Kicsilány is, MZ/X-ről nem is beszélve.
De érzelmileg úgy gondolom, nem szabad lemondanod róla!!!
na most pedig valami komolyabb
a pici póni lába javul,ellenben a másik lába néha nem hajlik.figyelem már napok óta.mikor csórika lépne előre,egyszerűen csípőből(szerintem) beakad neki.hmm érdekes.lehetséges hogy azért,mert folyton azt terheli?
kezdi feladni a leckét nekem ez a póniló.....eddig mindenki lemondott róla,hogy abból ló már nem lesz,most már én is kezdek kételkedni....
Válasz #278. hozzászólásra

Köszi!