hát, mint ha nem akarna eladni semmit, de ez már vagy 3 éves történet. alku semmi, sőt még örülj, hogy találsz nála olyat amit szeretnél, mert ha jön az info a gépkeres ter. képv.-től akiket megvett kilóra akkor gyorsan kimegy, nagy duma, ráígér a nagy cégre 500- 1 misit és Ővé a gép, és ekkor még dobb rá vagy 2 misit és lehet hozni a gazdának, meg a szokásos, hogy csak Én tudok elintézni tuti finanszírozást, persze mert még onnét is folyik a lé. de reggelig írhatnám pedig egyszer hívtam időpont véget, majd találkoztunk és egy életre elég volt.
Na Ballárol csak anyitt hogy kellet volna egy konbájn beszéltem is vele de olyan lekezelö volt hogy most nem ér rá meg a jönn a hétvége mondom neki enber szezon van a végén elküldtem az anyába .
Átmentem a kitébe oszt mérgenbe vetem egy újat
vetettem gabonát, nagyrészt saját magból
szórok rá 2q ammoniumnitrátot. ha lesz eső, akkor tud 30-35q-át, ha nem lesz, akkor tud 20-at, de akkor más lesz az ára
a kukira rakok 4 q-a műkakit, drága gyomírtó, jó mag. ha lesz eső sok lesz és olcsó, ha nem lesz, akkor kevés és drága
Mond már meg hogy mit tudsz kalkulálni előre???
Van olyan h. sz.a termés, és ára sincs.
Akor nem veszel vetőmagot, meg nem vegyszerezel?
És honna tudod előre?
pillanatnyilag a horvát mas a legolcsóbb 7000/q, de.....
a horvátok be fogják vezetni a vámot állítólag, meg majd nekik is kell valamennyit gyártani saját részre, meg talán az ott még állami gyár.
a másik az , hogy talán a horváton kívül minden gyár áll némi készlettel. ezek a készletek kb. a szokásos tavaszi használat cca. 50 %. na ha most mégis csak elkezdjük venni a nitro ennyiért (mert egyenlőre hallani sem akarnak az engedésből) akkor lesz egy kis nitro hiány egyszer tavaszra ami lehetséges, hogy még feljebb viszi az árat. ez a spekulációjuk a nagy gyáraknak.
és még sokkal jobban, mert szar helyzetben kell nagyon jól gazdálkodni.
csak a bevételt beárazom a 20 forintos gabonára és aszerint csinálom a kockázatot és a költségeket
3645 hozzászólás
Válasz #88. hozzászólásra
Egy malomkövet a nyakába az ilyennek,oxt úszni tanítani.
Válasz #78. hozzászólásra
De én szolgáltatok is arra kelett!!!!!!!!!!!!!!!!!
Balla Imre nem Olcsó János!
Válasz #87. hozzászólásra
Akkor azért vótál olyan szakadtan a földhivatalba, mert az ügyvédtől jöttél:)))))
Válasz #87. hozzászólásra
nincs trabantom csak egy öreg vw-enem
Válasz #76. hozzászólásra
hát, mint ha nem akarna eladni semmit, de ez már vagy 3 éves történet. alku semmi, sőt még örülj, hogy találsz nála olyat amit szeretnél, mert ha jön az info a gépkeres ter. képv.-től akiket megvett kilóra akkor gyorsan kimegy, nagy duma, ráígér a nagy cégre 500- 1 misit és Ővé a gép, és ekkor még dobb rá vagy 2 misit és lehet hozni a gazdának, meg a szokásos, hogy csak Én tudok elintézni tuti finanszírozást, persze mert még onnét is folyik a lé. de reggelig írhatnám pedig egyszer hívtam időpont véget, majd találkoztunk és egy életre elég volt.
Válasz #83. hozzászólásra
menj el beszélj vele és megtudod, ha meg kombájnt akarsz venni tőle akkor vigyél magaddal valami nagy szakit akinek röntgen szemei vannak.
Válasz #83. hozzászólásra
amit 2 mft-ér tvesz azt 4,5-ért adná.
amit 6ért azt 9ért adná, tippelj mennyit rak egy kombájnra!
Akkor valami Trabanttal menj oda Géza lyukas gatyában.(földet venni is így kell menni)
remélem megosztod velünk,hogy mik az árak a Ballánál,mondjuk szerintem pofára áraz,máskülönben felrakná az árakat a hirdetéseibe is.
Válasz #82. hozzászólásra
Vagy világvégi akció.
Válasz #71. hozzászólásra
Ha ilyen 1xerü lenne, nem is volna itten gond:))
Válasz #80. hozzászólásra
de engem az érdekel, hogy mi a gond Ballussal
Válasz #77. hozzászólásra
kitudja, hátha van szezonvégi akció
Válasz #74. hozzászólásra
hirdetésekben folyamatosan van jó ajánlat.szerintem ha egyik sem jó,akkor csak újat vegyél.(ha tudsz)
Válasz #74. hozzászólásra
Tanács:Jó komb. kell?? Német.O., de ezt nem először hallod tőlem, és nem is utoljára, Ballát meg felejtsd el.(úgyse fogja megfogadni)
Válasz #75. hozzászólásra
de jó volna énis tudnék ilyen mérges lenni.
Válasz #75. hozzászólásra
na most meg itt sírsz:-)))))
máshol probálkozz
Válasz #70. hozzászólásra
te mit tudsz?
Válasz #66. hozzászólásra
Na Ballárol csak anyitt hogy kellet volna egy konbájn beszéltem is vele de olyan lekezelö volt hogy most nem ér rá meg a jönn a hétvége mondom neki enber szezon van a végén elküldtem az anyába .
Átmentem a kitébe oszt mérgenbe vetem egy újat
Válasz #68. hozzászólásra
mondj valami tanácsot!
látom végre nagy az egyetértés a kertivel
lehet nála is akció van a válság miatt!
http://www.fn.hu/zold/20081205/nagyot_kaszalhatunk_uzemanyaguzleten/
Válasz #67. hozzászólásra
vetettem gabonát, nagyrészt saját magból
szórok rá 2q ammoniumnitrátot. ha lesz eső, akkor tud 30-35q-át, ha nem lesz, akkor tud 20-at, de akkor más lesz az ára
a kukira rakok 4 q-a műkakit, drága gyomírtó, jó mag. ha lesz eső sok lesz és olcsó, ha nem lesz, akkor kevés és drága
olyan mint egy 120 cm plazma tv, csak ez kicsit homályosabb, ja és Ő mindent bárkinél bármitől jobban tudd
Óvakodj a Balláktól!!!!!!!!!!!!!
A szabolcsi Ballákról tudnék mesélni.Csak egy bűnük van.....
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Válasz #58. hozzászólásra
Mond már meg hogy mit tudsz kalkulálni előre???
Van olyan h. sz.a termés, és ára sincs.
Akor nem veszel vetőmagot, meg nem vegyszerezel?
És honna tudod előre?
Válasz #59. hozzászólásra
holnap megyek Tiszakecskére. megnézem ezt a Ballát. Bár telefonba nem szimpi.
Válasz #53. hozzászólásra
pillanatnyilag a horvát mas a legolcsóbb 7000/q, de.....
a horvátok be fogják vezetni a vámot állítólag, meg majd nekik is kell valamennyit gyártani saját részre, meg talán az ott még állami gyár.
a másik az , hogy talán a horváton kívül minden gyár áll némi készlettel. ezek a készletek kb. a szokásos tavaszi használat cca. 50 %. na ha most mégis csak elkezdjük venni a nitro ennyiért (mert egyenlőre hallani sem akarnak az engedésből) akkor lesz egy kis nitro hiány egyszer tavaszra ami lehetséges, hogy még feljebb viszi az árat. ez a spekulációjuk a nagy gyáraknak.
Válasz #60. hozzászólásra
az idén kiszórtam kb 3 milla műkakit,ha nem szórok semmit,és nem terem,akkor is hozott 3 millát.
Válasz #57. hozzászólásra
Mondasz valamitt a jd vetögépel direkbe vetetem kukit kukiba 8 t a termés
Válasz #48. hozzászólásra
A ktsg akkor is annyi ha esik az eső és13t a termés,
meg az aszályban ha 4t a term.
Válasz #55. hozzászólásra
irigykedsz? :-))))))))
Válasz #55. hozzászólásra
te meg buta orbánista de ezt már megbeszéltük
Válasz #52. hozzászólásra
Szép sárgát,lilát.Fehérjetartalom=0,meg mást se enged felszívódni,ha az egyikből hiány van.(minimumdézsa!!!)
Válasz #54. hozzászólásra
miért is nem?
Válasz #52. hozzászólásra
Ja! Meg szárítani se kell:))
Válasz #49. hozzászólásra
a nitrogént azért ki kell rakni, bár egy kicsit ovatosabban a szórással, de akkor se lesz rekord termés és a kereskedők nem fognak túrkálni
Válasz #51. hozzászólásra
Géza tényleg kommunista.Igen megcsináltaaaa!:o)))
Válasz #48. hozzászólásra
És mekkora terméssel?
Mer ugye 30 mázsásnál a 2ehuf nem fedezi a gázolajat se
Válasz #46. hozzászólásra
a komplex gyártás már áll egy ideje ,most a kénes nitrogént gyártják,de nincs rá vevő.
Válasz #43. hozzászólásra
Akkor is terem csak nem 130-at a kuki!!!
Válasz #40. hozzászólásra
De a másik 9.9 millió nem ezt mondja!
Válasz #45. hozzászólásra
:-)))))))))
Válasz #42. hozzászólásra
A műtrágyán fog mindenki spórólni,de nitrogént aki nem szór az ne csodálkozzon utána.
Válasz #38. hozzászólásra
és még sokkal jobban, mert szar helyzetben kell nagyon jól gazdálkodni.
csak a bevételt beárazom a 20 forintos gabonára és aszerint csinálom a kockázatot és a költségeket
Válasz #44. hozzászólásra
Ezt: :o))
elfelejtette utána tenni.
Válasz #42. hozzászólásra
állítólag Peremarton-on a yara is leáll még az idén