Mondom hogy énis húztam azt a nagy 12-es eszközt.
Nem pont kettő az a kettő hanem 2-3liter legyen 3 mert valójában ennyi a monitor csak munkaközben mutat ugye amikor húzod egyenesen a cuccot.
De akkoris ennyi az ennyi!
Plusz most idén bérszántások voltak környéken sokmindenki sokmindenkinél.
Kiderült, hogy a sisu motorok kb 30%-al gazdaságosabbak ugyanolyan munkánál!!!!!!!
Egyszerűen nincsen alternatíva.
Mondjuk ezt már a múltkor is prezentáltam, hogy csakis a tárcsát húzva milliós üzemanyag megtakartást produkál más géphez képest.
nincs miről beszélni!!!
van a faluba egy táblánk SÍK kb 1000 hosszú! beáll és elindul 8 km/h val 7,5 perc alatt végigér! ezalatt megművel 1,1 ha tehát az egy hektár megműveléséhez szükséges idő 6,8 perc!
az óránkénti fogyasztás a 2 l/ha ral feltételezve 17,65 l/h -ra jön ki szerintem ez hihető adat és én elhittem a cimborának szerinted ez hihetetlen??????
Tudod, hogy tudok kérdezni!!!
de nem szégyellem bakker honnan mástól ha nem Tőled!!!
Ide egyesével majd írd már még kérdéseimre választ ahogy gondolod látod, okuljunk már belőle!
Plusz intézz egy demógépet, földet eszközt gázolajat mindent állok és csináljunk dokumentáljunk egy valódi mérőpróbát!
Van dínó, pówer, varijjjót hozol.
Pénzbe nem kerül, trélert szerzünk.
(ezt egyébként mondtam már más gépforgalmazónak is, eddig nem mertek e mellé állítani, senki semmit...)
Azt megfigyeltem, hogy hidegben tényleg folyt a motoron kisgázon a nagy sebességfokozatba váltás, de azért megy az 18-ban is mint az óra, csak nyúlósabban.
Ez a vario hajtás ez vagy 51-61 éves dolog már az oroszok is kitalálták egyszer. Csak nem volt hozzá precizitásuk meg processzoruk hogy szabályozni tudják. Ott még valami szallagfék volt a hidromotro helyén vagy ilyesmi. Az meg nem hosszúéletű nagy terhelésnél. Állandó surlódásnál. Aztán kisebb gépekbe. Azthiszem motorkerékpárba vagy személykocsiba csináltak olyat ahol elektromos szinkronmotorral fékezték a bolygóművet. De ez meg nem bírt nagy terhelést. Szóval az elmélet megvolt már rég csak a teknikát kellett hozzá kifejleszteni.
Ácsi koma ne szólj be!
A két litert nem a ferga mutatta hanem a valtra T180!
És láttam hogy hihetek e neki azt Feri bácsi tudja!
és én nem avatkoztam a dínó varióba mert fingom sincs róla (sajnos) ezért örúlök hogy néha (túl ritkán ) jön pistabátya és megosztja velem velünk tudását! Mert amit leírt azt egyből meg is értettem!
Hosszú téli estéken remélem kitanít és akkor jövőre veszek tőle egy 6480 ast!
Figyelj!
Ha én írok valamit, az szerintem nem hihető.
Csinálj szépen egy frímél címet, irj egy emilt, válaszba írok néhány nevet, telefonszámot. Tulajt, kezelőt.
Őket kérdezd meg, mert az az igaz.
Azért lehet hogy bele kellene nézni... a fülke alá behajolva van valami csapágyhang féle a dinó felől. Megvárjam még szétesik vagy jobb elejét venni a bajnak?
No van itt helyben egy gépészmérnök aki nem mellesleg németországban Fendt Variokkal baxakodott(azért írom ezt mert dolgozott rajtuk sokat meg komolyabban is belemerültek a témában...)
Ő is ugyanezt mondta. A videóból azt látom, hogy nem gy "linde" hajt mint a kombájnon, tényleg ez majdnem közhit. Ez a fékezés amit nemtudunk legtöbben! Illetve van aki tudja, mert hallotta de mivel sok szakirodalomban is azvan leírva hogy hidrosztatikus hajtásátvitel így ahogy mondod nemmer megszólalni nehogy hülyének nézzék.
Az egész téma summája viszont az, hogy akiknek vannak nemmesszi fendt-ek meg más egyéb modern de fokozatos gépük, megtudták mondani a tutit.
Én értem szavaid bátyja, ha belsőségekről beszélsz akkoris, látom szemem előtt valamelyest, meg veszem a logikáját, de aztis mondtam,hogy bármikor bármekkora fokozatmentes géppel összemerném mérni itt ugyanazo helyen ugyanazon eszközökkel a fogyasztást!
Hiába jobb változó domborzatnál a fokozatmentes elviekben, senki nemtudott még kevesebbet megetetni a géppel mint itt a 6497-es.
és egy olyan munkánál amit írtam, hogy a gép egyszerűen nemtud felülkerekedni a talaj ellenállásán és 2-2,5km/h-val szaggatva megmegállogatva tud lazítani ott mit csinál a fokozatmentes?
Hogyan reagál rá? ezt most komolyan kérdezem.
Mert én olyankor leveszem a kézigázt kb 1400-ra visszaengedem a gázt úgyis megy a motoron nincsen akkora terhelés mivel nincs sebesség sem viszont nem kapar nem vergődik annyira.
Ezt a varió magától megteszi? kipörgést figyeli?
és végül a lényeg, hogy literekben ez mit jelent? MErt ez az elavult Xtra ilyen munkánál is 25literből megvan bruttóban, más gépek40-50 litereket közelsem ilyen szaggatott lassú munkánál bevernek.
Szóval ne érts félre, nem a technikát vitatom hanem azt hogy nem optimális viszonyok között vajon működik e az ami alapból belevan programozva????
Meg miért van az amit írtam? hogy 7-el húzva egy eszközt megy kényelmesen gép sokkal többet tudna, itt jól fogyaszt, de ha már 10-el megy és kb levan terhelve a motorja elvileg jobblenne a liter/hektár mégis sokkal roszabb lesz ez.
Ezeket az ellentmondásokat nem értem akkor most mi miért?!
teccikérteni!?
Pista bácsi még mindig szar a kisfiam által eltört poti nincs egy ismerősöd aki ki tudná belőle dobni a régit s helyébe újat varázsolni kikapom és küldöm postán majd fizetek mint a köles!
Válasz #13051. hozzászólásra
A dínóban két bolygómű van. plusz négy szinkron.
Alapjában véve jó hatásfoku (csoportpowershift) és üzembiztos váltó,(évjárattól függően) de van benne vagy 20 csapágy meg vagy 15 fogasgyerek.
Válasz #13049. hozzászólásra Gabibácsi nincs itt gond, csak ne a gondolatok síkján gyakoroljuk a szakmát!
Itt legtöbben arról tudnak a legtöbb tapasztalatot, amivel soha nem dolgoztak, és csak képen látták.
Ó bakkker engem még ferga szerelő is győzködött hogy a hidrosztatika is visz át erőt a varióban... és hogy ennek a mértéke az áttételtől függ. Mnodott vlami százalékokat is hogy mikor kb mennyi %ban oszlik meg a nyomatékátvitel a mechanikus és a hidrosztatikus részek között. De akkor ezek szerint én gondoltam jól.
Máté!
7495-200Le
6499-240Le
Vario(fokozatmentes)-nem Vario
Azt gondoljátok végi, hogy hányszor van olyan hogy az egyik fokozatban könnyen viszi, a másikban nehezen. Főleg ha van benne emelkedő, vagy változik a talaj. Plusz kapcsolgatni kell. A varionál nincs ilyen.Az a lényege, hogy képes állandó értéken tartani a motorterhelést, és ezzel mindig az optimális teljesítményt, fogyasztást adja.
Másik: nincsenek üresen hajtott, súrlódó kupplungok. Egy 18/9-es ps váltóban 3 hajt, 9 eszi a teljesítményt. "dinnyés laci" nemtom Te próbáltál-e hideg olajnál 16 fölé kapcsolni? Megdöglik vele a 240 lóerő. Egyszerüen elveszik a hajtásnál.
Harmadik: a vario-nál nincs hidrosztatikus hajtásátvitel! Valamelyik ipari hülye így fordította a kilencvenes években, és azóta senki nem mer ellent mondani neki, mert fél hogxy lehülyézik! A vario-nál a hidrosztatika a bolygómű alkatrészeit fékezi össze! Nincs hagyományos értelemben vett hidrosztatikus hajtásátvitel! Nézzetek csak meg egy videót figyelmesen! Persze emelkedik a nyomás, a terhelés növelésével, de nem hajt, hanem fékez!
Negyedik: a fokozatmenteseknek nyalván drágább a fenntartása.Érzékenyebb is. Elsősorban nem a mechanikus alkatrészei, hanem a sok kacabajka, érzékelő, ábelkaábel. Ha valaki nem megy évi 1500n órát, akkor szinte luxus. Nem is szabad mindenhová odavinni, mert csak akkor éri meg ha megvannak a feltételek. Mindenféle értelemben.
Ha valaki nem tudja kihasználni a benne rejlő előnyöket, akkor vesz magának 15millióért plusz hiba lehetőséget!
Ötödik: olyan nincs hogy "játsza az agyát". Ilyenkor legtöbbször a kormány, és az üléstámla között van a baj. Egyes kezelők attól remélik hogy komoly szakembernek tartják őket, ha elmondják: "ez nem működik", "ez szar", nem teszi le", "nem veszi ki", "nem áll meg", "nem indul el", "bizonyos fordulaton nyíg", "meg különben is nem így kellett volna megoldani, jobb lenne egy egyszerű mechanikus fakocka, de azért rugózzon a fülke meg a híd, és miért nem húz akkorát a 320-as, mint egy 800Le-s, és hogy-hogy elromlik mikor új! Alig van benne 4000 óra!"
Egyet kéne megérteni(mi is ezt tesszük nap mint nap!): azzal dolgozunk ami van. Megpróbáljuk kihasználni a benne rejlő előnyöket, és együtt élünk a hátrányaival.
Szóval az elektronika nem játssza az agyát. Vagy megy, vagy nem. Esteleg kontakthiba. De hogy nem azt csinálja amit a a programozó beírt neki, olyan nem van.
24488 hozzászólás
Válasz #13087. hozzászólásra

Kimegyek szántani úgy 30-35 cm mélyen és teszek fel nektek képet, hogy 5 l/ha a fogyasztásom !!!
Remélem elhiszed akkor nekem is !!!!
Válasz #13082. hozzászólásra
Bazzeg miért nembírtok hinni embereknek?!
Mondom hogy énis húztam azt a nagy 12-es eszközt.
Nem pont kettő az a kettő hanem 2-3liter legyen 3 mert valójában ennyi a monitor csak munkaközben mutat ugye amikor húzod egyenesen a cuccot.
De akkoris ennyi az ennyi!
Plusz most idén bérszántások voltak környéken sokmindenki sokmindenkinél.
Kiderült, hogy a sisu motorok kb 30%-al gazdaságosabbak ugyanolyan munkánál!!!!!!!
Egyszerűen nincsen alternatíva.
Mondjuk ezt már a múltkor is prezentáltam, hogy csakis a tárcsát húzva milliós üzemanyag megtakartást produkál más géphez képest.
nincs miről beszélni!!!
Válasz #13082. hozzászólásra
van a faluba egy táblánk SÍK kb 1000 hosszú! beáll és elindul 8 km/h val 7,5 perc alatt végigér! ezalatt megművel 1,1 ha tehát az egy hektár megműveléséhez szükséges idő 6,8 perc!
az óránkénti fogyasztás a 2 l/ha ral feltételezve 17,65 l/h -ra jön ki szerintem ez hihető adat és én elhittem a cimborának szerinted ez hihetetlen??????
Válasz #13081. hozzászólásra

Tudod, hogy tudok kérdezni!!!
de nem szégyellem bakker honnan mástól ha nem Tőled!!!
Ide egyesével majd írd már még kérdéseimre választ ahogy gondolod látod, okuljunk már belőle!
Plusz intézz egy demógépet, földet eszközt gázolajat mindent állok és csináljunk dokumentáljunk egy valódi mérőpróbát!
Van dínó, pówer, varijjjót hozol.
Pénzbe nem kerül, trélert szerzünk.
(ezt egyébként mondtam már más gépforgalmazónak is, eddig nem mertek e mellé állítani, senki semmit...)
Válasz #13050. hozzászólásra

lebénult. lesz időm,begurítom üllőre a szervizbe, majd ott rendberakják
Válasz #13078. hozzászólásra

tudod a mondást...
"ifjú ruszi mérnökök ezt is kitalálták"
Válasz #13076. hozzászólásra
Ok. holnap talán úgyis be kell indítani. Szerzek valami segédpilótát aki kapcsolgat míg én fülelek.
Válasz #13074. hozzászólásra

11m-es fogast 2 literből szántáson, szétnyitva leengedve...........
Itt a 18m-es gyomfésű többet eszik pedig az nulla ehhez képest !!!!!!!
Válasz #13071. hozzászólásra

ebbe túlsok volt kérdőjel.
majd holnap válaszolok
mentem aludni.
Mindenkinek jó fórumozást!
Válasz #13047. hozzászólásra
Azt megfigyeltem, hogy hidegben tényleg folyt a motoron kisgázon a nagy sebességfokozatba váltás, de azért megy az 18-ban is mint az óra, csak nyúlósabban.
Válasz #13073. hozzászólásra

menjé má
hát csaktudsz fogyasztás adatokat
bakker beléjük ülsz mikor beléjük köll ülnöd..... és megnyomod a gombot oszt ott van........
fendt mf chall........ akármelyik
érdeköl mert igencsak hihetetlen
Ez a vario hajtás ez vagy 51-61 éves dolog már az oroszok is kitalálták egyszer. Csak nem volt hozzá precizitásuk meg processzoruk hogy szabályozni tudják. Ott még valami szallagfék volt a hidromotro helyén vagy ilyesmi. Az meg nem hosszúéletű nagy terhelésnél. Állandó surlódásnál. Aztán kisebb gépekbe. Azthiszem motorkerékpárba vagy személykocsiba csináltak olyat ahol elektromos szinkronmotorral fékezték a bolygóművet. De ez meg nem bírt nagy terhelést. Szóval az elmélet megvolt már rég csak a teknikát kellett hozzá kifejleszteni.
holnap hova és mikor megy a mikulás, megyünk ha összejön!
Válasz #13072. hozzászólásra
gyájjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hallgasd már meg minden dínó fokozatba azt a csapágyhangot.
Hátha nem az!!
aztán referálj.
Válasz #13074. hozzászólásra

Válasz #13068. hozzászólásra

Ácsi koma ne szólj be!
A két litert nem a ferga mutatta hanem a valtra T180!
És láttam hogy hihetek e neki azt Feri bácsi tudja!
és én nem avatkoztam a dínó varióba mert fingom sincs róla (sajnos) ezért örúlök hogy néha (túl ritkán ) jön pistabátya és megosztja velem velünk tudását! Mert amit leírt azt egyből meg is értettem!
Hosszú téli estéken remélem kitanít és akkor jövőre veszek tőle egy 6480 ast!
Válasz #13065. hozzászólásra
Figyelj!
Ha én írok valamit, az szerintem nem hihető.
Csinálj szépen egy frímél címet, irj egy emilt, válaszba írok néhány nevet, telefonszámot. Tulajt, kezelőt.
Őket kérdezd meg, mert az az igaz.
Válasz #13069. hozzászólásra
a fülke alá behajolva van valami csapágyhang féle a dinó felől. Megvárjam még szétesik vagy jobb elejét venni a bajnak?
Azért lehet hogy bele kellene nézni...
Válasz #13043. hozzászólásra
No van itt helyben egy gépészmérnök aki nem mellesleg németországban Fendt Variokkal baxakodott(azért írom ezt mert dolgozott rajtuk sokat meg komolyabban is belemerültek a témában...)
Ő is ugyanezt mondta. A videóból azt látom, hogy nem gy "linde" hajt mint a kombájnon, tényleg ez majdnem közhit. Ez a fékezés amit nemtudunk legtöbben! Illetve van aki tudja, mert hallotta de mivel sok szakirodalomban is azvan leírva hogy hidrosztatikus hajtásátvitel így ahogy mondod nemmer megszólalni nehogy hülyének nézzék.
Az egész téma summája viszont az, hogy akiknek vannak nemmesszi fendt-ek meg más egyéb modern de fokozatos gépük, megtudták mondani a tutit.
Én értem szavaid bátyja, ha belsőségekről beszélsz akkoris, látom szemem előtt valamelyest, meg veszem a logikáját, de aztis mondtam,hogy bármikor bármekkora fokozatmentes géppel összemerném mérni itt ugyanazo helyen ugyanazon eszközökkel a fogyasztást!
Hiába jobb változó domborzatnál a fokozatmentes elviekben, senki nemtudott még kevesebbet megetetni a géppel mint itt a 6497-es.
és egy olyan munkánál amit írtam, hogy a gép egyszerűen nemtud felülkerekedni a talaj ellenállásán és 2-2,5km/h-val szaggatva megmegállogatva tud lazítani ott mit csinál a fokozatmentes?
Hogyan reagál rá? ezt most komolyan kérdezem.
Mert én olyankor leveszem a kézigázt kb 1400-ra visszaengedem a gázt úgyis megy a motoron nincsen akkora terhelés mivel nincs sebesség sem viszont nem kapar nem vergődik annyira.
Ezt a varió magától megteszi? kipörgést figyeli?
és végül a lényeg, hogy literekben ez mit jelent? MErt ez az elavult Xtra ilyen munkánál is 25literből megvan bruttóban, más gépek40-50 litereket közelsem ilyen szaggatott lassú munkánál bevernek.
Szóval ne érts félre, nem a technikát vitatom hanem azt hogy nem optimális viszonyok között vajon működik e az ami alapból belevan programozva????
Meg miért van az amit írtam? hogy 7-el húzva egy eszközt megy kényelmesen gép sokkal többet tudna, itt jól fogyaszt, de ha már 10-el megy és kb levan terhelve a motorja elvileg jobblenne a liter/hektár mégis sokkal roszabb lesz ez.
Ezeket az ellentmondásokat nem értem akkor most mi miért?!
teccikérteni!?
Válasz #13064. hozzászólásra
Ha végeztél a melóval, vedd ki, küldd le.
Megoldjuk.
Válasz #13063. hozzászólásra
teljesen jól írtad
Ez a 2 literesekhez szólt.........
Válasz #13062. hozzászólásra
ühümm.
Wienersnitzel mit salat, mit bratkartofel!
kijátszottam az összes német tudásom.
Meg esetleg: "ein bier bitte"
Válasz #13063. hozzászólásra

Akkor majd belenézünk hogy is van!? Már egy éve nem láttam belülről.
Válasz #13061. hozzászólásra
no tudunk ki vlmit?
11 12 literes átlagfogy létezik 250esre?????
Válasz #13061. hozzászólásra
Pista bácsi még mindig szar a kisfiam által eltört poti nincs egy ismerősöd aki ki tudná belőle dobni a régit s helyébe újat varázsolni kikapom és küldöm postán majd fizetek mint a köles!
Válasz #13058. hozzászólásra

Mi jááá? Nem jól írtam???
Válasz #13060. hozzászólásra
Erőátvitel.
Májkombócleves?
Válasz #13059. hozzászólásra
ugyanaz
Válasz #13056. hozzászólásra
Nézz meg egy videót!
Amúgy magyarul ha kérhetném, németből gyenge vagyok. Csak egy kifejezést ismerek:leberknödelsuppe.
Válasz #13055. hozzászólásra
de az axionban a hexashift az azonos a ferga dyna 6-al?
Vagy az más?
Válasz #13053. hozzászólásra
jááááááááá
Válasz #13054. hozzászólásra
Na ez az!
Viszont néha drága pénz megtapasztalni!
Erről szólna a fórum!
Válasz #126. hozzászólásra

Szóval a kraftübertragung nem is az ami?
Paraszt ezt felfogni nem birja soha.
A 6. fékezi az egészet?
A dínóban két bolygómű van. plusz négy szinkron.
Alapjában véve jó hatásfoku (csoportpowershift) és üzembiztos váltó,(évjárattól függően) de van benne vagy 20 csapágy meg vagy 15 fogasgyerek.
Válasz #13052. hozzászólásra

ja-ja töbnnyire az osztja az észt aki még nem is látott, nem hogy ült benne
dina 4nél két pár van bent és ezekből 1-1 hajt mindig és 1-1 csak súrlódik.
Válasz #13049. hozzászólásra
Gabibácsi nincs itt gond, csak ne a gondolatok síkján gyakoroljuk a szakmát!
Itt legtöbben arról tudnak a legtöbb tapasztalatot, amivel soha nem dolgoztak, és csak képen látták.
és egy dynashiftnél hány hajt és hány van benn összesen?
Válasz #13045. hozzászólásra
őzlábat tettél be?
akkor óra, vagy kábel.
Andris volt?

Pistibácsi tedd rendbe őket
Válasz #13044. hozzászólásra
erre egy szó van: misztifikáció.
Egyszerü ez egész mechanika mint a faék!
Bocs! elbasztam. 3 hajt, 6 eszi a teljesítményt.
9 van benne összesen.
Ma papa ez már kellett!!!!

bátyja! gombát kicseréltem és semmi nem történt
Mnodott vlami százalékokat is hogy mikor kb mennyi %ban oszlik meg a nyomatékátvitel a mechanikus és a hidrosztatikus részek között.
De akkor ezek szerint én gondoltam jól.
Ó bakkker engem még ferga szerelő is győzködött hogy a hidrosztatika is visz át erőt a varióban... és hogy ennek a mértéke az áttételtől függ.
Válasz #13032. hozzászólásra
Válasz #13032. hozzászólásra
Máté!
7495-200Le
6499-240Le
Vario(fokozatmentes)-nem Vario
Azt gondoljátok végi, hogy hányszor van olyan hogy az egyik fokozatban könnyen viszi, a másikban nehezen. Főleg ha van benne emelkedő, vagy változik a talaj. Plusz kapcsolgatni kell. A varionál nincs ilyen.Az a lényege, hogy képes állandó értéken tartani a motorterhelést, és ezzel mindig az optimális teljesítményt, fogyasztást adja.
Másik: nincsenek üresen hajtott, súrlódó kupplungok. Egy 18/9-es ps váltóban 3 hajt, 9 eszi a teljesítményt. "dinnyés laci" nemtom Te próbáltál-e hideg olajnál 16 fölé kapcsolni? Megdöglik vele a 240 lóerő. Egyszerüen elveszik a hajtásnál.
Harmadik: a vario-nál nincs hidrosztatikus hajtásátvitel! Valamelyik ipari hülye így fordította a kilencvenes években, és azóta senki nem mer ellent mondani neki, mert fél hogxy lehülyézik! A vario-nál a hidrosztatika a bolygómű alkatrészeit fékezi össze! Nincs hagyományos értelemben vett hidrosztatikus hajtásátvitel! Nézzetek csak meg egy videót figyelmesen! Persze emelkedik a nyomás, a terhelés növelésével, de nem hajt, hanem fékez!
Negyedik: a fokozatmenteseknek nyalván drágább a fenntartása.Érzékenyebb is. Elsősorban nem a mechanikus alkatrészei, hanem a sok kacabajka, érzékelő, ábelkaábel. Ha valaki nem megy évi 1500n órát, akkor szinte luxus. Nem is szabad mindenhová odavinni, mert csak akkor éri meg ha megvannak a feltételek. Mindenféle értelemben.
Ha valaki nem tudja kihasználni a benne rejlő előnyöket, akkor vesz magának 15millióért plusz hiba lehetőséget!
Ötödik: olyan nincs hogy "játsza az agyát". Ilyenkor legtöbbször a kormány, és az üléstámla között van a baj. Egyes kezelők attól remélik hogy komoly szakembernek tartják őket, ha elmondják: "ez nem működik", "ez szar", nem teszi le", "nem veszi ki", "nem áll meg", "nem indul el", "bizonyos fordulaton nyíg", "meg különben is nem így kellett volna megoldani, jobb lenne egy egyszerű mechanikus fakocka, de azért rugózzon a fülke meg a híd, és miért nem húz akkorát a 320-as, mint egy 800Le-s, és hogy-hogy elromlik mikor új! Alig van benne 4000 óra!"
Egyet kéne megérteni(mi is ezt tesszük nap mint nap!): azzal dolgozunk ami van. Megpróbáljuk kihasználni a benne rejlő előnyöket, és együtt élünk a hátrányaival.
Szóval az elektronika nem játssza az agyát. Vagy megy, vagy nem. Esteleg kontakthiba. De hogy nem azt csinálja amit a a programozó beírt neki, olyan nem van.
Válasz #13039. hozzászólásra

Van még:
Válasz #13037. hozzászólásra
Nem tudom. Szerintem ha megnézed és tetszik. Akkor biztosan megtudunk egyezni hogy mindketten jóljárjunk.
Válasz #13038. hozzászólásra