Válasz #292. hozzászólásra
Én eddig három embernek említettem, hogy kipufogó árat mondhatna. Kettőnek személyesen az arcába, felírta címet telefonszámot, ez úgy 2 hónapja történt.
Azóta semmi, akkor minek forgalmazzák ezt a márkát?
(Persze most jön a szöveg, hogy megint nem a megfelelő embernek szóltam)
Erről a szerda csütörtökről valami bizonyítékot nyomhatnál!(vagy a szerda 2 héttel korábban volt, esetleg az az árubeszerzés napja) Ezért ha szerdán rendelsz csütörtökre megvan. Próbáld egyszer hétfőn!
No ez meg a másik!
Nálunk ez kicsit másképpen van, ugyanis a környéki axiálban kitében nincsen semmi. Axiálban van egykét dolog de inkább a domikhoz megákhoz, lexionhoz szelepsapkán kívül minden csak rendelésre, plusz szervíz is olyan, hogy ha van ártalánydíjjad fizetve akkor talán kijönnek és megoldják a héten...
Namost én rendeltem idén is alkatrészeket, szerdán csörögtem csütörtökön megvan a cucc és ez mindig így megy. Plusz ha szervíz kellene akkor sem az van mint előbb írtam...
Nekem ez nem tűnik roszabbnak mint amit Te mondassz.
Persze Baja környékén más a helyzet ott közelebb vagy a tűzhöz. Hatvan körül gyöngyös vidékén meg a fergások vannak sokan, a szőlősöknél majdnem csak ilyen gép van dolgozóban ez is egy ilyen dolog, hajdúságban jd a menő ottvan nádudvar helyben
nem xar ,félre ne értsd a dolgokat,de ha megáll akkor hány nap mire megjön az alkatrész,1-2 talán de az már sokkk,a szar Claashoz JD-hez szinte azonnal van minden,ez a nem mindeggy,mert amig megy addig mind szuper gép,de ha megáll akkor van a kapkodásamig megy a Versálly is jó lehet (talán)
confidenza csapágyszolgálat... hatalmas kínálat és qrva jó árak. Egy méretből van 4-5 féle választék az kínaitól a az NTNig. És persze az árak is lépcsőzetesen mennek felfelé. Én évek óta tőlük veszek minden csapágyat, nagyon korrektek, segítőkészek. Csak a carierrbe nem karnak utágyártott csapágyat keríteni.
A régien nekem gyárilag mindenol SKF made in sweden volt/van, jelenleg is üzemel belőlük még jó sok a gépen.
Cseréltem sok Y-csapágyat benne amiből egy darab 15ezer lett volna SKF-ből, Fag-ból, így olcsóbb keült bele 4-5-ezeért. árom éve állják helyüket de biztos vagyk benne, hogy nem fognak tízet elmenni, pedig már kevesebbet megy a gép mint újkorában.
egyébként félreértés ne essék, nem nagyon érdekel ki mit ésmiért venne vagy vesz.
Én csak a homokba dugott fejeket szeretném kicsit napvilágra deríteni és a xarnak elkönyvelt gépek(persze még sekinek sem volt ilyen demégis csak xar) becsületét megőrizni! Nekem van némi alap, jópár éve hajtom a ferga kombájnt, nomeg most az újat is hatotta cseppet.
Azt mondom bármelyik lexionosnak, egy póbát megér! -ne higgyétek el
1:-útálom a repcét , tehát arra nem alapoznék , ha kombájn veszek .
2: -ha sok lém lenne és vennék kombájnt , a Lexion lenne , mert kalászos ,és napraforgó lenne vetve legtöbb , és valamivel kevesebb kukorica . Erre a Claas a legtökéletesebb és ezt tartom a legtöbbre.
3:-ha nem lenne sok lém kombájnra és-vagy több kukoricám lenne akkor egy New Holland CX-et vagy CR- vennék mert ebben az esetben ez lenne célszerű.
Traki terén én is azt látom, hogy sokat kibírnak és mennek(de szerelni is kell........mint a többit.....)
Kombájnjaik meg jól mutatnak, az a 8 ládás szériát 1x láttam, hát az brutális nagy dög, na ott lehet tisztítási felület............bár én nem szeretem, ha a kombájn magtár tisztaságú árút csinál............
mert nincs egy komoly forgalmazójuk ( meg szerintem az ország is kicsi annyi márkához)
elég nehéz téma a kombájn piac , látod a ferga is traki téren még elad ezt azt , de a kombájn az nem akar menni
Amúgy nem tudom, hogy itthon miért nem futnak a deutz-ok, mikor az osztrák és a németek déli részén más sem láttam nagy számban csak ezeket. Persze volt ott más is de arányosítva deutz-ból jóval több volt.
Az a baj ezzel koma, hogy mondom itt ha lenne egy új vagy újszerű gép annak 10évet aratnia kellessz itt, mert egyszerűen pár évesen lecserélni nem megy.
Ez már 4évvel hátrányban van, 1000cséplőóra alatt 4-5ezer hektárt leszed egy új nagyobb gép, pl Centora -mert most ez a szóbanforgó gép- nem mindegy annyira, azért itt aratnia kellene nem kevés területet, plusz minden fogható maszekot is mellette hogy keressen ha már megvan
Engem mondjuk ez abszolút nem érdekelne és nem szempont, ugyanis itt egy új kombájn 10évet menne megintcsak az a helyzet. Persze akkoris olcsóbb volna, mármint kisebb áron lehetne elpasszolni, viszont ha újkorában 10-15millával olcsóbb mint egy testvér lexion akkor szerintem tök mindegy, tudásban felszereltségben teljesítményben meg ugyan ott van, persze a ferga már több mint20éve tud digitális technológiával pl autopilot-ozni és a többi hasonló extrát, a lexion meg 10éve sem háháháhá
Szóval ez a használtan kis áron eladható hülyeség szó szerint az. Persze ahol cserélk 2évente ott lehet más a helyzet.
Ebben meg az az érdekes, hogy pl a legtöbb ilyen nagy Centorát németben vesznek ahol cserélik is folyamatosan őket néhány évente, érdekes ott nincsen ilyen differencia mint itthon. Mert itthon még mindig az van hogy annakidején a vasfüggönyön vetés ződ jött át kombájnból, 20-30év meg még nem elég a felejtésre
nyugodj meg!
jövőre megveszed az én gépemet énmeg hozok egy újat
Úgysem lesz kukoricád a vetésforgó miatt, nemkell átszerelni sem, csak gabonázni fogsz.
1188 törölve leinformáltam több oldalról is a dolgot az a gép nem kell nékem! De a ferga 34 es izgat bár már kezdek a díszes társaságra hallgatni inkább!!!
Meghát hétvégén már vágom a tak borsót ropog rendesen! és ha száraz idő lesz lehet az egyik búzatáblát is megkezdem! Had kerüljön magtárba!
tegnap este kiszámoltam a fajlagosokat baki a búza nettó 128500 Ft ra jött ki!!
Remélem megtérül!
csak éppen a 10tonnás kukorica és a 10tonnás búza nem ugyanaz!
de ezt már tudnod kellene...
Nekem a 130mázsás kísérleti kukoricában a régi oros adapter szabott határt, de a nagy táblában ami 10tonnás összeátlagú volt ésmég porzott is olyan száraz volt abban is 7,5-től az adapter nembírt többet a gép még elsímult.
A 60mázsás búzában meg 5-el ment kb mint írtam.
és a medionnak a 4sor éppen olyan mint ennek a fergának a 6. Ez is "csak" 250ló körüli valami
Mi voltunk bér aratni Nagykáta környékén egy Medionnal ami 200 lovas sincs , és még csak nem is APS(3 dobos).
A lényeg , hogy 90-100 mázsás kukiból 4 soros adapterrel(nem zúzós ) is levágtunk napi 13-17 hekiket , ilyen kis semmi 3-10 hektáros darabokban , rengeteg vonulással.
Én most hirtelen elgondolkodtam, és nemtudom a régi kombájnokkal hogy bírnék ilyen búzát vágni!?!?!?!?
Igaz 2008-ban 65mázsások voltak még árpából is, meg zabból 40mázsa, aztán a 65mázsás búza szalmája már hasig ért, ettől a 10tonnás sem erősebb szalmára csak több a szem illetve jobb a fajsúly. A lényeg, hogy ebben teli asztallal 5-5,5-el tudtam menni még úgy, hogy nem szórt nagyon és a motor sem ejtett a fordúlatból. Az ugyanilyen árpában jobban ment mert kisebb volt a szalmája.
De a 10tonnás búzámat már az új kombájnommal szeretném vágni
Válasz #243. hozzászólásra
A lóerő itt is 360 , de akkor lehet , hogy 4.3-al ment , de a 3 szállító jármű 10t-ás Fliegl-vel nem igazán győzték , és a másik 2 kisebb Lexion akkor még/már fénymagot vágott ,de 1 szónak is 100 a vége ,ez a Class kibaxott jól ment ebbe a jó búzába!!!
2643 hozzászólás
Válasz #292. hozzászólásra
Én eddig három embernek említettem, hogy kipufogó árat mondhatna. Kettőnek személyesen az arcába, felírta címet telefonszámot, ez úgy 2 hónapja történt.
Azóta semmi, akkor minek forgalmazzák ezt a márkát?
(Persze most jön a szöveg, hogy megint nem a megfelelő embernek szóltam)
Erről a szerda csütörtökről valami bizonyítékot nyomhatnál!(vagy a szerda 2 héttel korábban volt, esetleg az az árubeszerzés napja) Ezért ha szerdán rendelsz csütörtökre megvan. Próbáld egyszer hétfőn!
Válasz #291. hozzászólásra
No ez meg a másik!
Nálunk ez kicsit másképpen van, ugyanis a környéki axiálban kitében nincsen semmi. Axiálban van egykét dolog de inkább a domikhoz megákhoz, lexionhoz szelepsapkán kívül minden csak rendelésre, plusz szervíz is olyan, hogy ha van ártalánydíjjad fizetve akkor talán kijönnek és megoldják a héten...
Namost én rendeltem idén is alkatrészeket, szerdán csörögtem csütörtökön megvan a cucc és ez mindig így megy. Plusz ha szervíz kellene akkor sem az van mint előbb írtam...
Nekem ez nem tűnik roszabbnak mint amit Te mondassz.
Persze Baja környékén más a helyzet ott közelebb vagy a tűzhöz. Hatvan körül gyöngyös vidékén meg a fergások vannak sokan, a szőlősöknél majdnem csak ilyen gép van dolgozóban ez is egy ilyen dolog, hajdúságban jd a menő ottvan nádudvar helyben
Válasz #282. hozzászólásra

amig megy a Versálly is jó lehet (talán)
nem xar ,félre ne értsd a dolgokat,de ha megáll akkor hány nap mire megjön az alkatrész,1-2 talán de az már sokkk,a szar Claashoz JD-hez szinte azonnal van minden,ez a nem mindeggy,mert amig megy addig mind szuper gép,de ha megáll akkor van a kapkodás
Válasz #289. hozzászólásra

Egy méretből van 4-5 féle választék az kínaitól a az NTNig. És persze az árak is lépcsőzetesen mennek felfelé. Én évek óta tőlük veszek minden csapágyat, nagyon korrektek, segítőkészek.
Csak a carierrbe nem karnak utágyártott csapágyat keríteni.

confidenza csapágyszolgálat... hatalmas kínálat és qrva jó árak.
Válasz #288. hozzászólásra

ami nem kínai az hamisítvány!
A régien nekem gyárilag mindenol SKF made in sweden volt/van, jelenleg is üzemel belőlük még jó sok a gépen.
Cseréltem sok Y-csapágyat benne amiből egy darab 15ezer lett volna SKF-ből, Fag-ból, így olcsóbb keült bele 4-5-ezeért. árom éve állják helyüket de biztos vagyk benne, hogy nem fognak tízet elmenni, pedig már kevesebbet megy a gép mint újkorában.
Válasz #287. hozzászólásra

Abban meg Made In China
Válasz #285. hozzászólásra

Fogadjunk, hogy a fergában sem nyugati !!!!
Válasz #284. hozzászólásra

Ha valaki modizza annak nyoma van......ott viszont nincs......
Válasz #283. hozzászólásra

fogadjunk minden csapágy lengyel benne!
jókis bizon

a -ne higgyétek el szavak nemtudom hogy került oda.
nem bízom ezekben a modikban

Mint ahogy te se értsd félre , a Lexi is megérne egy próbát neked is...
CX- Belgium - Zedelgem
egyébként félreértés ne essék, nem nagyon érdekel ki mit ésmiért venne vagy vesz.
Én csak a homokba dugott fejeket szeretném kicsit napvilágra deríteni és a xarnak elkönyvelt gépek(persze még sekinek sem volt ilyen demégis csak xar) becsületét megőrizni! Nekem van némi alap, jópár éve hajtom a ferga kombájnt, nomeg most az újat is hatotta cseppet.
Azt mondom bármelyik lexionosnak, egy póbát megér! -ne higgyétek el
Válasz #279. hozzászólásra

Világos ! Almát-almával.
Válasz #277. hozzászólásra

Claas emel, mert az eu-s a a keleti piacokat nem győzik..........jövő aratásra még lesz +25-30% emelés.........
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-07-01 22:07:48
Válasz #276. hozzászólásra
A CR-et adott esetben már a hibrid Lexihez nézném és persze egy nagyobb területre.
Így már mindjárt nem drágább.
Válasz #276. hozzászólásra

CX lengyel !!!!!!!????????
Maradj má !!!!
Válasz #275. hozzászólásra

Télen nem is nagyon volt , de már megint felbaxták Axiálék , mert gondolom annyira viszik kifele ötösével a kombájnokat...
Válasz #274. hozzászólásra
a CR az kuva drága Te!
A CX pedig Centora árban lévő lengyel vas.
Akkor ülj bele egy ilyenbe búzánál!
biztos, hogy meglepődnél.
Válasz #274. hozzászólásra

Nem hiszem, hogy a cx,cr,lexi közt nagy árkülönbség lenne.
Válasz #259. hozzászólásra
1:-útálom a repcét , tehát arra nem alapoznék , ha kombájn veszek .
2: -ha sok lém lenne és vennék kombájnt , a Lexion lenne , mert kalászos ,és napraforgó lenne vetve legtöbb , és valamivel kevesebb kukorica . Erre a Claas a legtökéletesebb és ezt tartom a legtöbbre.
3:-ha nem lenne sok lém kombájnra és-vagy több kukoricám lenne akkor egy New Holland CX-et vagy CR- vennék mert ebben az esetben ez lenne célszerű.
Más kombájn szóba se jöhetne.
Válasz #272. hozzászólásra

én ha megtehetném biztos, hogy hoznék egy újat.
Persze valaknek ez a hobbyja valkinek meg az, hoy 4ágú villával forgatja az ojrót a padon
Válasz #271. hozzászólásra

Kell az a "nagylóvé" szűkösebb időkre is, meg hát hova !!!??? Remélem van még előttem pár 10 év..........
Válasz #270. hozzászólásra

no én ilyen 8ládás szériával arattam a minap.
Tudod hogy pászolna a géped mellé!?!?!?!?!
Sokkal jobban mint bármelyik ződ hiddel
helyedben vennék is belőle, nem pedig a párna alatt gyűjtögetném a nagylóvét
Válasz #269. hozzászólásra

Traki terén én is azt látom, hogy sokat kibírnak és mennek(de szerelni is kell........mint a többit.....)
Kombájnjaik meg jól mutatnak, az a 8 ládás szériát 1x láttam, hát az brutális nagy dög, na ott lehet tisztítási felület............bár én nem szeretem, ha a kombájn magtár tisztaságú árút csinál............
Válasz #268. hozzászólásra
mert nincs egy komoly forgalmazójuk ( meg szerintem az ország is kicsi annyi márkához)
elég nehéz téma a kombájn piac , látod a ferga is traki téren még elad ezt azt , de a kombájn az nem akar menni
Válasz #262. hozzászólásra
Amúgy nem tudom, hogy itthon miért nem futnak a deutz-ok, mikor az osztrák és a németek déli részén más sem láttam nagy számban csak ezeket. Persze volt ott más is de arányosítva deutz-ból jóval több volt.
Válasz #266. hozzászólásra

Katt a nickjére.......
dzsondéros .Szabi. ha olvasol hívj már fel mert telefont kellett cserélnem és elveszett a számod!
Válasz #264. hozzászólásra
tudom de minek...
Válasz #263. hozzászólásra

Fergussonban meg lehet futtatni huntracékat is ezek után...........
Válasz #260. hozzászólásra
Az a baj ezzel koma, hogy mondom itt ha lenne egy új vagy újszerű gép annak 10évet aratnia kellessz itt, mert egyszerűen pár évesen lecserélni nem megy.
Ez már 4évvel hátrányban van, 1000cséplőóra alatt 4-5ezer hektárt leszed egy új nagyobb gép, pl Centora -mert most ez a szóbanforgó gép- nem mindegy annyira, azért itt aratnia kellene nem kevés területet, plusz minden fogható maszekot is mellette hogy keressen ha már megvan
Válasz #261. hozzászólásra
dajc itt van az aprók között kiemelve
Válasz #260. hozzászólásra
miez nyuszi?
Válasz #258. hozzászólásra
6,3 m vágóasztal, vágóasztalkocsival,csak gabonában ment, szecskázóval,klímás, 6,32 m2 rostafelület, 6 ládás, 2007-es évjárat 1048 üó., szervízkönyves,320Le motor.Újszerű állapotban!
( az ára meg az újkori árának a fele )
Válasz #253. hozzászólásra
Drenthe ha beülnél egy ilyenbe, hogy mit tud repcében nem hinnéd el.
Válasz #254. hozzászólásra

Engem mondjuk ez abszolút nem érdekelne és nem szempont, ugyanis itt egy új kombájn 10évet menne megintcsak az a helyzet. Persze akkoris olcsóbb volna, mármint kisebb áron lehetne elpasszolni, viszont ha újkorában 10-15millával olcsóbb mint egy testvér lexion akkor szerintem tök mindegy, tudásban felszereltségben teljesítményben meg ugyan ott van, persze a ferga már több mint20éve tud digitális technológiával pl autopilot-ozni és a többi hasonló extrát, a lexion meg 10éve sem háháháhá
Szóval ez a használtan kis áron eladható hülyeség szó szerint az. Persze ahol cserélk 2évente ott lehet más a helyzet.
Ebben meg az az érdekes, hogy pl a legtöbb ilyen nagy Centorát németben vesznek ahol cserélik is folyamatosan őket néhány évente, érdekes ott nincsen ilyen differencia mint itthon. Mert itthon még mindig az van hogy annakidején a vasfüggönyön vetés ződ jött át kombájnból, 20-30év meg még nem elég a felejtésre
Válasz #254. hozzászólásra

Válasz #255. hozzászólásra

ezt nem köllött volna
most jön 1 56 soros óda az mfhez heheehe

kurvára odabax,2 éves korára senki se meri beszámitani csak negyed-ötödáron
Válasz #251. hozzászólásra
Miben is baxna oda bárminek is ?
Válasz #250. hozzászólásra

nyugodj meg!
jövőre megveszed az én gépemet énmeg hozok egy újat
Úgysem lesz kukoricád a vetésforgó miatt, nemkell átszerelni sem, csak gabonázni fogsz.
Válasz #249. hozzászólásra
Szabi is írta, hogy a 218-as Mega is annyival bír menni az ilyen anyagban.
Sajnos én ezt nemtudom...
Akkoris aztmondom a Centora odabax a többi ládásnak és ez még csak a kisebbik modellje volt Fergának.
Válasz #246. hozzászólásra
helló lala1!
1188 törölve leinformáltam több oldalról is a dolgot az a gép nem kell nékem! De a ferga 34 es izgat bár már kezdek a díszes társaságra hallgatni inkább!!!
Meghát hétvégén már vágom a tak borsót ropog rendesen! és ha száraz idő lesz lehet az egyik búzatáblát is megkezdem! Had kerüljön magtárba!
tegnap este kiszámoltam a fajlagosokat baki a búza nettó 128500 Ft ra jött ki!!
Remélem megtérül!
Válasz #248. hozzászólásra

Faxom , nem figyeltem hogy búza...
De akkor is kevés az a 1,5km/h
Ha a szecskázó nincs a legapróbbra állítva , csak a legnagyobbra , akkor annak menni kellett volna 3-4el legalább...
Válasz #247. hozzászólásra
csak éppen a 10tonnás kukorica és a 10tonnás búza nem ugyanaz!
de ezt már tudnod kellene...
Nekem a 130mázsás kísérleti kukoricában a régi oros adapter szabott határt, de a nagy táblában ami 10tonnás összeátlagú volt ésmég porzott is olyan száraz volt abban is 7,5-től az adapter nembírt többet a gép még elsímult.
A 60mázsás búzában meg 5-el ment kb mint írtam.
és a medionnak a 4sor éppen olyan mint ennek a fergának a 6. Ez is "csak" 250ló körüli valami
Válasz #236. hozzászólásra

Jah...
Mi voltunk bér aratni Nagykáta környékén egy Medionnal ami 200 lovas sincs , és még csak nem is APS(3 dobos).
A lényeg , hogy 90-100 mázsás kukiból 4 soros adapterrel(nem zúzós ) is levágtunk napi 13-17 hekiket , ilyen kis semmi 3-10 hektáros darabokban , rengeteg vonulással.
Válasz #245. hozzászólásra
Hello!
Ermikét nemlátom itt,így téged kérdezlek,mi újság a biznicben?
Én most hirtelen elgondolkodtam, és nemtudom a régi kombájnokkal hogy bírnék ilyen búzát vágni!?!?!?!?

Igaz 2008-ban 65mázsások voltak még árpából is, meg zabból 40mázsa, aztán a 65mázsás búza szalmája már hasig ért, ettől a 10tonnás sem erősebb szalmára csak több a szem illetve jobb a fajsúly. A lényeg, hogy ebben teli asztallal 5-5,5-el tudtam menni még úgy, hogy nem szórt nagyon és a motor sem ejtett a fordúlatból. Az ugyanilyen árpában jobban ment mert kisebb volt a szalmája.
De a 10tonnás búzámat már az új kombájnommal szeretném vágni
Válasz #243. hozzászólásra
A lóerő itt is 360 , de akkor lehet , hogy 4.3-al ment , de a 3 szállító jármű 10t-ás Fliegl-vel nem igazán győzték , és a másik 2 kisebb Lexion akkor még/már fénymagot vágott ,de 1 szónak is 100 a vége ,ez a Class kibaxott jól ment ebbe a jó búzába!!!