STS-em volna, behiteleznék egy új Navarrát és énlennék az igazi magyar parasztcsászár???
Egyébként tényleg van benne fantázia, feltéve hogy ezek a régi STS-ek is jók és nem szériabetegek nem gyengék ittottamott... mert ezmár akárhogy isnézem 10. szezonjában van
Nyugodj meg SZABI odabasz az sokónknak.. De ami biztos ha az usábol átjönének a farmerek szétnézni halálra röhögnék magukat azon ami itt megy mezö gazdaság cimen!!!
ha már kombájn a téma...
170-180ezrekért adják 440Tucanot, Németben meg van 5-6-700órákkal 570Lexion 140-150-ért.
Azért a kettő nem ugyanaz, kérdés, hogy mit számít az a 700óra!?!?!?!?!
Különben 2005-ös újszerű 700üzemórás IH 2388-as Axiálflow meg van kint 25M körül, de tényleg olyan mint egy új!
Ha már frisebbet akarna venni az ember akkor egy ilyesmi kellene, mert tényleg majdnem új, fiatal is, árban mégis újnak a feleért adják kb.
Hát azért elcserélném az enyimre!
Nem sokkal fiatalabb de azért az és már az újabb konstrukció. Fiatalabb kevesebbet futott erősebb mégnagyobb teljesítmény.
Ez is megfog fáradni, de bizonyos részei erősítettek, nagyjából az egész bele rángatója szilentjei ésatöbbi...
csak egy ilyet télen kell megvenni és szezon előtt végignézni szépen amit kell megvenni rá kicserélni és mehet a szezonnak, napi 40hektár nagy táblában...
Egyébként lehet itt tökölni az egész témán, summa summa pénz kell kuuuvasok és akkor azt csinál az ember amit akar
ha nincs nagy della akkor úgyis dolgozni kell rengeteget, javítani sokat, alkatrészért járni eleget és a végén egy nagyonkicsit megpihenni
Válasz #470. hozzászólásra
Már hogyne lehetne 15km/h-val aratni. 15 liter/ha-ral szántani is lehet hehe. Óránként egy hektót hármas ekével hehe. A ZAB árát nyomasad inkább ha kamionszám viszi valaki . Itt egy pécsi lovász gyerek valami 4700-at emlegetett feléjük, ez bruttó vagy nettó lehet?
Grűn! Az a dajc sosem fog ennyiért elkelni, még 18-ért sem kapkodták el. Hogy miért? mert annyiért már van lexion is tudod hiába régi hiába sokat ment de lexion de azkell a parasztnak...
Az a gép azért lett volna jó mert még egyszerű!
Mint egy 208-as mega, analóg óra, mechanikus kapcsolások állítások nagyrészben, viszon ebben motor és rosta is volt rendese, kívülről is jól nézett ki, nekem teccett.
Baj viszont, hogy semmi szervíz nincsen hozzá a környéken, bármi gondom volna nemtudnék kihez nyúlni segítséget kérni, alkatrészt honnan rendelni...
Még egy IH kombájnnál is vakerálnék mert nincsen olyan atfogó kompakt cég akit lehetne noszogatni mint a mostani gépeknél pl.
Ermike! 15-el nemlehet aratni!
Persze repül benne a kombájn mert nemvolt hatalmas szalmája de ha tolod neki és jól adja (itt nekem 40q/hektár, jobb mint a búzák!!!!) szóval ha tolod neki elszórod a felét!
Én szelet levettem 550-re rostákat kinyitottam nagyon, tiszta volt az állomány nem volt amit magába szedjen, de ígysem toltam úgy neki mert többet akarok hazavinni.
Eladni? kicsiben elviszik elég jól, aztán környéken vetegetni is szoktak vinni többen, de vagy két kamionnal elpászítok most belőle mert elég sok van és még lesz is. Nomeg kell saját birkáknak is azok is vannak 400körül.
Feleslegesen vetettél Ermike, nekem elsőfokos ez a tábla drága vetőmag lett beletéve, hogy legyen későbbiekre is, adtam volna magot Neked 1 hektár most 20hektárt termelt ki.
Vágtatok ma zabot? Itt frecskált az eső.. 3 nap alatt 55 mm jött le és nekem is kint van még 20ha zabom. Valahogy le kellene kaparni. Az járt jó aki itt a szomszédban lenyomta zöld szárra eső előtt múlthét szombaton és rászárított kicsit. Tarlói is levannak már hántva. Mehet nyaralni...
Azért dícsérjed akko is ha nem mehetsz vele hátha kapsz 40 % támogatást. Ne ilyet irjá, hogy csak annyit bír mint egy 15 éves...hehe.(lehet olvassák hehe) Felénk valakinek a tritikáléja maradt fenn, na az teljesen elfeküdt...
amit teszteltünk???
hát az egy röhej... mármint az egész helyzet.
Eljött a kombájn itt szezon végén, mert közben máshol demózott akik fontosabbak voltak mint mi. No hoppá kérdem én ez így kellett vlna? sebaj, van még igenjó osztályos zab, 40mázsa/hektár úgy adja mennyiségre mint egy 70-80-as búza, plusz könnyen el is szórható, dombolda is meg ódalgós is, igazi csemege teszt lett volna, 3Drosta, autocontur, laserpilot, összkerékhajtás szóráskép, nomeg a teljesítmény, mert nagyon tolni nem lehet ha nem akarod elszóratni.
Szóval ittlett volna ez, erre nincsen egy kombájnosa a miskolci axiálnak aki kitudott volna jönni demóztatni, legalábbis beülni mellém hogy mégis legyen felügyelet...
Aki a géppel eddig járt Ő hazament Bajára pénteken. Ezzel semmi baj, hétvégéje van, messziről jött idő kicsit kiszámíthatatlan volt, de nem hiszem el, hogy egy helyi Axiálos nem tudott volna eljönni felügyelni a demóztatást
Így arattam szépen nyugisan a nyuszival, arra nemkell autocontúr mert a kis asztal ódalgóson is még elmegy, nem hagy el illetve túr fődbe mint a nagy 6,2-es a fergán.
Tehát jól nem teszteltünk semmi...Hétfőre elvileg még zabosbükköny fog maradni, meg majd lesz olajretek szója ilyesmi, de ezek még picit odébb.
Mondjuk itt fog kiderülni a cég elszántsága, ha szeretnék hogy lássuk mit tud a gép itthagyják olajretekig, abban meglehet fingatni a szerkezetet hogy szuperál!
Töröljük mán a bal egérgombot, az aprókat, a google keresőt, a közösségi oldalakat meg az internetet hehehe. (Persze amit beirtam lehetett bármilyen fék szám, de valakik tudták kié lehet hehe, töröljük a tudásukat)
Töröljük a google-ra utalást is hehe!!!!!!!!!!!!!!!
Nehogy valaki meglássa...
na jóéjt emberek, baxxuk itt a rezet de inkább aludnánk.
Én pl egész tavasztól még nem aludtam egy jót, lehet már nem is tudnék, mindig kelni kell reggel bakkerrrrrrrr
2643 hozzászólás
STS-em volna, behiteleznék egy új Navarrát és énlennék az igazi magyar parasztcsászár???

Egyébként tényleg van benne fantázia, feltéve hogy ezek a régi STS-ek is jók és nem szériabetegek nem gyengék ittottamott... mert ezmár akárhogy isnézem 10. szezonjában van
Válasz #490. hozzászólásra

De ami biztos ha az usábol átjönének a farmerek szétnézni halálra röhögnék magukat azon ami itt megy mezö gazdaság cimen!!!

Nyugodj meg SZABI odabasz az sokónknak..
Válasz #487. hozzászólásra

Nem hiszem, hogy 50-60(vagy még több) millás gépeket támogatás nélkül ki lehet termelni........
Válasz #488. hozzászólásra

Ez nekem odabax !!!!
Azért egy 570-es 700 órával levág pár ezer hekit..........gondolom én...........

http://www.traktorpool.co.hu/hu/details/Betakarítógép/John-Deere-9880-STS/1253882/ Ne tétovázzzz soká!!Vegyél egy ilyet és meg van oldva a problémád!!!!
Válasz #486. hozzászólásra
ha már kombájn a téma...
170-180ezrekért adják 440Tucanot, Németben meg van 5-6-700órákkal 570Lexion 140-150-ért.
Azért a kettő nem ugyanaz, kérdés, hogy mit számít az a 700óra!?!?!?!?!
Válasz #485. hozzászólásra

fiamnak nagyobb Brudert vettem
Válasz #484. hozzászólásra
NEM!
Neki EEEEZZZZZZkellene! és semmi más.
de még énis kicserélném a kis nyuszit egy ilyere ha volna ilyen lehetőség
Máté fiam a Benedek és táránál van egy kombájn Ermike részére lessetek rá,igaz drága kicsit
Válasz #482. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=EIE_gX1hoaY&feature=related
Lemaradt
Válasz #481. hozzászólásra
És ez a kávédaráló!
Válasz #480. hozzászólásra

mi ez tengeralattjáró ,vagy helikopter?
Ez meg nagyon zsíííír:
Különben 2005-ös újszerű 700üzemórás IH 2388-as Axiálflow meg van kint 25M körül, de tényleg olyan mint egy új!
Ha már frisebbet akarna venni az ember akkor egy ilyesmi kellene, mert tényleg majdnem új, fiatal is, árban mégis újnak a feleért adják kb.
Válasz #477. hozzászólásra

Hát azért elcserélném az enyimre!
Nem sokkal fiatalabb de azért az és már az újabb konstrukció. Fiatalabb kevesebbet futott erősebb mégnagyobb teljesítmény.
Ez is megfog fáradni, de bizonyos részei erősítettek, nagyjából az egész bele rángatója szilentjei ésatöbbi...
csak egy ilyet télen kell megvenni és szezon előtt végignézni szépen amit kell megvenni rá kicserélni és mehet a szezonnak, napi 40hektár nagy táblában...
Egyébként lehet itt tökölni az egész témán, summa summa pénz kell kuuuvasok és akkor azt csinál az ember amit akar
ha nincs nagy della akkor úgyis dolgozni kell rengeteget, javítani sokat, alkatrészért járni eleget és a végén egy nagyonkicsit megpihenni
Válasz #476. hozzászólásra
ezzel u.ott lenne mint az övével
Válasz #473. hozzászólásra

ERREkellene mozdulnod,nem a tucanóra.
Válasz #456. hozzászólásra
a múltkor sok itt az eszkimó.

Feco mondta írta,
megérdemli a nyakán marad,
remélem,
vagy megveszem 14-ért.
Nem mondod,..
Válasz #472. hozzászólásra
ez szerintem "okosba" annyi...
kérdés hogy baj e ez!?!?!?
Válasz #470. hozzászólásra
Már hogyne lehetne 15km/h-val aratni. 15 liter/ha-ral szántani is lehet hehe. Óránként egy hektót hármas ekével hehe. A ZAB árát nyomasad inkább ha kamionszám viszi valaki . Itt egy pécsi lovász gyerek valami 4700-at emlegetett feléjük, ez bruttó vagy nettó lehet?

Grűn! Az a dajc sosem fog ennyiért elkelni, még 18-ért sem kapkodták el. Hogy miért? mert annyiért már van lexion is tudod hiába régi hiába sokat ment de lexion de azkell a parasztnak...
Az a gép azért lett volna jó mert még egyszerű!
Mint egy 208-as mega, analóg óra, mechanikus kapcsolások állítások nagyrészben, viszon ebben motor és rosta is volt rendese, kívülről is jól nézett ki, nekem teccett.
Baj viszont, hogy semmi szervíz nincsen hozzá a környéken, bármi gondom volna nemtudnék kihez nyúlni segítséget kérni, alkatrészt honnan rendelni...
Még egy IH kombájnnál is vakerálnék mert nincsen olyan atfogó kompakt cég akit lehetne noszogatni mint a mostani gépeknél pl.
dehát ezvan...
Ermike! 15-el nemlehet aratni!
Persze repül benne a kombájn mert nemvolt hatalmas szalmája de ha tolod neki és jól adja (itt nekem 40q/hektár, jobb mint a búzák!!!!) szóval ha tolod neki elszórod a felét!
Én szelet levettem 550-re rostákat kinyitottam nagyon, tiszta volt az állomány nem volt amit magába szedjen, de ígysem toltam úgy neki mert többet akarok hazavinni.
Eladni? kicsiben elviszik elég jól, aztán környéken vetegetni is szoktak vinni többen, de vagy két kamionnal elpászítok most belőle mert elég sok van és még lesz is. Nomeg kell saját birkáknak is azok is vannak 400körül.
Feleslegesen vetettél Ermike, nekem elsőfokos ez a tábla drága vetőmag lett beletéve, hogy legyen későbbiekre is, adtam volna magot Neked 1 hektár most 20hektárt termelt ki.
Válasz #466. hozzászólásra
Mennyiért addod el? Mi már leszálítottunk egy lovasnak 2 vagonnal(nem volt hova tenni) csak még a pénzről nem beszéltünk...
Válasz #467. hozzászólásra

tam
Ezen és is be
Válasz #464. hozzászólásra
hány q/ha? milyen 15nél nem bírta?
Válasz #465. hozzászólásra
AKG be kell jövőre vetőmagnak sok! de sok lavas fakitermelőm keresi a lehetőséget, ha érted!!!!
Válasz #464. hozzászólásra
zabbal mit csinálsz?
el lehet azt adni nagy tételben?
ma levágtam a zabot!!!
Kétszer mackózott a class 15 nél nem bírta a ferde felhordó!!! :(
nagyon jól adta! van még benne pár zöld szem de majd megfakul! kétszeres lett a javából!
Válasz #460. hozzászólásra
Valahogy le kellene kaparni. Az járt jó aki itt a szomszédban lenyomta zöld szárra eső előtt múlthét szombaton és rászárított kicsit. Tarlói is levannak már hántva. Mehet nyaralni...
Vágtatok ma zabot? Itt frecskált az eső.. 3 nap alatt 55 mm jött le és nekem is kint van még 20ha zabom.
Válasz #461. hozzászólásra
Egyébként igen szép masína meg finom kidolgozás, jó nézegetni de szeretnék aratni vele normálisan hogy lássuk hogy megy.
Válasz #460. hozzászólásra
Azért dícsérjed akko is ha nem mehetsz vele hátha kapsz 40 % támogatást. Ne ilyet irjá, hogy csak annyit bír mint egy 15 éves...hehe.(lehet olvassák hehe) Felénk valakinek a tritikáléja maradt fenn, na az teljesen elfeküdt...
Válasz #458. hozzászólásra
nálunk meg még éppen aratható a zab, a szára töve még zőőőőőőd, a szem vize már aratható tárolható állapotban van.
Válasz #457. hozzászólásra

amit teszteltünk???
hát az egy röhej... mármint az egész helyzet.
Eljött a kombájn itt szezon végén, mert közben máshol demózott akik fontosabbak voltak mint mi. No hoppá kérdem én ez így kellett vlna? sebaj, van még igenjó osztályos zab, 40mázsa/hektár úgy adja mennyiségre mint egy 70-80-as búza, plusz könnyen el is szórható, dombolda is meg ódalgós is, igazi csemege teszt lett volna, 3Drosta, autocontur, laserpilot, összkerékhajtás szóráskép, nomeg a teljesítmény, mert nagyon tolni nem lehet ha nem akarod elszóratni.
Szóval ittlett volna ez, erre nincsen egy kombájnosa a miskolci axiálnak aki kitudott volna jönni demóztatni, legalábbis beülni mellém hogy mégis legyen felügyelet...
Aki a géppel eddig járt Ő hazament Bajára pénteken. Ezzel semmi baj, hétvégéje van, messziről jött idő kicsit kiszámíthatatlan volt, de nem hiszem el, hogy egy helyi Axiálos nem tudott volna eljönni felügyelni a demóztatást
Így arattam szépen nyugisan a nyuszival, arra nemkell autocontúr mert a kis asztal ódalgóson is még elmegy, nem hagy el illetve túr fődbe mint a nagy 6,2-es a fergán.
Tehát jól nem teszteltünk semmi...Hétfőre elvileg még zabosbükköny fog maradni, meg majd lesz olajretek szója ilyesmi, de ezek még picit odébb.
Mondjuk itt fog kiderülni a cég elszántsága, ha szeretnék hogy lássuk mit tud a gép itthagyják olajretekig, abban meglehet fingatni a szerkezetet hogy szuperál!
de van egy sancom hogy addig továbbáll...
Válasz #457. hozzászólásra
Most elmeséli telefonon? Nálunk aki nem fejezte be azé má rohad..kerüljük a növényi csírákat...
irjál inkább valamit arról a kombájnról (amit teszteltetek)
Válasz #455. hozzászólásra
ne félre beszélj
irjál inkább valamit arról a kombájnról
azt a dajcot amit ajánlottam neked ( 18.5 misi volt asszem ) megvette egy nepper és most 33 ért árulja
Válasz #451. hozzászólásra

Na mivan májsztrók!?
hang van ember nincs
mér nem hívtatok? itt unatkoztam egész éjjel magamban vártam hogy csörögjön valamelyik a kéjjjj vonalán
Válasz #441. hozzászólásra
Töröljük mán a bal egérgombot, az aprókat, a google keresőt, a közösségi oldalakat meg az internetet hehehe. (Persze amit beirtam lehetett bármilyen fék szám, de valakik tudták kié lehet hehe, töröljük a tudásukat)
Töröljük a google-ra utalást is hehe!!!!!!!!!!!!!!!
Nehogy valaki meglássa...

had aludjon még 1 kicsit , majd 1-2 óra múlva
hangemberek vagytok, ússe hívjátok föl...
akkor épp ideje lenne "ébresztenünk"
...Nem,Grün???

na jóéjt emberek, baxxuk itt a rezet de inkább aludnánk.
Én pl egész tavasztól még nem aludtam egy jót, lehet már nem is tudnék, mindig kelni kell reggel bakkerrrrrrrr
SP-nek is megvan a száma, plusz van egy közös termelő-paraszt ismerősünk.

Annyi, hogy Ő nem úgy paraszt mint Sötétcsávó
Válasz #439. hozzászólásra
pláne ha még segítesz is neki :)
Válasz #446. hozzászólásra

Te beszéééééész tenagyonte!
Tudod kihívott már fel engemet éjfél után innen a fórumról?
rajtad kívül még senki
Válasz #445. hozzászólásra

akkor ma éccaka nem lesz alvás a Quintus családban
Válasz #444. hozzászólásra

most felhívlak
Válasz #437. hozzászólásra