A dyna 6 szerintem az egyik legjobb leg eltaláltabb váltó!
Viszont amikor kaszálsz bálázol kocsit húzol tinglitangli, kismunkák ilyesmi akkor többet kell kapcsolgatni feleslegesen.
Nehéz talajmunkánál van előnye, mert a szántóföldi munkákhoz való sebességtartományban (4-13km/h) szóval itt jobban elvan osztva a sebesség, tudok közé választani jobban.
Dyna 4-nél ez szűkebb értelem szerűen, de sebaj!
Inkább az itt a kérdőjeles téma, hogy ezek 3. csoportban adják rá a boost-ot vagyis a plusz lóerőket. Ilyenkor megfigyelhetően 3A-ban erősebb mint 2D-ben. CSak éppen 3A-ban már gyorsabb is mert valami 10körül megy. Jó helyen jó időben úgy szántassz mint a mese ebben a fokozatban, viszont nehezebb időkben innen nemtudsz terhelés alatt vissza kapcsolni, csk ha visszarakod a 2-es csoportba és ott már úgyis D-ben mész, nehezebb helyen meg van vissza lehetőséged kapcsolni még.
De ez nem gond, ne ez legyen a szempont! Ha más kisebb könyebb melót is végzel nemkell a Dyna4-től bonyolultabb váltó! kevesebb alkatrész, egyszerűbb és szebb jövő
Az az 58liter pedig nem kevés szerintem. Nem kapja úgy ki az ekét a fődből, meg dobja olyan hirtelen fel a vetőgépet mint a sicc, de teljesen elég az emelése! Sőt én jobban szeretem, mert fínoman emel, nem rángat nem dobál! Nagygépen is finomra van véve sokkal jobb dolgozni vele.
Persze mindig akkor megyek ki amikor a legszarabb idő van, még ha hetekig nyomom egyfolytába akkor is. Nálunk ma csak 7 traktor szántott(3 holland 1 fendt 2 mtz meg egy MF) meg egy szárzuzózott, le vagyunk maradva a tanya mögött.
Demost mépont a MFet birizgálod?
Ha vennél akkor ez kéne?
Akkor mondom h. inkább a 6000.
Pláne ha alád lenne.
Sebajtóbiás alá meg nem veszünk 50 60ezres traktort.........
valamelyik nap éles vita kerekedett ki, hogy ez az 5455-ös éppen mennyit is éget el óránként. nem tudom te számoltál-e ilyen adatot, ha volna, és publikus volna, akkor normális körülmények között mondjuk vegyszerezésnél és szántásba (nem ganéba, nem mocsokba, normál viszonyok között, mikor süt a nap, és van kedved kiszállni a gépből) mennyit éget el?
a 6470-es meg ugyan az lehet, mint az 5470-es, kivéve a váltója, nagy vonalakban, persze ezzel tudom, az egész gép tök más.
meg kéne nézni valahol, hogy a kettő dyna váltóban hogy vannak elosztva a fokozatok, a 6-os gondolom sokkal-sokkal finomabb lehet. de ez télleg nagy kérdés, hogy egy ekkora (ilyen kicsi) gépbe érdemes-e 6-os váltót megfizetni, nameg üzemeltetni, vagy ha szét kell szedni, akkor már tök mindegy?
nemtom, a 6-os csoportot meg se nézem, az nekem már sok, ez az 5470-5480, csak itt van, ami SP írt, hogy az az 57 liter olaj, az akár kevés is lehet...
és asszem éppen az 5480-asból ez a max, amit ki lehet halászni, ott nincs kecmec...
az 5480-asba sisu van, 4 henger, de 5 liter, 145 LE, papíron. elvileg az arany középútnak tűnik, ahogy mondják. ráadásul valami német honlapon találtam egy katalógust a sisu motorokról, és a 4,4-esre ilyen 150+, erre a 4,9-esre 180+ Le-t rajzolnak, hogy elvileg addig feszíthető...
az, meg hogy rövid, hát jah, egy fronthidro, és súly, dehát ebbe a kategóriába mindegyik alig van 5 tonna, az 5465-ös is alig 5,3, az, hogy 20 cm-vel hosszabb a 6 hengeres, hát jah, szép, de 1 tonna, meg némi víz, és máris kompenzálva. ezt a 20 centit, és 3 mázsát nem érzem világverőnek, pláne ebbe a csoportba, ahol elsősorban nem a szántás a cél, hanem inkább legyen könnyű, és ha kell, akkor emelni rajta, de ha csak gurulászunk, akkor nem szívesen cipelnék 3 tonna vasat, csak mer gyárilag ráhegesztették...
a 4 fejes ekétől, normális körülmények között el nem hiszem, hogy ezek hanyatt esnek, a nem normális körülményekre meg nem lehet tervezni, az nem alternatíva, hogy kétszer akkor kapacitást építünk ki, mert egyszer hátha szükség lesz rá...
Ne aggódj, én sem láttam még a környéken 4 fejesnél nagyobb ekét, pedig itt is vannak nagy gépek. Idén még lehet le is vesznek belőlük egyet!
Pár hete Mezőhék környékén ha jól láttam egy 900-as fendt szántott 3 fejjel.
Ez jó kérdés,hogy melyiket! Nézegettem őket nemrég,nekem az 5480 tetszett,bár lehet,hogy a 4 hengeres már rövid ekkora hp-nél.De a perkinstől tartok.Nemtudom ezek a közösnyomócsövesek mienek.
De ami igazán tetszik az a 6470-es.De gondolom az mérföldekkel drágább az 5 ezreseknél.De az a Dyna-6 nagyon tetszik!!!!!!!!!!
Nem igazán vagyok képben, mert ráz a gép is, meg süllyedős...szóval csupa csemege. Ki is lépek, lassan mert jönnek a szik tengerek oszt ott kell ám tekergetni erre-arra a dolgokat.
Amúgy talán osztályzatban 2-vel jobb most szántani, mit tavaly bármikor.
Tuningal aztmondják 360. Ja a 3-ból az egyiken kis voogel eke volt, úgy nézett rajt ki, mint ha egy fogpiszkálót vinne. Ahhoz kell a tudás, hogy ne tépje szét.
Válasz #9990. hozzászólásra
Hátsó kerekeken kívülről 4 darab 250kg-os súly látszik rajtuk, de lehet belül is van. Elől meg másfél tonna. Lehet nem elég?
Nem mernék állítani ilyet hogy jobb.Nekem nincs egyik, se másik.Nincsenek tapasztalataim.
Csak hallok pár dolgot, amiből az ember megpróbál összerakni egy választ neked.
Ha az adott telefonszámokat felhívod, vedd figyelembe, hogy egyik sem tud a másikról, és nincs viszonyítási alapja.
24488 hozzászólás
Válasz #10036. hozzászólásra
Lehet az 55-ön kisebb a munkahenger?
Válasz #10034. hozzászólásra

fölcsigáztál
remélem vlm. forgatós 20mázsás dög
Válasz #10029. hozzászólásra

Nekünk a nagygép Dyna6-os, az 5455pedig dyna4.
A dyna 6 szerintem az egyik legjobb leg eltaláltabb váltó!
Viszont amikor kaszálsz bálázol kocsit húzol tinglitangli, kismunkák ilyesmi akkor többet kell kapcsolgatni feleslegesen.
Nehéz talajmunkánál van előnye, mert a szántóföldi munkákhoz való sebességtartományban (4-13km/h) szóval itt jobban elvan osztva a sebesség, tudok közé választani jobban.
Dyna 4-nél ez szűkebb értelem szerűen, de sebaj!
Inkább az itt a kérdőjeles téma, hogy ezek 3. csoportban adják rá a boost-ot vagyis a plusz lóerőket. Ilyenkor megfigyelhetően 3A-ban erősebb mint 2D-ben. CSak éppen 3A-ban már gyorsabb is mert valami 10körül megy. Jó helyen jó időben úgy szántassz mint a mese ebben a fokozatban, viszont nehezebb időkben innen nemtudsz terhelés alatt vissza kapcsolni, csk ha visszarakod a 2-es csoportba és ott már úgyis D-ben mész, nehezebb helyen meg van vissza lehetőséged kapcsolni még.
De ez nem gond, ne ez legyen a szempont! Ha más kisebb könyebb melót is végzel nemkell a Dyna4-től bonyolultabb váltó! kevesebb alkatrész, egyszerűbb és szebb jövő
Az az 58liter pedig nem kevés szerintem. Nem kapja úgy ki az ekét a fődből, meg dobja olyan hirtelen fel a vetőgépet mint a sicc, de teljesen elég az emelése! Sőt én jobban szeretem, mert fínoman emel, nem rángat nem dobál! Nagygépen is finomra van véve sokkal jobb dolgozni vele.
Válasz #10030. hozzászólásra
a minapi fogyasztás adatok extremek voltak!!!!
A minap lapozgattam.
Válasz #10026. hozzászólásra

nekem elég nagy van
Válasz #10032. hozzászólásra

ez van,hiába ütős hely ez haha
hát mondom h. rosszkor
aki kaparászik az nem jókor startol kifele
Válasz #10019. hozzászólásra
Persze mindig akkor megyek ki amikor a legszarabb idő van, még ha hetekig nyomom egyfolytába akkor is. Nálunk ma csak 7 traktor szántott(3 holland 1 fendt 2 mtz meg egy MF) meg egy szárzuzózott, le vagyunk maradva a tanya mögött.
Válasz #10029. hozzászólásra
Demost mépont a MFet birizgálod?
Ha vennél akkor ez kéne?
Akkor mondom h. inkább a 6000.
Pláne ha alád lenne.
Sebajtóbiás alá meg nem veszünk 50 60ezres traktort.........
Válasz #10028. hozzászólásra
valamelyik nap éles vita kerekedett ki, hogy ez az 5455-ös éppen mennyit is éget el óránként. nem tudom te számoltál-e ilyen adatot, ha volna, és publikus volna, akkor normális körülmények között mondjuk vegyszerezésnél és szántásba (nem ganéba, nem mocsokba, normál viszonyok között, mikor süt a nap, és van kedved kiszállni a gépből) mennyit éget el?
Válasz #10015. hozzászólásra
a 6470-es meg ugyan az lehet, mint az 5470-es, kivéve a váltója, nagy vonalakban, persze ezzel tudom, az egész gép tök más.
meg kéne nézni valahol, hogy a kettő dyna váltóban hogy vannak elosztva a fokozatok, a 6-os gondolom sokkal-sokkal finomabb lehet. de ez télleg nagy kérdés, hogy egy ekkora (ilyen kicsi) gépbe érdemes-e 6-os váltót megfizetni, nameg üzemeltetni, vagy ha szét kell szedni, akkor már tök mindegy?
nemtom, a 6-os csoportot meg se nézem, az nekem már sok, ez az 5470-5480, csak itt van, ami SP írt, hogy az az 57 liter olaj, az akár kevés is lehet...
és asszem éppen az 5480-asból ez a max, amit ki lehet halászni, ott nincs kecmec...
Válasz #10025. hozzászólásra
Jól gondolkodsz!!!
Szerintem is az 5480-as jó lenne Neked!
Kérjél rá Fronthidraulikát, megéri!!!!
aztán tudod a súlyokat is variálni ezerrel, víz sem kell.
Ha meglesz elfogok menni megnézni milyen, nagyon kíváncsi lennék rá!!!
Középkötött talajokon pedig az 5455-ös is 4 normál fejjel szépen szánt!!!
(nem rabewerk kondor 4 fejjel :-)
Válasz #10026. hozzászólásra
xa fergára jó féle kell
Válasz #10025. hozzászólásra
4 fej
de miféle 4 fej?
az 5480-asba sisu van, 4 henger, de 5 liter, 145 LE, papíron. elvileg az arany középútnak tűnik, ahogy mondják. ráadásul valami német honlapon találtam egy katalógust a sisu motorokról, és a 4,4-esre ilyen 150+, erre a 4,9-esre 180+ Le-t rajzolnak, hogy elvileg addig feszíthető...
az, meg hogy rövid, hát jah, egy fronthidro, és súly, dehát ebbe a kategóriába mindegyik alig van 5 tonna, az 5465-ös is alig 5,3, az, hogy 20 cm-vel hosszabb a 6 hengeres, hát jah, szép, de 1 tonna, meg némi víz, és máris kompenzálva. ezt a 20 centit, és 3 mázsát nem érzem világverőnek, pláne ebbe a csoportba, ahol elsősorban nem a szántás a cél, hanem inkább legyen könnyű, és ha kell, akkor emelni rajta, de ha csak gurulászunk, akkor nem szívesen cipelnék 3 tonna vasat, csak mer gyárilag ráhegesztették...
a 4 fejes ekétől, normális körülmények között el nem hiszem, hogy ezek hanyatt esnek, a nem normális körülményekre meg nem lehet tervezni, az nem alternatíva, hogy kétszer akkor kapacitást építünk ki, mert egyszer hátha szükség lesz rá...
Válasz #10023. hozzászólásra
nincsmit!
ja igen furatközepeket mértem ahogy a rajzon volt!
sőt mindent úgy mértem ahogy rajzoltad!
Válasz #10021. hozzászólásra
Szanberg, kössz az emailt meg a segítséget, ment válasz!
Válasz #10018. hozzászólásra

Ne aggódj, én sem láttam még a környéken 4 fejesnél nagyobb ekét, pedig itt is vannak nagy gépek. Idén még lehet le is vesznek belőlük egyet!
Pár hete Mezőhék környékén ha jól láttam egy 900-as fendt szántott 3 fejjel.
Válasz #10018. hozzászólásra
Én sem itt gondoltam a 6 fejet, hanem ott ahol az 5455 is 4-et húz...
de mindegy, nyugodj meg és szánts 3-al ha annyival bír menni.
Ba + három óra alatt 4 oldalt teleírtok!
Szanberg én akartam lenni a 10000. erről lekéstem!
Jó kis topik ez itt lassan nagyobb az élet mint a kocsmába!
Mire végigolvasom mehetek aludni!
Válasz #10011. hozzászólásra
Az hogy rosszkor jársz ki.
Most, mondom itt 10 traktor szánt a tanyán minden nap.....
Zúzás lazítás minden rosseb beindút......
Válasz #10013. hozzászólásra
Felénk a 6499-ek után(van pár darab egy szövekezetbe)álmukba se gondolnak 6 ekefejre. Bármilyen is a körülmény. Esetleg ha tarlót hántanak 15 centin.
Válasz #9995. hozzászólásra

Az se jó ha túl nehéz, mert még állásába is lenyeli a gravitácó itet egyenesen a magma irányába.............

Mizujs Lajos?? A tavasz beköszöntével nem zöldülni fog felétek a határ hanem egyenesen ki fog pirosodni??
Ez jó kérdés,hogy melyiket! Nézegettem őket nemrég,nekem az 5480 tetszett,bár lehet,hogy a 4 hengeres már rövid ekkora hp-nél.De a perkinstől tartok.Nemtudom ezek a közösnyomócsövesek mienek.
De ami igazán tetszik az a 6470-es.De gondolom az mérföldekkel drágább az 5 ezreseknél.De az a Dyna-6 nagyon tetszik!!!!!!!!!!
Válasz #10010. hozzászólásra
Szabi!
hátsó felniden az ikerkerékhez való furatok maszekok???
gyárilag nemhinném, hogy ennyi lenne ott egy rakáson, van 4 gyári is a peremnél, meg a nagy lyuk is...
Válasz #10011. hozzászólásra
bakker ez talajfüggő, ne bomolj!
Van amikor én a naggyal is 6-7fejet elhúznék vígan, van amikor a 4 is sok.
talaj idő gumi sár függvénye...
Válasz #10010. hozzászólásra

majd továbbítom feléje.
na jólvan hagylak,
száncsálbarbi!
Válasz #9998. hozzászólásra
Mi is volt a baj az én gépemmel, hogy csak 3 fejjel kaparásztam? Mert valakik azt mondták ez nem tuti.
Elég rossz a memóriám.
Válasz #10009. hozzászólásra

Én meg üzenem Blöronak, hogy kinyalhatja........utána.....
Válasz #10007. hozzászólásra

9979-nek a lényege, hogy Blöró üzeni számodra:
sárga motor sárga nyereg ne bu.iskodjál te gyerek
Válasz #10007. hozzászólásra

itt már elfagyott úgy, hogy nem megy bele az eke, ha pedig igen akkor miden szétszakad.
A gép orra meg nehezebb lett kicsit a múlthéten ám
elsőgumikban már nemcsak levegő van
ááááálllllat!
Válasz #10006. hozzászólásra

Nem igazán vagyok képben, mert ráz a gép is, meg süllyedős...szóval csupa csemege. Ki is lépek, lassan mert jönnek a szik tengerek oszt ott kell ám tekergetni erre-arra a dolgokat.
Amúgy talán osztályzatban 2-vel jobb most szántani, mit tavaly bármikor.
Szabikám akkor most ovasd el a 9979-es hozzászólásomat!!!
Válasz #10002. hozzászólásra

Tuningal aztmondják 360. Ja a 3-ból az egyiken kis voogel eke volt, úgy nézett rajt ki, mint ha egy fogpiszkálót vinne. Ahhoz kell a tudás, hogy ne tépje szét.
Válasz #10001. hozzászólásra
SP-nek te nagyon te
Válasz #10000. hozzászólásra

elmész Te kapálni!
a sárga vackoddal aratod itt le a babérokat bazzeg..
tudodmit!?
ahányadik beírás ez itt, annyi üzemóráig csak tankolnod kelljen!!!

Ezt komolyan nekem mondod !!??
Válasz #9999. hozzászólásra

Válasz #9997. hozzászólásra

Nem vót ákciós !
Válasz #9988. hozzászólásra
Azok hány lovasak?
Szabi a 280-as cselendzserrel meg 4 fejjel szántogatott a múltkoriban, van videó is nézd csak meg.
Válasz #9996. hozzászólásra
mivan fűrészelitek a sárgát?
kérdeztemmá ménem mfet vetté 8000est?????????
Válasz #9991. hozzászólásra

Dobtam
Az első gondolatomat meg inkább bele se írtam arról a "szétszedésről"........
Válasz #9990. hozzászólásra
Hátsó kerekeken kívülről 4 darab 250kg-os súly látszik rajtuk, de lehet belül is van. Elől meg másfél tonna. Lehet nem elég?
Válasz #9991. hozzászólásra
Mfpisti nekem is elküldenéd esetleg a telefonszámokat?? Körbe érdeklődnék én is mert nyárra be kell ujítanom egy gépet. tibor001@indamail.hu köszi
Válasz #9992. hozzászólásra

most mikor mindjá 10000!!!!!
léptem aludni!
Jóéjt!
Válasz #9987. hozzászólásra
Nem mernék állítani ilyet hogy jobb.Nekem nincs egyik, se másik.Nincsenek tapasztalataim.
Csak hallok pár dolgot, amiből az ember megpróbál összerakni egy választ neked.
Ha az adott telefonszámokat felhívod, vedd figyelembe, hogy egyik sem tud a másikról, és nincs viszonyítási alapja.
Válasz #9988. hozzászólásra

nemhiszem h. a kötöttség megnövekedett
hiába a ló ha vékony a lovas
vlm. küklopsznak kéne vezetni ezeket h. jól lelegyenek sulyozva.... hehe
Válasz #9985. hozzászólásra
ha esetleg...
thx