Válasz #706. hozzászólásra
Én a Variant-al voltam így,kb. 10-15 centis volt a szalma meg a melegrekordok dőltek egymás után én meg tatásan(14 km/h) báláztam a szalmát.A rollant-al már 10-kor abba kellett hagyni mert megállt benne a bála.A hevederes ezért jobb.Meg hogy 285 kilóra jött ki az átlag szalmában
(120×155) 170 báron,a max:190 bár
nemrég végeztem a sarjuval lett az sodorva meg bálázva harmatba meg 38fokba is mindenhogy jo az,ne ázzon meg1szer se,meg ne vénüljön meg oszt hali!!!a roundpacknak mindegy mit,mennyit,mikor szedi...de ténylegvolt olyan apro a fű,10-15rendet is sodorhattam,a krone nem variált még a 38 fokba se...
szerintem csak azért jobb harmaton bálázni mert keményebb bálát meg tömörebbet csinál legalábbis a fixkamrás! sodorni bármikor lehet a szénát mert annak nem törik a levele
2500 egyszer ázott lucernaszéna! ami ne mázott az meg 3000ft vannak árak!nincs állat ami megegye!szóval akár ingyen is osztogatják! pedig mi erre a szénát másodjára le se kaszáljuk mert nincs értelme olyan szárazság volt hogy nem nőtt meg 10 cm nél nagyobbra!
Válasz #666. hozzászólásra
Igen ez nem a feszítés miatt van hanem vagy 20 cm-el szélesebb a háló a bálánál, coveredge hálónak hívják, olyan bálázó kell hozzá aminek a kötöző egysége a széles tekercshez van kialakítva.
Válasz #668. hozzászólásra
akkor te is ugy vagy vele,minnél rövidebb annál jobb?mer én azt vettem észre pl. a new hollandnál a3600-as jo,a4200-as szarabb..
No valami ilyesmire céloztam a multkor,a joni bála"dicséretével"
Van itt 1 a szomszéd faluban pár éves a tipusát nem tudom,ők is ilyen szépeket gurítanak.
1661 hozzászólás
Válasz #710. hozzászólásra
fasza a gép?volt valami gubanc?
Válasz #709. hozzászólásra

Dogozgatunk ezerrel,pont olvastam a körbálázós topikot,átléptem a 7000db-ot az új bálázóval .
csá Diesel Tibor!nem láttam a neved 1000éve a jobboldalon!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #696. hozzászólásra
Köszi a segítséget,jövőhéten felújítják.
Válasz #706. hozzászólásra

Én a Variant-al voltam így,kb. 10-15 centis volt a szalma meg a melegrekordok dőltek egymás után én meg tatásan(14 km/h) báláztam a szalmát.A rollant-al már 10-kor abba kellett hagyni mert megállt benne a bála.A hevederes ezért jobb.Meg hogy 285 kilóra jött ki az átlag szalmában
(120×155) 170 báron,a max:190 bár
nemrég végeztem a sarjuval lett az sodorva meg bálázva harmatba meg 38fokba is mindenhogy jo az,ne ázzon meg1szer se,meg ne vénüljön meg oszt hali!!!a roundpacknak mindegy mit,mennyit,mikor szedi...de tényleg

volt olyan apro a fű,10-15rendet is sodorhattam,a krone nem variált még a 38 fokba se...

Nem vetett de nagyon szép fűszéna.
Köszönöm.
Válasz #703. hozzászólásra

Most már vágom
Válasz #702. hozzászólásra

szerintem gyep
Válasz #701. hozzászólásra

Most akkor gyepről beszélünk????
Válasz #699. hozzászólásra
szerintem csak azért jobb harmaton bálázni mert keményebb bálát meg tömörebbet csinál legalábbis a fixkamrás! sodorni bármikor lehet a szénát mert annak nem törik a levele
Válasz #699. hozzászólásra

Sodorni mindenféleképpen,a bálázás mehet harmat után is
Ebben az időben is a szénát harmatban sodorjátok, és bálázzátok?
Válasz #696. hozzászólásra
Gumishenger én 25ért újítattam fel a tavasszal Egyházaskeszőn a Gumiszalag KFT-nél 30/3787301
Újragumizták, a "dudorokat" ráesztergálták
itthon vettem észre, hogy még az ékpályát is felújították a tengely végén.
Szóval majdnem mint az új.
Válasz #692. hozzászólásra

az nagyonkomoly!!!akkor most majdnemcsak jobban járna a gazda ha megvenné a bálát....
Válasz #693. hozzászólásra
Szia! Köszi a választ!
Holgy lehet a tömörségen állítani? külön magot és a külsejét vagy csak beállítja az ember és olyanra nyomja az egészet?
Válasz #692. hozzászólásra

Annyira megnőtt,hogy kénytelenek leszünk levágni,pedig nem rég arattuk
Mi pedig most akarjuk megkaszálni aratás után
Sz j a tömörségen lehet állítani, a kamranyomást azt a gép szabályozza
Válasz #691. hozzászólásra
vannak árak!nincs állat ami megegye!szóval akár ingyen is osztogatják! pedig mi erre a szénát másodjára le se kaszáljuk mert nincs értelme olyan szárazság volt hogy nem nőtt meg 10 cm nél nagyobbra!
2500 egyszer ázott lucernaszéna! ami ne mázott az meg 3000ft
Válasz #690. hozzászólásra

3 ezer ft!
mi pénzért megy a jominőségü széna,sarju bála,(120*150)?
Pár kérdés JDs bálázósokhoz:
-az 550-n lehet állítani a bálamag tömörségét? És egyáltalán a kamranyomást lehet szabályozni rajta vagy az gyárilag be van állítva és kész?
Válasz #684. hozzászólásra

Vagy netán ugrató lesz belőle arra is jó!!! 

Eladásra király bálák!!!!
Válasz #682. hozzászólásra

Szép bálák!!

Elég furmányos bálák

kiváló minőség, nomeg a kíméletes bálakezelés
ettől még a szakadt hesstonnal is jobban dolgoztunk
még ilyen bálázót

Válasz #682. hozzászólásra
nem rossz!
Válasz #681. hozzászólásra

Válasz #680. hozzászólásra

John Deere 862 bálázó és CoverEdge hálóval kötött
bála.
Válasz #678. hozzászólásra
aha,akkor nemigen olcsobb nint a claas....
Válasz #674. hozzászólásra
Ister 3070m.32500+áfa Szfv.i Axiál
Válasz #676. hozzászólásra

ok hali!ez a kép is jo!!!
Mentem alukálni,holnap meló

Szevasztok
Válasz #670. hozzászólásra
Helyesbítek-3070m.
Válasz #670. hozzászólásra
ister 3000 ára vagy 3600 ára?
Válasz #671. hozzászólásra

Én maximálisan osztom a véleményed,minél rövidebb annál jobb
Igen ez nem a feszítés miatt van hanem vagy 20 cm-el szélesebb a háló a bálánál, coveredge hálónak hívják, olyan bálázó kell hozzá aminek a kötöző egysége a széles tekercshez van kialakítva.
akkor te is ugy vagy vele,minnél rövidebb annál jobb?mer én azt vettem észre pl. a new hollandnál a3600-as jo,a4200-as szarabb..
Az idén én is Istert használok 3000est,türhető.
Válasz #664. hozzászólásra

No valami ilyesmire céloztam a multkor,a joni bála"dicséretével"
Van itt 1 a szomszéd faluban pár éves a tipusát nem tudom,ők is ilyen szépeket gurítanak.
Válasz #667. hozzászólásra

A legtöbbet 1 ister nevezetűvel csináltam ami 3200-as volt.De a főnököm talált valahol akcijósan valamilyen neve nincs 3600-ast
te milyen hálovl nyomod?
De én úgy tudom,hogy az 1 picit szélesebb mint a standard háló.

hali!tök jo!!
ebbe látszik hogy mennyire rá lehet feszíteni a hálót a bálára pl az oldalára is !
Válasz #662. hozzászólásra
csak tolni kell neki legalább 13-al,hogy legyen teljesítmény is

Eszi mint kacsa a nokedlit
Válasz #661. hozzászólásra
aha... gondolom ez meg eszi a szalmát...apro sarju széna,1hetes árpaszalma,szreti?