megéri biztosan mert minden évben ez tartja fent a céget a többi csak vacakság. Napraforgó de inkább a kukorica. 70mázsával úgy hogy a szárítás önköltségű már nagyon jól kilehet jönni! Ez a minimum cél összterület átlagában, 8 az ésszerű elérhet össz termésátlag, táblák szintjén meg a jobbaknál a 100 mázsa a gyengébbeknél a 60-70.
Van azért ráfordítva 5-6mázsa műtrágya, pre és post növényvédelem és felénk mindig később magasabb vízzel kell betakarítani, de akkoris jobb mint a 30-40mázsás búza
Páréve bexarattalak vóna de manapság már nem hajtok annyira.
Akkor volt, hogy nyíregyházáról kaputól kapuig 70perc alatt hazaértem ami 130km. Nem pályán, országúton nem is jó minőségűn, úgy hogy lakotterületen mindenhol betartottam a szűk 60-at
kint meg ami belefért.
Szegény fókusz akkoriban lehellte ki rendszeresen a 200-akat magából azóta már nembír 180-tól gyorsabban menni szerintem(igaz azóta belement plusz 150ezer km ígymár 460 felett jár...)
ezért mondom, hogy összterületileg a 70-80mázsás átlagokkal marhajó kukoricásnak számítunk a környéken!
Van akinek jobb a hektáros átlaga 5-10hektáron mondjuk de 150-en felén e felé még soha senki nem ment,
Idén ha jó idő lenne akkor megpróbálnám még plusz műtrágyával illetve részben lazított területekkel.
Sőt! van 4tábla kb 40hektár összesen ami mocsok kemény talajú, amolyan élettelen vörös tégla jellegű főd.
Sosem lehetett megművelni rendesen namost lazítóval a nagy nagy géppel adtam ezeknek, troppantottam és még ráhúzattam az egyik inassal a nehéztárcsát így két tárcsa közé ment a lazító! Száraz troszka röges lett a tárcsázás után de aprózódott és jól felszakadt repedt a talaj, ősszel meglátjuk mennyivel lesz jobb anyag benne mint legutóbb amikor karcolgattunk alá ekével
emléxel milyen előadást tartott a vezérmű tengelyekről meg a rövid motorokról....
pedig megnéztem vóna milyen tutin vezetnek a tökös borsodi agrofarmerok...
felénk is hasonló a helyzet a vadkár nem nevezhető kicsinek.... a C-ről meg ne is beszéljünk
de max ha minden ok akkor is 70-80 q már nagyon jónak számít..
jobban jártál! Én életvszélyesen vezetek szanbinak meg nincs kocsija vagyis az egyikben meghalt a motor a másiknak meg nem műkszik az ajtaja! :) így maradt a feleségem peugeotja! Így tuti nem ment sehová!
Namost ezek kísérletben voltak igaz több hektáron.
Amit pl.: Ermike is aratott a ferga kombájnnal az nagyparcellás volt(7hektáros tábla nagyrésze kísérlet volt), legroszabb 11 tonnás legjobb 14tonnás volt benne.
Ezek szép számok de egyrészt őriztetni kell, másrészt kevés az ilyen főd.
A többin 5-6tonna van, gyenge a talaj vadkár .....kár ésatöbbi...
és főleg az az átlagromboló amikor pl az út egyik oldalán ahol nincs vadkár 100mázsát ad átlagban a kukorica, az út másik vadkáros oldalán meg 40-et, ugyanaz a főd ugyanaz a mag ugyanaz a technológia, vetésidő... csak éppen többmint a fele a fődre rágva
No az ilyen táblát marha hamar levágtuk
JD-ből is az a fain ami nincsen lehajtva.
Volt aki belenyúlt olyanba mint én a fergába, hogy megvolt nyúzatva bele el is adta nembírt vele és vett egy newhollandot kisebbet újabbat jó gazdától---->jobban járt! ha Lalabácsi ismeri a gépet akkor ne parázz ilyenen.
nemtudom ez nembírta, igaz kevesebbet forog mint kéne sajnos a ferga kihajtása kis fordúlatú, áttételeztem rajta de még ígysem tuti egészen.
15-16tonnásban 4-4,5-el mentem szerintem a kombájn is kivolt használva majdnem
minden évben ilyet szeretnék aratni sok hektárról hehe
hát hidd el apa mert az éven nekem is 10 t felé ment a kukim igaz először! De a haverék (szanberg) már rég óta 10 fölöttieket is tudnak! idén volt talán 14 es is!
NEm nagyüzemiben! ott csak a kisebb táblák esetleg! Sok a c..ány és a vaddisznó!
A bódva folyó partján a középkötött jobb fődeken beszokott jönni a többi partoson meg 5-6tonna így egy 7-8 kijön átlagban és ezzel nagyon jók vagyunk a környéken!
ha minden jól megy hétvégén lefoglalózom, persze ha megy az az ár amit én szeretnék! még lehet megkérdem szanberget is akkor mi lesz a FErgával? Adja vagy nem adja?
Szerintem kombiban a JD a király egyszerű mint a faék! És jól szólt a motorja!
Válasz #14579. hozzászólásra
Az állapot felmérést megtettem,innen a többi a Te dolgod!Mondtam,ha kell és tudok,segítek szivesen,de nem döntök helyetted!
Azmár régen levan hegesztve
Nembírta a terhelést, vannak jó kukoricák mindenévben a gép is hajtja bitangúl énmeg tolom neki, igaz utóbbi időben nagyon vigyáztam és 5-el mentem csak a 10tonnásokban az asztal ígyis bexart
régebbi 6011-hez nincs valami jó alkatrészes forrásod esetleg???
Valami elszabadúlt jobboldali egyes hajtóműben gondolom ék mert üresen viszi ha elkezdtem vele rámenni a sorra akkor meg már nem forgott a 3sor cucca.
Idén átkellessz dolgozni rendesen de drága nagyon a törőhenger sor is rá ezért lekéne inkább cserélni dehát most lesz más pénznyelő csak éljük túl normálisan.
kösz hogy eljöttél, hát nem tudom még az asszonnyal futok pár kört de nekem nagyon tetszett! Igaz az áron most lehet még karcolni mert már ma is hívtak4!!!
Az őszöm igen megtetszett a haver JDje és ez is jól néz ki!
24664 hozzászólás
Válasz #14609. hozzászólásra
megéri biztosan mert minden évben ez tartja fent a céget a többi csak vacakság. Napraforgó de inkább a kukorica. 70mázsával úgy hogy a szárítás önköltségű már nagyon jól kilehet jönni! Ez a minimum cél összterület átlagában, 8 az ésszerű elérhet össz termésátlag, táblák szintjén meg a jobbaknál a 100 mázsa a gyengébbeknél a 60-70.
Van azért ráfordítva 5-6mázsa műtrágya, pre és post növényvédelem és felénk mindig később magasabb vízzel kell betakarítani, de akkoris jobb mint a 30-40mázsás búza
Válasz #14608. hozzászólásra

majdnem írtam valamit erre
Válasz #14610. hozzászólásra
Egy oroson mi lehet rossz??????
Válasz #14607. hozzászólásra

eger-vp ezerkettes zsiga 7 perc
Válasz #14602. hozzászólásra

JD
Hát nem tod???
Válasz #14606. hozzászólásra
de ahhoz akkor jó asztal kell!!!
Válasz #14605. hozzászólásra
Máté mennyi ezeknek a hektár költsége????
Megéri????
Válasz #14606. hozzászólásra
nem mondtam még senkinek! egyébként egy 2258 es 250 es moci szerintem egybevolt a gép!!!!
Válasz #14604. hozzászólásra

Páréve bexarattalak vóna de manapság már nem hajtok annyira.
Akkor volt, hogy nyíregyházáról kaputól kapuig 70perc alatt hazaértem ami 130km. Nem pályán, országúton nem is jó minőségűn, úgy hogy lakotterületen mindenhol betartottam a szűk 60-at
kint meg ami belefért.
Szegény fókusz akkoriban lehellte ki rendszeresen a 200-akat magából azóta már nembír 180-tól gyorsabban menni szerintem(igaz azóta belement plusz 150ezer km ígymár 460 felett jár...)
Válasz #14595. hozzászólásra

No,hát csak nem mondtam marhaságot!
Válasz #14603. hozzászólásra
ezért mondom, hogy összterületileg a 70-80mázsás átlagokkal marhajó kukoricásnak számítunk a környéken!
Van akinek jobb a hektáros átlaga 5-10hektáron mondjuk de 150-en felén e felé még soha senki nem ment,
Idén ha jó idő lenne akkor megpróbálnám még plusz műtrágyával illetve részben lazított területekkel.
Sőt! van 4tábla kb 40hektár összesen ami mocsok kemény talajú, amolyan élettelen vörös tégla jellegű főd.
Sosem lehetett megművelni rendesen namost lazítóval a nagy nagy géppel adtam ezeknek, troppantottam és még ráhúzattam az egyik inassal a nehéztárcsát így két tárcsa közé ment a lazító! Száraz troszka röges lett a tárcsázás után de aprózódott és jól felszakadt repedt a talaj, ősszel meglátjuk mennyivel lesz jobb anyag benne mint legutóbb amikor karcolgattunk alá ekével
Válasz #14601. hozzászólásra

emléxel milyen előadást tartott a vezérmű tengelyekről meg a rövid motorokról....
pedig megnéztem vóna milyen tutin vezetnek a tökös borsodi agrofarmerok...
Válasz #14600. hozzászólásra

felénk is hasonló a helyzet a vadkár nem nevezhető kicsinek.... a C-ről meg ne is beszéljünk
de max ha minden ok akkor is 70-80 q már nagyon jónak számít..
Válasz #14601. hozzászólásra

DE MONDJAD MÁN JELLEGGEL A ZŐD TÍPUSÁT BAKKER!
Válasz #14599. hozzászólásra
jobban jártál! Én életvszélyesen vezetek szanbinak meg nincs kocsija vagyis az egyikben meghalt a motor a másiknak meg nem műkszik az ajtaja! :) így maradt a feleségem peugeotja! Így tuti nem ment sehová!
Válasz #14596. hozzászólásra

Namost ezek kísérletben voltak igaz több hektáron.
Amit pl.: Ermike is aratott a ferga kombájnnal az nagyparcellás volt(7hektáros tábla nagyrésze kísérlet volt), legroszabb 11 tonnás legjobb 14tonnás volt benne.
Ezek szép számok de egyrészt őriztetni kell, másrészt kevés az ilyen főd.
A többin 5-6tonna van, gyenge a talaj vadkár .....kár ésatöbbi...
és főleg az az átlagromboló amikor pl az út egyik oldalán ahol nincs vadkár 100mázsát ad átlagban a kukorica, az út másik vadkáros oldalán meg 40-et, ugyanaz a főd ugyanaz a mag ugyanaz a technológia, vetésidő... csak éppen többmint a fele a fődre rágva
No az ilyen táblát marha hamar levágtuk
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:24:09
Válasz #14597. hozzászólásra

én kutyáékkal már letárgyaltam,hogy együtt megyünk...
Pedig Máté felajánlotta hogy levisz...
JD-ből is az a fain ami nincsen lehajtva.
Volt aki belenyúlt olyanba mint én a fergába, hogy megvolt nyúzatva bele el is adta nembírt vele és vett egy newhollandot kisebbet újabbat jó gazdától---->jobban járt! ha Lalabácsi ismeri a gépet akkor ne parázz ilyenen.
Válasz #14596. hozzászólásra

még fizetett is érte hogy velem utazhatott!!!!
Igaz én meg hallgathattam végig! De mivel megtalálta a zsák a foltját így nem bántam!!!!!
Válasz #14594. hozzászólásra
15 tonnás kikid van és Ermike hozott a fórumtalira???
hihetetlen,már bocsánat
Válasz #14590. hozzászólásra

2. teljes linde 10-11km/ó
Válasz #14590. hozzászólásra

nemtudom ez nembírta, igaz kevesebbet forog mint kéne sajnos a ferga kihajtása kis fordúlatú, áttételeztem rajta de még ígysem tuti egészen.
15-16tonnásban 4-4,5-el mentem szerintem a kombájn is kivolt használva majdnem
minden évben ilyet szeretnék aratni sok hektárról hehe
Válasz #14589. hozzászólásra
Nem rossz gépek a jd kombik de fogyasztásban a legnagyobb étvágyúak saját tapasztalat
jd 2056kontra 218cd
Válasz #14588. hozzászólásra
hát hidd el apa mert az éven nekem is 10 t felé ment a kukim igaz először! De a haverék (szanberg) már rég óta 10 fölöttieket is tudnak! idén volt talán 14 es is!
NEm nagyüzemiben! ott csak a kisebb táblák esetleg! Sok a c..ány és a vaddisznó!
Moderálta: ermike (2235) 2012-02-06 22:32:33
Válasz #14585. hozzászólásra
A bódva folyó partján a középkötött jobb fődeken beszokott jönni a többi partoson meg 5-6tonna így egy 7-8 kijön átlagban és ezzel nagyon jók vagyunk a környéken!
Válasz #14583. hozzászólásra
Egy oros asztalnak 10 t kukiban 8-al mennie kell,minden sufni-tunying nékül símán!!!!! (még 10-el is...)
Válasz #14584. hozzászólásra
ha minden jól megy hétvégén lefoglalózom, persze ha megy az az ár amit én szeretnék! még lehet megkérdem szanberget is akkor mi lesz a FErgával? Adja vagy nem adja?
Szerintem kombiban a JD a király egyszerű mint a faék! És jól szólt a motorja!
Válasz #14586. hozzászólásra
nagy a valószínűsége mer borsod sem a kuki hazája

Nálunk is 3 hekin VAN 100q . Ha van eső!

3hekin
Válasz #14583. hozzászólásra
felétek vannak 10 tonnás kukik?????
Az állapot felmérést megtettem,innen a többi a Te dolgod!Mondtam,ha kell és tudok,segítek szivesen,de nem döntök helyetted!
Válasz #14581. hozzászólásra

Azmár régen levan hegesztve
Nembírta a terhelést, vannak jó kukoricák mindenévben a gép is hajtja bitangúl énmeg tolom neki, igaz utóbbi időben nagyon vigyáztam és 5-el mentem csak a 10tonnásokban az asztal ígyis bexart
bazzeg erről meg nem is számolsz semmit be???
vegyed meg mert lehet Te fogsz aratni nekünk idén
Válasz #14580. hozzászólásra
a qplungos kerékre huzz rá
Válasz #14575. hozzászólásra

Milyen típusú is az új asztalod???
régebbi 6011-hez nincs valami jó alkatrészes forrásod esetleg???
Valami elszabadúlt jobboldali egyes hajtóműben gondolom ék mert üresen viszi ha elkezdtem vele rámenni a sorra akkor meg már nem forgott a 3sor cucca.
Idén átkellessz dolgozni rendesen de drága nagyon a törőhenger sor is rá ezért lekéne inkább cserélni dehát most lesz más pénznyelő csak éljük túl normálisan.
(lehet még a kombájnok is eladók lesznek)
Válasz #14573. hozzászólásra
kösz hogy eljöttél, hát nem tudom még az asszonnyal futok pár kört de nekem nagyon tetszett! Igaz az áron most lehet még karcolni mert már ma is hívtak4!!!
Az őszöm igen megtetszett a haver JDje és ez is jól néz ki!
Válasz #14576. hozzászólásra

venni újat
Válasz #14574. hozzászólásra

Man 17.232 ződ
Válasz #14575. hozzászólásra
de venni te se olyat szeretsz
Válasz #14569. hozzászólásra

azé van nem
Válasz #14568. hozzászólásra
df?
milyen zöld?
Válasz #14567. hozzászólásra
Na oszt mit álmodtál a ződ-sárga kombiról???
Válasz #14568. hozzászólásra

épp ezt irtam
Válasz #14566. hozzászólásra
dobj egy képet róla!!!!
Válasz #14567. hozzászólásra

igen
Még 1* köszi!!
Válasz #14561. hozzászólásra

lehajtva, mint a tied
Válasz #14555. hozzászólásra

Hogy elszomorítsalak ződ vót amit röfentettem
Válasz #14565. hozzászólásra