Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Forgóboronák új
- Renault traktorok. új
- MTZ 920.3 traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Monosem NG új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

1282 hozzászólás
Válasz #330. hozzászólásra
Üdv.Elég a 2mm-es, középen láncolni kell.
Válasz #330. hozzászólásra
Elég a kettes,én mind a három pótkocsimon kettesből csináltam és bírják.
Sziasztok!
Az MBP-6,5-es kocsi oldalfalának 60x40-es zártszelvényből csinálnám,de milyen vastagságúból érdemes?Elég a 3 mm-es vagy a 2-es is?
Válasz #328. hozzászólásra
Már szétszedtem és kipucoltam, át is mostam gázolajba. Mondjuk a töltőrésznél amit mondtál ott nem szedtem szét. Viszont ha azt benyomom akkor leveszi a levegőt és sehol sem szelel, de ha kihúzom akkor befog a fék és visszaengedi a csatlakozó fele is a levegőt.
Válasz #327. hozzászólásra
Itt a fékszelepet kéne szétszedni.
Hátul van egy kar, amivel mozgathatsz a fékszelepben egy kis gumiduógallyút. Szedd szét és nézd meg, hogy ott nem-e esett le a 8-as csavar róla.
Segítséget szeretnék kérni. Mbp n gondjaim vannak a fékszeleppel. Mikor fékeznék, akkor a csatlakozónál is engedi vissza a levegőt, de ha elszorítom a kezemmel, akkor viszont a fékeket oldja. A fék működik, csak elszökik a levegö nagyon gyorsan. Találkoztatok már ilyen hibával?
Válasz #322. hozzászólásra
3960Ft/év az alianznál
Válasz #324. hozzászólásra
Köszönöm és neked is SZ. J. !
Nem érem mit nem értenek azon, hogy a piros rendszámos pótkocsi nem a nyerges kategória. Más biztosítóval kell egyeztetni.
HW-8011 lassú jármű biztosítása 3469Ft
GENERALI-PROVIDENCIA
Válasz #322. hozzászólásra
5840/év az eb7-es piros rendszámmal. union biztosító. Az MBPse lehet több.
Ki mennyit fizet éves biztosításra az MBP után piros rendszámra? Esetleg meg tudnátok mondani, hogy milyen kategóriába illik bele?
Nálunk a biztosító minden áron valami olyan kategóriába tenné, mint a nyergespót is vannak fekete rendszámmal mondanom sem kell, hogy nem 10-20 ezerért.
Válasz #319. hozzászólásra

A teherbiras
Nekem 5tonnas van, de a kedves kupec ur 6,5-os papirral helyezte forgalomba. Az egyik kulonbseg, hogy kb 5-10 evvel oregebbek, mint a 6,5-os(a 80-as evekben szerintem mar nem gyartottak). Az alvaznal a forgozsamoly utan van egy hegesztett ugras, hasonlo, mint a 8,3-as ifa potnal. Az alvaz ugyanugy hajlamos repedezni, meg lemezesre rohadni a gyari megfejelt lemezeknel... Talan a rakfelulet kicsit alacsonyabb. En meg lennek vele elegedve, ha nem lenne 2 kocsibol osszetakolva, meg a hatso kerek folott nem lenne az a centis szetnyilas, amit a rozsda okozott. Mikor vettem, kenyszerpalyan voltam, muszaj volt muszakis kocsi keves penzbol+egy papirmentes kocsibol, aratasra...
Üdv mindenkinek!
Ma vásárolam egy silószállító mbp 6.5 kocsit. Festeni kell és mehet műszakira. Terveim szerint átalakítom hagyományos nyíló oldalasra plusz magasító. Kérdésem lenne hogy kezelési utasítása van valamelyik kollégának? Láttam neten de lehetetlen megtalálni. Előre is köszönöm.
mbp 6,5 és mbp5 között mi az érdemi különbség?
Válasz #316. hozzászólásra

Kb a gumi fele kifog lógni a platón túl. Elég csúnyán néz ki..
Válasz #315. hozzászólásra
persze hogy hengereltet raktunk bele!! az is volt rajta eredetileg a 3.5 sen 80 as a 6.5 en meg talán 100 as u szelvény van!
Csinált már valki olyat hogy megszélesítette az Mbp pót platóját 240esre? Azért lenne rá szükségem hogy az ibc tartályok felférjenek rá.
Ha a HL pótközépfelnis kerekét teszem rá attól mennyivel lesz szélesebb a nyomtáv?
Válasz #311. hozzászólásra
Gondolom Pici, a 3,5-ösön is U szelvényből vannak a gerendák. És ti hidegen hajtott U profilt, vagy hengerelt U profilt tettetek bele? Szerintem a hengerelt az sokkal erősebb, mint a hajtott. Mert a hajtott az kívül belül kerek sarkú, a hengerelt meg belül íves, kívül szögletes. Meg mondjuk többször annyi az ára is, és inkább vastagabb hajtottat fogok tenni e miatt. :( Hegesztés az nem probléma.
Aha igen, 1 perccel azután esett le, h az a kép van neki profilképként berakva, amin már az újított pótkocsi van.
MBP 6,5 pót hoz keresek forgalmit tudna valaki segíteni előre is köszönöm.
Szisztok!
Mbp pótkocsihoz keresek használt fékpofát, fékdobot.
Ha valaki tud, kérem írjon a traktorkovacs@gmail.com-ra vagy hivjon: 0630-326-50-28-on.
Köszi
Válasz #309. hozzászólásra
mi cseréltünk idén mbp3,5 póton egyszerre csak az egyiket vágtuk le lánggal lecsiszol rá a másik felheggeszt aztán másik oldal levág stb... csak a füleket kell majd átheggeszteni a régiről illetve érteni kell a hegesztéshez is mert ha gyorsan heggeszted egyszerre akkor csúnyán meg tud hajolni a zsír új gerenda is!!!!
Válasz #309. hozzászólásra

Olvass vissza, Kiskorpi avatar képén (ami megjelenik a hozzászólás mellett) az van lefotózva, mármint az új felépítmény!
Valaki cserélt már ki MBP 6,5-ös pótkocsin alvázgerendát? Én szeretném kicserélni 1x a sajátomon, mert e pótkocsik többsége már csak öregek, köztük az enyém is, de nem akarok 700e. ft-ért másikat venni, mert az se tartana szerintem 7-8 évnél tovább anélkül, h ne törne vagy rohadna. Inkább megcsinálnám a sajátomat.
Mik a tapasztalatok a gerendacserével kapcsolatban? Jah meg lentiekben valaki felépítménycseréről írt, az töltsön már fel képet! :D
Sziasztok!!
Én itthon körbeoldalaztam az MBP-met, a gyári 60x30-as zártszelvény helyett 50x30-as vastagfalu zártszelvényből csináltam a keretet, mert ilyen volt otthon, meg 2-es lemezt tettem bele. Nagyon masszív lett:D Lánc nélkül sem gömbölyödik az oldala, szemesnél, de persze összekötöm, mert idővel az is megfáradna, meg más szétbaszná a dinnyéjével. Nagyon-nagyon sokat szoptam vele, de több türelmem volt mint pénzem.
Egyébként a "Furman" oldalak is erősek, mert sok helyen vannak megtörve, merevítésként.
Válasz #305. hozzászólásra

Axiálos akciós ujságban van megint platóakció,de igy is húzós 300 körül
na ilyet ez hw de van mbp-m középfelnis kettö és az egyikre kellene az oldalak
valaki ilyet nem tud??? Esetleg gyártani..
Válasz #301. hozzászólásra
Így van ez gyári.Az ára meg ott van amit írtam,ha gondolod egy számot tudok adni.
Válasz #292. hozzászólásra
A nyáron vettem 60-as oldalt és 60-as magasítót 2*93 e ft + áfáért.
Kompletten csukóval csapokkal alapozva.
Csak a gyárit ajánlom Baktalórántházáról.
Nincs raktáron 60-as magasító, külön kérésre gyárják 3-4 nap alatt.
Válasz #299. hozzászólásra
Az Axial-os az a / fuhrmann / vagy mi azok se rosszul néznek ki ..
üDV. akKOR A KÉPEN EZ A GYÁRI 60 AS OLDAL ÉS 60AS MAGASITO ÉS 180EZER ?
üDV. akKOR A KÉPEN EZ A GYÁRI 60 AS OLDAL ÉS 60AS MAGASITO ÉS 180EZER ?
Így van Baktalórántházán kell érdeklődni 90 körül van az oldala ez 60cm.Én 60 as magasítóval kértem és az is annyi a 40 magasító 70 pár ezer.Nagyon profik ők még a régi sablonokkal dolgoznak.

Nyír Agromasin KFT Baktalórántháza. Ott érdeklődj a gyári oldalak árairól olcsóbbat nem találsz :)
Ez a gyári!
Válasz #294. hozzászólásra
200 körül hallotam ha jól emlékszem
Válasz #293. hozzászólásra
Mi az ára nem tudod?
Axiálnál van faxa,néha akciózzák is
Üdv. Nem tud valaki MBP -6,5-re közpfelnisre komplewtt gyári oldalakat magasitokkal. Csak hibátlan érdekelne..
Most látom hogy Alesinek van MBP113as pótja. Nagyon masszív szerkezetnek tűnik. Lehet ilyet eladót találni néha vagy reménytelen?
Válasz #289. hozzászólásra

Kép majd ha lessz rakd már fel lécci.
Ma felkerült végre a felépítmény.Nagyon ott van!!!
Válasz #287. hozzászólásra
az ugy aránylag elfogadható 
Köszi, kíváncsian várom
400 papír.
Válasz #285. hozzászólásra

Mibe fáj egy olyan? Majd ha kész lesz egy képet rakhatnál fel, kíváncsi vagyok
Szevasztok.Ma levetem az mbp-6,5 pótkocsiról a platót és jövő héten kész lesz az új mezőgépes felépítmény!!!
Ilyet vajon lehetne kapni MPB 6,5 méretében?:

Válasz #281. hozzászólásra

KÖSZI!!!!