Ha van nagyobb rámpa akkor a nagykamion is elhozza részrakóba. ugy kell számolni hogy 1 euro /km 13,6 a plató hossza és ezalapján hogy mennyit foglal el belőle a bálázó. Sztem ez a legegyszerűbb és a sújjal sincs gond. Esetleg tudok segíteni.
A szélesség 2,4mig mehet, legfeljebb a felrakással esz xopás. bakolgatni kell. De külföldről túlsullyal nem fogja elhozni senki. Havernak van trélere azthiszem 1,8t hasznos terhelhetőséggel. Vele lenne ócsó fuvar de akkor az kicsi lesz. :(
szélessége jobban számít neked szerintem meg hogy mekkora tréler én 2méter széles trélerrel hoztam a vicont és felkellett bakolni hogy ne érjen ki a kerék mert a sárvédőn volt... a súly az szerintem egy 3 tonnás trélerrel elmegy én amivel hoztam 1500kg ossra volt vizsgáztatva de 3 tonnás volt és 1800kg volt a bálázó.....
Válasz #749. hozzászólásra
Nekem az 590-en 2500-2900 kg adatok vannak franciául van, nem tudom melyik súly mire vonatkozik. Ettől az 550 sem lehet sokkal könyeb.
Igen, a rúdlácot meg kell nézni. Az újabbak már tagonként cserélhetők. De nekem a pirosba egybe volt az egész. Csak volt benne nagy szem is amin átlehetett bújtatni a rudat. Amúgy ha xar is benne 1x kell kicserélni és utána örökös egy jódarabig. felénk rengeteg zöld kr 130as van. Mindenki dicséri.
Nekem volt egy 125ös piros. Öreg darab volt. De jó állapotú. Keskeny felszedős. Legnagyobb baja a 1Xes madzagkötés volt. Lassan és csúnyán kötött. A tárcsán megcsúszott a madzag, és nem vitte a kötőkocsit végig csak a bála egy pontjára tekerte a madzagot akárhogy megfeszítettem. És mire végigjárt a kocsi a bálán (középről kezdte középen végezte) addigra az először bekötött bálafelet csúnyán kiszőrözte a bála szép lett volna, szimetrikus, kemény de úgy nézett ki félig szőrösen mint az okádás. Berántós volt a kötése én azt átalakítottam elektromosra. 4 fokozatú volt a madzagsűrűség állító tárcsája de csak a legsűrűbbe bírta tekerni volt hogy abba is megcsúszott. Eladtam, kellene még egyszer olyan.
beszorul a csutka a vastag szár darabok ami befér a felszedő kosarak közötti résen!!!! és nem is jön ki csak ha kiszeded kézzel én is csak óvatosan mendegéltem vele mert közben hallgattam törik e valami vagy más de szerencsére eddig semmi! senkinek se vállalnék kukiszárat bálázni!
Válasz #716. hozzászólásra
ferrabolis gyerek nyomja nálunk a kukoricaszárt,de egyenesen fél tőle...abba bizik,az idén nem kell szárt báláznia,mert van széna bőven.azt mondta 1szezonba 100bálábol 10kukoricát csinál,az a 10 tönkre is bassza neki a rendfelszedöjét.(fogak.vezetölemezek,még a VEZÉRLÉSÉT is,meg a csapágyakat is.küönösebben nem is kérdeztem miért...amugy én még nem szedtem a kronéval.szerintetek ez igy van? ja meg mi szorult be?
ki szokott még kukoricát bálázni??? nekem a viconnak a rendfelszedője fel le pattogott egy helybe amikor álltam mert csutka meg szár mindig szorult a felszedőbe és csattogot zörgött minden elég rossz volt hallgatni is de 29 bálát benyomtam vele de ennyi volt elég is volt
A lánc feszesség szokott le lazulni de télire felesleges ráfeszíteni,ha már nem használod akkor lemoshatod de csak sima slaggal mert így nem megy be a csapágyakba a víz ha még bálázol esetleg csutkát akkor még neki mehetsz szterimoval is de mosás után akkor menjél bálázzál egy napot és aztán már le se mosd csak fújasd le kompresszorral,meg zsírozd le ahol kell.
Már össze barátkoztunk,,, ,most már tudom hová kell nyúlni ha incselkedik velem.Javítani nem de beállítani többször kell egyes dolgokat de ez már 1-2 perc alatt megyen.Igényesebb a beállításokra mint a ran-pack,azt elég volt szezon elején beállítgatni láncokat megfeszíteni.
1661 hozzászólás
Válasz #758. hozzászólásra

Amúgy köszönöm a segítséget.
Válasz #758. hozzászólásra

ezt is néztem de sajna nem mostmár beugrott lehet expresszen volt de lehet törölték
Válasz #757. hozzászólásra
Jó tudni ilyesmit, ha aktuális lesz akkor majd kereslek!
Szia! Köszi az infót.
Válasz #757. hozzászólásra
EZAZ
A másik topikban, nem ezt kerested?
Válasz #755. hozzászólásra
Esetleg tudok segíteni.
Ha van nagyobb rámpa akkor a nagykamion is elhozza részrakóba. ugy kell számolni hogy 1 euro /km 13,6 a plató hossza és ezalapján hogy mennyit foglal el belőle a bálázó. Sztem ez a legegyszerűbb és a sújjal sincs gond.
Válasz #753. hozzászólásra
!
Nem nem
Válasz #754. hozzászólásra
A szélesség 2,4mig mehet, legfeljebb a felrakással esz xopás. bakolgatni kell. De külföldről túlsullyal nem fogja elhozni senki. Havernak van trélere azthiszem 1,8t hasznos terhelhetőséggel. Vele lenne ócsó fuvar de akkor az kicsi lesz. :(
Válasz #751. hozzászólásra
szélessége jobban számít neked szerintem meg hogy mekkora tréler én 2méter széles trélerrel hoztam a vicont és felkellett bakolni hogy ne érjen ki a kerék mert a sárvédőn volt... a súly az szerintem egy 3 tonnás trélerrel elmegy én amivel hoztam 1500kg ossra volt vizsgáztatva de 3 tonnás volt és 1800kg volt a bálázó.....
Válasz #752. hozzászólásra
Ajajj. Az szeletelős?
Nekem az 590-en 2500-2900 kg adatok vannak franciául van, nem tudom melyik súly mire vonatkozik. Ettől az 550 sem lehet sokkal könyeb.
Válasz #750. hozzászólásra
Én is ilyesmi adatokat találtam a neten. De az 575 ha jól tudom az hengeres nem hevederes.
Azért köszi az infó!
Esetleg ha valakinek lenne pontos adat azt megköszönném. Kérdés hogy szgk trélerrel lehet e szállítani vagy felejtős?
Az ettöl eggyel újabbakról van adatom 575,580,59o.Kb olyan 20q körüliek,attól is függ van-e benne apritó
Válasz #747. hozzászólásra
Üdv!
JD 550es bálázónak megtudja valaki mondani az öntömegét? Szállíthatóság miatt érdekelne. Előre is köszi!
Válasz #746. hozzászólásra
Úgy néz ki,mint a zöld,de még piros
Válasz #745. hozzászólásra
Nem sokat használta,de még nem láttam csak a haver szólt,hogy van ilyen
Válasz #745. hozzászólásra
Igen, a rúdlácot meg kell nézni. Az újabbak már tagonként cserélhetők. De nekem a pirosba egybe volt az egész. Csak volt benne nagy szem is amin átlehetett bújtatni a rudat. Amúgy ha xar is benne 1x kell kicserélni és utána örökös egy jódarabig. felénk rengeteg zöld kr 130as van. Mindenki dicséri.
Válasz #742. hozzászólásra
a rúdlánca a legrizkósabb! meg hogy kis csapágyakon gurul a lánc illetve a pálya hol gördül amugy egyszerű mint egy faék!!!
Válasz #743. hozzászólásra
2000 pénz annyit megér
Válasz #742. hozzászólásra

akkor nem tom.
Válasz #739. hozzászólásra
Ez hálóval is köt németbe van és keveset használt
Válasz #739. hozzászólásra
Ez hálóval is köt németbe van és keveset használt
Válasz #738. hozzászólásra
újonnan viszont nem lehet rossz
én néztem egy 130 ast pirosat! de nem mertem bevállalni
Válasz #738. hozzászólásra
kellene még egyszer olyan.
Nekem volt egy 125ös piros. Öreg darab volt. De jó állapotú. Keskeny felszedős. Legnagyobb baja a 1Xes madzagkötés volt. Lassan és csúnyán kötött. A tárcsán megcsúszott a madzag, és nem vitte a kötőkocsit végig csak a bála egy pontjára tekerte a madzagot akárhogy megfeszítettem. És mire végigjárt a kocsi a bálán (középről kezdte középen végezte) addigra az először bekötött bálafelet csúnyán kiszőrözte a bála szép lett volna, szimetrikus, kemény de úgy nézett ki félig szőrösen mint az okádás. Berántós volt a kötése én azt átalakítottam elektromosra. 4 fokozatú volt a madzagsűrűség állító tárcsája de csak a legsűrűbbe bírta tekerni volt hogy abba is megcsúszott. Eladtam,
Krone 155 piros van valakinek?
Válasz #736. hozzászólásra
lehet,h kevés neki én még nem húztam 50mtz-vel de 80 biztos elég neki.
Válasz #735. hozzászólásra
nem nagyon örül neki az 50es. Küszködik, de kaszálásnál nincs baja ezért gondolom, hogy sok neki
Válasz #734. hozzászólásra
szia a 80mtz bőven elég neki de szerintem egy 50-nek is el kellene hajtania.
sziasztok. Egy jd.550es nek elég egy 80as Mtz? Vagy nagyobbat érdemes nézni? Mert az 50es nagyon kevés.
Válasz #731. hozzászólásra
200db lucernát csomagoltunk be .Válaszoltam volna tegnap de alig ,hogy feltettem a képeket el ment a net.
Válasz #730. hozzászólásra

Válasz #729. hozzászólásra
vagy csak kipróbáltad
én se láttam még sose hogy gurul ki a bála
felszedődbe nem megy bele a csutka ???
csomagolni meg a régi bálákat csomagolod be ????
7500bála után most látom először ,hogy teszi ki a bálát.
http://www.youtube.com/watch?v=-uqU-zXS3II
Válasz #727. hozzászólásra

Minden évben csinálok egy két ezret,nincs ezzel probléma.
Válasz #725. hozzászólásra

Pedig krone-ék azt mondják, hogy kukát ha lehet ne csináljak, ha csak nem akarok gyorsan megszabadulni a géptől............
Válasz #725. hozzászólásra

akkor te nem félted a gépet!!
Válasz #720. hozzászólásra

Nekem szóljatok most már ráérek
Elötte azért nem árt összesodorni
Válasz #722. hozzászólásra
Köszi akkor próbálkozok,körbálázóm csak jövőre lesz
Válasz #721. hozzászólásra
az viszi ! annak vagy 15 centisek a felszedő kosarai mármint 15 cm szélesek oda ritkán szorul be bármi is ! arról van videom is csak épp régi!
Válasz #720. hozzászólásra
A kisbálázó az viszi??
Válasz #718. hozzászólásra
beszorul a csutka a vastag szár darabok ami befér a felszedő kosarak közötti résen!!!! és nem is jön ki csak ha kiszeded kézzel én is csak óvatosan mendegéltem vele mert közben hallgattam törik e valami vagy más de szerencsére eddig semmi! senkinek se vállalnék kukiszárat bálázni!
Válasz #717. hozzászólásra
semennyi nem tört le hál istennek vagyis nem látszott de még majd most fogom letakarítani a bálázót valoszínű utolsó bálák voltak!
ferrabolis gyerek nyomja nálunk a kukoricaszárt,de egyenesen fél tőle...abba bizik,az idén nem kell szárt báláznia,mert van széna bőven.azt mondta 1szezonba 100bálábol 10kukoricát csinál,az a 10 tönkre is bassza neki a rendfelszedöjét.(fogak.vezetölemezek,még a VEZÉRLÉSÉT is,meg a csapágyakat is.küönösebben nem is kérdeztem miért...amugy én még nem szedtem a kronéval.szerintetek ez igy van? ja meg mi szorult be?

Mennyi fog tört le ???
ki szokott még kukoricát bálázni??? nekem a viconnak a rendfelszedője fel le pattogott egy helybe amikor álltam mert csutka meg szár mindig szorult a felszedőbe és csattogot zörgött minden elég rossz volt hallgatni is de 29 bálát benyomtam vele de ennyi volt elég is volt

Válasz #714. hozzászólásra
oké,köszi!!
Válasz #713. hozzászólásra
A lánc feszesség szokott le lazulni de télire felesleges ráfeszíteni,ha már nem használod akkor lemoshatod de csak sima slaggal mert így nem megy be a csapágyakba a víz ha még bálázol esetleg csutkát akkor még neki mehetsz szterimoval is de mosás után akkor menjél bálázzál egy napot és aztán már le se mosd csak fújasd le kompresszorral,meg zsírozd le ahol kell.
Válasz #712. hozzászólásra
első szezonja az enyémnek,2300bála,már nemigen lesz több...én még nemállitottam semmit,te javasolsz valamit ennyi után?
Válasz #711. hozzászólásra
,most már tudom hová kell nyúlni ha incselkedik velem.Javítani nem de beállítani többször kell egyes dolgokat de ez már 1-2 perc alatt megyen.Igényesebb a beállításokra mint a ran-pack,azt elég volt szezon elején beállítgatni láncokat megfeszíteni.
Már össze barátkoztunk,,,