Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Disznóvágás új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Fortschritt E 512 kombájn új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
Gödöllőre költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Az ország egyik legrégebbi múzeuma modern, interaktív formában születik újjá a...
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
2645 hozzászólás
Válasz #393. hozzászólásra
Nem mezőgazdasági, de brutál padlón vagyok.
Gyermekkor,ovoda,iskola évek,falubeli fiatalság, egyszerűen nem térek magamhoz......:-((((((
Kb.2 éve egy jó ismerősöm járt úgy,(kb.45 éves)felmászott a kombájnra,valami gallyat akart levenni,és beleesett a vágóasztalba,elszakadt a nyakcsigolyálya.Szerencsétlen túlélte,de teljesen lebénult,tolókocsiban van.Az értelme tiszta ,beszélni tud.Csupán néha tudja az egyik kezét használni,telefonál,ügyet intéz.
Válasz #392. hozzászólásra
Mi volt?
Válasz #391. hozzászólásra
Ma ismét elment egy jó barát, nyugodjék békében.........:-(((((((
Válasz #389. hozzászólásra
Az osztálytársam is így járt anno ...feltekerte a kardán, mint a szőnyeget......:-((((((
Válasz #389. hozzászólásra
Sajnos ez bármeikünkel megeshet.. VESZÉLYES ÜZEM!!!
Válasz #382. hozzászólásra
Kiráz a hideg.
Sajnálom szegény ipsét.
Jópár éve a szomszéd faluban 1 csőtörő tekerte fel a tulajt.
valamit mahinált a gépen és elkapta a zubbonya újját a töröhenger.
Szőrnyű vége lett nem élte túl.
Válasz #386. hozzászólásra
Mostmán vágom....http://www.gatveder.hu/adatlap.php?id=1001278
Válasz #383. hozzászólásra
A képek nagy része is csak arról szól, hogy milyen rossz állapotú géppel dolgozott szegény csóringer!
Válasz #385. hozzászólásra
Nem váx.
Nem nézem le sose az öreg gépeket stb. ..........
Ilyeneket húz = ilyen húzásai vannak.........
Válasz #384. hozzászólásra
Vagy inkább csóringer a szerencsétlen...
Ma bal lábbal kelt fel...
... de lefeküdni már csak a jobbal fog...
Sajnos.
Viszont 56 évesen elég amatőr ha ilyeneket húz...
Képek itt:
http://beol.hu/galerialp/33172
Méhkerék
- Működésben lévő bálázógép szakította le egy 56 éves méhkeréki férfi bal lábát szombaton délután fél hat körül. A gép mintegy lábszárközéptől csonkolta a végtagot. A férfit mentőhelikopter szállította a békéscsabai Réthy Pál Kórházba.
A férfi a Lazsnyik dűlőben egy ismerőse MTZ 50 traktorja vontatta K442/1 típusú bálázóval kukoricaszárat bálázott, ám az a munka közben elakadt. Így ő leszállt a traktorról s a működésben lévő bálázóba lábbal próbálta meg berugdosni a kukoricaszárat, ekkor történt a szerencsétlenség - számol be az esetről a beol.hu.
A balesetről a sérült 17.40 körül rádiótelefonon értesítette a gép tulajdonosát, ismerősét s őt kérte, hogy telefonáljon a mentőknek, mert a bálázó elkapta a lábát és elvérzik, ha nem érkezik sürgős orvosi segítség.
A helyszínre érkező férfi — az egyik közeli tanya tulajdonosa —, ismerősét már a leállított traktor mellett a földön feküdve találta, aki súlyos sérülése ellenére eszméleténél volt. A leszakított végtagot is ő találta meg a bálázóban, ám az olyan mértékig összeroncsolódott, hogy a helyszínre érkezett mentők, bár elszállították már
http://www.delmagyar.hu/bekesmegye_hirek/labbal_tomte_a_balazot_a_megcsonkolt_ferfi/2117078/
Újra született ez biztos.
"Az ütközésben a traktor vezetője sérült meg könnyebben, őt a mentők Szentesre szállították kórházba"
a képeket nézve , kva nagy szerencséje volt a traktorosnak
Még több kép itt:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=56682
Szentes és Szegvár között vonatpótló buszok közlekednek a kora délutáni baleset miatt – mondta portálunknak Szentes – Bíró Ferenc a MÁV területi kommunikációs igazgatója.
A traktor vezetője könnyebben megsérült a balesetben, amely Szegvár közelében, a kórógyszentgyörgyi megállónál történt – tájékoztatott Szentes – Bíró Ferenc. Hozzátette az érintett szakaszon vonatpótló buszok szállítják az utasokat.
http://www.promenad.hu/_KEPEK/_NAPIKEPEK/normal_0831szeg.jpg
Válasz #376. hozzászólásra
Anyira nagy a hasonlóság!! Ojan sok örült még felén sincs hogy két külömbözö bandának is ép akor jut az eszébe??! És ugyan az a modszer..Volt már hasonló de nem tudtam hova teni.. Szivesen bele látnék aba az üres agyába anak aki 40 fokba megy fát lopni!!persze jön a tél.. Biztosra nem tudom de nagyon remélem mert akor egy már jo hejen..
Válasz #375. hozzászólásra
Aszondod ezek vótak????
Válasz #374. hozzászólásra
Drága barátaim ma este ezért a jó hirért már érdemes volt benézni nem is gondoltam ara hogy a ma délutáni boszúságomra it kapok magyarázatot!! Minden jót nektek jó éjt!!
Válasz #373. hozzászólásra
Lehet hogy az vagyok..De lehet hogy csak a modszer hasonló!!
Válasz #372. hozzászólásra
Akkor légy üdvözölve FÖLDIM!!!!!!! :-))))))))))))
Válasz #371. hozzászólásra
Igen az is felénk történt!!Ezek szerint elég rosz környéken lakok..
Már írtam 1x...
Volt olyan h. a darus teherkocsival benyúltak a kerítésen és kiemelték a tárcsát az udvarból........
Válasz #369. hozzászólásra
Hát ez nagyon durva!!Gondolhatod mikor ma meglátam..Azt hitem hogy roszul látok!! Eszméletlen ami történik itt!! 35-40 fokban!!Mi lesz a télen!!De az egyik már megkapta..
Nálunk azzal sem erőlködtek a fatolvajok, hogy kivágják a fát. A telkünkről lopták el a fát, a kerítés mellett volt összerakva. Az utcáról a kerítés mellé álltak és szépen átpakoltak.
Válasz #366. hozzászólásra
Nagyon köszönöm!! Most néztem meg!! Sajnos én is áldozata letem a bandának!!Falopás 35 fok melegben??Talán megélhetési?? Nem vagyok valásos de most az egyszer meg halgaták a kérésemet ott fönn!!És megverte a jó isten!!
Válasz #365. hozzászólásra
A beol.hu -n vannak képek, meg leírás.
Válasz #365. hozzászólásra
augusztus 21-én este 8 órakor
Válasz #364. hozzászólásra
Jó estét kivánok!!Azt árulja el hogy ez mikor történt?? Nekem ez nagyon fontos lenne!!Mert ugyanis akármijen furcsán és hietetlenül hangzik ma vagy tegnap a földterületem melet lévö kis erdö területröl hasonló módszerekel loptak el fát!! Több autora több elkövetöre és láncfürészre gyanakszom!!És nem mesze lakom az emlitet hejektöl!!
Helybeli informátoraink elmondása szerint B. V. többedmagával egy falopás helyszínéről menekült. Azt is megtudtuk: egy állampolgár három személyautót észlelt Körösladány külterületén, s az autókkal érkezett személyek — fél tucatnál is többen — egy akácerdőben illegálisan vágták a fát. A közelítő körzeti megbízott autóját észlelve a tettesek közül többen beugráltak két autóba s hatalmas porfelhőt hagyva maguk után kereket oldottak.
Egy Lada 1200-as típusú személygépkocsi viszont a helyszínen maradt. A körzeti megbízott a bekötőúton poroló autókat követve annyit megállapított, hogy azok Vésztő felé kanyarodtak. Értesítette hát a vésztői kollégákat s visszatért a Ladához, amikor újabb állampolgári jelzést követően kiderült, hogy a porfelhőben másodikként, nagy sebességgel száguldó piros Volkswagen Jetta vezetője, eddig ismeretlen okokból elvesztette uralmát járműve felett és az út melletti vízelvezető árokba csapódott.
A balesetező jármű a hosszanti tengelye körül háromszor megpördült, majd a vízelvezető árok túlsó partján, az úttesttől mintegy 15 méterre állt meg. A személygépkocsit vezető, 21 éves, vésztői B. V. a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. Utasa egy 24 éves, szintén vésztői férfi súlyos sérülést szenvedett, őt a mentők a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházba szállították. Utóbb kiderült: a Volkswagen Jetta nem rendelkezett érvényes műszaki vizsgával és kötelező felelősségbiztosítással sem. A favágás helyszínén hagyott Ladában a rendőrök láncfűrészt is lefoglaltak.
Válasz #361. hozzászólásra
Mert nem adta meg az elsőbbséget.
Ha nincs ügyvédje (pl. DAS.hu), vagy kapcsolata, jó eséllyel rá is verik. :-(
Válasz #361. hozzászólásra
Hámérne?
A paraszton csattan az ostor mindig nem?
Nesze te parasztttttttttt!!!!!!!! CSATTTTT NEKI!!!!!!!!
Válasz #360. hozzászólásra
Mér őt?
Válasz #358. hozzászólásra
De majd a traktorost legalább jól elmeszelik halálos közlekedési baleset okozásáért :-(
Válasz #358. hozzászólásra
nem bízta a véletlenre
Válasz #357. hozzászólásra
Ezek a tuti tippek ha megakarsz dögleni 1 percen belül................
a hír tv szerint nem volt be kötve az autós és túl gyorsan ment be nem látható kanyarba
Válasz #355. hozzászólásra
Mindegyik képen érintetlen, (én úgy láttam) sztem egyik sem volt bekapcsolva.
Válasz #354. hozzászólásra
Hát, az egyik képen elég érintetlenül lóg az ajtó mellett, meg az autó sincs annyira összetörve, ami indokolná a halálos ütközést.
A tűzoltók/mentősök nem szoktak a kikapcsolással szarakodni, inkább elvágják egy mozdulattal.
Válasz #353. hozzászólásra
Nem volt bekötve ?????
2 tanulság
-traktorral nem töketlenkedünk, szőrözünk...
-autóval meg nem száguldozunk túlságosan
Nagyon sajn.
Válasz #349. hozzászólásra
Biztonsági öv...
Válasz #351. hozzászólásra

Válasz #350. hozzászólásra
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=55622
http://www.delmagyar.hu/_kepgaleria.php?gid=2009999&kid=2285829
Az úton akart átkelni a traktor, mikor belerohant az autó a Szentesi úton
Rendőrségi hírek A ma reggeli halálos kimenetelű baleset helyszínén még mindig tart a teljes útlezárás.
Eddigi információink szerint a fűkaszával felszerelt traktor egy mezőgazdasági földútról akart átkelni a 45- ös számú főúton. Amikor már szinte teljesen az úttesten volt, Szentes felől feltehetőleg túl nagy sebességgel érkezett egy Seat típusú személyautó egy beláthatatlan útkanyarulatból. Az ütközést nem tudta elkerülni és a traktorba rohant. Az autó vezetője a helyszínen életét vesztette, a traktorost a szentesi kórházba szállították.
Meg nem erősített információk szerint a Seat vezetője egy 30 éves szentesi férfi, a traktor vezetője pedig egy 40 éves batidai férfi.
Válasz #346. hozzászólásra
valójában végig csapta az egész kipufogó csonkot,lehet az volt a szerencsém h.a vastag gumicső pillanatok alatt kinyomott legalább 10 liter olajat és valószínűleg elhűtötte a kipufogót,ezért aludt el
Válasz #345. hozzászólásra
Nemcsak a tied , a mienk is , lelezult a kormányrésolajvisszavezetőcsőve és a turbó begyújtotta, a vantilátor meg benyomta a fülkébe, hát majdnem összesz*rtam magam.
Válasz #345. hozzászólásra
Annyira nem vicces h. mármár vicces.
Pont a turbóra!!!!!! :-DDDD
Bexarás, hát ménem máshova??????
Pont a turbóra, ilyen pecchhhhhh...