Ebből a színezés nem igaz.Három hónap múlva kifakul.Viszont nagyon tud teremni.Gépi szedésre volt nekem,nagyon jó,de már a cég sem veszi a színtartalom korai elillanása miatt.
Kalorez (baktériumrezisztens) -közösségi fajtaoltalom alatt álló
Csípősség nélküli, csüngő termésű, folytonos növekedésű fajta. Bokra 50-60 cm magas, zárt lombozatú, erőteljes növekedésű. Levélzete középzöld. Középkorai érésű, termései könnyen szedhetők, nagy termőképességű. Ajánlás: Elsősorban palántázott termesztésre ajánlott, de helyrevetve is sikeresen termeszthető. Jó színezőképesség, kellemes íz és zamat jellemzi. Kiváló őrlemény-alapanyag készítésére alkalmas, Xanthomonas vesicatoria baktériummal szemben ellenálló. Környezetbarát technológiával termeszthető. Ökotermesztésre is alkalmas.
Van valaki aki járt a mai nap folyamán Szentesen a Paprika Fesztiválon. Sajnos nem engedtek el a munkahelyről és ezért nem tudtam elmenni, ha valaki járt volna akkor megtudná osztani nagy vonalakban, hogy mit is látott stb. stb.
Köszi
Mi 7q-nál tartunk a szedéssel, még mindig le vagyunk maradva az igényekhez képest. Tegnap már a Hold is felkelt, mikor abba hagytuk. Mondjuk én már 7kor abba hagyom a szedést, mert színtévesztő vagyok és szürkületben simán lekapkodom a sötét zöldeket bordónak...
Jót nevettem ma, a kezembe került egy vetőmag számla.
Nem én intéztem a magot én csak a fizikailag szenvedek vele, látom rajta hogy kalorez 1kg. Szóval ezek szerint nem meteoritom van. .
Nekem 8, aránylag szép, jövőhéten szedjük....
Nagy a kockázat!Nemesítő-kutató emberek mondják,hogy a hibridből fogott magból kelt növény szétesik elődei negatív tulajdonságaira,csenevész lesz,abszolút megbízhatatlan.
Azért mondod ezt,mert nyersen nem jó és meg kellene várni a teljes érést vagy azért mert nagy kockázat a mag miatt? Engem érdekene hibrid (már azt is elfelejtettem mi a neve, Kalóz vagy Meteorit?) paprika, pár négyzetméter...ha valaki hagyna egy öt hektárra való mag mennyiséget azt meg venném 250 paprika áron
Ezek középkorú magyar asszonyok.Egy részük a Kanári szigeteken földieprezett,másik részük Németországban spárgázott.Néhányan itthon maradtak,ők jöttek kapálni.Jól sikerült a vegyszerezésem,nem kellett sokat gazolni.Devrinol,4 deci command,meg az Agil rendet tett.
Nagyon megnézném, hogy hogyan dolgoznak, hogy bírnak ennyit leszedni...
Mi is szedtük délután, 250kg-ot tudtunk leszedni 3an, 4en. Még sok rajta a zöld, így vigyázni kell a bokrokra, nem akarom leamortizálni. Így egy kicsit lassabban megy, mintha egy az egyben lehetne szedni.
Neked az össz paprika mennyiség hány %-a lesz érett a szedéskor? 70%?
Azt vettem még észre, hogy a meteorit sokkal jobban megsínylette a sűrű vetést. Vannak szakaszok, ahol nagyon aprók a csövek rajta. A szegedi 80 máshogy viselkedik, egy-egy tő inkább csak 1-2 paprikát hozott, de azok szépek. Lehet, hogy a meteorit egy része megmarad feldolgozásra.
Még nem mertem felhívni a fajsziakat, mert nem tudom, hogy mennyit tudok majd vinni, kellemetlen lesz, ha beígérek 8-10 mázsát, aztán lesz 2-3. Egyelőre nagyon viszik zsákosan, nem bírunk annyit szedni, amennyi ne fogyna el.
Hibrid:
Félreértés ne essék, én nem bíztatok senkit, hogy a megélhetésének jelentős részét ilyen bizonytalan technikára alapozza. Én se mernék hibridből szedett magot elvetni fél hektáron, hogy lesz, ami lesz. Én csak megosztottam ez irányú tapasztalataimat. Meg azt mondom, hogy ki kell próbálni. Én kíváncsiság képpen szednék magot az f1-ből és vetnék 2-3 sort.
Válasz #2609. hozzászólásra
Arabokkal szedeted
Nálatok ez nem úgy működik mint nálunk,hogy van 4-5 csoport akik kapálnak is meg szedik?Lebeszéled velük az időpontot és oké minden.Kíváncsi vagyok a kalózra,hogy mennyit ad.
Szombaton megkezdjük a szedést.kb 30 átlaglétszámmal,többségük nyugati országokban edződik mezőgazdasági munkán,de most idényszünet van kint.Brutálisqan dolgoznak és kizárólag teljesítményre.8-10 vagon anyagot kell lecsipkedniük.
Én azért óvatosabban nyúlnék a témához.A hibrid kukoricát sem vetik vissza!Zsolt,ez a téma közöttünk ellentmondásos,ami nem is baj.Azt veszem észre,hogy a hibrid paprikából is akad "széthulló" tulajdonságú.Pl ugyanazon a tövön van felálló és csüngő is.Hát akkor mi lesz,ha visszavetem?
Keresd meg a hozzászólásaim között a nevemre kattintva, hogy mi a tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Nyugodtan szedhetsz belőle magot, nekem eddig 100-ból 4-5 tő eltérés volt a maximum az eredetihez képest. Jellemzően 1-2% a hiba. Ehhez az kell, hogy csak és kizárólag önmagát porozza, ne legyen közel s távol más fajta.
Amúgy mi a helyzet, hogy álltok a szedéssel? Mennyi jött össze?
6390 hozzászólás
Válasz #2638. hozzászólásra
Ebből a színezés nem igaz.Három hónap múlva kifakul.Viszont nagyon tud teremni.Gépi szedésre volt nekem,nagyon jó,de már a cég sem veszi a színtartalom korai elillanása miatt.
Válasz #2638. hozzászólásra

Pár mai kép:
Válasz #2637. hozzászólásra
Kalorez (baktériumrezisztens) -közösségi fajtaoltalom alatt álló
Csípősség nélküli, csüngő termésű, folytonos növekedésű fajta. Bokra 50-60 cm magas, zárt lombozatú, erőteljes növekedésű. Levélzete középzöld. Középkorai érésű, termései könnyen szedhetők, nagy termőképességű. Ajánlás: Elsősorban palántázott termesztésre ajánlott, de helyrevetve is sikeresen termeszthető. Jó színezőképesség, kellemes íz és zamat jellemzi. Kiváló őrlemény-alapanyag készítésére alkalmas, Xanthomonas vesicatoria baktériummal szemben ellenálló. Környezetbarát technológiával termeszthető. Ökotermesztésre is alkalmas.
Ennyi van az oldalon
Válasz #2635. hozzászólásra
hmm, ez hibrid amúgy? szép pirosra érik nálad? mennyit permetezted?
Szentesen paprikafesztivál?Az Kalocsán szokott lenni!
Válasz #2632. hozzászólásra

37 db papír volt postával együtt az 1kg.
Van valaki aki járt a mai nap folyamán Szentesen a Paprika Fesztiválon. Sajnos nem engedtek el a munkahelyről és ezért nem tudtam elmenni, ha valaki járt volna akkor megtudná osztani nagy vonalakban, hogy mit is látott stb. stb.
Köszi
Válasz #2631. hozzászólásra
Kár lett volna kitárcsázni,szerintem.
Válasz #2629. hozzászólásra

és mi pénz volt?
Mi 7q-nál tartunk a szedéssel, még mindig le vagyunk maradva az igényekhez képest. Tegnap már a Hold is felkelt, mikor abba hagytuk. Mondjuk én már 7kor abba hagyom a szedést, mert színtévesztő vagyok és szürkületben simán lekapkodom a sötét zöldeket bordónak...
"szebb"
Válasz #2628. hozzászólásra

nálam ilyen a "szép"
Jót nevettem ma, a kezembe került egy vetőmag számla.
.
Nem én intéztem a magot én csak a fizikailag szenvedek vele, látom rajta hogy kalorez 1kg. Szóval ezek szerint nem meteoritom van.
Nekem 8, aránylag szép, jövőhéten szedjük....
Válasz #2625. hozzászólásra
ZZ ez mindenhol ilyen ritka volt?
még 2 q kéne és visszajönne a forint amibe került

de a kevés melót, ami töltöttem vele és töltünk még azt már nem i számolom
Válasz #2624. hozzászólásra
8-9 a szedés nálam.
feladta, game over

Válasz #2623. hozzászólásra

szánalmas, már kínomban nevetem magam
11 q a 0,44 ha-ról első szedésnek
nektek milyen eredmények?
Válasz #2622. hozzászólásra
mennyi jött le ZZ?
rendben,a kkor a hibrid fajtából való mevisszafogás felejtve
Zséko majd légyszives tájékoztass minket miujság a Palotassal
Válasz #2619. hozzászólásra
Előre kifizetem ha valaki rak nekem félre egy pá négyzetmétert...mennyi kellen öt hektárhoz?
Válasz #2618. hozzászólásra
Nagy a kockázat!Nemesítő-kutató emberek mondják,hogy a hibridből fogott magból kelt növény szétesik elődei negatív tulajdonságaira,csenevész lesz,abszolút megbízhatatlan.
Válasz #2608. hozzászólásra

Azért mondod ezt,mert nyersen nem jó és meg kellene várni a teljes érést vagy azért mert nagy kockázat a mag miatt? Engem érdekene hibrid (már azt is elfelejtettem mi a neve, Kalóz vagy Meteorit?) paprika, pár négyzetméter...ha valaki hagyna egy öt hektárra való mag mennyiséget azt meg venném 250 paprika áron
Igen,kb 70 % érett!A Kalóz átélagtermésére én is kíváncsi vagyok.Remélem elérz a 20 tonnát.A látottak és mérések alapján hozni kell neki!
Válasz #2614. hozzászólásra

Állandóan azt hajtogatta:vaffan kuló!
Ezek középkorú magyar asszonyok.Egy részük a Kanári szigeteken földieprezett,másik részük Németországban spárgázott.Néhányan itthon maradtak,ők jöttek kapálni.Jól sikerült a vegyszerezésem,nem kellett sokat gazolni.Devrinol,4 deci command,meg az Agil rendet tett.
Válasz #2613. hozzászólásra

megállt sziesztázni déltől négyig?
Válasz #2611. hozzászólásra

Tavaly volt olasz napszámosom is!Egy napig bírta!

Nagyon megnézném, hogy hogyan dolgoznak, hogy bírnak ennyit leszedni...
Mi is szedtük délután, 250kg-ot tudtunk leszedni 3an, 4en. Még sok rajta a zöld, így vigyázni kell a bokrokra, nem akarom leamortizálni. Így egy kicsit lassabban megy, mintha egy az egyben lehetne szedni.
Neked az össz paprika mennyiség hány %-a lesz érett a szedéskor? 70%?
Azt vettem még észre, hogy a meteorit sokkal jobban megsínylette a sűrű vetést. Vannak szakaszok, ahol nagyon aprók a csövek rajta. A szegedi 80 máshogy viselkedik, egy-egy tő inkább csak 1-2 paprikát hozott, de azok szépek. Lehet, hogy a meteorit egy része megmarad feldolgozásra.
Még nem mertem felhívni a fajsziakat, mert nem tudom, hogy mennyit tudok majd vinni, kellemetlen lesz, ha beígérek 8-10 mázsát, aztán lesz 2-3. Egyelőre nagyon viszik zsákosan, nem bírunk annyit szedni, amennyi ne fogyna el.
Hibrid:
Félreértés ne essék, én nem bíztatok senkit, hogy a megélhetésének jelentős részét ilyen bizonytalan technikára alapozza. Én se mernék hibridből szedett magot elvetni fél hektáron, hogy lesz, ami lesz. Én csak megosztottam ez irányú tapasztalataimat. Meg azt mondom, hogy ki kell próbálni. Én kíváncsiság képpen szednék magot az f1-ből és vetnék 2-3 sort.
Arabokkal szedeted
Nálatok ez nem úgy működik mint nálunk,hogy van 4-5 csoport akik kapálnak is meg szedik?Lebeszéled velük az időpontot és oké minden.Kíváncsi vagyok a kalózra,hogy mennyit ad.
Válasz #2607. hozzászólásra
leginkább ott, hogy ha az alap feltételeket nem tudjuk biztosítani, akkor el se kezdjük.....
Szombaton megkezdjük a szedést.kb 30 átlaglétszámmal,többségük nyugati országokban edződik mezőgazdasági munkán,de most idényszünet van kint.Brutálisqan dolgoznak és kizárólag teljesítményre.8-10 vagon anyagot kell lecsipkedniük.
Válasz #2604. hozzászólásra
Ez a legnagyobb marhaság,amit ember elkövethet!
Válasz #2606. hozzászólásra
és akkor meglátásod szerint hol lehet spórolni?
vetőmagon,tápanyagon, növényvédelmen, öntözésen nem spórolunk, mert utána csak dörzsöljük a szemünket, hogy nem termett semmi..
hogy álltok a szedéssel?
őszintén szólva

arra gondoltam, hogy veszek nyersen most hibrid-et, kimagozom és lesz jövőre magom
a hibrid magok nagyon drágák
de most nem is tudom, hogy mit csináljak
elbizonytalanítottatok
Válasz #2601. hozzászólásra
Én azért óvatosabban nyúlnék a témához.A hibrid kukoricát sem vetik vissza!Zsolt,ez a téma közöttünk ellentmondásos,ami nem is baj.Azt veszem észre,hogy a hibrid paprikából is akad "széthulló" tulajdonságú.Pl ugyanazon a tövön van felálló és csüngő is.Hát akkor mi lesz,ha visszavetem?
Válasz #2599. hozzászólásra
140 ezer
Válasz #2600. hozzászólásra
Keresd meg a hozzászólásaim között a nevemre kattintva, hogy mi a tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Nyugodtan szedhetsz belőle magot, nekem eddig 100-ból 4-5 tő eltérés volt a maximum az eredetihez képest. Jellemzően 1-2% a hiba. Ehhez az kell, hogy csak és kizárólag önmagát porozza, ne legyen közel s távol más fajta.
Amúgy mi a helyzet, hogy álltok a szedéssel? Mennyi jött össze?
és a hibridből lehet magot visszafogni?
Válasz #2598. hozzászólásra
Nem akarok hülyeséget írni de kb 100ezer mag 1kg
a hibrid fajtákból lehet magot visszafogni ?

mert néztem, hogy a hibrid fajták 4 ft/ db a vetőmag
ja 1 kg magba kb hány szem mag lehet
Válasz #2596. hozzászólásra
Szegedi nagybanin 150 kispiacon 200 felett,szerződve 130.Meg ki hogy tudja eladni.Budapesti árat esetleg tud valaki?
Hát a nyers fűszerpaprika árat tekintve nem nagyon lettem okosabb. Van itt aki 200 Ft feletti árról beszél, valaki 130-ról..
Válasz #2593. hozzászólásra

minden várakozást felülmúl egyelőre.
Mi ma szedtünk az 1 holdas darabnak kb a felét és 550 kg lett rajta.Csak nagyon szép hibátlan piros csövek.Ez jó mennyiség?
Válasz #2592. hozzászólásra
A termésed jó lett?
Válasz #2591. hozzászólásra
én 250-ért adom. 100kg feletti tételben 220ért.
Kispiacon hogy megy a paprika?