Fórum
- TUME vetőgép új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Trakror súlyozás új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
- Rövidtárcsák új
- Massey Ferguson traktorok új
- Bodza ára új
- Őstermelői adószám, számla, nyugta, igazolvány, pecsételés stb.... új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló

Kihirdették a dátumokat! Ekkor lesznek a hivatalos szünetek!
Ezeket a dátumokat már most érdemes feljegyezni!
Sajtóközlemény

1661 hozzászólás
Válasz #1005. hozzászólásra
a bellima ugy néz ki mint a kr 125 felturbozva!!! de nem tud jobb bálát csinálni
Válasz #1009. hozzászólásra

A sajátomat megleltem a többit nem ,de majd szánok rá több időt,a felvételt egy haver csinálta telefonnal ,hát így sikerült, viszont ÉN is rajta vagyok.
Válasz #1007. hozzászólásra
nem igazán tudok de a jutubon néztem öket én is.élőbe még nem láttam őket.nézd meg ott te is.nézem a csutka bálázásodat is a jutubon!a video minősége1picit gyengusz,de amugy fasza a gép nagyon.nézd meg ezeket te is a jutubon!majd irj,mi a véleményed!
Válasz #1006. hozzászólásra
hali!mostanában nem.az már nem semmi...
Valami fotót tegyél már ezekről.
Üdv!
M.vel beszéltél mostanában?
10e. felett jár.
néztem a neten azt a bellimát,hát nem 1nagy show
ez a fortima se tudom mivel jobb mint a compriima
Krone Round Pack 1250
Krone Round Pack 1250 | frissítve: 2011-12-04 06:24:29 | 2 kép
Helység: Dunaharaszti
Ár: 3500000 Ft
http://youtu.be/AifTXlZTlvQ
Válasz #999. hozzászólásra

De ha ez a márka jön be valakinek ,akkor válassza azt mert később valami negatívum után bosszankodni fog,hogy mért hagytam magam rábeszélni erre a ramatyra.
Egyet értek veled ,az utolsó két szó kivételével
John deere 2056 után báláztam 180-as rendfelszedővel és olyan széles is volt a rend
Válasz #999. hozzászólásra
140 es felszedővel szedtem tx kombány után a szalmát kicsit gyűrte a szélén de vitte szépen és nem hagyott ott sokat!!! és be sem hajotta a rendterelőt ami keskenyebb rendet rak!!! aki kéri annak meg behajtják és rak 1 méteres rendet
SZ J jó tanács hogy hálósat és széles rendfelszedőset vegyél mert csak szenvedni fogsz.hálós és madzagos bála között hatalmas nagy a különbség,
a madzagos bála 10cm vastagon összerohad míg a háós kb 1-cm-en,nálam ugyan akkorák a bálák mint mikor kiestek a gépből,ha azt mondod hogy összevoltak lapulva a hálós bálák ,arra egyszerű a magyarázat tágak voltak a bálák,ja a keskeny rendfelszedőbe nem fér bele a szalma rend,ja és azt mondom hogy ne álj el a JD mellől
Válasz #993. hozzászólásra
aki báláz az nem tudja mi a jó bála csak aki használja én akivel eddig beszéltem 10 emberből 3 ember mond hálosat többi madzagos!!!
Válasz #996. hozzászólásra

csak mondom hogy sok számit a sodráson is....
csak hálósat vegyél mert utána már késő bánat!!! a felszedő szerintem másodlagos mert nem tudom mivel akarsz te 120 meg 140 es rendet sodorni ???
mondjuk gondolom rotoros sodróval én sima csillagkerekes sodroval szénábol amit birt ki nem fordult még azt is vitte és 140 es az én felszedőm!!!
olyat keress ami széles felszedős és hálós is !!!!! sőtt én ajánlanám a rotoros bálázót is !! nem tudom mennyi lé van rá de én már láttam rotorosat 1.5 millért welgert hálós is volt igaz 160 as meg 2méter feletti felszedővel de már addigra meg volt a vicon de nekem az is teccett!!!
amugy nekem nem kell sokat kacsázni sőtt volt úgy hogy két rendet nem forditottam egybe hanem pont egymás mellett voltak és olyan bálát csinált hogy homorú volt két széle sokkal magasabb volt bár az se jó
Válasz #995. hozzászólásra
Nekem mások a tapasztaltok. Krone bálázó havernál köt neccel is madzaggal is... ugyanaz a tábla ugyanabból a kaszálásból. A tábla szélén hagyott bála neccel kötve lelapult alig bírtuk gurítani a madzaggal kötött faxa kerek volt egy ember simán görgette. A madzag sose rohad el, legfeljebb az egerek elrágják. Necckötéssel haladósabb a bálázás az tuti, szemnek szebb bálák készülnek ez eladhatóságnál szempont. És a necchálós gépre nagyobb a bérmunka igény is bár azt még egy paraszt se bírta megindokolni hogy miért kell neki neccel bálázni, miért nem jó a madzagos bála.
Válasz #994. hozzászólásra
Nem olyan alaktartó mint a hálós,sokkal több a hullás belőle,A trágyába mindig kerül 1 kis madzag,nehezebb kibontani,2 év és lerohad a madzag utána mozdíthatatlan a bála
Válasz #993. hozzászólásra
hát.. szo-szo ezt azért én nem merném így kijelenteni.
Válasz #991. hozzászólásra

Viszont a madzagos bála nem való semmire.
Válasz #991. hozzászólásra
Amúgy szép formás bálákat tekert azzal nem volt gond.
Válasz #990. hozzászólásra

Ezért félek a keskeny felszedőstől.
Értem. Nekem régebb volt egy kr130as krone-m annak csak 120as felszedője volt. Ha véletlenül picit szélesebb volt a rend mint 120 egyből betorkolott.
Válasz #989. hozzászólásra

Akkor lesz szép sarkos a bála.Amúgy mindig hordós 1 kicsit

Szoktam azon is
Válasz #988. hozzászólásra

De gondolom a 120tól szélesebb rendeken már nem kell kacsázni. Vagy igen?
Válasz #987. hozzászólásra

Volt már olyan is hogy az orrsúly nyomta le a rendet,hogy eggyáltalán beférjen a traktor alá

80-210-ig minden volt már.Sajnos nem mindíg én sodorok magamnak ezért olyankor szoktam szívni
Válasz #985. hozzászólásra
milyen széles rendet szoktál sodorni?
Válasz #985. hozzászólásra
És ha keskenyebbbet sodorsz akkor kacsázni kell de precízen ha szélesebbet akkor meg a pluszt elhagyod és be is torkolhat a felszedőbe. 
Kacsázni kell a keskennyel is, csak sokkal jobban oda kell figyelni nehogy "mellé" menjen az ember. 1,8as felszedőhöz ha 1,4es rendet sodorsz akkor gondolom csak porolni kell rajta kacsázni nem. De az 1,2es felszedőhöz nem lenne egyszerű 1,2es rendet sodorni.
Válasz #984. hozzászólásra
Nekem a 2.10-essel elég jól kacsázni kell
A keskeny felszedő előnye lehet még az is,hogy nem kell jobra-balra kolbászolni a renden
Válasz #983. hozzászólásra

Azt én értem. Csak azon morfondírozok hogy a keskenyfelszedős hálóskötésű vagy a szélesfelszedős madzagkötésű gépet érdemes inkább megvenni?
Válasz #982. hozzászólásra

A hálós kötés többet ér minden szempontból mint a madzagos
Angoloknál úgy látom hogy elterjedtebb a necckötés. Már a régebbi keskeny felszedős bálázóikon is rajta van a necckötő rendszer. Máshol pedig általában még az ezektől fiatalabb szélesfelszedősökön sincs rajta. Kérdés hogy mi ér többet? A Széles felszedő vagy a necchálós kötés?
Válasz #977. hozzászólásra
erre van egy emberkének bérbe járkál vele bálázni ujonnan vette mást nem tudok 3ezer bálákat ment vele idén bérbe nyomni napi 400 körül tolja neki!! és lenti képekben van MF bálázo azt meg láttam élőbe kukit bálázni !!! nem semmi egy gépezetek ezek fél perc volt neki egy bála vastag kuki renden!! én nagyon ajánlom inkább mint a JD ujabbak fiatalabbak és ez elég lényeges
felétek nem tudom van e közelbe viconos szerviz vagy emberke erre itt van tőlem 1 km re az alkatrész raktáruk és ismerős is ott az egyik emberke
Válasz #979. hozzászólásra

Válasz #978. hozzászólásra
Jah. És még jól is jött ki a dolog... egyből a fuvarossal mentem ki és hoztuk is volna mindjárt... de otthagytuk. Viszont a fuvarosnak volt tartalék fuvarja így nekem egy forintomba se került az egész. Illetve annyiba hogy saját kocsival mentem le Nagykanizsáig. És onnan indultunk. Szóval ha saját kocsival kimegyek megnézni akkor is sokkal többe lett volna.
Classokat nem tudom. rolantok nem tetszenek. 180as variant van 1-2 abban a sávban amennyit én szánok rá. De nem tudom. Nincs rálátásom a tipusra. Illetve amit hallok róluk az jó de nagyon kevés infó van róluk.
Válasz #977. hozzászólásra

Claast-nem néztél még??Én csak jót tudom mondani róla
Szálastakarmányban nagyon ott vannak
Inkább 1 fölös út olaszba,mint 1 hulladék bálázó baszogatása éveken keresztül
Nah voltam olaszba a jd550ért. És ott hagytam... eléggé hulladék volt. Hevederek össze-vissza lógtak rajta, csupa rozsda mindenhol, horpadozott, több helyen átfestve foltokban. Amúgy szerkezetileg nem tűnt kopottnak, a hevederhajtó gumis görgő újszerűnek tűnt benne amennyire megtudtam nézni, a hevedervezető vasgörgőkön nem lehetett se szemmel se tapintással kopást tapasztalni. Úgy gondolom hogy inkább tróger gazdája lehetett minthogy szét van hajtva.

Szóval keresgélek tovább... ilyen VICONnal van valakinek tapasztalata esetleg?
Válasz #975. hozzászólásra

Dehát a 8330-nak húzni is kell bátran

Azt mondta a cimborám aki hajtotta az új nagy krone-t,hogy 60-70 hektárt megcsinált vele minden erőfeszítés nélkül
Válasz #974. hozzászólásra
a nagykockabálázóknak iszonyatos teljesítményük van... csak legyen mit etetni vele egész szezonban.
Válasz #973. hozzászólásra
Hát igen csak olyanoknak lehet eladni az újat!
Az meg hogy megtérül e az másodlagos dolog.....
Válasz #972. hozzászólásra

Csak a szomszéd cégnek van 1 szarvasmarha telepe, ami ontja a lóvét
Válasz #971. hozzászólásra
Tesóm az utóbbi utat választotta. Vett egy használt Welger D6000 -st. És megcsinálta tutira.
A 40 millás újat nem lehet kigazdálkodni.
A szomszéd cég idén egy kronét vett. Igaz 2 x olyan nehéz bálákat csinál ugyanabbban a méretben mint a d6000 res. Csak azt 280lóval hajtják, (nagyon kissebb nem is bírná). D6000rest meg egy 160 as Krisztál.
összehasonlítás képp: pl tesóm szerelvénye 8millóból kijött a szomszédé meg 70-80 milla.
Jah ugyanannyit bálázott mind a két szerelvény idén kb.
Válasz #963. hozzászólásra
Kockabálázóba csak újba érdemes gondolkodni... vagy egy új árát ráköltöd a szervízre vagy ha óriási tapasztalatod van vele és tutira ismered a tipust és megtudod magadnak javítani 1000%osan.
Válasz #968. hozzászólásra

Huhhh... régen nekem is volt egy heston 4800 bálázóm. És volt egy állandó szénavevő kuncsaftom is... aztán 1x sírva hív hogy a 2hetes merci sprinterjére ráborult a nagykockabála kazal ami 5 bála magasba volt rakva... szó szerint benyomta a földbe a sprintert... egy porcikája nem maradt épen. Nem vallották ki azóta se a részleteket hogy történt de én úgy nevettem a telefonba hogy azóta nem vett tőlem szénát. Pedig már nincs is nagykockabálázóm.
Válasz #962. hozzászólásra

ilyet kint 4-500ért találsz.
Válasz #966. hozzászólásra

Itt meg a kazalból/ról 1x próbálták rálökni..............
..................megtaláltam egy két darabot a kocsijukból.........
Válasz #965. hozzászólásra

....mint a Csendes-Óceán !!!??
Válasz #964. hozzászólásra

Itt felénk még egy nagy előnye van a nagy kockának!
A feketelábúak csak csóválják a fejüket hogy nem gurul fel a futóra
Válasz #964. hozzászólásra

jaaa én azt hittem Te is nagy vagy....
Válasz #963. hozzászólásra

Kocka bálával xopjanak a nagyok.......
Csak az ismerőseimnek kell körbála ha tudok nekik kiszorítani.
Válasz #946. hozzászólásra
Ha kamion szállításra tervezel akkor miért nem nagy kockabálázóban gondolkodol? 60% több anyag szállítható úgy.
nem is kell külföldre menni